טיים אאוט timeout

פסגת הכרמל: המסעדות ובתי האוכל השווים בשוק הכרמל

| מאת: שירי כץ

שוק הכרמל ממשיך להצדיק את המוניטין שלו כמוקד משיכה לפודיז בזכות עוד ועוד בתי אוכל מצוינים שנפתחים בו והופכים אותו לאטרקציה לזללנים ולבליינים. 27 מקומות ששווה לעצור ולאכול בהם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/07/sizes/DSC_743670_H_wo_680_382.jpg
תאי פוד בשוק הכרמל. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדות השוק שמציעות מנות מבוססות חומרי גלם טריים ורעננים, הדוכנים שמפתיעים ברעיונות יצירתיים וטעימים, המגוון הרב לאומי והזכות לאכול בתקציבים הכי נוחים בעיר הפכו את שוק הכרמל למוקד עליה לרגל. קשה להסתפק ב־27 נקודות מוצלחות בשוק, כי יש הרבה יותר מהן. בין התבלינים והפיצוחים של עמרני לעשבי התבלין הרעננים של כרמלה, בין הרטבים האסייתים של מזרח ומערב לגבינות הצאן של פינת הגבינות והיין, אלה המקומות שאנחנו מתפתים לעצור בהם ואפילו להגיע אליהם במיוחד.

1. אוקסן

מנאמי אונו מאוסקה מתגוררת בארץ כבר כמעט עשור ובמשך תקופה מסוימת אף אירחה בביתה וערכה ערבים יפניים בקפה שפירא. במסעדת הפועלים היפנית שלה היא מגישה מנות בסיסיות על מצע של אורז: תבשיל בקר, תבשיל עוף, קארי יפני או תבשיל טופו.

אוקסן

אוקסן. צילום: אנטולי מיכאלו

אוכל יפני בסיסי ומספק, אוקסן. צילום: אנטולי מיכאלו

2. איסטנבול

חמארה טורקית הפועלת בצהרי שישי בלבד עם קציצות דגים ועלי גפן, והופכת לבר שוק בערבי רביעי וחמישי מבית היוצר של בן סלווין (ראו קפה יום טוב). תמצאו פה גם בירה מהחבית וצ'ייסרים מכל הסוגים.

איסטנבול. החמארה החדשה בשוק. צילום: אופיר וידבסקי

חמארה ובר שוק, איסטנבול. צילום: אופיר וידבסקי

איסטנבול, רבי מאיר 40,  שישי 11:00־כניסת השבת

3. באני צ'ו

באני צ'ו היא לחמנייה ממולאת תבשילים בסגנון הנהוג על הקהילה ההודית בדרום אפריקה. אלון סרקין ואמלי סלגדו הלונדונאים פתחו את התבשיליה הזאת בשוק, העבירו אותה בין שווקי אוכל ברחבי העיר וחזרו לכרמל. וטוב שכך. כי זה טעים.

באני צ'ו

עוד כתבות בנושא שיעניינו אותך:

סיוק קולינרי בשוק התקווה

סיור קולינרי במאה שערים

סיור קולינרי בעכו העתיקה

4. בוקה בוקה

בני משפחת אוסטריה דה פיורילה האיטלקיה המעולה מרחוב בן יהודה הקימו דוכן משפחתי עם סירי אמייל צבעוניים. התבשילים, ובניהם תבשיל ציידים ותבשיל קישואים טבעוני, מיועדים למילוי פוקאצ'ות שנאפות במקום. אם אתם נחמדים יכבדו אתכם בצ'ייסר לימונצ'לו ביתי.

בוקה בוקה, שוק הכרמל. צילום: אנטולי מיכאלו

איטלקי אותנטי, בוקה בוקה, שוק הכרמל. צילום: אנטולי מיכאלו

בוקה בוקה

5. ביר בזאר

הביר בזאר מורכב משתי נקודות שהן עצירת חובה לחובבי בירה. אחת בשדרה הראשית בשוק ללגימת בירת בוטיק מהחבית או בבקבוקים, כולל מותג הבית חתול שמן. בסניף הגדול יותר תוכלו למצוא גם מנות קטנות. למרות המומחיות הדקדקנית והידענית בבירה, חווית הבילוי מצחיקה.

ביר בזאר

6. גגה

השף המומחה לבשרים גילי פפרמן בנה תפריט פשוט ומנצח עם המבורגר, אנטריקוט, וסטייק פרגית לצד צ'יפס, במסעדה נחמדה למראה אבל צנועה למדי. המחירים ידידותיים, והבירה מהחבית מתאימה לסיטואציה.

גילי פפרמן, גילי'ז. צילום: אנטולי מיכאלו

שובו של גילי פפרמן, גגה. צילום: אנטולי מיכאלו

גגה

7. ג'ולי

ג'ולי אוכל מצרי בשוק הכרמל היא תבשיליה של אוכל בייתי שמבוצע בכישרון, ומדגים את עושר התבלינים היבשים של השכנה מדרום. נפלא גם לצמחונים/טבעונים, שכן ג'ולי תגרום לכם לדאות על דואה.

ג'ולי

8. ג'ונאם

במקום סירי הקציצות של צ'יצ'ו, שעברו לשרונה מרקט, תמצאו כאן את המאפים של ג'ונאם. סוג של לחמג'ון עם טופינג של בשר, חצילים או קישואים. הקונספט החדשני הזה מגיע עם טחינה, עמבה וכוסברה.

ג'ונאם, רבי עקיבא 20, ראשון־שישי 9:00־16:00, 03-9552023

9. דה באן

מזנון אוכל אסייתי מהיר עם מטבח פתוח של האחים קיצ'ס. מלבד הלחמנייה היפנית המאודה שמכינים פה – ועל שמה המקום – תמצאו פה גם קריספי צ'יקן על הפלנצ'ה עם קרעי בזיליקום, סלט מלפפונים ועוף סצ'ואני, ראמן, סלט אטריות שעועית ועוד.

דה באן. צילום: אנטולי מיכאלו

דה באן

10. הבן של הסורי

חומוסיה עם סיפור מסתורי על מתכון שעבר בין אבא לבן ובדרך נגנב, מציעה חומוס מעולה ופול שהוא נגיעה בנשגב. החומוסיה עצמה מרווחת, נוחה, ומסוגננת הרבה מעבר לנהוג בז'אנר.

הבן של הסורי. צילום: יולי גורודינסקי

תביאו קומפלט, הבן של הסורי. צילום: יולי גורודינסקי

הבן של הסורי

11. הבסטה

בר יין ומסעדת השוק האהודה והמוערכת, עם תפריט עונתי מתעדכן שנע בין קולינריית הסבתות לפריז ואווירה בליינית סוערת. שווה להגיע במיוחד בשביל הקינוחים והעינוגים האפויים שמכינה פה הקונדיטורית המחוננת מיכל בוטון ובשביל תפריט היין המצטיין של איש היין אבירם כץ.

מעבד מזון הבסטה. צילום: רן בירן

תפריט עונתי מתעדכן, הבסטה. צילום: רן בירן

הבסטה

12. הבר של אריאל

אריאל חביב, לשעבר הבעלים של הביסטרו הנפלא בלזק באשדוד, הקים דוכן שהוא הכלאה בין טאפס בר למזללה של אוכל טרי מהשוק. תוכלו להזמין גם בירה לצד האוכל.

בר הקיץ של אריאל, שוק הכרמל. צילום: אנטולי מיכאלו

גם טפאס, גם בר, הבר של אריאל. צילום: אנטולי מיכאלו

הבר של אריאל

13. הדוכן של נינג

נינג גדלה בתאילנד ובישלה במספר מסעדות באנגליה לפני שהגיעה לארץ ועבדה במטבח של הסינית האדומה. בדוכן המצליח שלה היא נעזרת בסיר אורז חשמלי וכיריים חשמליות להכנת מבחר של שש מנות ברגע ההזמנה; אורז מוקפץ עם עוף וירקות ואטריות אורז עם עוף וירקות. ויש גם פאד קפאו עוף עם אורז וכמובן שגם סלט פפאיה.

תאי פוד בשוק הכרמל. צילום: אנטולי מיכאלו

מוקפצים טריים, הדוכן של נינג. צילום: אנטולי מיכאלו

הדוכן של נינג

14. המנזר

הבר הוותיק בכניסה לשוק, מול הריסות אלנבי 58, עדיין משמש כתחנת עצירה מצטיינת לבירה במחירים הכי זולים בעיר בכל שעות היממה וכמקום המושלם לסגור בו את הלילה אבל גם כאופציה טובה לארוחת צהריים, עם דיל עסקי של ראשונה במחיר העיקרית (65-48 ש"ח).

המנזר

המנזר

המנזר. אוכל ובירה מסביב לשעון.

15. המלביה

הסניף הראשון של המלביות (כבר יש 4) מספק את מוצר הצריכה הבסיסי והאהוב במחיר קבוע (עשרה שקלים) בגרסה חלבית וטבעונית, ובארבעה רטבים: קלאסי, וניל-קינמון, לימון-הל, ורוטב מתחלף.

המלביה

המלביה. צילום: אנטולי מיכאלו

המלביה. מו7צר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו

16. כרמל

דוכן גריל פחמים מבית היוצר של האחים קיצ'ס מבעלי דה באן. פה הם עושים חמש מנות בלבד ובהן קבב אדנה, מחאמר פרגיות וגם מנה צמחונית בפיתה עם סלסה של עגבניות חריפות והמון עשבי תבלין ירוקים.

כרמל

כרמל

כרמל, הלל הזקן 18, ראשון־חמישי  23:00-11:00, שישי 11:00־16:00

17. שמואל

אחד הקבבים המופלאים בארץ מתחבא פה בבר קטן ומעוצב, שאליו רכונים בעיקר גברים, במה שנראה כמו תפילה שלא תטפטף עליהם טחינה. כי הטחינה והמוני העלים הירוקים הם התוספת הנכונה והמזוקקת לפיתה עם הקבב.

הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו

קבב מופלא, שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו

שמואל

18. M25

השף יהונתן בורוביץ' מעיף את מטבח הגחלים הרבה מעבר לגבולות השיפוד באמצעות נתחי הבשר האיכותיים של אטליז המיט מרקט, במסעדת שוק שתמיד מלאה סועדים. הכל בתמיכת השף-קצב ירון קטסנבוים ועורך הדין ומגדל הבקר יניב בר נור.

עמבה מפאפאיה ירוקה ב-M25

העמבה ליגה – וגם הבשר, M25

M25

19. סברוסו

תזהו את דוכן הטורטיות הזה לפי דגל מקסיקו. המנות כוללות שעועית, עוף וכמובן חלפניו שמחריפים את המצב. המקומות בישיבה ספורים, אבל אם הכל מלא, תוכלו לקחת את המנות ולאכול בגן הכובשים הסמוך.

סברוסו, הכרמל 36, ראשון־חמישי 10:00־18:00, בשישי נסגר קצת יותר מוקדם

20. עמליה

המסעדה־קפה בעלת המראה הקצת ניו יורקי, מתחילה לפעול כבר בשעות הבוקר כשהתפריט גמיש בהתאם לחומרי הגלם בשוק. תוכלו לפתוח את היום עם כריכים או ארוחות בוקר של שקשוקה או קפה ומאפה, ובערבים אפשר גם להגיע לנשנוש של תפוחי אדמה ובטטה קריספיים או לארוחת ערב של ממש.

עמליה בכרמל. צילום: ענת פייזר

קצת ניו יורקי, עמליה. צילום: ענת פייזר

עמליה

21. פופ אפ פנדה

היישר מעולם הפקות האירועים הגיעו אל הכרמל אנשי חבורת הפנדה המתמחים בהכנת מנת סלופי פנדה העשויה נתח טלה מפורק, שמוגש בפיתה עם טחינה, צ'אטני, ירקות, פטרוזיליה וחריף. שימו לב, הם מגיעים לכאן רק בימי שישי ורק לפרק זמן מוגבל.

פופ אפ פנדה, יום טוב 17, תל אביב, שישי 11:00-17:00

22. פיש אנד צ'יפס מרקט

חן רצאבי, בן למשפחה שהפעילה את המעדנייה המיתולוגית בכרמל, משתף פעולה עם קרוב משפחה אחר בעל דוכן דגים טריים, והקים בצמוד אליו מזללת פיש אנד צ'יפס עם פילה קוד בבלילת טמפורה, ברבוניות מטוגנות וסביצ'ה דג ים. כן, תוכלו להזמין גם הייניקן לצד הדגים.

יש גם בירה, פיש אנד צ'יפס מרקט. צילום: אנטולי מיכאלו

פיש אנד צ'יפס מרקט

23. פפו בורקס

בורקס שמיוצר על ידי טורקי־יפואי עסלי ונאפה בבית אוכל אלגנטי עם לוגו של שפם. המילוי בבורקס הוא קלאסי: תרד, תפוחי אדמה או גבינה, והבורקס יוצא עם רסק עגבניות, זיתים, חמוצים, סחוג ואופציה לתוספת ביצה קשה. הקפה הטורקי מתבשל במכשיר עותמני מיוחד.

פפו בורקס, חבשוש חיים 32, ראשון־חמישי 9:00־24:00, שישי 9:00־כניסת השבת

24. קיורטוש

המאפייה המרכז אירופית, המתמחה בסלילי שמרים חמאתיים חלולים, פתחה פה סניף עם הלהיט הקטלני שלא קיים בשום מקום אחר: גלידה בקריוטוש עם תוספות. הישמרו לנפשותיכם, ניחוח המאפים האלה הרסני.

קיורטוש גלידה. צילום: ניב רגב

עוד באירופה, קיורטוש גלידה. צילום: ניב רגב

קיורטוש

25. קוקו במבינו

קוקו במבינו הוא שיתוף פעולה בין טום אביב, זוכה העונה השישית של "מאסטר שף", לאורי רז השותף בסושיאל קלאב ובפיאצה. זה מה שהפך את מסעדת הפאפא'ס הוותיקה, בתום מתיחת פנים קלילה, לאיטלקית תל אביבית עם מנות כמו בטטה שרופה בטאבון ומעוכה בטופינגס של יוגורט מתובל.

איטלקי טרנדי, קוקו במבינו. צילום: דרור עינב

קוקו במבינו, הלל הזקן 12 תל אביב, כל יום 24:00-19:00, 054-3377667

26. קפה יום טוב

בן שלוין העיר את השוק כשפתח בית קפה קטן ובהמשך הצמיד לו מעין מסעדה אלטרנטיבית בשם החללית. התפריט פשוט ומתבסס על ירקות רעננים מהשוק. אם אתם מפיקים מוסיקליים, תמצאו פה את הרוקרים הכי מעניינים בסצנה.

קפה יום טוב. מתוך עמוד הפייסבוק של בית הקפה

העוגן של הרחוב, קפה יום טוב. צילום מתוך עמוד הפייסבוק של בית הקפה

קפה יום טוב

27. שונרא

חבורת הביר בזאר הקימה בית אוכל שאמור להשביע את הרעב במחירים שוברי שוק. יש פה כריכים, ארוחות בוקר, מרקים, סלטים, מנות על בסיס ביצים וקוקטיילים על המכילים בירה ומזכירים מי פה בעלי הבית.

שונרא, רבי מאיר 21, ראשון־חמישי 8:30־1:00, שישי 8:00־18:00, מוצ"ש־1:00

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 53ddccac53a7ef