חוסר היציבות נמשך: מסעדת אונזה נאלצת לסגור "לכמה חודשים"

הפנינה של שוק הפשפשים נסגרת. אונזה (צילום: ולדה)
הפנינה של שוק הפשפשים נסגרת. אונזה (צילום: ולדה)

אחרי עשור של תנודות, במהלכן היתה המקום הכי לוהט בשוק הפשפשים, המסעדה האהובה מיפו סוגרת לתקופה לא ידועה, במטרה "להתחדש ולחזור אליכם עם אנרגיה מחודשת וקונספט חדש", אבל אנחנו לא יכולים שלא להיות קצת סקפטיים, ולראות בזה עוד סימן למשבר הענק של שוק האוכל המקומי

28 באוקטובר 2024

החזל"ש שאחרי החגים נמשך בסימן סגירות: אונזה בשוק הפשפשים מודיעה על סגירה למספר חודשים, אך עם רצון לשוב בכוחות מחודשים. בהודעה מטעם המסעדה נמסר כי "בתוך תקופה מאתגרת ומורכבת החלטנו לקחת פסק זמן ולסגור את דלתות אונזה לכמה חודשים. בעשור האחרון זכינו להיות חלק מהחיים שלכם, לחגוג אתכם רגעים מיוחדים, לארח אתכם ולהיות הבית השני של כל כך הרבה אנשים מדהימים שהפכו למשפחה".

>>

אבל רגע, מה זה אומר בכלל סגירה לכמה חודשים? בהמשך ההודעה מוסבר כי מדובר בצעד שנועד לחישוב מסלול מחדש: "אנחנו לוקחים את הזמן הזה כדי להתחדש ולחזור אליכם עם אנרגיה מחודשת וקונספט חדש שכבר מתבשל במטבח שלנו". באתר אונטופו כבר ייחסו את הסגירה ל"שיפוצים והתארגנות מחדש".

אונזה נפתחה בחודש ינואר 2014 כהבטחה גדולה. שף יוסי שטרית, בשיא תהילתו בקיטשן מרקט, ושותפיו לקבוצת בארכה האוס (משייה, סנטי) יצרו מקום שהגביה את הסטנדרט ביפו במיתוג, בנראות ובתפריט. בחלל מעוצב ומושקע הגיש שטרית את גרסתו לבישול אירופי קלאסי, למשל צ'יפס עטוף בתבלינים, טרין זנב שור ואת ה"ביצה" המפורסמת מהקיטשן מרקט – פטריות צרובות, ביצה רכה, פרמזן ושמן כמהין (36 ש"ח. את חישובי עליית המחירים באחוזים תעשו לבד).

קוקטיילים מתוחכמים שיצר המיקסולוג דן קרייצר (גסט רום, אקא 44) ומוזיקה חיה בסופי שבוע השלימו את מה שהיה באותם ימים המקום הכי לוהט בשוק הפשפשים, ויעידו אלה שהתייבשו בתור בעמדת המארחת. לאחר ששטרית עזב שפים באו והלכו ואונזה קיבלה תפנית לכיוון המטבח הטורקי.

בינתיים נפתחו בסביבה מקומות חדשים וזוהרו של המקום הועם, עד שבמהלך מבריק גויס למטבח בינואר השנה שף אליעד דנון, בוגר הריאליטי "משחקי השף" וחניכו של אסף גרניט בקבוצת מחניודה. ההימור הצליח ואונזה גרפה שבחים, אך במלחמה כנראה שגם זה לא מספיק, כי בתחילת חודש ספטמבר הודיע דנון על סיום הקדנציה ויציאה לדרך חדשה.

פידה מהתקופה הטורקית. אונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
פידה מהתקופה הטורקית. אונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)

האם הסגירה הזמנית היא עוד שורה ברשימה שכוללת כ-50 מסעדות שנסגרו בשנה האחרונה בעקבות המלחמה, ימים יגידו. רק שלשום הודיע שף גיל דהאן על סגירת מסעדת צ'נה, ואמש נסגרה סופית מסעדת פורטונה דל מאר. גורמים בענף איתם שוחחנו הביעו ספק באשר לפתיחה העתידית.

"יכול להיות שזה מסך עשן כי אין לדעת מה יקרה בעוד כמה חודשים. כל עוד המלחמה נמשכת ועוד ועוד מקומות נסגרים, ייתכן שזו תהיה סגירה לתמיד". באונזה מבטיחים שזה לא הסיפור ומבקשים מכם לשמור מקום בלב ובבטן "כי ממש בקרוב ניפגש שוב רעננים, נרגשים ומלאי השראה כמו ביום הראשון". אנו מחזיקות אצבעות ומקוות שהפעם הסטטיסטיקה לא תנצח.