טיים אאוט חמסה: אוכל הרחוב הכי טוב מסביב לשוק הפשפשים
הפופולריות של אזור שוק הפשפשים, יחד עם ההיסטוריה הערבית והבולגרית שלו, הופכים את רחובותיו למעצמה של אוכל רחוב עשיר ומגוון. בחרנו את 5 המקומות המיוחדים שאנחנו הכי אוהבים באזור ויצאנו לאכול את הכל
האם שוק הפשפשים קפץ את הכריש? בשום פנים ואופן לא, תתביישו על השאלה. נכון, בשנים האחרונות ההסתערות על רחובותיו ומזללותיו מגיעה בסופ"שים מכל קצוות הארץ והוא כבר בטח לא הסוד התל אביבי הקטן שהיה לפני עשור, ועדיין, בכל הקשור לאוכל רחוב ברדיוס הקרוב לשוק יש כאן ריכוז מרשים ומגוון של סטריט פוד חוצה יבשות. ההיסטוריה היפואית מלאה באוכל רחוב משובח מהצד הערבי ומהצד הבולגרי שלה, ולא מעט ממשיכי דרך עושים למורשת הזאת כבוד. מה שבאמת חשוב זה שיש כאן משהו לכולם, לא משנה אם אתם בעניין של בשר, דגים, אוכל מזרח תיכוני לוהט או מאפים אירופאים מעודנים. לא נותרה לנו ברירה אלא לאכול הכל.
זהו הסרטון החמישי בסדרת "טיים אאוט חמסה" שבה נצא לבחון מקרוב עם מצלמות ורחפנים את המיטב שיש לסצנת האוכל בתל אביב להציע. הרשימה שבסרטון מייצגת את 5 המקומות האהובים על מערכת טיים אאוט בכל קטגוריה או אזור, כפי ששוקללו בידי מבקרי העיתון, עורכיו וחברי דסק "אוכלים שותים". רשימה מורחבת ומעודכנת של המקומות המומלצים בקטגוריה תתפרסם בהמשך. קודם כל תראו אותו כאן למעלה. נו. אנחנו מחכים.
מאפה ליאון: לזה מתכוונים כשמדברים על בורקס
המאפיה הבולגרית הוותיקה הזאת היא שריד מהעידן הטרום-טרנדי של אזור השוק, ויש בה שלל מאפים קלאסיים מהבלקן (כולל סוטלאץ' וסו-בורק), אבל גולת הכותרת היא בורקס נדיר מעלי פילו, ללא מרגרינה ובשלל מילויים עסיסיים שאפשר לקחת הביתה או להזמין עם ביצה והכל לישיבה במקום ואז לקחת גם הביתה ובבית להתחרט שלא לקחתם עוד. מאפה ליאון, עולי ציון 17
מילק בייקרי: האושר הוא פחזניה מושחתת
פעם הייו מגיעים ליפו בשביל מאפיית אבולעפיה. המסורת הפחמימתית הזאת נשמרת, וגם כיום עולים לרגל אל העיר כדי לטעום מאפים מופלאים, רק שכיום זה יותר בכיוון של קרואסונים מדופדפים ונוצצים מחמאה, אקלרים שמנמנים ופחזניות מושחתות. המילק בייקרי היא המקום לעצור בו בשביל הפסקת קפה ומאפה באזור השוק, בהנחה ש"מאפה" זה פטיסרי ברמה הגבוהה ביותר. ואם אפשר שההפסקה הזאת תימשך כל היום – עדיף. מילק בייקרי, בית אשל 5
שווארמה בינו: הרבה לפני שזה היה מיינסטרים
הרבה לפני גל הדונר קבב הטרנדי הנוכחי, היה בינו גבסו מתיקן שיפודי שווארמה אימתניים של כבש ועגל בחצר ומזמין חברים לטעום, וכמו כל שיפוד שווארמה טוב העסק התגלגל משם והתפתח לזרוע עצמאית של דוקטור שקשוקה. ניסיונות המיתוג וההתרחבות לרוטשילד לא עלו יפה, אבל השווארמה המעולה עצמה, עסיסית ומתובלת לשלמות, עדיין מעולה ועדיין מחכה לסועדים בחצר של הדוקטור. שווארמה בינו, רזיאל 29
קפטן הוק: איך אומרים פיש אנד צ'יפס בערבית?
ממש בלב שוק הפשפשים נפתחה לפני כחצי שנה פינת אוכל רחוב קטנה שהתגלתה כמסעדה מפתיעה. קפטן הוק היא ספוט של פיש אנד צ'יפס עם טוויסט ערבי שמתפוצץ מטעמים טריים ובוהקים ומהווה חוד חנית של טרנד פיש-אנד-צ'יפס מסוים שמסתמן לאחרונה ביפו. אנחנו באנו בשביל הפיש, נשארנו בשביל המקלובה דג. קפטן הוק, עמיעד 3
יאפה כנאפה, בית אשל 12
שוק הפשפשים הפך בשנים האחרונות למעצמת כנאפה בקנה מידה בינלאומית, כשעל כל פינה פנויה נפתחת כנאפייה חדשה. כולן לא רעות בכלל, אבל יאפה כנאפה עולה על כולן עם ורסיה מעט פחות מתוקה מהסטנדרט ומנה שהיא התגשמות חלומות הכנאפה שלנו (עם גלידת פיסטוק טורקית מחלב עיזים, כמובן, כי איך אפשר בלי). יאפה כנאפה, בית אשל 12