טיים אאוט timeout

משולש לוהט: הפיצות הטובות באזור השרון

| מאת: גל וולוסקי

הפיצה אמנם התחילה כמאכל עניים באיטליה אבל מאז, השתדרגה לגורמה של ממש. יצאנו לבדוק את כל הפיצות הטובות באזור השרון, טעמנו אינספור משולשים והרשמים כולם בידינו, מוכנים?

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/03/sizes/קופינאס-סטודיו-דני-גולן_h_wo_680_382.jpg
קופינאס, הגיע הזמן להפסקת פיצה. צילום: סטודיו דני גולן

אזור השרון הפך מזמן למוקד ראוי לעלייה לרגל בעבור נשנוש, קטן או גדול ככל שיהיה. אחרי שסקרנו את אוכל הרחוב המוצלח שיש לאזור השרון להציע, שמנו לנו למטרה את הפיצה. קבלו את הפיצות הטובות בשרון:

בולוניה

הפנינה האיטלקית הזו פועלת כבר למעלה מ-27 שנה ומכינה אוכל איטלקי ביתי שיגרום לכם להזמין כרטיסי טיסה לבולוניה בזריזות. השף, גדי רוזנשטוק, גדל בבולוניה ומביא את טעמי ילדותו הרחוקים לצלחת שלנו בדיוק ובעדינות. המסעדה מגישה מנות מסורתיות כמו מרק מינסטרונה וסלט קפרזה, אבל קשה להתעלם מריחות הבצק שעולים מתנור האבן הגדול. בתפריט תמצאו קלצונה, פוקצ'ות ושלל מיני בצקים אך הפיצה ששבתה אותנו הייתה פיצת אנטיפסטי (58 ₪) הכוללת בצק נפלא, רוטב עגבניות ריחני, גבינה ושלל ירקות קלויים.

בולוניה

פיצה בולוניה, לוהטת מהתנור. צילום: יובל וייצן

פיצה בולוניה, לוהטת מהתנור. צילום: יובל וייצן

גרליק

הפיצרייה המשפחתית הזו מציעה פיצה עם בצק דק וקרנצ'י במיוחד ורוטב עגבניות מדויק. את החומרים הצוות מכין בכל בוקר, על פי מתכונים סודיים ומיוחדים, כך שהפיצות יוצאות מוקפדות ונפלאות. אנחנו אהבנו את פיצה ביאנקה דולצ'ה (56 ₪) עם מיקס מוצרלה, בטטה, זוקיני ואורגנו טרי או את פיצת הספייסי אנשובי (54 ₪) עם עגבניות, מוצרלה, פילה אנשובי ופלפל חריף.

גרליק

פיצה גרליק. צילום: סטודיו משלוחה

פיצה גרליק. צילום: סטודיו משלוחה

טוני וספה

מוסד הפיצות האגדי הזה לא פסח על אזור השרון, ולא משנה באיזו שעה ביום תגיעו לסניף בהרצליה, תמצאו שם תור ארוך. המחיר לפי משקל וישנן אופציות שונות ומגוונות כמו: פיצת ארטישוק עם רוטב עגבניות, לבבות ארטישוק וגבינת מוצרלה (88 ₪ לפיצה גדולה, 8 מרובעי פיצה). עצה שלנו, נסו גם את הפיצה הלבנה.

טוני וספה

טוני וספה. צילום: יח"צ

טוני וספה. צילום: יח"צ

נונו

בנונו יש את כל הטוב שהמטבח האיטלקי מציע: פסטות איכותיות, בורטה מסורתית וטירמיסו אגדי, אבל כל אלה הופכים קטנים אל מול הפיצה שהמקום מציע, ויש לזה כמה סיבות טובות: ראשית, התנורים יובאו מאיטליה. שנית, הבצק עובר תפיחה איטית של 48 שעות, שלישית, נעשה שימוש בחומרי גלם מהמדרגה הראשונה. נונו מציעה שני ז'אנרים של פיצות: פיצה מרגריטה קלאסית (השילוש הקדוש עם תוספות מפתיעות) או פיצה ביאנקה, פיצה על בסיס שמנת וגבינה, מינוס רוטב עגבניות. בשום אופן אל תוותרו על פיצת ארבע הגבינות (62 ₪) רוטב שמנת, פרמזן, מוצרלה, גאודה וגורגונזלה. תאווה.
נונו

הפיצה של נונו. צילום: דניאל לילה

הפיצה של נונו. צילום: דניאל לילה

PAZZO

בר הפיצה הזה הוא פנינה נפלאה באזור התעשייה של רעננה והוא מציע מגוון ענק של פיצות שנאפות בטאבון לבנים ענק. אחת הפיצות המוצלחות היא פיצת פפרוני (68 ₪) עם רוטב עגבניות טרי, מוצרלה מעושנת, פלפל ירוק חריף, ארטישוק, תערובת פטריות והר של פפרוני. אוהבי המתוק יכלו למצוא גם פיצקולדה (48 ₪), פיצה מתוקה עם תערובת גבינות מתוקות,קוקוס, אננס מקורמל ופקאנים. כי צריך גם קינוח, לא?

Pazzo 

מי שאוכל לבד אוכל יותר, פיצה פאצו. צילום:  יח"צ

מי שאוכל לבד אוכל יותר, פיצה פאצו. צילום: יח"צ

פיצה זזה

פיצרייה מקסימה וביתית אשר אופה פיצות במגשי ענק ומגישה אותן לסועדים כרצועות ארוכות שכייף לחסל. את חומרי הגלם האיכותיים מיובאים מאיטליה והבצק עובר תהליך לישה מיוחד של 36 שעות, שבסופן יתקבל בצק אוורירי במיוחד. מומלץ לבדוק את פיצת חזה העוף המעושן (88 ₪ למגש משפחתי מלבני בגודל 40X30 ס"מ) עם רוטב סלסה פיקנטי, חזה עוף מעושן, ריבת בצל, מוצרלה ופטרוזיליה. אם לא שבעתם, אתם מוזמנים לטרוף את אחת הפיצות הלבנות, למשל פיצת קרבונרה (88 ₪ למגש משפחתי מלבני בגודל 40X30 ס"מ) עם בשמל, בייקון, חלמון ועירית.

פיצה זזה

פיצה זזה הוד השרון. צילום: דניאל לילה

פיצה זזה הוד השרון. צילום: דניאל לילה

פיצה סלייס

הפיצרייה הקטנה והמיתולוגית הזו הפכה מזמן לאבן דרך ברחובותיה של רמת השרון בפרט, ובאזור השרון בכלל. הבצק הרך ורוטב העגבניות העדין והפיקנטי עושים את ההבדל. לא מזמן המקום השיק תפריט טבעוני עשיר בו תוכלו למצוא פיצה ביאנקה טבעונית עם פסטו, בזיליקום, שמן זית וירקות קלויים בתנור (88 ש"ח גודל L) או פיצה טבעונית עם קרם קשיו ובזיליקום (74 ש"ח גודל Lׂ). ואם אתם לא טבעונים, תוכלו להתפנק בשלל אופציות נוספות ולהרכיב לכם פיצה לפי טעמכם האישי. ולא, סלייס לא יספיק.

פיצה סלייס

פיצה סלייס. צילום: יח"צ

פיצה סלייס. צילום: יח"צ

קופינאס

מסעדת שף ים תיכונית אשר הוקמה כבית מאפה בצור משה ושופצה למקום אותנטי וביתי עם נוף כפרי מרהיב. אם זה לא יגרום לכם להכניס הילוך ולהגיע, הרי שהתפריט יעשה זאת בקלות. הפיצות נעשות במקום בעבודות יד ונאפות בטאבוני ענק שמעניקים לפיצה רכות מצד אחד וקריספיות מושלמת מצד שני. אנחנו אהבנו במיוחד את פיצת הקרצ'ופי (58 ₪) עמוסה בעגבניות, ארטישוק, מוצרלה, פרמזן וזיתי קלמטה. קלאסיקה מוכרת ומוצלחת.

קופינאס

קופינאס, הפסקת פיצה. צילום: סטודיו דני גולן

קופינאס, הפסקת פיצה. צילום: סטודיו דני גולן

קפה גן סיפור הרצליה

קפה גן סיפור הוא בית קפה- מסעדה קסום שפועל בשלושה מוקדים בארץ: חולון, ראשון לציון והרצליה. הסניף בהרצליה שוכן בלב פארק הרצליה והמבנה האדריכלי שלו יוצר אווירה נעימה ועוטפת. במקום יש תפריט מגוון על טהרת המטבח האיטלקי ובראשו, הפיצה. נסו את הפיצה דלעת ומסקרפונה (65 ₪) עם בצל מקורמל, שרי צלויות, גבינת פטה וקוביות דלורית או פיצה ברוקולי ומסקרפונה (65 ₪) עם פרחי ברוקולי, מסקרפונה, פרמזן קרם תרד ואספרגוס. וכדי להצדיק את השם, תמצאו במקום גם ספרייה למבוגרים ולילדים, שיוכלו לעיין בזמן ההמתנה.

קפה גן סיפור

הפיצה של קפה גן סיפור, לא רק קפה. צילום: מורן לאור

הפיצה של קפה גן סיפור, לא רק קפה. צילום: מורן לאור

שבתאי

לא ברור אם זו המוזיקה הישראלית שמתנגנת ברקע, הבירות המצוינות או הפיצות הנפלאות שיש למקום להציע אבל משהו בשבתאי עובד נכון. למוסד הזה יש שלושה סניפים (כפר ויתקין, קיסריה ואבן יהודה) ובכולם תוכלו למצוא אווירה כיפית ומנות שיעשו לכם טוב על הלב. במקום מבחר אדיר של פיצות בגדלים שונים, עם סוגי בצק שונים (ללא גלוטן או מקמח מלא) וכמובן תוספות שונות. מודים, נפלנו ברשתה של הפיצה הטבעונית (49 ₪) עם קרם בזיליקום, קישואים, תרד, פטריות ושקדים ומיד אחר כך ברשתה של פיצת פירות הים (58 ₪) עם שרימפס, קלמארי, מולים ומטבל חרפרף.

שבתאי קיסריה |  אבן יהודה | כפר ויתקין

חמה מהתנור, הפיצה של שבתאי. צילום: יעל יצחקי

חמה מהתנור, הפיצה של שבתאי. צילום: יעל יצחקי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: c422d06bb