המנות המתוקות האהובות על השפים
העוגה הכי ממכרת בתל אביב, קרואסון כנאפה מטורף והמלבי הכי פשוט והכי טעים. הקינוחים הנבחרים של השפים
סנט אונורה, הוטל מונטיפיורי
אחד הקינוחים הסקסיים בעיר: פחזניות אווריריות עם מעטה פריך ומתפצח של קרמל ומילוי קרם פטיסייר קטיפתי. קלאסי, אלגנטי וזורק אתכם בשנייה אחת לפריז.
הוטל מונטיפיורי, מחיר: 39 ש"ח
קראק פאי, M25
העוגה הממכרת המלווה את השף יהונתן בורוביץ' עוד מימיו בקפה 48 היא הגרסה הישראלית הראשונה ללהיט האמריקאי ואנחנו מאוהבים בה מאז ועד היום. פאי דקיק ושזוף, עשיר בחמאה, מוגש לצד קצפת לא ממותקת שמאזנת קצת את המתיקות ההיסטרית.
M25, מחיר: 34 ש"ח
קרואסון כנאפה, אלחנן
הם אמנם מעולמות אחרים לגמרי, אך הקינוחים האהובים הללו יוצרים יחד דיאלוג מוצלח ביותר. הקרואסון מצופה בפיסטוקים קלויים, ממולא בגבינת ג'יבנה במליחות מעודנת ומשוח בסירופ מי ורדים ריחני. רך מול מתפצח, מתוק מול מלוח – שילובים שקשה וגם לא כדאי לעמוד בפניהם.
אלחנן, מחיר: 19 ש"ח
כנאפה, יאפה כנאפה
על גחלים לוחשות מול עיניכם מגישים ביאפה כנאפה את החלום האמיתי: שערות קדאיף שזופות בצפיפות מושלמת, גבינת ג'יבנה איכותית תוצרת איסטנבול, פיסטוקים קלויים וגלידת יוגורט עזים בחמיצות מעודנת שמותירה את הכנאפה ללא מתיקות יתרה, לכל החוששים.
25 ש"ח, עולי ציון 24 יפו, 054-2984149
מלבי, המלביה
המלביה, שכבר הפכה למיני אימפריה עירונית, מציעה את המעדן האהוב באווירת בילוי צעירה ותוססת במיוחד. לצד לוחות השש בש והבירה הקרה מגישים פה מלבי צונן (בגרסה חלבית או טבעונית) עם מגוון משובב לב של תוספות – מלבד מי הוורדים הקלאסיים תוכלו לקבל פה את המנה גם עם סירופ הל ולימון או סירופ פופקורן, ולזלול את עוגיות הבית שנאפות על ידי האימא של הבעלים.
10 ש"ח, גדרה 28 / עמיעד 15 / שד' וושינגטון 25 תל אביב, 077-4326051
מלבי, מלבי דג'אני
על שלושה דורות של מלבי דיברה התורה, והוא, אין מה לומר, משובח באמת. משפחת דג'אני הוותיקה רקחה מתכון (סודי בהחלט) למלבי מנצח במרקם ייחודי שנותר קליל אך עשיר וקטיפתי בעת ובעונה אחת. סירופ מי ורדים קלאסי, תוספת פניני פיסטוק, טמפרטורה מדויקת וזה הכל.
10 ש"ח, שד' ירושלים 94 יפו
שוקולדים, איקה
השוקולטיירית איקה כהן יוצרת ביד אמן פרלינים חלומיים המשלבים ידע, יצירתיות, חומרי גלם איכותיים ותעוזה. נמליץ בענק על פרלין השוקולד הלבן בשילוב ג'ין ומלפפון, פרלין הרושה הממולא בקרם נוגט קלאסי עם טעם של ילדות, וכמובן פרלין הזעתר שכבר זכה להכרה בינלאומית בתחרויות שוקולד בינלאומיות.
60 ש"ח למארז של עשרה פרלינים, יד חרוצים 11 תל אביב, 03-6880440
טארט נאנטז, קפה נורדוי
לא רק עוגת הגבינה של קפה נורדוי צברה קהל מעריצים אלא גם הנאנטז – טארט צרפתי אלגנטי עשוי בצק שקדים, ספוג רום משובח ומצופה בגלייז מרציפן. הפלא הזה מוגש לצד ריבת משמש או הדרים (תלוי בעונה) וקרם פרש קליל. אל תפספסו אם אתם מגיעים לפה לארוחה, אף שלדעתנו המקום מצדיק ביקור מיוחד שכולו מתוק.
קפה נורדוי, מחיר: 38 ש"ח
השפים שהשתתפו בפרויקט: אדם זיו, אבי ביטון, אבי קונפורטי, אביב משה, אביבית פריאל, אוראל קמחי, אורי נבון, אורי שביט, אורי שפט, אידית פדידה, אייל לביא, שי קיצ'ס, אילון אמיר, אילן גרוסי, איתן טרבלוס, אלדד שמואלי, אליאב גולדנברג, אסי לוי, אסף גרניט, אסף דוקטור, אסף זילברשטיין, אסף שנער, ארז קומרובסקי, ארי ירזין, אריק דרחני, אריק רוזנטל, בינו גבסו, בנצי ארבל, ברק אהרוני, ברק יחזקאלי, גולן גורפינקל, גיא גמזו, גיא מלכה, דיוויד פרנקל, דן זוארץ, הדיי עפאים, הראל זכאים, ויקטור גלוגר, זוזו חנא, חוסאם עבאס, חיים כהן, חנוך שכטר, טום אביב, יאיר יוספי, יהונתן בורוביץ, יהלומה לוי, יובל בן נריה, יוגב ירוס, יונתן רושפלד, יוסי שטרית, יוסף שטרית, יורם ניצן, יזהר סהר, יניר גרין, ירון קסטנבאום, יריב ברונשטיין, יריב מלילי, ליאור הדס, ליאור הרגיל, מאיר אדוני, מאיר דנון, מוטי טיטמן, מושיקו גמליאלי, מיכאל גרטופסקי, מיקי שמו, מרב ברזילי, נוף עתאמנה, ניר ויימן, ניר צוק, נתי מנשה, נתי שפריר, עומאר עלוואן, עומר מילר, עזרא קדם, עידו פיינר, עידן פיינברג, עינב אזגורי, עינב ברמן, עמוס שיאון, ענר בן רפאל, ערן שוורצברד, ערן שרויטמן, צחי בוקששתר, קובי בכר, קרן קדוש, רונן סקינזיס, רועי ענתבי, רז רהב, רימה אולברה, רמה בן צבי, רן שמואלי, שאול בן אדרת, שחף שבתאי, שיראל ברגר, שלום קדוש, שניר אנג סלע, שרון כהן, שרי אנסקי, תומר אגאי, תומר טל, תמר כהן צדק