טיים אאוט timeout

נפתחה "הדוכסית" במלון W באמסטרדם. על התפריט: חיים כהן

| מאת: מרב סריג

כהן: "כיף לראות איך אוהבים את האוכל שלך נטו, בלי הטייטל של מאסטר שף"

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/07/sizes/unnamedh_wo_680_382.jpg
הדוכסית. צילום: חיים כהן

 

השבוע, בנוכחות נסיך הולנד וכ-1,300 סלבס מקומיים, נחנכה הדוכסית (The Duchess), מסעדה חדשה במלון w היוקרתי, שעל התפריט שלה חתום המאסטר שף הישראלי חיים כהן (דיקסי, יפו תל אביב). את ההיכרות בין כהן לבין בעלי הדוכסית – ישראלים במקור, שבבעלותם גם המסעדות "איזקיה" ו"מומו" באמסטרדם – ערכו צמד מעצבי המסעדות החמים אירנה קרוננברג ואלון ברנוביץ', שאחראים על עיצוב המסעדה באמסטרדם ובין השאר גם על העיצוב של המסעדות התל אביביות יפו תל אביב, צפרה, טופולפומפו והרברט סמואל. "הבעלים הגיעו לארץ, טעמו את התפריט של יפו תל אביב, אהבו ומשם הדברים התחילו להתגלגל", מספר כהן. יצוין, כי כהן אינו שותף בדוכסית, אלא רק אחראי על הייעוץ הקולינרי. "זאת בעצם פעם הראשונה – ומעניינת – שאני עושה תפריט שהוא לא שלי, אלא לפי בקשה של הבעלים".

התפריט שיצר כהן בדוכסית הוא ים תיכוני, שנע בין איטליה, צרפת ליפו תל אביב; הקונספט הוא מנות שרינג. במטבח המסעדה עובדים שלושה טבחים שעבדו ביפו תל אביב, בראשם אורי גלר שעבר לאמסטרדם עם משפחתו לצורך התפקיד, טבח מכתית וטבח שעבד אצל השף המכוכב מושיק רוט.

בין המנות שיוגשו בדוכסית מנות שאסף כהן מקרן ומיפו תל אביב וכאמור, מנות שרקח לפי בקשת הלקוח: קרפצ'יו חצילים, סשימי דג ים, ניוקי ברוטב ספיחה (עגבניות, שום ופלפל חריף), ניוקי עם חמאה לבנה וקוויאר, דג במלח, מרק דגים, ריזוטו עם בצל חום ופירות ים, קרפצ'יו דלעת וביף וולינגטון. "כיף לראות איך אוהבים את האוכל שלך נטו, כאנונימי, בלי הטייטל של מאסטר שף. זה מרתק ומרגש", מודה כהן.

בעתיד צפוי להתרחב שיתוף הפעולה למסעדה נוספת, במלון w שממול. הפעם מדובר במסעדת בשר.

The Duchess, Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam, +31-20-811-3322

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0