תעשו פו: המרקים האסייתיים הכי טובים במשלוח

החורף שוב הגיח ואין דבר יותר מנחם מקערה עצומה של ציר רותח עם איטריות ואולי גם ביצה. ראמן יפני, פו ויאטנמי או קוטייאו תאילנדי? הכל בפנים, וגם במשלוח

למי אכפת סערה וקורונה. קוטייאו של נאם (צילום: יח"צ)
למי אכפת סערה וקורונה. קוטייאו של נאם (צילום: יח"צ)
14 בינואר 2021

החורף החליט להגיח שוב לאחר שבועות ארוכים של קיץ אינדיאני, וזו הזדמנות מעולה לשוב למאכל המנחם ביותר – מרקים. העניין הוא שרשימות כלליות של מרקים כבר עשינו ובטוח שגם נמשיך לפרסם בעתיד. מה שעדיין לא היה לנו זו רשימה של המרקים האסייתיים הכי טובים בעיר. ראמן או פו? אולי בכלל קוטייאו? מדובר בארוחה שלמה מנחמת וטובה שתגיע עד אליכם במשלוח. בדיוק מה שצריך עכשיו.

בית תאילנדי | טום צ'ט וון סן

המרק בעל השם הבלתי אפשרי אינו עוצמתי כמו קוטייאו או קטיפתי כמו טום קא, ודווקא משום כך בחרנו בו. בציר ארומטי עם רמזים לשום משכשכים נתחי עוף, שלושה סוגי פטריות, סלרי, כרוב סיני, אטריות ותבלינים שרק תאילנדים מכירים. הטום צ'ט עדין, מנחם (סליחה על הביטוי המשומש אבל כאן הוא פשוט מתאים) ומשביע אבל לא מפיל, כל מה שמצופה ממרק בחורף (78 ש"ח).
להזמנות

טעם של חורף. בית תאילנדי (צילום: נופר לפיד)
טעם של חורף. בית תאילנדי (צילום: נופר לפיד)

ג'ירף | מרק חורף סיני

אין לדעת אם זה באמת מה שאוכלים הסינים בחורף אך מבחינתנו המרק הזה הוא הדבר הטוב היחיד שהגיע מסין השנה: ציר בארומת ג'ינג'ר ולמון גראס ובתוכו נתחי בקר בבישול ארוך, שלושה כיסוני וון טון במילוי עוף, אטריות סומן, פטריות שיטאקה, כרוב סיני ובצל ירוק (45 ש"ח). המרק יכול להתאים כמכבה שרפות למנות מתפריט חריף אש שמוגש עד סוף החודש.
להזמנות

חורף סיני בג'ירף (צילום: יהונתן בן חיים)
חורף סיני בג'ירף (צילום: יהונתן בן חיים)

דה באן קלאב | לאקסה

הפופ אפ שממוקם בגרינברג ביסטרו מחזיר לחיים את המרק שאהבנו לזלול על הבר של דה באן ז"ל בכרמל. מקורו של הלאקסה במלזיה, מרק פיקנטי++ שמורכב מציר דגים וחלב קוקוס, מחית צ'ילי, אטריות ודגים או מולים ושרימפס. בקופסאות נפרדות תמצאו פלח ליים, זוקיני בז'וליינים ונענע טרייה שמדגישים את טעמי היסוד ויוצרים מתח ניגודים מרהיב בין חריף, מתוק, חמוץ ומלוח (82 ש"ח).
להזמנות

מזכרת מדה באן. לאקסה (צילום: גל קלדרון)
מזכרת מדה באן. לאקסה (צילום: גל קלדרון)

הרצל 16 | ראמן טן טן

הגרסה של רותי ברודו לראמן ודאי אינה קלאסית אך היא טעימה להפליא ומתכתבת עם קונספט ששואב השראות ממטבחים שונים ומסדר אותן איך שנוח לו (ולנו): ציר עמוק וארומתי ובתוכו ראגו בקר קוריאני, אטריות חיטה, באק צ'וי וביצת אונסן חצויה (68 ש"ח). עד שהספוט הסקסי ייפתח שוב, הטן טן הוא פרס תנחומים ראוי.
להזמנות

ראמן בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
ראמן בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

התאילנדית בהר סיני | טום ג'ואד

מתוך קולקציית המרקים התאילנדים אולי הכי מרשימה בעיר הלכנו הפעם על האופציה המעודנת. את הטום ג'ואד אפשר להגדיר כמקבילה תאילנדית למרק עוף וקניידלעך, כולל האלמנט המנחם: ציר עדין, כרוב, סלרי ושאר ירוקי חורף רעננים, רסק שום, קוביות טופו משי וכופתאות עוף מתובלות בפלפל שחור. מנעד הטעמים מורכב אך אינו מתנגש עם תחושת קלילות שעוטפת את החך כשמיכת פוך רכה (62 ש"ח).
להזמנות

עוצמת הרכות. התאילנדית בהר סיני (צילום: אנטולי מיכאלו)
עוצמת הרכות. התאילנדית בהר סיני (צילום: אנטולי מיכאלו)

טוקיו קלאב | אגדשי טופו

המסעדה היפנית בסושיאל קלאב הסגור כרגע לא מפסיקה להפתיע. אחרי סושי וסשימי מהטובים שפגשנו, האגדשי טופו זרק אותנו למזללות קטנות בטוקיו – ציר דאשי כהה ועשיר טעמים, ובו קוביות טופו משי בציפוי טמפורה פריכות בחוץ ורכות בפנים, ג'ינגר וצנון מגורד (39 ש"ח). מרק מיסו באותה מידת עדינות הפסיד לאגדשי בנקודות ולכן כדאי מאוד לטעום גם אותו.
להזמנות

אגדשי טופו בטוקיו קלאב (צילום: אנטולי מיכאלו)
אגדשי טופו בטוקיו קלאב (צילום: אנטולי מיכאלו)

טייגר לילי | מרק שוק תאילנדי

התאילנדית מרמת החייל ושרונה השיקה לכבוד החורף מרק שוק תאילנדי. בציר פיקנטי־עדין על בסיס עוף וממרח צ'ילי אדום שטים פירורי עוף קצוץ, אטריות אורז טריות דקות, פטריות, בצל ירוק, חצילים, קפיר ליים, למון גראס ותבלינים. סך הכול הרבה דברים טובים וצבעוניים שיוצרים סינרגיה שמחממת את הלב, העין והבטן (66 ש"ח).
להזמנות

מרק שוק תאילנדי. טייגר לילי (צילום: יניר גרין)
מרק שוק תאילנדי. טייגר לילי (צילום: יניר גרין)

יאקימונו | מרק אודון

אפשר לסמוך על היפנית הוותיקה שתגיש מנה שאינה מזייפת במילימטר גם במשלוח. מרק האודון הוא למעשה ציר עדין ובתוכו אטריות אודון רחבות, פרוסות גזר וקישוא אסתטיות, פטריות שמפיניון, אצת וואקמה ובצל ירוק. שלושה כדורי עוף מתפקדים על תקן חלבון שנותן למנה גוף מבלי לפגום באלגנטיות (46 ש"ח). כך עושים זאת נכון.
להזמנות

קלאסיקה יפנית. יאקימונו (צילום: WOLT)
קלאסיקה יפנית. יאקימונו (צילום: WOLT)

מן טן טן | קארה ראמן

בתפריט של האיזקיה מנחלת בנימין יש לא פחות מחמישה סוגי ראמן, כולם טובים וטעימים. הפעם בחרנו בקארה ראמן השונה מעט בטעמים ובמרקם – ציר קארי יפני סמיך ובתוכו אטריות, תפוחי אדמה, בצל, גזר וצנון יפני כבוש (64 ש"ח). הרכיבים מגיעים בשקיות נפרדות, רק לשלוק כמה דקות בסיר מים רותחים ולהניח בצלחת. התוצאה מושלמת, כי אצל יפנים פחות מזה פשוט לא תופס.
להזמנות 

נאם | קוטייאו

כמספר המסעדות האסייתיות בעיר כך מספר הגרסאות לקוטייאו. הגרסה של נאם מוצלחת במיוחד – ציר עשיר ומתובל בתבלינים שמתאימים לחורף ובתוכו אטריות אורז, כרוב סיני, נבטים, בצל ירוק, כוסברה, קריספי שום ובוטנים. החלבון לבחירתכם – עוף, בקר או טופו להשלמת מנה מחממת, עשירה ומספקת להפליא (69 ש"ח).
להזמנות

נדב ודניאל | קאו סוי צ'יקן

הפופ אפ של הפיינליסטים מ־MKR המטבח המנצח הוא אחד הדברים המרעננים שקרו השנה בקולינריה – תפריט תאילנדי שלא מעגל פינות גם כשממש חריף, וכל זאת מבלי לצאת מהבית. קאו סוי צ'יקן הולך נפלא עם טרנינג ונטפליקס: מרק קארי על בסיס ציר עוף וחלב קוקוס עם אטריות ביצים, פרגית צלויה, תבלינים וקריספי נודלס לתוספת קראנצ'יות (68 ש"ח). הוא כל כך מחמם שאפשר לוותר על הפוך ולעבור ישירות לטי שירט.
להזמנות

אין צורך בפוך. נדב ודניאל (צילום: איליה מלניקוב)
אין צורך בפוך. נדב ודניאל (צילום: איליה מלניקוב)

נינג | טום יאם

במזללה התאילנדית בשוק הכרמל, שעברה לאחרונה לרחוב מקביל והתחדשה בסניף בקינג ג'ורג' פינת דיזינגוף סנטר, מכינה נינג הבעלים אוכל תאילנדי אותנטי ונטול גינונים. כמעט כמו כל מנה בתפריט כך גם הטום יאם מוגש בארבע אופציות – טופו, עוף, בקר ודג – בציר על בסיס חלב קוקוס ורוטב דגים עם אטריות אורז, צ'ילי וכוסברה (50/55 ש"ח).
להזמנות

פיפי'ז | פו ברווז

במזללה האסייתית בשוק לווינסקי תמיד יש הפתעות מעניינות, למשל פו ברווז עם אטריות אורז, ברווז מפורק צלוי, עשבי תיבול, ליים ג'ינג'ר ברוטב חריף (78 ש"ח). באותה הזדמנות כדאי להתעדכן בעסקים הנוספים שפועלים באותו חלל זעיר, דלי שמציע דליקטסים להקלת הסגר והמסעדה שבסוף היקום, אוסף מנות מלוחות ומתוקות שלא דומה לשום דבר שפגשתם.
להזמנות 055-9189173

פו ברווז של פיפי'ז (צילום: יפעת תבואה)
פו ברווז של פיפי'ז (צילום: יפעת תבואה)

קפה טאיזו | פו בקר

עד שטאיזו האהובה תחזור נתנחם בגרסת השף יובל בן נריה למרק הווייטנאמי האיקוני: ציר בקר וירקות צלויים ובתוכו פרוסות בשר כתף, אטריות אורז מתוצרת בית, כוסברה, בזיליקום ונבטים (66 ש"ח).
להזמנות

פו וייטנאמי בקפה טאיזו (צילום: אחיעד צנדיגר)
פו וייטנאמי בקפה טאיזו (צילום: אחיעד צנדיגר)

TYO | ראמן צמחוני

בתפריט המסעדה היפנית בנווה צדק יש אמנם ראמן בשרי אך הפעם אנו בעד הווריאנט הצמחוני. הסוד הוא בציר פיקנטי מעט, שמצליח להיות עמוק וארומתי על אף צמחוניותו. קוביות טופו במרקם קטיפתי ורצועות גזר, חציל וקישוא בטמפורה מוסיפים מרקם פריך לעדינות הכללית (79 ש"ח). על הדרך כדאי להוסיף להזמנה קוקטייל מבוקבק ולהרגיש כמעט כאילו אין קורונה בעולם.
להזמנות