מתכוני על חלל: כך תבשלו עם סופרפוד

4 מתכונים שווים עם מזונות על מתוך הספר "סופרפוד - שער למטבח חדש" שיצא לאחרונה

צ'יפס קייל וקרקר אצות. צילום: רונן מנגן
צ'יפס קייל וקרקר אצות. צילום: רונן מנגן

צ'יפס קייל ברוטב גבינה

החומרים לכ־200 גר' צ'יפס:

200 גר' קייל רוסי שטוף

לרוטב:

1 כוס זרעי חמנייה, מושרים במים כשעה ומסוננים

חצי כוס מים

2 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח הימלאיה

1 שן שום

1 כף שבבי שמרי בירה

אופן ההכנה:

קורעים את עלי הקייל (ללא הגבעול) לחתיכות גסות לתוך קערה גדולה.

טוחנים את שאר החומרים בבלנדר במהירות גבוהה כדקה עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד. שופכים את הרוטב על עלי הקייל ומעסים אותם היטב.

מפזרים את העלים באופן אחיד ומרווח במגש מייבש מזון (אין צורך בנייר טפלקס או בנייר אפייה) ומייבשים ב־45 מעלות במשך כ־8 שעות (אם אין מייבש מזון מייבשים בתנור רגיל בטמפרטורה הנמוכה ביותר – 50 מעלות – ומשגיחים כל הזמן).

אפשר לשמור כשבועיים בקופסה אטומה במקום קריר ויבש.

פודינג צ'יה סגול. צילום: רונן מנגן
פודינג צ'יה סגול. צילום: רונן מנגן

פודינג צ'יה סגול

החומרים למנה אחת או לשלוש קטנות:

1 כוס חלב שקדים

1 כפית אבקת מאקי

3 כפות זרעי צ'יה

1 כף מייפל

1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את החלב עם שאר החומרים, מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומערבבים מדי פעם. מומלץ להוסיף מעל שבבי קקאו, גוז'י ברי, תותי ארוניה או גרנולה. אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר כיומיים.

שוקולד לבן. צילום: רונן מנגן
שוקולד לבן. צילום: רונן מנגן

פרלינים שוקולד לבן

החומרים ל־20 פרלינים:

1 כוס (100 גר') חמאת קקאו פרוסה

2 כפות חמאת קשיו

2 כפות מייפל

רבע כפית תמצית וניל

קורט מלח

אופן ההכנה:

ממסים את חמאת הקקאו בבאן מארי, מוסיפים את חמאת הקשיו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את המייפל, תמצית הווניל והמלח וממשיכים לערבב. יוצקים את התערובת לתבניות פרלינים מסיליקון ומקררים כחצי שעה במקפיא לפני ההגשה.

עוד באותו נושא: מילון הסופרפוד השלם 

קרקר אצות

החומרים לכ־40 קרקרים:

1 כוס אגוזי מלך, מושרים במים כשעתיים ומסוננים

1 כוס זרעי חמנייה, מושרים במים כשעתיים ומסוננים

1 כוס שומשום מלא, מושרים במים כשעתיים ומסוננים

שליש כוס זרעי פשתן, מושרים במים כשעתיים ומסוננים

1 זוקיני בינוני, חתוך לריבועים

4 כפות רוטב סויה תמרי ללא גלוטן

1 כפית מלח הימלאיה

2  כפיות שמן שומשום

2 כפות אצות ווקאמה, מושרות במים כ־10 דקות ומסוננות

2 כפות אצות ארמה, מושרות במים כ־10 דקות ומסוננות

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים חוץ מהאצות במשך כ־2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את העיסה לקערה גדולה. מוסיפים לה את האצות ומערבבים היטב. משטחים את התערובת באופן אחיד במגש מייבש מזון על נייר טפלקס או נייר אפייה, מהדקים ומסמנים מלבנים בסכין. מייבשים במייבש מזון ב־45 מעלות במשך כ־8 שעות. הופכים ומייבשים 7 שעות נוספות עד שהקרקרים פריכים. אפשר לשמור כשבועיים בקופסה אטומה במקום קריר ויבש (אם אין מייבש מזון מייבשים בתנור רגיל בטמפרטורה הנמוכה ביותר – 50 מעלות – ומשגיחים כל הזמן).

המתכונים מתוך הספר "סופרפוד – שער למטבח חדש" מאת אומינה, 242 עמ', הוצאה עצמית

סופרפוד, מאת אומינה. צילום כריכה: רונן מנגן
סופרפוד, מאת אומינה. צילום כריכה: רונן מנגן