לא פנסי, לא שמנסי: הדברים הכי טעימים בשוק נתניה

בלי חומרי גלם מפונפנים ומסעדות אופנתיות אבל עם הרבה מעדנים, תבשילים ומאפים מנחמים. איפה אוכלים ומצטיידים בשוק נתניה והסביבה?

פותחים שולחן, פינוקי האוכל של כרמל. צילום: אנטולי מיכאלו
פותחים שולחן, פינוקי האוכל של כרמל. צילום: אנטולי מיכאלו

קפה ונציה | עוגיות עממבר

את הסיור שלנו התחלנו בקפה ונציה הוותיק, שם חיכה לנו איש האוכל חיליק גורפינקל, שעורך סיורי בוטיק בשווקים ברחבי הארץ. הוא ישב לצד שולחן פורמייקה ישן ושבור וטבל עוגיית עממבר (עוגיית שקדים נפלאה) בקפה עם חלב (סתם קפה עם חלב, אפילו לא הפוך). "אני פולני", הוא מסביר במקום הכה טריפוליטאי, "אנחנו לא שוחים, אבל לפחות טובלים". למקום הפשוט הזה אין הוד והדר, אך עוגיות השקדים שלו (בלי קמח) ממכרות. תמצאו פה גם עוגת בוקה די דאמה ("שפתי המלכה") שהמתכון הסודי ביותר שלה עובר מדור לדור. "הסיבה לבוא למקום הזה היא שזה לא מקום שסביר לפגוש היום – זה מקום של פעם", מסביר גורפינקל ומפציר בנו לא לשלוף את המצלמות שמא בעל הבית ירגוז ויתהפך עלינו.

שער הגיא 7 נתניה, ראשון־חמישי 8:00־20:00, שישי 8:00־שעה לפני כניסת השבת, 9369678־053

עוגיות עממבר בקפה ונציה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
עוגיות עממבר בקפה ונציה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל

המסעדות והדוכנים הכי טעימים בשוק הכרמל

המסעדות והדוכנים שאסור לפספס בשוק התקווה

  1. אטליז ורוטיסרי בוארון | עוף בגריל

משפחת בוארון חולשת על אימפריה קטנה בשוק וסביב לו. המיני אימפריה החלה כאטליז קטן שהוקם בכניסה לשוק; כשאב המשפחה שמע שבבניין ממול מתפנה חנות הוא רכש גם אותה כדי שלא יקומו לו מתחרים וכך הלאה. הבשר של משפחת בוארון מגיע מעדרים בבעלות המשפחה: חוות גידול בכפר מונש וחווה בבן שמן, ובהתאם המחירים נגישים. עם השנים הפכה החנות השנייה למעדנייה מרשימה שבה ניתן למצוא עוף טבעי טרי, נקניקיות בעבודת יד, דפי בוריק מיובאים ותבשיל פקיילה מצומצם (עלי מנגולד שבושלו שעות ארוכות עד שהפכו שחורים) – מוסיפים שעועית וקוביות בשר ומקבלים תבשיל בשר מושלם. בכניסה לשוק נמצא הרוטיסרי של בוארון ובו עוף בגריל בתיבול סודי ואוכל ביתי מגוון.

אטליז ומעדנייה: היהלום 2 נתניה, ראשון־חמישי 7:00־20:00, שישי 7:00־15:00, 8348481־09 ; רוטיסרי: ויצמן 10 נתניה, ראשון־חמישי 9:00־20:00, שישי 8:00־16:00, 8628913־09

בוארון. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
בוארון. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
  1. מעדניית בוקובזה | דגים מעושנים וכבושים

מעדנייה צבעונית ומרשימה שפועלת כבר 40 שנה בלב השוק. תמצאו בה מעדני דגים מכל הסוגים והמינים (כולל סלט איקרה נהדר בחצי המחיר מתל אביב), שמנים, חומצים, חומרי גלם יבשים ואוכל ביתי מוכן מכל העדות: עלי גפן, כרוב ממולא, קציצות עוף, קציצות ירק, קציצות דגים פיקנטיות, גפילטע פיש, לטקעס ותבשילים. המחירים סופר נגישים.

שוהם 13 נתניה, ראשון־חמישי 16:00-7:00, שישי 7:00־שעה לפני כניסת השבת, 8335242־09

בוקבוזה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
בוקבוזה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
  1. הבוריקה של הרצל | בוריקה

בוריקה (בריק או בוריק) הוא אחד ממאכלי הדגל של יוצאי תוניס וטריפולי (עדיין אין מנצח בוויכוח של מי היה קודם). הדוכן הקטן הזה קיים כבר יותר מ־60 שנה והיום מנוהל על ידי אלי, הדור השלישי, שמכין בוריקה נפלאה ומתפצחת "בדיוק לפי המתכון המסורתי של המשפחה". אלי ממלא את דף הבוריק הדק, שנעשה במקום, בביצה ותפוחי אדמה ומטגן הכל יחד בשמן עמוק. אם כל הטוב הזה לא מספיק מרפד בשבילכם הוא ישים לכם את הבוריק המטוגן בפיתה שתגן על הבגדים שלכם מפני חלמון הביצה הנוזל. אפשר להוסיף למנה המושלמת הזאת חריף, טחינה, סלט וצ'רשי (סלט דלעת), והכי חשוב – אפשר לקנות עלי בוריק הביתה.

שוהם 13 נתניה, ראשון־חמישי 8:00־18:00, שישי 8:00־כניסת השבת, 2284952־052

הבוריקה של הרצל. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
הבוריקה של הרצל. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
  1. פינוקי האוכל של כרמל | תבשילים טריפוליטאיים

מסעדה טריפוליטאית משפחתית מופלאה בת 30 שנה, בבעלות כרמל נפתלי, אשתו עליזה והבן מומי. במסעדת הפועלים הפשוטה הזאת – שיכולה בקלות להתחרות על תואר המסעדה הטובה בארץ – מגישים אוכל אותנטי, הארדקור, לא מתנצל ולא מתחנף, כולל חלקי פנים נדירים. "המקום הזה הוא פנומן", אומר גורפינקל, "גם מי שאכל בהרבה מסעדות פועלים, ואני אכלתי ברובן, לא פוגש מקום שעושה כזה אוכל. מפרום וקוסקוס אפשר לאכול בכל מקום, אבל לא כאלה. מישהו פה ממש ממש משקיע; אפשר להגיד ש'יש פה יד'. זו עבודת פרך, והמטבח הזה ייעלם פעם. מי יהיה מוכן להשקיע באוכל כל כך הרבה בעתיד?".

אז מה היה לנו פה? עסבנה – מעיים ממולאים; מסרן (מסאייר) – קיבה ממולאת (לאמיצים); טבחה בסלק – מקביל לפקיילה התוניסאית השחורה, רק שפה זה מתרד עם שעועית, תפוחי אדמה ובשר. מצ'ומה – מעיים של פרה ממולאים בחלקי פנים, ריאות בקר, לב ושקדים. חריימה מפלמידה לבנה עדינה; קוסקוס ששותה היטב את כל הרטבים; מפרום מושלם עם בשר, חציל ותפוחי אדמה. האווירה מחויכת, חמה ונעימה. שווה לנסוע לנתניה רק בשביל המסעדה הזו.

היהלום 5 נתניה, ראשון־חמישי 10:30־18:00, שישי 10:30־כנסת השבת, 8329895־09

פינוקי האוכל של כרמל. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
פינוקי האוכל של כרמל. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
  1. סנדביץ' סוסו | סנדביץ' תוניסאי

הדור השלישי של יוסף טוויל (סוסו) ממשיך במסורת של יותר מ־50 שנה בהכנת הסנדוויץ' הטריפוליטאי בבגט או בלחמניית פריקסה. בתוך הלחמנייה מכניסים את כל החומרים המסורתיים כמו ביצה קשה, תפוחי אדמה, סלט ירקות, חמוצים וטונה, עם אריסה ולימון כבוש לשדרוג הסנדוויץ'. טעים לאללה.

היהלום 1 נתניה, ראשון־חמישי 6:00־16:30, שישי 6:00־שעה לפני כניסת השבת, 8875988־09

שוק נתניה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
שוק נתניה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
  1. שניצל איילה – חיים "בויה" | שניצל

בפינה חבויה בשוק נמצאת פנינת השניצלים שכל נתנייתי מכיר. כבר יותר מ־40 שנה מגישים כאן שניצלים בפיג'מה מפנקת ומיוחדת שבה שולטת הביצה יותר מהפירורים. כל זה נכנס לתוך בגט טרי עם סלטים טריים, צ'רשי, סלט ירקות, כרוב ולימון כבוש. המנה כאן ענקית ואם אתם שניים אפשר לחלוק אותה. אל תוותרו על החצילים המטוגנים בבלילה שמגיעים עם הצ'יפס, תענוג אמיתי.

זנגביל 12 נתניה, ראשון־חמישי 8:00־18:00, שישי 8:00־שעה לפני כניסת השבת, 5631998־077

שוק נתניה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
שוק נתניה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
  1. פלאפל מוסא | פלאפל

הפלאפל של מוסא, בכניסה לשוק, נוסד ב־1953 ומקבלים בו פיתה לא שגרתית. מה לא שגרתי בה? העובדה שמלבד כדורי פלאפל טעימים, סלטים, חמוצים וטחינה־חומוס, מוסיפים כאן לפיתה גם גרגירי חומוס שלמים מבושלים ונימוחים, ביצה קשה, פול וכמון מלמעלה. אחת הפיתות היותר מעניינות ומגוונות בעולם הפלאפל.

ויצמן 12 נתניה, ראשון־חמישי 8:00־24:00, שישי 8:00־16:00

8846425־04

סיורים קולינריים בשווקים ברחבי הארץ עם חיליק גורפינקל, 4517774־054

שוק נתניה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל
שוק נתניה. צילום: הגרגרנית בלוג אוכל

עוד 5 מקומות סביב השוק

בונז'ור | פריקסה

הקרב על הפריקסה הטוב בנתניה טרם הוכרע וכרגע מתמודדים עליו שניים: הסנדוויץ' של סוסו בשוק והסנדוויץ' של בונז'ור ברחוב שער העמק. בבונז'ור תקבלו לחמנייה מטוגנת ממולאת טונה, רוטב פלפלים, חריף, לימון כבוש, תפוח אדמה מבושל (ממליץ לבקש מעט ממנו כדי שיישאר מקום לתוספות האחרות), סלט ירקות, זיתים ירוקים, אנשובי וצלפים (שצריך לבקש). השילוב האולטימטיבי בין לחמנייה מטוגנת, סלטים מאוזנים ותוספות מלוחות שיוצר את אחד הביסים הראשונים הכי טובים שיש. עוד בתפריט: שקשוקה, שניצל וחביתת ירק.

שער העמק 1 נתניה, ראשון־חמישי 8:00־19:00, שישי 8:00־15:00, 8616172־09

  1. דוכן הספינג' | סופגנייה מרוקאית

באמצע הרחוב, מתחת לעץ, מתוך דוכן מאולתר של חצי מטר רבוע שבו סיר טיגון גדול, יכינו לכם את אחד הספינג'ים (סופגניות) הטעימים שתאכלו בחייכם, זה שמטוגן לפי הזמנה מול עיני הלקוח ואז נטבל בסוכר או בדבש (לכו על הדבש). בתנועות מדויקות ומיומנות ישראל, בעל העסק, טובל את היד בקערת מים, קורץ חתיכה מהבצק הדביק מותח, מכווץ ומניח בשמן החם. את הספינג' המוכן הוא הופך ושולף מן השמן עם שיפוד מתכת – אומנות של ממש.

שער הגיא 12 נתניה, אין שעות פעילות מדויקות, יודעים שפתוח לפי התור (ראשון־חמישי 12:00/11:00 עד שנגמר הבצק; שישי 10:00 עד שנגמר הבצק)

  1. שלומי בוריקה | בוריקה

בתוך שכונת בן ציון, במיקום צדדי ונסתר מן העין, נמצאת אחת הבוריקיות הטובות בנתניה. הבוריקה של שלומי קיימת כבר יותר מ־40 שנה ואפשר לאכול בה בוריקה עם ביצה, בוריקה עם פירה מתובל בעשבי תיבול או מעורב של שניהם יחד. אפשר לאכול בפיתה עם צ'רשי, סלט ירקות, כרוב וטחינה או בנייר. אנחנו ממליצים על המנה המעורבת בפיתה עם כל התוספות – ואם נשאר מקום אז גם בוריקה תפוח אדמה בנייר.

אצ"ל 2 נתניה, ראשון־חמישי 18:00־24:00, 8826550־09

  1. חומוס עוזי | חומוס

החומוס של עוזי קיים כבר יותר מ־30 שנה ומציע חומוס, פול, ביצה וגרגירים עם רוטב הלימון הפיקנטי הסודי של המקום, שלא דומה לשום רוטב לימון אחר שטעמתי. בערך כל חצי שעה מוכן פה חומוס חדש, גרגירי החומוס נטחנים ידנית במכתש ועלי ענקיים מעץ. קחו בחשבון שלרוב החומוס נגמר בשעה 13:30־13:45 והמקום נסגר.

שער העמק 2 נתניה, ראשון־חמישי 10:00־15:00, שישי 10:00־14:00

  1. קפה פירוג'ינו | עוגות ומאפים

בית קפה קונדיטוריה שקיים כבר יותר מ־30 שנה. מלבד מאפי השמרים, העוגות והעוגיות, המקום ידוע בוויטרינת העוגות העשירה שלו שכאילו לקוחה משנות ה־80: סברינות, אקלרים, פחזניות במילויים שונים, תוספות ופירות. מומלץ ללכת על העוגות האישיות מהוויטרינה, בעיקר הסברינה והפחזניות.

הרצל 4 נתניה, ראשון־חמישי 9:00־24:00, שישי 8:00־18:00, שבת 20:00־1:00, 7822311־077