Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

עכשיו זה רשמי: השף מושיק רוט הוא השף החדש של מסעדת טוטו

השף מושיק רוט הוא השף החדש של מסעדת טוטו: בעוד כשבועיים תיסגר המסעדה למספר ימים במהלכם יכשיר רוט את צוות המטבח והמלצרים לקראת התפריט החדש של המסעדה

מושיק רוט. צילום: טל גבעוני
מושיק רוט. צילום: טל גבעוני

חודש מאזעזיבתו המתוקשרת של השף ירון שלואת המטבח של מסעדתטוטו, אחרי כשבע שנים בהן כיהן כשף, מונההשף מושיק רוטלשף הבא של המסעדה. בעוד כשבועיים, תיסגר מסעדתטוטולמספר ימים, במהלכם יעשה רוט את ההכנות הדרושות להחלפת התפריט ולהדרכת צוות המלצרים והמטבח. בשלב זה כל צוות המסעדה נשאר כפי שהוא, והשף בפועל רז סלע, ימשיך עם רוט. בתקופה הראשונה רוט יגיע לארץ כל שבוע למשך יומיים, וימשיך לתפעל את מסעדתו באמסטרדם, מסעדת"Samhoud places &", הנושאת בשני כוכבי מישלין.

"בתפריט החדש של טוטו עומדים להיות טעמים מאוד ישראלים, אני לא הולך לעשות בו יותר מדי טריקים, אלא פשוט לעבוד עם חומרי גלם מעולים. אני כבר בקשר עם מקומות בגליל שמגדלים עגבניות וטלאים שאותם נגיש במסעדה, ואני לא רק בקשר עם הספקים אלא גם עם המגדלים. מצאתי חווה קטנה שמגדלת ירקות, ומסעדת טוטו תעזור להם להתפתח ולהיות מסוגלים לספק לנו את כמות הסחורה שאנחנו צריכים".

בשיחת טלפון מאמסטרדם, אמר היום (שישי) רוט כי הוא אינו מתכנן להשתקע בישראל: "אני אדם שחי בעולם ולא במקום אחד מסויים, אני רוצה לעשות ולפעול מתוך רגש ומתוך אהבה לגסטרונומיה, ובתור ישראלי אני מאוד נרגש מזה שאני עומד לעזור בייצור ובפיתוח של הגסטרונמיה בארץ. השנה האחרונה בארץ בה השתתפתי במשחקי השף נתנה לי אנרגיה וברגע שמשהו נותן לך אנרגיה אתה צריך לחשוב הלאה".

איזה שינויים נראה בקרוב במסעדה?

"אני לוקח את הדבר הכי טוב שגם ככה קיים בארץ,טוטונחשבת לאחת המסעדות המובילות בשוק, ואני מאמין בדרך שלה וזו הסיבה שאני ממשיך שם. יש לי גם הרבה מאוד הערכה לעובדים שעובדים שם ביום יום ולשותפים וללקוחות שמגיעים לאכול במקום. כרגע הכל נשאר כמו שהוא, אין החלפות, אני לא בא לעשות בטוטו מטבח של כוכבים, זה עדיין טוטו בראסרי, זה עדיין טוטו עם מוצרי איכות ברמה הגבוהה, ומבחינת האנשים והצוות חשוב לי להגיד שאני בקשר טוב מאוד איתם. לשף ירון שלו מגיע שאפו על מה שהוא עשה בטוטו, וגם על הדרך שמצפה לו בעתיד. אני רוצה להביא לטוטו קולינריה מסוימת משלי שמתחברת למטבח הישראלי ומדברת בגובה המדויק לכל התהליך הזה של העצמה קולינרית שמתרחשת בארץ, ואני רוצה להיות חלק מזה וזו הסיבה שבחרתי לעשות את זה".

מושיק רוט: "לשף ירון שלו מגיע שאפו". צילום: אנטולי מיכאלו
מושיק רוט: "לשף ירון שלו מגיע שאפו". צילום: אנטולי מיכאלו

יובל שניר, מבעלי המקום, אישר את הדברים: "השף מושיק רוט הולך לקבוע את הטון במסעדתטוטו, הוא עומד לעשות אוכל כייפי ומרענן עם חומרי גלם טובים, זה לא יהיה אוכל מולקולרי כמו במסעדה שלו באמסטרדם. זה יהיה אוכל אחר וטכניקות אחרות ויש לו הרבה מה להציע למסעדה".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!