קישואים בנענע, צנוברים וחומץ בלסמי
תוספת קלילה ומרעננת, פשוטה להכנה ומתאימה לצמחונים, לטבעונים, ולנמנעים מגלוטן או מפחמימות
החומרים (ל-5-4 מנות):
לקישואים:
2 כפות צנוברים
8 קישואים בינוניים, שטופים, חתוכים לאורכם וחצויים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 שיני שום גדולות, קלופות וקצוצות
לרוטב:
2 כפות גדושות נענע טריה, קצוצה
1 ו-1/2 כפות חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח אטלנטי
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קטנה, קצוצה
אפשרויות להגשה:
לחם טרי, לבנה, סלט טחינה
סינייה דלעת טבעוני של משק ברזילי
אופן ההכנה:
- 1. קליית צנוברים: מחממים תנור ל–170 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. פורשים את הצנוברים בשכבה אחידה בתבנית. אופים במשך 10-8 דקות, עד להזהבה. מוציאים ושמים בצד (לחילופין אפשר לקלות במחבת יבשה על אש בינונית, תוך נענוע מתמיד של המחבת. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת).
- 2. מגבירים את עוצמת התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 3. בקערה גדולה מערבבים קישואים, שמן זית, מלח, פלפל שחור ושיני שום קצוצות. מעבירים לתבנית ומשטחים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך כשעה עד להזהבה.
- 4. רוטב: בקערה מערבבים עלי נענע, צנוברים קלויים, חומץ בלסמי, שמן זית, מלח אטלנטי, מיץ לימון ושום קצוץ. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- 5. מוציאים את הקישואים מהתבנית, יוצקים עליהם מהרוטב. מגישים, אם רוצים בלוויית לחם טרי, סלט טחינה ו/או לאבנה.
מתכון מתוך הספר "עין כרם – לטייל ולבשל" מאת פנינה עין מור, עתליה עין מור ומיכל פתאל, שרואה אור בהוצאת "לאנצ'בוקס"