תראו קצת בשר: האטליזים הכי טובים בתל אביב

האיכות, השירות והידע הם אלה שעושים את כל ההבדל. קבלו את האטליזים הכי טובים בתל אביב

בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי
בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי
6 בפברואר 2020

כל פודי וקרניבור יודע שאטליז טוב שווה את משקלו בזהב הרבה מעבר למשקל הנתח. ברשימה שאספנו תוכלו לקבל בנוסף לבשר באיכות הגבוהה ביותר, גם עצות וטיפים לשדרוג הבישול והצלייה, אז גזרו ושמרו לעונת המנגלים שבפתח: האטליזים הכי טובים בתל אביב.

אבו חלווה

לא משנה מתי תגיעו לאטליז של אבו חילווה – תמיד יש תור. הנחמה: הוא מתקדם מהר בזכות צוות מיומן שמתקתק עבודה. וכדי לקצר עוד יותר את ההמתנה מומלץ לעשות הזמנה בטלפון. היא תהיה מוכנה תוך שעתיים-שלוש, תלוי בעומס, רק לבוא ולקחת. בעמדת הבשר יש נתחים מיושנים, בשר טחון טרי וקבבים מופלאים. בעמדת העוף כדאי להצטייד בשניצלים דקים ובשפודי פרגיות מתובלים. חוץ מבשר יש במקום כל מה שצריך לבישול ואירוח, ולאחרונה הוכנס שירות משלוחים עד הבית.
יפת 142 יפו, 03-5187362

View this post on Instagram

חגיגה בחמישי!

A post shared by חליל אבו חלווה (@khalil.abuhilweh) on

 

איוו בשוק האיכרים

החנות הקטנטנה בשוק האיכרים היא דיסנילנד של בשר סופר-איכותי. הקצב אבי בן-דוד, שלמד את רזי המקצוע בגרמניה, פתח לפני כמעט 30 שנה בירושלים אטליז ששמו יצא למרחוק. כששוק האיכרים נפתח בנמל תל אביב, הוא החליט שזה המקום הנכון לעגון בו בעיר הגדולה. הבשר מגיע מעדרים של עגלים וטלאים שגדלים ברמת הגולן והופכים לנקניקיות משובחות ולקבב הטלה שהוא חלומו של כל קרניבור.
האנגר 11 נמל תל אביב, 03-5344859

 

איזו בשרים

האטליז המשפחתי של צביקה ואיציק (איזו בספניולית) למל הוא עדות למורשת שנמשכת לאורך דורות. את ההשכלה המקצועית הם ספגו באטליז של סבם בשוק הכרמל, ואחרי שהיו שכירים במקומות שונים הם החליטו לחזור למקורות ולפתוח אטליז עצמאי. ההתמחות שלהם היא בבשר טרי מיושן בתלייה, הדרך האופטימלית להבטיח שיישמר במיטבו. מי שמתגעגע לטי בון בפיטר לוגר יוכל לרכוש פה סטייק יפה ויין תואם.
בן יהודה 169 תל אביב, 03-5291000

 

איציק הגדול

באטליז המעוצב והמצוחצח כבית מרקחת ממול למסעדה הוותיקה תוכלו להשיג את אותם נתחים שמוגשים במסעדה, תוצר של עדרי בקר שהבעלים מגדלים. נתחי אנגוס יפהפיים הם היהלום שבכתר אבל גם שאר המוצרים מעולים מסוגם. שווה לקפוץ לראות אפילו אם לא התכוונתם לקנות בשר, כי מדובר באחת הקצביות הכי מדוגמות שפגשנו.
דוד רזיאל 2 יפו, 03-7773337

 

אנגוסרי

משפחת דבאח מהגליל עוסקת בבשר כבר יותר מ-60 שנה. מה שהתחיל כאטליז קטן בכפר דיר אל אסד התפתח לאימפריה בצפון הארץ עם סניף  ברחוב הארבעה. בקצביה תוכלו להשיג נתחי בשר מעדרים מזן אנגוס הסקוטי ולקבל טיפים איך להכין אותם בצורה הטובה ביותר. אם לא בא לכם להתעסק עם מנגל גשו למסעדה הצמודה. מישהו כבר ידאג לצלות עבורכם את הנתח, לפרוס ולשטוף את הכלים בסוף.
הארבעה 20 תל אביב, 03-7715733

הקצבייה של אנגוסרי. צילום:אנטולי מיכאלו
הקצבייה של אנגוסרי. צילום:אנטולי מיכאלו

בשרי

האטליז הוותיק בצפון הישן הוא אבן שואבת לתושבי צפון העיר, שבעבור בשר טוב מוכנים להסתכן בדאבל פארקינג. למרות השטח הקטן יחסית, אפשר למצוא כאן את המיטב בכל מה שקשור לבישול – נתחי בשר בקר, עוף, חלקי פנים, רטבים ותבלינים, והכל בוהק מניקיון ומטריות. האווירה הפמיליארית היא עוד סיבה שיש לקוחות שנאמנים לאטליז כבר שנים.
פנקס 33 תל אביב, 03-6041421

בשרה

למה לנסוע עד נחלת יצחק לקנות בשר? סיבות לא חסר – תצוגה אסתטית, נתחי בשר מטופלים במקצועיות בפיקוח חי־בריא (זה שאנחנו לא טבעונים לא אומר שאין לנו לב), ייעוץ של הראל הבעלים איך למקסם כל פיסת בשר, המבורגרים עסיסיים מתוצרת בית ומוצרי המעדנייה ב-one stop shop להרכבת ארוחה, מלחמניות דרך רטבים ותבלינים מיוחדים ועד יין. ובעצם אין צורך להזיז את האוטו, יש שירות משלוחים.
עמק ברכה 35 תל אביב, 03-6582079

הבשרים של זלמן

משה גלקופ ומוטי חי מתמחים בכל שלבי הטיפול בבשר טרי, מפירוק ועד יישון. בשני הסניפים הם מציעים מלבד בקר גם טלאים, עופות ומוצרי מעדנייה שונים – שמן זית, גבינת פרמזן, רטבים, יינות ושימורים איכותיים. זה גם המקום למצוא בו קישקע מתוצרת בית שישביח את החמין, או קובה ביף – אנטרקוט יפני טרי שישדרג כל מנגל. בצמוד לסניף ביפו תמצאו את זלמניקו, דוכן קבב בפיתה שמצדיק התברברות בבלגן של הרכבת הקלה.
בן זומא 6 יפו, ניסים אלוני 10 (קניון G) תל אביב, 03-6829671

הבשרים של זלמן. צילום: אבי דואק
הבשרים של זלמן. צילום: אבי דואק

הקבב של סלומי

כבר מהשם אפשר להבין לאן לכוון. באטליז של סלומי – עסק משפחתי ותיק בשוק התקווה – יש בשר טחון, עופות וכל מה שאפשר לבקש, אבל הקבבים הם העיקר: עסיסיים, קפיציים, מתובלים כהלכה ועשירים בפטרוזיליה. מגש במקפיא הוא תעודת ביטוח לימים של קרייב קיצוני לבשר.
נוריאל 1 תל אביב, 03-6879052

חוות צוק המעדנייה

אחרי שדרוג ושיפוץ מקיף המעדנייה של חוות צוק יפה מאי פעם. החוואי תומר צוק והשף אסף שנער ממקסמים את אהבה לאוכל ולאירוח שמתחילה במסעדה, ופתחו לידה מעדניה־קצביה שהיא תצוגת תכלית של תוצרת הארץ: טלאים וירקות אורגניים מהחווה, נקניקיות, המבורגר, רטבים וריבות מתוצרת בית, גבינות צאן, דגים כבושים ומעושנים, יין ומה לא. רק למלא סל ולרוץ למטבח לבשל.
חוות צוק המעדנייה 

בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי
בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי

חינאווי בוצ'ר שופ

כבר עשרות שנים שאטליז חינאווי ביפו הוא שם נרדף לבשר איכותי. על רקע העיצוב שמשמר את האותנטיות של הקצבייה הוותיקה ניצבים מקררי ענק ובתוכם נתחי בשר מיושנים ומעוררי תיאבון: כבש, טלה, עופות וחלקי פנים. הניקיון, הטריות, המחיר הנגיש והשירות האדיב הם שהופכים את הלקוחות לקבועים.
יפת 77 יפו, 054-7834721

ידע הבשרים

אטליז ומעדנייה שעוד מעט מציינים 20 שנות פעילות מול קהל לקוחות מרוצה. רפי אהרונוביץ', בעל ידע אינסופי בבשר ותואר מייסטר שנרכש בלימודים באירופה, הוא האיש לקנות ממנו נתח מובחר שירשים את האורחים. אהרונוביץ' מתמחה בנתחים מפרות בוגרות שהם עסיסיים יותר, ובבשרים מעושנים ופסטרמות שאפשר למצוא רק אצלו. המחיר יקר מהמקובל אך מוצדק בגלל האיכות.
טאגור 38 רמת אביב, 03-6427395

ידע הבשרים. צילום: דודו אזולאי
ידע הבשרים. צילום: דודו אזולאי

מיטמרקט

האטליז שבשולי שוק הכרמל הביא לתחום את הסטאר קווליטי של שף ירון קסטנבוים, שיצר מקום שהוא הרבה יותר מבית ממכר לבשר. לפי האג'נדה המוקפדת של המיטמרקט, הנתחים מגיעים מגידול מקומי באופן שמאפשר לעקוב אחר מקורם. מה שהתחיל כאטליז הוא כיום אימפריית  בשר שכוללת את המסעדה הצמודה M25 ודוכן כריכי בשר שנושא את השם הבלתי אפשרי יידישע מאמא.
יום טוב 3 תל אביב, 03-5173086

View this post on Instagram

פורקטה טלה לסופש @yaronkestenboum

A post shared by Yaniv Bar-Nur (@yaniv_37018) on

 

מרינדו

רשת הבשר הצפונית הוקמה בשנת 2003 כמקור לבשר למסעדות. אחרי שהשמועה על התוצרת האיכותית עברה מפה לאוזן והביקוש גבר, החליטו הבעלים רועי תבור ואיתמר קנדליק לפתוח חנויות במרכז. בשלושת הסניפים בתל אביב אפשר למצוא מגוון מוצרים לכל טכניקות הבישול, ובראשם סטייקים בסגנון ניו יורק, פריים ריב וטי בון. אם אתם אנשים של עוף וטלה גם אותם תוכלו למצוא ברשימה, לצד מוצרים מיוחדים לקהילת הפלאו.
שרונה מרקט 03-5106431, ה' באייר 2 (כיכר המדינה) 03-6092260

 

מרינדו. צילום: אורי אמיתי
מרינדו. צילום: אורי אמיתי

קצביה בשינקין

כשאהרוני חש צורך בקצביה ליד הבית הוא פשוט פתח אחת ועל הדרך הוסיף מעדניה. בוויטרינה סקסית תמצאו נתחים מבקר מקומי כגון אונטריב, אסאדו, סינטה, אנטריקוט ושקדי עגל, וגם בקר טחון. מקרר נפרד מוקדש לעופות, ובמקרר יישון בפינה מנמנמים סטייקים אימתניים. כל מה שצריך להשלמת הבישול נמצא מסביב: יין, תבלינים, שימורים, חמוצים וספרי בישול של המאסטר, שנמצא בחנות כמעט כל יום, מייעץ ומנדב טיפים.
שינקין 56 תל אביב, 03-5455656