חם, מתוק ואלכוהולי: כך תכינו את האייריש קופי של האימפריאל

נאלצים לוותר על יציאה בשל מזג האוויר הסוער? אל ייאוש. ארבעה מרכיבים פשוטים ואתם מתארגנים על קוקטייל משובח, מחמם ומשמח במיוחד גם בבית

אייריש קופי אימפריאל (צילום: גלעד לבנת)
אייריש קופי אימפריאל (צילום: גלעד לבנת)
גם אם אתם בעלי ידיים שמאליות ומסתבכים אפילו בהכנת טוסט, כשאלופת הקוקטיילים של העיר נותנת לכם מתכון – תקחו. האייריש קופי הזה שמצריך רק ארבעה מרכיבים (טוב נו, וגם אגוז מוסקט) ועשר דקות הכנה יתפור לכם ערב חורפי מושלם.
אייריש קופי (צילום: שאטרסטוק)
אייריש קופי (צילום: שאטרסטוק)
החומרים:
40 מ"ל וויסקי אירי
15 מ"ל סירופ סוכר דמררה *
150 מ"ל קפה פרנץ' פרס
60 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת (ללא סוכר)
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
*להכנת סירופ דמררה מניחים בסיר כוס מים וכוס סוכר דמררה, מרתיחים ומצננים.
מוזגים לכוס את הוויסקי ואת הסירופ, מערבבים.
מוסיפים את הקפה החם.
מניחים את הקצפת.
מגרדים מעט אגוז מוסקט מעל.