טיים אאוט timeout

חמין וטעים: סירי הטשולנט שתוכלו לזלול במסעדות או להזמין הביתה

| מאת: שירי כץ

אחרי שעשינו וי על שלושה טיפטופים אפשר להכריז רשמית שהחורף כבר כאן. אל תחמיצו את ההזדמנות לצלול לתוך סיר טשולנט חם שבו כל הרכיבים נמסים לתוך עצמם מרב המתנה על חום נמוך. קבלו עשר קדירות חמין שיפילו אתכם לשנת חורף 

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/01/sizes/חמין-דליקטסן-1.-צילום-עידית-בן-עוליאל_H_wo_680_382.jpg
חמין בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל
  1. 1. פולני של כבוד | סנדר

אף אחד בעיר הזאת לא מכוונן מטרה לטשולנט כמו זמי שרייבר מסנדר. באתר המסעדה תמצאו באנר מיוחד להזמנת חמין. תפוחי אדמה, נתחי בשר, קישקע אמיתי תוצרת בית, שלושה סוגי שעועית וביצים חומות. אתם יכולים להתיישב במסעדה ולתת לטשולנט למסטל אתכם, לצד כוסית של וודקה צוננת שתאפס אתכם. (70-30 ש"ח למנה, תלוי בהרכב ובגודל המנה, ותוספת ביצה עבור 5 ש"ח).
מתי: חמישי ושישי.
יש משלוח? קבלו עד לפתח הבית סיר נירוסטה חדש מלא בטשולנט בכמות שמתאימה ל- 6-2 סועדים. (469-89 ש"ח לא כולל דמי משלוח).

סנדר

סיר חמין בסנדר. צילום: מיטל סולומון

סיר חמין בסנדר. צילום: מיטל סולומון

המרקים הכי טובים של חורף 2018

מקומות חמימים שכיף לשבת בהם בחורף

2. גם בקיץ | קיטון

במסעדת קיטון מגישים טשולנט כבר 72 שנה על בסיס יום יומי, כי למי שמתגעגע אף פעם לא חם מידי לטשולנט. תוכלו להזמין שלושה סוגים של הפרוזאק המזרח אירופי הזה: חמין בגרסה צמחונית רחמנא ליצלן, אם נפלתם בצמחונות: גריסים, שעועית ותפוח אדמה (42 ש"ח למנה), חמין בשר או קישקע (64 ש"ח למנה) או חמין קומפלט עם מעיים ובשר (71 ש"ח למנה).
מתי: קבוע בתפריט.
יש משלוח? כן, אבל אז תפספסו מתבלין האווירה של המקום. אתם יכולים גם לבוא עם סיר מהבית וימלאו לכם אותו (חיוב לפי מנה). 

קיטון

החמין של קיטון. צילום: יח"צ

החמין של קיטון

3. חמין קומפלט | סביח קומפלט

הטשולנט של סביח קומפלט הוא השמועה הכי חמה בעיר מידי חורף. מכינים אותו כאן בעזרת ידע סודי שיובא לעיר מבני ברק, אבל מסרבים להרחיב בנושא. הטשולנט מכיל קישקע, תפוחי אדמה, גריסים, שעועית ובשר, ומתבשל במשך 12 שעות. (35 ש"ח למנה, אפשר לקבל עם סלט קטן וביצה קשה).
מתי: קבוע בתפריט.
יש משלוח? אין, אבל אתם מוזמנים לבוא ולקחת הביתה בחמגשיות.  

סביח קומפלט

4. חמין בולגרי | המטבחון

רמי בן נון, הבעלים של המטבחון אומר שהוא לא יודע האם קיים חמין בולגרי, אבל אם יש כזה אז זה בטח מה שהוא מכין אצלו, ורק בשבתות: שלושה סוגי שעועית, לבנה, אדומה ובובעס, תפוחי אדמה, בצלים שלמים, גריסים, ביצה חומה. החמין מתבשל בשני סירים – צמחוני או בשרי עם נתחי בשר אבל ללא קישקע. ( 45/52 ש"ח למנה).
מתי: בשבתות.
יש משלוח? כן, ואפשר בהזמנה מראש לבקש גם כמויות גדולות. 

המטבחון

חמין של המטבחון. צילום: אילן עמיחי

חמין של המטבחון. צילום: אילן עמיחי

 

5. בנוסח אשכנז | סוליקה

השף אבי ביטון נערך בסופ"שים במעדנייה שלו, סוליקה, עם צ'ולנט לטובת לקוחותיו הסובלים ממזג האוויר הסגרירי. במשך מספר שעות מתבשל סיר גדול עם תפוחי אדמה, קישקע, ביצה, חיטה, שעועית ובשר. (47 ש"ח למנה). אגב, ביטון לא מכין סחינה, חמין מרוקאי, כי הוא לא אוהב.
מתי: בסופי שבוע.
יש משלוח? כן.

סוליקה

חמין בסוליקה

חמין בסוליקה

6. מוותיקי העיר | שמוליק כהן 

במסעדת שמוליק כהן מבשלים טשולנט מאז 1936. תודו בעצמכם שזה די הרבה זמן גם בשביל בישול איטי. בתוך הסיר מבלים שעועית, גריסים, תפוחי אדמה, קישקע, ובשר ראש. יגישו לכם מנת קומפלט שכוללת גם קישקע וגם בשר אך אינה מכילה ביצים והיא גם מנת הדגל (טשלונט – 43 ש"ח, עם קישקע – 86 ש"ח. עם קישקע ובשר ראש – 98 ש"ח). בצהריים תוכלו לקבל את המנה כחלק מהעסקית.
מתי: קבוע בתפריט.
יש משלוח?  כן. 

שמוליק כהן 

7. הרמת גני | מפגש רקפת

בדרך כלל אנחנו מתמקדים רק במה שקורה תל אביב, אבל בחורף, מידי שלישי וחמישי אנחנו חוטאים לאמת שלנו, ומגיעים עד לרמת גן לחמין של מפגש רקפת הותיק (לפעמים מכינים שם גם בשישי, תתקשרו לשאול). גריסי פנינה, שעועית לבנה וחומה, קישקע בייתי, ובשר שפונדרה מתבשלים מלוא הסיר. אפשר להזמין מנה עם בשר, אפשר עם ביצה, ולקבל לצד המנה סלט מלפפונים שמיר או מלפפון חמוץ. (עם בשר 65, בלי בשר מאותו סיר 40 ₪).
מתי: שלישי, חמישי ולפעמים גם בשישי.
יש משלוח? לא, אבל אם תזמינו טלפונית יוציאו לכם את ההזמנה אל הרכב. 

מפגש רקפת, ז'בוטינסקי 99, רמת גן, 03-5756689

חמין במפגש רקפת. צילום: ירון גולן

חמין במפגש רקפת. צילום: ירון גולן

8. הבורגני | דליקטסן 

אף אחד לא מכיר את הקרביים המוניציפליים של תושבי העיר הזאת יותר מרותי ברודו. בגלל זה היא מכינה בימים קרירים אלה סירי חמין עם בשר בקר, שעועית, חיטה, תפוח אדמה, קישקע וביצים קשות. (39 ש"ח למנה, 265 ש"ח לסיר המתאים לשישה סועדים).
מתי: בסופי שבוע.
יש משלוח? כן.

דליקטסן 

חמין בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

חמין בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

9. טבית עירקי | ריחות וטעמים

אם אוכל הנשמה שלכם הוא דווקא סיר טבית, תוכלו לרכוש לכם מנה מהחמין העירקי שעשוי מאורז, עוף, שקדים קלויים, בהרט ומלח, מריחות וטעמים ברמה"ש ורק בימי שישי. בנוסף יציעו לכם כאן גם חמין אשכנזי טבעוני מתפוחי אדמה, בצל, שעועית, גריסים, בטטה ותבלינים. (59 ש"ח לק"ג טבית. 49 שח לק"ג חמין טבעוני).
מתי: בימי שישי.
יש משלוח? כן, גם לתל אביב. 

ריחות וטעמים. החרש 8, רמת השרון,  03-5164465

חמין בריחות וטעמים

חמין בריחות וטעמים

10. טבית קורקבנים | ראיסה

השף אורי לוי מכין בראיסה ספיישלים של טבית של אורז וקורקבנים בבהרט, מוגש לצד סלט עגבניות חריף. (65 ש"ח).
מתי: בספיישלים, תתקשרו לשאול לפני שמגיעים.
יש משלוח? לא.

ראיסה 

11. גלעט כושר | שטיסל

אם אתם זוממים על אירוע טשולנט רב משתתפים. תוכלו לקפוץ לבני ברק ולרכוש לכם טשולנט מסורתי אמיתי עם קישקע, בשר, תפוחי אדמה, גריסים ושעועית. (8 ש"ח למנה).
מתי: קבוע בתפריט.
יש משלוח? לא, וחבל. 

שטיסל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: 1e092da91