טיים אאוט timeout

סיי צ'יז: 10 מנות הגבינה השוות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

בישראל, כשמתחילות להתפרסם כתבות על גבינה, יודעים שחג שבועות קרב. בשאר העולם החגיגות מתקיימות דווקא בינואר ביום הגבינה הבין לאומי (18.1). כדי שנהיה קצת ככל הגויים, אספנו את 10 מנות הגבינה השוות בעיר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/פרונטו_אניילוטי-גורגונזולה-קרם-וישסואז-קרמבל-פרושוטו-ושמן-פיסטוק_צילום-דן-פרץ-2-Customֹ_H_wo_680_382.jpg
גם הם כאן, אניילוטי גורגונזולה של פרונטו. צילום: דן פרץ

מק אנד צ'יז – סלבה וידה

הדיש האמריקאי הופך תחת ידיו של השף יובל פכלר למנה מעודכנת ומתוחכמת בזכות בשר סרטנים כחולים שמוסיף טעם וארומה של ים. הצ'יז הוא למעשה רוטב פונדוטה מתערובת גבינות גרוייר, פרמזן וצ'דר, כשפירורי לחם מתובלים מוסיפים עוד שכבת קראנצ'יות. 72 ש"ח.

סלבה וידה

מק אנד ציז ובשר סרטנים כחולים של סלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו

מק אנד ציז ובשר סרטנים כחולים של סלבה וידה. צילום: אנטולי מיכאלו

מגש גבינות – פר דרייר

בצרפת יגידו לכם שמגש גבינות יכול להיות טוב לא פחות ממנה ששף עבד עליה שעות. בפר דרייר תוכלו לחלוק מגש גבינות מסוג גרוייר, גאודה עזים, בושה, רוקפור וברי מתוצרת חוץ וביבוא אישי. את משבצת הפחמימה מאייש לחם כפרי, ופירות העונה וריבת בצל ביתית אחראיים לטאצ' המתקתק-רענן. 102 ש"ח.

פר דרייר, בתעמי 7 תל אביב, 6292111־03

פר-דרייר פלטת גבינות. צילום: אביב שוקרי

פר-דרייר פלטת גבינות. צילום: אביב שוקרי

צ'יפס עם גרידת לימון ופרמזן – מריק'ה

בתפריט הגדול של מסעדת מריק'ה שבמתחם אמריקה החדש, מסתתר צ'יפס גאוני. תפוחי האדמה עוברים תהליך רב-שלבי של בישול: טבילה ברוויון לריכוך, וטיגון נוסף. התוצר האקסטרה זהוב וקריספי מקבל פיניש של גרידת לימון ופרמזן ומוגש עם איולי כמהין (מפוסטר, לטובת ההריוניות שבינינו). 26  ש"ח.

בית ציוני אמריקה, אבן גבירול 26, 6884884־03

ציפס של מריק'ה. צילום: בן יוסטר

ציפס של מריק'ה. צילום: בן יוסטר

פלאק פניר – טנדורי

המסעדה ההודית של רינה פושקרנה פועלת כבר 34 שנה והפלאק פניר מדויק וטעים כתמיד. התבשיל המסורתי מורכב ממחית תרד, קוביות גבינה רכה מתוצרת בית והמון תבלינים שיוצרים יחד מנה מושלמת לחורף, מחממת וקטיפתית אך לא מכבידה. 69 ש"ח.

טנדורי

פאלאק פאניר, טנדורי. צילום: שירן כרמל

פאלאק פאניר, טנדורי. צילום: שירן כרמל

ברולה בושה- אריא

גבינה וסלק יחד הם כבר עניין כבר די נפוץ, שלא לומר נדוש. השף גיא גמזו בחר בגבינת בושה בשלה ורכה מעמק הלואר ומעביר אותה חריכה קלה שיוצרת אפקט סטייל קרם ברולה. סלק מבושל בחומץ שרי מוסיף עוד ממד עומק, שמתחבר טוב למרירות של האנדיב ולאגוזי מלך פריכים. 54 ש"ח.

aria

ירקות ירוקים וריקוטה – קלארו

מנה שהמילה "סלט" עושה לה עוול, כי בצלחת מושקעים כל כך הרבה מחשבה ודיוק. בהתאם לגישה העונתית של השף רן שמואלי הירקות משתנים לפי מה שגדל בשדות, למשל כרגע שעועית טורקית, ברוקולי, אפונת גינה ועוד. לאחר חליטה קצרה הם מוגשים עם ריקוטה עדינה מתוצרת בית, שקדים קלויים ועשבי תיבול. 62 ש"ח.

קלארו

מנת הירוקים קלארו. צילום: ירון ברנר

מנת הירוקים קלארו. צילום: ירון ברנר

כיכר קממבר אפויה – לוקה ולינו

מנה שכבר נכנסה לפנתיאון של המסעדה עוד מהימים שהירושלמים קראו לה טופולינו: כיכר קטנה ועגולה של גבינת קממבר בשלה אפויה בתנור עם שום קונפי ודבש. השילוב של חריפות ומתיקות עם לוק של סקסי של גבינה נמסה הוא עונג לעין לא פחות מאשר לחיך. 42 ש"ח.

לוקה ולינו

פינצ'וס של קרוקטס גבינות – ברנז'ה

קרוקטים מגבינות סנטמור, מנצ'גו ותום כבשים משובחות שמוגשים כנשנוש עם דרינק בברים בספרד. ציפוי פירורי לחם וטיגון בשמן עמוק יוצרים מעטפת פריכה ולוהטת שבתוכה מסתתרת גבינה מותכת. משהו קטן וטוב. 24 ש"ח.

ברנז'ה

ברנז'ה, קרוקטס גבינה. צילום: יחצ

ברנז'ה, קרוקטס גבינה. צילום: יחצ

כופתאות ריקוטה – משייה

בין הבשר, הדגים והתבלינים ששולטים בתפריט של השף יוסי שטרית אפשר למצוא את האוצר הצמחוני הזה – כופתאות רכות מבצק רבוך עם ריקוטה ופרמזן,שמוגשות עם דלעת יפנית ופטריות ירדן צרובות בציר ירקות ודבש. שמנת חמוצה כתוספת יוצרת קונטרסט של מרקמים וטעמים. 58/78 ש"ח.

משייה

אניילוטי גורגונזולה – פרונטו

עוד כיסוני גבינה אבל שונים לגמרי. אצל השף דיוויד פרנקל מקבל הבצק הדקיק מילוי גבינת גורגונזולה ארומטית, שבולטת על רקע קרם וישסואז מעודן. את הפיניש הסקסי נותנים קרמבל פרושוטו פריך ושמן פיסטוק. 69 ש"ח.

פרונטו

פרונטו, אניילוטי גורגונזולה. צילום: דן פרץ

פרונטו, אניילוטי גורגונזולה. צילום: דן פרץ

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 750d02952ce142a498