לא רק שמפניה: 10 יינות מבעבעים מעולים לנשיקה הראשונה של 2018

בסילבסטר הזה נשים את השמפניה והקאווה בצד ונרים לשנה האזרחית החדשה עם מבעבעים אחרים מארצות ומזנים פחות מוכרים. 10 בקבוקים שתרצו לפתוח בחצות ובכלל

שתהיה לכם שנה מבעבעת. צילום: שאטרסטוק
שתהיה לכם שנה מבעבעת. צילום: שאטרסטוק
24 בדצמבר 2017

מתקפת המבעבעים של תחילת השנה האזרחית כבר כאן. מצד אחד זו תקופה משמחת, כי בכל סוף שנה מגיעים לכאן יינות מזנים חדשים, של יצרנים חדשים. מצד שני היא קצת עצובה, כי אחרי שהחגיגות ייגמרו והעניין הציבורי ביינות המבעבעים יסתיים, הם יחזרו להתייבש במחסן עד האירוע החגיגי הבא. במקרה הטוב זה יהיה מחסן מקורר כמו שצריך, על המקרים הטובים פחות אתם לא רוצים לדעת. הבעיה היא שמרוב חגיגיות אנחנו שוכחים לפעמים שהיינות המבעבעים הם קודם כל יינות. גם מבחינת הייצור שלהם, שמתחיל ממש כמו יין רגיל ונגמר אחרי תסיסה שנייה במכלי לחץ או בבקבוקים עצמם, וגם כי בשום מקום לא כתוב שאי אפשר ליהנות מיין מבעבע בלי סיבה מיוחדת, כמו מכל יין אחר. ערב השנה החדשה הוא הזדמנות מצוינת להכיר כמה מבעבעים ותיקים וחדשים שמגיעים מאיטליה, ארגנטינה, ארצות הברית, גרמניה וצרפת. לכו תדעו, אולי תרצו להמשיך איתם גם לשנה הבאה. 

סילבסטר 2018: כל הארוחות הכי שוות במסעדות 

סילבסטר 2018: כל הבילויים, כל המסיבות 

1. Cavicchioli Pignoletto Tre Medaglie | איטליה

פיניולטו הוא זן לבן עתיק שמזוהה עם אזור אמיליה רומאנה שבאיטליה. היין שנעשה ממנו – ושהגיע לישראל לראשונה לרגל חגיגות השנה החדשה – הוא צהבהב בהיר עם ריחות של פירות לבנים, הדרים, תבלינים ופרחים. המגע שלו קליל ויבש, הבעבוע קליל והסיומת קצרה, חדה וטיפה מתכתית. בחירה מצוינת להרמת כוסית במשרד או לארוחה לא מחייבת (45 ש"ח).

Cavicchioli Pignoletto Tre Medaglie
Cavicchioli Pignoletto Tre Medaglie

2. Gancia Brut | איטליה

מיקב גאנצ'יה הוותיק שבצפון איטליה מגיע מבעבע חביב במיוחד, עם ריחות של פירות לבנים, פרחים ומעט מינרלים. המבנה שלו קליל, החמיצות טובה והסיומת יבשה במיוחד. כשהוא מקורר כמו שצריך הוא יכול להתאים לארוחת בוקר מאוחרת, לשמש כאפריטיף ואפילו ללוות מנות של דגים וירקות (50 ש"ח).

Gancia Brut
Gancia Brut

3. Heymann Lownestin Blanc de Noir | גרמניה

בטעימה הראשונה היין הלבן הזה – שנעשה מענבי פינו נואר אדומים מאזור המוזל שבגרמניה – הוא קצת חנפן, עם טעמי פרי בשלים, דבש ותבלינים, בעבוע עדין וסיומת מפנקת. חשיפה ארוכה לחמצן גורמת לו להתחדד ולשלוף ציפורניים מינרליות, ואז מתחיל הכיף האמיתי (160 ש"ח). 

4. Bianchi Brut | ארגנטינה

ארגנטינה, שמוכרת לרובנו בזכות היינות האדומים שלה, מספקת את הסחורה גם ביינות מבעבעים. היין שנעשה משרדונה ופינו נואר, ועבר תסיסה שנייה בבקבוק, ממש כמו בשמפיין, הוא זהוב ירקרק עם ריחות של פירות לבנים בשלים, לחם קלוי, אגוזים ותבלינים. המבנה מוצק, הטעמים מאוזנים והתמורה למחיר נהדרת (70 ש"ח).

Bianchi Brut
Bianchi Brut

5. Domain St Michelle Brut | ארצות הברית

המבעבע הוורוד שמגיע ממדינת וושינגטון, בצפון מערב ארצות הברית, עושה הכל כדי שנחשוב שהוא מאירופה. הזנים מסורתיים: שרדונה, פינו נואר ופינו מנייה. השיטה מסורתית לא פחות, והתוצאה בהתאם: ריחות מאופקים של שמרים, הדרים, תפוחים ירוקים ופרי אדום, מגע מלוטש וטעמי פרי בשל שנתמכים בחמיצות מדויקת (70 ש"ח). 

Domain St Michelle Brut
Domain St Michelle Brut

6. Domaine Huet Cremant de Vouvray Petillnat | צרפת

פטלינט נטורל (בקיצור פט נט) היא שיטה שבמהלכה מכניסים את היין לבקבוק לפני סוף התסיסה. ליין שנעשה בעמק הלואר מענבי שאנין בלאן יש ריחות של עשבי תיבול, פרי בשל, דבש, לחם קלוי, חמאה עלי תה, סוכריות חמוצות ומינרלים. הבעבוע עדין והטעמים טהורים ומאוזנים להפליא (150 ש"ח). 

7. Bestheim Cremant d'alsace Brut | צרפת

מבעבע אלגנטי שנעשה באלזס מענבי פינו בלאן ופינו אוקסרוואז – קרוב משפחה של השרדונה שנולד כנראה בעמק הלואר. במפגש שלו עם האף עולים ריחות מאופקים במיוחד של פירות לבנים, אגוזים, פרחים ולחם קלוי. המבנה מוצק ואלגנטי, החמיצות טובה מאוד והסיומת נעימה (90 ש"ח).

Bestheim Cremant d'alsace Brut
Bestheim Cremant d'alsace Brut

8. Benedicte et Stephane Tissot, Cremant du Jura | צרפת־שוויץ

אל תיתנו לצבע הוורדרד להטעות אתכם. מאחורי החזות החביבה של היין שנעשה באזור ז'ורה מענבי פולסאר ופינו נואר, יש יין מופרע, עם ריחות של טחב, שמרים, פטריות, תות שדה ותבלינים. המרקם המוצק, החמיצות הנושכת והסיומת האינטנסיבית יאפשרו להתמודד בקלות עם מנות שאפילו ליינות אדומים יהיה קשה איתן (150 ש"ח).

Benedicte et Stephane Tissot, Cremant du Jura
Benedicte et Stephane Tissot, Cremant du Jura

9. Francois Mikulski Cremant de Bourgogne | צרפת

למה יצרן ממרסו, אחד הכפרים היותר נחשבים בבורגון, שיכול לקבל מחירים יפים מאוד עבור יינות השרדונה שלו, טורח לעשות יינות מבעבעים? אומרים שזה עניין של מסורת. מעבר לזה מדובר ביין נהדר, מאופק, עשבוני, מעושן, מתובל ומאוזן. בדיוק מה שאפשר לצפות מהיינות של מרסו. רק עם בועות (160 ש"ח). 

Francois Mikulski Cremant de Bourgogne
Francois Mikulski Cremant de Bourgogne

10. Benedicte et Stephane Tissot BBF | צרפת־שוויץ

עם ריחות של שקדים ירוקים, טוסט וחמאה, דבש והדרים, מרקם מוצק וקליל ובועות מעודנות, היין, שנעשה מענבי שרדונה באזור ז'ורה והתיישן תשעה חודשים בחביות, משאיר מאחור לא מעט שמפניות שעולות פי שניים. סטפן טיסו מוכיח פעם נוספת שקשה מאוד לפספס איתו (150 ש"ח).