הלוינסקיז: כל המקומות הנכונים והטעימים בשוק לוינסקי

המילה שוק קצת קטנה על מה שקורה בין רחוב העלייה להרצל. בסבך הרחובות שמרכיב את שוק לוינסקי פועלים עשרות בתי אוכל, חלקם ותיקים יותר מכם וחלקם דנדשים. אלה ההמלצות שלנו ונתחיל בראשונה: בואו על בטן ריקה

ביר בזאר לוינסקי. צילום: אפיק גבאי
ביר בזאר לוינסקי. צילום: אפיק גבאי
14 באוגוסט 2019

מעטים האזורים בעיר שיכולים לנפק כזה ריכוז צפוף של מקומות משובחים במיוחד לבילוי ובתי אוכל שמספקים קולינריה עילית בווייב מעולה. הפעם אנחנו לא מדברים על משלוחים אלא על הדבר האמיתי: שוק לוינסקי הוא המקום המושלם לתדלוק המזווה, הגוף והנשמה. סגנון הבילוי הוא אלטרנטיבי וסוחף, המחירים תמיד נוחים, החליטות מדוייקות, התבלינים הכי טריים, המעדניות מפנקות ועוד לא דיברנו על הסוחרים. כוסית של עראק ופלמידה כבושה, ואתם בלוינסקי סטייט אוף מיינד.

עוד כתבות מעניינות:
הבראנצ'ים הכי שווים מחוץ לתל אביב
עוגות הגזר הכי טובות בתל אביב
ערבי הקונספט הכי שווים במסעדות

קליפורניה

הספוט החדש בשוק לוינסקי יתן לכם את הדרינק הלילי מבלי לצאת מהשכונה. המוזיקה מרימה והעיצוב חסר מניירות וניסיון לרצות. הקהל המקומי כבר גודש את המקום בסופי שבוע והופך אותו לבר ההיפסטרי הדרומי ביותר בעיר.
סמטת השוק 3 תל אביב, כל יום 21:00 עד אחרון הלקוחות

מלאכת הטוחן

בית מלאכה ארטיזנלי לייצור טחינה באבן ריחיים בת יותר מ־100 ולפי מתכון עתיק שאומץ מהכפר רג'ר. שומשום אתיופי מלא על סף הנבטה הופך בתהליך ממושך לנוזל החיים בגוון בוץ.
השוק 5, תל אביב. 052-2121169

מלאכת הטוחן. צילום: רן בירן
מלאכת הטוחן. צילום: רן בירן

גרגר הזהב

חומוסייה שהפכה לחדר האוכל הקיבוצי של תושבי לוינסקי בואכה פלורנטין. מלבד חומוס גלילי, משוואשה ומחלוטה יציעו לכם פה ספיחה (תבשיל עגבניות וחצילים), מג'דרה וכרובית מטוגנת ובעיקר טריק שמאפשר לנסות את כל המנות בגרסה מוקטנת.
גרגר הזהב

גרגר הזהב (צילום: אנטולי מיכאלו)
גרגר הזהב (צילום: אנטולי מיכאלו)

מבסוטה

תתקשו לא להיות מבסוטים בעצמכם בפאתי הסמטה הקטנה שמתנקזת מרחוב לוינסקי לפסאז' סודי שיעביר אתכם לדרך יפו. נוסף לחומוס מוצלח שנטחן ללא הפסקה במטבח תמצאו פה גם מג'דרה, לביבות תפוחי אדמה וקישואים ועוד. תוכלו להשלים את הבילוי עם עראק או קמפרי תפוזים. בסופי שבוע יש גם חמין וג'חנון.
מבסוטה

מבסוטים ממבסוטה. צילום: אנטולי מיכאלו
מבסוטים ממבסוטה. צילום: אנטולי מיכאלו

טוני ואסתר

בית קפה ובר החולש על סמטה שלמה (גם אם "מבסוטה" מצליחה להידחס כאן גם כן) ובה ריכוז ההיפסטרים הגדול ביותר על כדור הארץ. ארוחות בוקר של בורקיטו ענקי או כריך עוף ואבוקדו, ולצהריים קציצה מפורקת על פירה וסלט. אירועי מכירת בגדים יד שנייה, תקלוטים ושיחות ביקורתיות על אמנות הם חלק מהנוף.
סמטת השוק, תל אביב.  03-5281843

טוני ואסתר (מתוך פייסבוק)
טוני ואסתר (מתוך פייסבוק)

קפליקס

סניף ניו יורקי במיוחד של זוג מומחי הקפה פיליפ ויעל שפר ממתחם נגה. אתם יכולים לטעום פה קפה מזנים ייחודיים ששפר משיג מרחבי העולם, קולה ועושה בלנדינג ועל הדרך גם לרכוש פולים הביתה. יצירת אמנות.
מרחביה 6, תל אביב. 03-6097320 

קפליקס בשוק לוינסקי (צילום: זיו ממון)
קפליקס בשוק לוינסקי (צילום: זיו ממון)

פיצה לילה

מסעדה־דוכן פיצות חדש של השותפים ארד אפפל, שהיה מנהל בטוני וספה, ושל רן בלפר המוכשר שעבד במפעלות אייל שני רומנו ופורט סעיד. הפיצות בגודל אחיד, הבצק בעובי בינוני עם שוליים מעט שמנמנים ומבוסס על ביגה, והתוספות מחומרי גלם מקומיים טריים כמו בשר בכבישה ביתית. נפלא.
פיצה לילה 

פיצה לילה, עושה שמח בשוק. צילום: אנטולי
פיצה לילה, עושה שמח בשוק. צילום: אנטולי

חיים רפאל

מעדנייה ותיקה שעיקר המוצרים בה על טוהרת המטבח הבלקני: גבינות, עלי גפן, זיתים מיוון וליקרים שונים, וכן דגים מלוחים, חמוצים מכל הסוגים, לחמים ורטבים. מיום רביעי מתנקזים לכאן בישולים בלקניים כמו קציצות כרשה או תרד ומאפי גבינה – וגם תור ארוך שמתעקל מעבר לפינת הרחוב.
לוינסקי 36, תל אביב, 03-6826147 

חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)
חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)

טעם לחיים

מעדנייה טבעונית ובה שירות לבבי וידעני וליין גבינות בוטיק טבעוניות עצמאי המיוצר במקום בתהליכים טבעיים ואטיים: יוגורט קוקוס פרוביוטי שנמכר בצנצנות זכוכית, ממרח גבינה של גרעיני דלעת שהותססו עם פרוביוטיקה ונטחנו עם ארטישוק, גבינת פטה קשה עשויה חלב סויה אורגני ומיושנת במשך חודש וחצי במליחות בינונית ועוד.
מרחביה 13, תל אביב, 052-4590178  

טעם לחיים לוינסקי. (צילום: אנטולי מיכאלו)
טעם לחיים לוינסקי. (צילום: אנטולי מיכאלו)

בורקס פנסו

בורקס טורקי שנמכר פה מאז שנות ה־60 באווירת בייסיק: תרד וגבינה, תפוח אדמה, פטריות או עם גרסה חדשנית של בורקס פיצה. במקום אפשר גם לקנות בצק לקחת הביתה, בורקסים קפואים, מלבי ומיץ גזר.
לוינסקי 43, תל אביב, 054-5866366 

חבשוש

אורי חבשוש הוא דור שלישי לרוקחי התבלינים. הסודות שלו ישפרו לכם ביצועים במטבח ובמיטה: זרעי מרווה, תערובת דואה, מחיות טבעיות מתוצרת בית, מלח שחור ועדשים מרות, ויש פה גם צורכי כישוף לכל צרה.
החלוצים 18, תל אביב,  03-6822570 

פסטה בר

השף ליאור בר, שעבד וניהל מטבחים עיליים בעיר (הרברט סמואל, טוטו ואחרים), הקים אינדי פסטה בר – חנות שבה פסטות טריות מיוצרות ידנית: פסטה חלמונים עם סלק, טליאטלה חלמונים או דורום טבעונית, פפרדלה כמהין וניוקי. לקחת הביתה או להתיישב ולקבל עם רוטב עגבניות, או פטריות בציר פורצ'יני וחמאה וכו'.
פסטה בר

כיד המלך. פסטה בר בלוינסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)
כיד המלך. פסטה בר בלוינסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)

ביר בזאר

חמארת הבירות המקומיות הגיעה משוק הכרמל לכאן ופתחה בר מזרח תיכוני מרווח על חורבות הברמצווה, הבר הקודם שעבד במקום. הקונספט זהה לביר בזאר בשוק: 100 סוגים של בירות בוטיק ישראליות בבקבוקים ועוד כמה מהחבית. בשבילנו חתול שמן בבקשה.
ביר בזאר 

ביר בזאר לוינסקי. צילום: אפיק גבאי

ביר בזאר לוינסקי. צילום: אפיק גבאי

בנטויה

מזללה יפנית המגישה מבחר של מנות בקופסאות בנטו מעוצבות ומשובבות עין. נסו את היקיניקו בנטו (בשר בקר בגריל) או שתקלילו עם אחת ממנות הסשימי או הסלטים הקרים.
בנטויה

בנטויה (צילום: wolt israel)
בנטויה (צילום: wolt israel)

לוינסקי 50

השף אשר חביבי (לשעבר פפו) חבר לאריאל חביב (לשעבר בלזאק באשדוד וכיום טאפאס בר בכרמל) להקמת חמארה שכונתית. בירת לאגר לא מסוננת ועלי גפן ממולאים באורז או צלחת מטיאס וצ'ייסר וודקה הם אופציה טובה לצד תבשילים משתנים מדי יום.
לוינסקי 50

לוינסקי 50. צילום: אשר חביבי
לוינסקי 50. צילום: אשר חביבי

אוזריה וסופלקי בר

שפית השנה של Time Out אביבית פריאל מתפעלת בשנים האחרונות את האוזריה ולפני כשנתיים הצמידה אליה גם סופלקי בר. מנפלאות פריאל: הכרובית של אביבית, קלמרי מטוגן, נקניקייה טבעונית וכמובן סופלקי. יאסו.
אוזריה

סרדינים באוזריה. צילום:-דן לב
סרדינים באוזריה. צילום:-דן לב

פימפינלה

זה הרגע לגלות שפימפינלה היא אניס בלטינית ומקור שמו של המקום בבקבוקי משקאות האניס שגודשים את קירותיו הגבוהים. לצד העראק והאוזו תזמינו לעצמכם דגים מטוגנים או קלמרי.
פימפינלה

פמפילנה. צילום:אנטולי מיכאלו
פמפילנה. צילום:אנטולי מיכאלו

דלידה

היא נראית כמו סלון מיושן, מכנה את עצמה חמארה אירופית ומתנהגת כמו בר שבתוכו ממוקמת מסעדת שוק. זאת דלידה. המנות של דן זוארץ מקומיות ומשכנעות: קבב טלה, קובה נייה, סינייה חציל ועוד.
דלידה

דלידה (צילום: אורי רונית)
דלידה (צילום: אורי רונית)

סוויט בוקס

הקונדיטוריה האמריקאית הזאת מעוצבת כולה כקופסת הפתעה בצבע תכלת מרגיע, ומציעה שתביאו לחבריכם עוגות מתנה באריזה מדהימה: פאדג', בראוניז, דונאטס, עוגיות, בייבי קאפקייקס ושאר מתוקים מארץ האמריקן פאי.
החלוצים 6, תל אביב, 03-6196030 

ורי סוויט, סוויט בוקס. צילום: אנטולי מיכאלו
ורי סוויט, סוויט בוקס. צילום: אנטולי מיכאלו

קימאק

מסעדה אהובה מיוחד על תושבי השכונה. במראה מרושל, שמזכיר את הודו, מכינים פה אוכל צמחוני וטבעוני, למשל מרק שעועית, מגש טאלי או עלי גפן בתנור. לפעמים נערכים פה אירועים קהילתיים סוערים והופעות סוחפות.
קאימק

קימאק. צילום: יולי גורדינסקי
קימאק. צילום: יולי גורדינסקי

קפה לוינסקי 41

כוך שבו ניצבת מכונת קפה וסביבה מדפים עמוסים בחליטות צמחים ופירות שונים ומשונים. מהחליטות מכינים גזוז בהתאמה אישית ובמראה שחובה להעלות לאינסטוש. הסוסיתא שחונה בחזית המקום היא חלק מהקומפלקס, ובבגאז' שלה תתיישבו עם הכריך והקפה.
לוינסקי 41, תל אביב, 054-4488480

סאלוף ובניו

האח ההיפסטר מלוינסקי לבר הסאלוף האסלי של שוק התקווה. תמצאו פה את פיתת הסאלוף הרכה שסופחת טעמים, ג'חנון שמנוני, מלאווח מתפצפץ, מרקים אסליים וגם מזטים, שחלקם לא לגמרי מקפידים על המוצא, לצד אלכוהול.
סאלוף ובניו

הסאלוף ובניו, הרגת אותנו. צילום: אלעד ברעמי
הסאלוף ובניו, הרגת אותנו. צילום: אלעד ברעמי

שמשירי

המטבח הפרסי חוגג בשוק לוינסקי עם תבלינים אופייניים ולימונים שחורים ומיובשים בחנויות ומספר מסעדות פרסיות. אנחנו מחבבים את שמשירי בגלל תבשיל החורשט בנדג'ון חצילים והגונדי נחודי של כופתאות חומוס קלוי במרק עוף זך.
נחלת בנימין 99, תל אביב, 03-6821018 

מתי המקלל

דמותו המיתולוגית של מתי שנפטר לאחרונה הפכה את החמארה הזו למוקד עלייה לרגל. הבן והנכד ממשיכים להפעיל את המקום עם אותה מזיגה מצויינת של בירה מהחבית ואותן מנות צנועות ונהדרות.
מטלון 41, תל אביב, 050-5550899 

הפי סרי Happy Sery

מכולת ותיקה שהפכה בשיפוץ וביד מעצב של בני הדור הצעיר במשפחה לנקודה ששווה הצצה מיוחדת. תמצאו פה גבינות בוטיק של ברקנית, מבחר יינות מיובאים, לחמי בוטיק מרהיבים – לחמי שאור וכיכרות בריוש שמן זית ענקיים (25 ש"ח לכיכר) ועוד.
זבולון 10, תל אביב, 050-2330234 

הפי סרי, עוד מעדנייה שכדאי לבקר בה. צילום: שירי כץ
הפי סרי, עוד מעדנייה שכדאי לבקר בה. צילום: שירי כץ

מעדניית יום טוב

במעדניית יום טוב הוותיקה הפועלת ברחוב לוינסקי מאז 1947 תתקלו במבחר גבינות, נקניקים, חמוצים ומאכלים בלקניים, שאת כולם תוכלו לקבל גם בכריכים. בחנות הסמוכה המתמחה במוצרי דגים וביצי דגים יש מציאות כמו ביצי טונה מיובשות בשעווה וקוויאר שחור.
לוינסקי 43, תל אביב, 03-6813730 

מעדניית יום טוב. צילום: רוני חבר
מעדניית יום טוב. צילום: רוני חבר

פאט דוג

בחנות הפינתית הצנועה של אלעד אמיר מגישים מבחר נקניקיות (בקר, עוף, חזיר, טבעונית) בלחמנייה רכה ומפנקת עם המון אפשרויות לשדרוג, כמו גבינת גאודה, צ'ילי שעועית וגרסת קארי וורסט ברלינאית.
החלוצים 1, תל אביב, 077-2145250  

למי קראת נקניקייה? פאט דוג. צילום: אלעד אמיר
למי קראת נקניקייה? פאט דוג. צילום: אלעד אמיר

לופו

במעדניית הדגים הותיקה בסמטת מרחביה תעמדו ארוכות בתור, אלא אם תבחרו לשבת על כיסאות ישנים לצד חרדים קשישים והיפסטרים חובבי מאכלי וינטג'. בשני המקרים תוכלו לקנות כאן דגים מדהימים כמו הרינג, מקרל או לקרדה וכבונוס, גם את אחת האיקרות הטובות בעיר. בקשו לעצמכם קופסה בגודל נוף (העורכת שלנו לשעבר), הם כבר יידעו למה אתם מתכוונים.
לופו, מרחביה 6, 03-6830638