טיים אאוט timeout

המסעדות עם החצרות הכי יפות בתל אביב

| מאת: שירי כץ

מרגע זה אתם מוזמנים להתענג על מזג אוויר תל אביבי מושלם. קבלו את החצרות החדשות הכי שוות בעיר לקבלת מזון, משקה וצמרמורת ראשונה של סתיו. החצרות החדשות הכי שוות והוותיקות שכדאי להזכר בהן

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/10/sizes/מבסוטה-1.-צילום-אנטולי-מיכאלו_h_wo_680_382.jpg
מבסוטה. צילום: אנטולי מיכאלו

אדמונד

אדמונד הוא בית קפה שממוקם מחוץ לזמן, בחצר פנימית מנותקת של תל אביב הישנה באלנבי. לפרקים מג'מג'מים פה מיטב המוזיקאים שמגיעים לתיקון ולכיוון כלי הנגינה האתניים שלהם אצל יעקב לב שמח, שיש לו בית עסק שפונה לאותה חצר. מלבד קפה מצוין שקולים במקום תמצאו פה תפריט כריכים המורכב מפרוסות לחם פתוחות שנמכרות עם סלמון, גבינה כחולה, רוסטביף של הוק או בטטה ופטריות (14 ש"ח לפרוסה, תזדקקו לשתי פרוסות כדי לשבוע אם רעבים), וכן מאפים ועוגות של נולה בייקרי.

אדמונד

אדמונד. צילום: רז דנון

אדמונד. צילום: רז דנון

EATS

החצר של בית חנה היא פנינה אדריכלית שמתודלקת עכשיו במעדנייה אוטולנגי סטייל מבית היוצר של יונתן קובארי (שהיה שותף בלאביט) והכדורסלנית לשעבר והשפית בהווה מיכל אפשטיין. היכנסו אל המעדנייה, בחרו לכם מהתצוגה מנות של סלטים, למשל סלט קיסר של קייל וכרוב אדום בפרמזן או סלט אורז מלא, בטטה ודלעת ברוטב סויה, שום, קינמון ושמן שומשום, קבלו קופסת קרטון סגורה במדבקה ממותגת, טלו בעצמכם סכו"ם מתכת ושבו לאכול (44 ש"ח לקופסאות אחידות של 700 גר' סלט, 38 ש"ח לקופסת תבשיל). אפשר גם סתם לפתוח פה בוקר בקפה וכריך (12־14 ש"ח לכריכי ביס).

איטס

 

אמריקה

המתחם של צביקי עשת נפתח בתחילת השנה האזרחית ואז היה גשום מדי או לוהט מדי, ואיפשהו הוחמצה ההזדמנות למצות את החצר הענקית והיפה הזאת שממוקמת בלב העיר. זה הזמן להתיישב על כיסאות הבר הגבוהים לצד הבריכה ולהזמין דרינק וכריך רובן עסיסי עם קורנביף חזה בקר, גבינת צ'דר, חרדל, קולסלאו ורליש סלרי וקורנישון (64 ש"ח), Hot & Messy Dog – נקניקיית עגל אמריקאית במילוי אמנטל מוגשת עם כרוב כבוש, בצל, צ'ילי, עירית (38 ש"ח), או כריך כדורי בשר ברוטב עגבניות, עם גבינת מוצרלה, פרמזן ובזיליקום (58 ש"ח).

אמריקה

אמריקה. צילום: אור גפן

אמריקה. צילום: אור גפן

 

באנה

החצר הכל כך תל אביבית של באנה מזכירה דווקא חצרות בשכונת פרידריכסהיין בברלין. שולחנות שחלקם מז'אנר הקק"ל וחלקם אירופאים עדינים ומצויצים, ממוקמים בין גדר הרחוב והנורות התלויות על העצים לבין הקומפוסטר וערוגת עשבי התה. התחושה שאתם הכי בעיר ובכל זאת הכי קרובים לטבע מתעצמת בעזרת תפריט מבוסס צמחים של השפים חנוך שכטר ודן ארואץ. זה הזמן לחנוך את ארוחות הצהריים המוגשות במקום ולהזמין מהמיצים הקשים לצד מאפה כרובים צלויים (30־50 ש"ח).

באנה

באנה. צילום: אנטולי מיכאלו

באנה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

Bite Cafe

בית הקפה שנפתח הקיץ בתוך המבנה המשוקם של בית צעירות מזרחי נהנה מחצר ענקית מושלמת לשחרור של פעוטות וילדים להתרוצצות חופשית. בקיץ היה פה חם מנשוא, אבל עכשיו העונה המושלמת ליהנות מהתפריט שנבנה מתוך מחשבה על גחמות סגנון החיים הבריא, עם אפשרות להזמין דגנים מלאים או מנות ללא גלוטן. תוכלו לשבת לארוחה משפחתית של קציצות עוף עם אורז ברוטב עגבניות (38 ש"ח), צ'יפודי עוף המוגשים עם פוטטוס (35 ש"ח), קופצים עם קארי – חזה עוף/טופו, אורז מלא וירקות (52 ש"ח) ועוד.

בייט קפה

בייט קפה. צילום: אנטולי מיכאלו

בייט קפה. צילום: אנטולי מיכאלו

בינו

החצר היפה הזאת ברוטשילד, שמשקיפה וחולשת על ההתרחשויות בשדרה, הייתה לאורך כל שנות פעילותה כחצר של מסעדות שונות בתקופות שונות, לאטרקציה במזג אוויר מוצלח. עכשיו, כשמוגשות בה הפיתות המחשמלות של דוקטור שקשוקה, דבר לא יעצור את התל אביבים מלהסתער ולהתיישב בה למילוי מחמם של הבטן בשווארמה בפיתה או בצלחת (38 ש"ח בפיתה, 58 ש"ח בצלחת) או בסיגרים (30 ש"ח) או לניגוב של רוטב ממחבת השקשוקה (39 ש"ח).

בינו

 

יריחו

100 מקומות ישיבה יש ברחבה הפתוחה של מסעדת יריחו, מוגנים בעציצי ענק משל היו נווה מדבר של ממש. השף עידן פרץ (לשעבר פופינה) מציע תפריט שמתכתב עם הלוקיישן (השוק היווני ביפו), כולל מנות של כדור ים קרוע – מוסר ים נא, בורגול, לימון וצ'ילי עטופים בפלפל שושקה קלוי (44 ש"ח), מס'אחן – עוף מבושל בקונפי שומן אווז, שמוגש עם גלדי בצל צלוי ופול ירוק על פוקאצ'ה מהטאבון מרוחה בצזיקי (58 ש"ח) ופיצה יפואית – קרם כרובית וסרדינים כבושים (54 ש"ח). בכלל, תמצאו המוני חצרות מוצלחות ביפו, בהן סמטת רעמסס, סמטת השאפה והפועה, או זו של מסעדת אונזה הטורקית, מה שמייצר אפשרות לבילוי מתנייד בין בתי האוכל והמשקה.

יריחו  

מבסוטה

ציורי הקיר עצומי הממדים של מבסוטה הם שילוב של חלוצים מקומיים עם פורטרט הירואי של חקלאית מרוצה, חמסה וצמח צבר, ומעל הכל מתנוסס בגאון הכיתוב "מבסוטה חמדוללה". תתקשו שלא להיות מבסוטים בעצמכם בפאתי הסמטה הקטנה שמתנקזת מרחוב לוינסקי לפסאז' סודי ברחוב אילת. מלבד חומוס מוצלח שנטחן ללא הפסקה במטבח (24 ש"ח) תמצאו פה גם מג'דרה (34 ש"ח), לביבות תפוחי אדמה וקישואים (32 ש"ח) ועוד. תוכלו להשלים את חוויית הבילוי בעראק (12 ש"ח) או בקמפרי תפוזים (35 ש"ח). לאור העובדה שבמרחק מטרים ספורים נמצא חומוס גרגר הזהב המשובח, החצר היא יתרון משמעותי לטובת מבסוטה.

מבסוטה, לוינסקי 39 תל אביב, כל יום 11:00־18:00, 4425033־054

מבסוטה. צילום: שירי כץ

מבסוטה. צילום: שירי כץ

פאי

חצר רחבה בנויה ספסלי עץ, עתירה בצמחייה, חבויה מאחורי גזיבו שבו מזרקה בסגנון גן בריטי, מסתתרת בעורף של שדרות רוטשילד. זהו פאי (מסומן כמו האות היוונית) של אנשי מועדון האלפאבית. מבפנים המקום מעוצב כמו דיינר שמייצר תאים לישיבה פרטית, אבל המראה הכללי עשוי חומרים טבעיים שמשדרים בריאות. כך גם התפריט של השפית וגורו המזון הבריא אביטל סבג שמציע מנות כגון מפגש אורזים – אורז בר, אורז אדום, טופו, נבטי חמנייה, דלעת, ברוקולי, בצל ירוק, סלרי, פטרוזיליה שקדים לבנים וצ'ילי (38 ש"ח), תבשיל אינדונזי חריף בקארי אדום עם טופו, פטריות, ברוקולי ותפוחי אדמה (38 ש"ח) ועוד.

פאי

פאי. צילום: אנטולי מיכאלו

פאי. צילום: אנטולי מיכאלו

קיוסקו

החצר הפלורנטינאית בנויה כעין משולש המורכב מבר ישיבה גבוה לאורך הרחוב ולאורך חלון הקיוסק, ואזורי ישיבה נמוכים יותר לצד הבניין. אין פה הרבה מקומות ישיבה, מה שמביא לכך שחלק מהבליינים עומדים, אוחזים בכוסות המשקה שלהם ומנהלים מינגלינג סוער. נוסף על כך אין פה מטבח של ממש, והתנועה זורמת על בסיס קפה (10 ש"ח לקפוצ'ינו), אוזו או וויסקי (19־21 ש"ח למשקה), פילזנר (19 ש"ח) וסנדביצ'ים (17־22 ש"ח) או סלטים (33־43 ש"ח).

קיוסקו

 

החצרות הוותיקות: 

פר דרייר

המעבר מלב תל אביב ליפו הוסיף לבר היין הצרפתי מעדנייה בחזית וחצר עצומה בירכתיים. פה, בעורף המסעדה, נגלים בוסתן עצי פרי מקומיים, בר פתוח אל החצר שבוהק מתאורה בשעות הערב, ובעיקר חוויה יפואית של מבנים ישנים המקיפים את המיני ריאה ירוקה. בעונה הזאת סוף סוף הגיוני ללגום יין אדום עולם ישן.

פר דרייר

פר דרייר. צילום: יח"צ

פר דרייר. צילום: יח"צ

ויינשטפן 1040

עכשיו כשריח הזיעה התאייד, זאת העונה הנכונה להתגודדות בביר גארדן עם ספלי בירה קפואים בישיבה לאורך ספסלים ושולחנות שיתופיים. הפריחה שמקיפה את 1040, הביר הגארדן של ויינשטפן, מתוקה מדי בשביל להיות מציאותית. בישיבה עם הפנים לירקון הבילוי זורם טבעי בעזרת בירת חיטה (32 ש"ח לחצי ליטר) ונקניקיות טלה שמכין אלן טלמור ומוגשות עם כרוב כבוש מבושל בבירה, חרדל ותפוחי אדמה (60 ש"ח).

ביתן 16 נמל תל אביב, ראשון־חמישי 17:00־אחרון הלקוחות, שישי־שבת 12:00־אחרון הלקוחות, 5788731־054

דייגו סאן

הגן הבוטני הטרופי הזה נוצר בחממה שמוקמה בחצר אחורית של שוק לוינסקי. בשעות הערב, כשהשוק ננטש על ידי הסוחרים והקונים, יציצו אליכם דקלים ועלי בננה מבצבצים שיעזרו לכם לאבד אוריינטציה בעזרת לגימה של סאקה. תוסיפו לזה מרקים אסייתיים כגון אגאדשי על ציר טבעוני, אטריות ראמן, טופו אגאדשי, דייקון נודלס, ביצת ראמן, פורטבלו טוגראשי, בצל ירוק ונורי (62 ש"ח) – והגעתם למקום הנכון בזמן הנכון.

דייגו סאן

דייגו סאן. צילום: אנטולי מיכאלו

דייגו סאן. צילום: אנטולי מיכאלו

קיוסק מאז 1920

פיסת ההיסטוריה הנגלית ליושבים בחזית קיוסק עץ תכול מ־1920 סמוך לקולנוע עדן המושבת היא בעלת ערך מוסף שעולה מעל למכרה הזהב הנדל"ני של נווה צדק, שכן היא משדרת תדר של עידן אחר. בהתאם לזה מסתפקים פה בקפה הפוך מוקצף היטב (12 ש"ח) או בסנגרייה חמה (19 ש"ח), ומקסימום גם באיזה כריך מהמגוון המתחלף.

לילינבלום 3, פינת הראשונים תל אביב, ראשון־חמישי 7:30־22:30, שישי 7:30־16:30, 5207305־052

קיוסק מאז 1920

קיוסק מאז 1920

נורמן

הגינה הכי יפה בעיר ממוקמת למרגלות מלון נורמן, מה שמייצר חלון הזדמנויות להתיישב בה כמעט לאורך כל שעות היום והערב. בעונה הזאת בטח תזמינו שושברק – כיסונים ממולאים בבשר טלה, כמון וקימל, המוגשים על יוגורט ולאבנה מיובשת מגוררת (58 ש"ח). תוכלו לשלב בארוחה גם קוקטיילים מתוחכמים מהלייבררי בר הסמוך.

נורמן

נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

אווה סאפי

למסעדה שמגדירה את עצמה כאוכל נשמה מרוקאי יש חצר רחבה נטועת עצים עם סבך עצום של צמחי תבלין, שקשה להתאפק מלקטוף עצמאית ולבקש שיחלטו בזריזות את הנענע והשיבה. במזג האוויר הזה הכי מתאים ללגום פה קוקטייל מתוק אך עוקצני ולשמן את האצבעות בפסטלים פריכים ממולאים דגים (46 ש"ח).

אווה סאפי

דלידה

העובדה ששכרו את המבנה הסמוך העניקה לאנשי הדלידה יכולת לשפצר ולהרחיב את חצר המסעדה. מדובר בלוקיישן פשוט המורכב מרצפות רחוב וקירות לבנים צבועות לבן, שבשילוב שולחנות העץ והצמחייה מייצרים חצר מנותקת ונעימה. תלגמו פה משקה של קוניאק עם ג'ינג'ר טרי ונענע קצוצים בתוספת תפוחים ובזיקת ג'ינג'ר אייל (33 ש"ח); ומנה של סטייק בריוש ומח עצם בציר בקר ופרחי היביסקוס, ערמונים וקרם ארטישוק ירושלמי (66 ש"ח).

דלידה

קלארו

מחצר המסעדה רואים שהמבנה הטמפלרי ההיסטורי מוקף מגדלים חדשים מתנוצצים ומנופים נעים באקסטטיות כמו תצפית פרודית על בהלת הבנייה בעיר. סבך הצמחייה העבותה מורכב מעשבי תבלין ופרחים שמתברר שהשף רן שמואלי מגנן בעשר אצבעותיו הירוקות. התעקשו להזמין את הכורסאות שבחצר, אלא אם אתם מתכוונים לאכול רוטולו עונתי של פסטה ביתית מגולגלת חובקת בתוכה עלי בר: לשון הפר, תרד טורקי, מנגולד, חמציץ רוקט, תרד שחור ועוד עם גבינת ג'יבני וחציל שרוף על מצע של יוגורט ועגבניות מגוררות (76 ש"ח).

קלארו

סאפה

למסעדה הלבנונית המוצלחת הזאת יש וייב פועם, ובעונה הזאת על המרפסת תרגישו שהגעתם למקום הנכון בזמן הנכון. מכאן אתם כבר יודעים לבד להזמין לעצמכם מנות מהמבחר המשתנה, למשל חאמוד – מרק ירקות חמצמץ שמוגש עם אורז וקציצות בשר קטנטנות, או תבשיל בקר ותפוחי אדמה, מתובל בבהרט, טרגון וסומאק (36־46 ש"ח).

סאפה

M25

החצר הסודית בלב שוק הכרמל מגשימה חלום קרניבורי. בישיבה אל שולחן קק"ל מסיבי תבדקו אם הגיע היום טלה טרי. זה אומר שהכינו פה ספיישל של מעורב טלה: כבד טלה, לב טלה, תבשיל ריאות מוקפץ על הפלנצ'ה מוגש על צזיקי שבצדו האחד בצל וסומאק ובצד השני עמבה פפאיה ירוקה שתשנה את חייכם (52 ש"ח).

25M

M25. צילום: אנטולי מיכאלו

M25. צילום: אנטולי מיכאלו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 9c1fb3a54fb92a3