אכלו לי, שתו לי: מרקי חורף בטעם של ים שהכי אהבנו

אוהבים ים? אוהבים חורף? אוהבים מרקים?! קבלו את המרקים הכי טעימים בעיר שכל חומרי הגלם שלהם הגיחו מן הים, ויש גם מתכון למנה מנצחת

מרק לוקוס חריף עם שרימפס קריסטל וכרוב ממולא. צילום: יולי גורודינסקי
מרק לוקוס חריף עם שרימפס קריסטל וכרוב ממולא. צילום: יולי גורודינסקי
12 בינואר 2017

קרם תירס ורביולי סרטנים / סנטה רוזה
מרק טחון. לרוב הפודיז נשבר ממנו וצריך מנה באמת מפנקת או יוצאת דופן כדי להתגבר על עשרות מרקים כתומים מתקתקים ומשעממים כמו מוזיקת מעליות. אז בסנטה רוזה אמנם מגישים מרק טחון מתקתק, אבל מכיוון אחר לגמרי: המתקתקות מגיעה מתירס ושמנת ובמרק שוחים רביולי ממולאים בסרטנים. די שונה מהשעמום שהורגלנו אליו מהז'אנר (46 ש"ח).

קהילת סלוניקי 11 תל אביב, 9401011־03

מרק צ'ופה בטוטומה. צילום: שירן כרמל
מרק צ'ופה בטוטומה. צילום: שירן כרמל

צ'ופה / טוטומה
בשביל מה יש בעיר הזאת מטבחים מרוב העולם אם לא בשביל להכיר לנו שילובים מעולים שלא היינו חושבים עליהם בעצמנו? בטוטומה מגישים נזיד דגים שכולל חלקי דג, שרימפס, ירקות שורש, תירס, ביצת עין וגבינה מלוחה. בסך הכל נשמע הגיוני מאוד, בתקווה שהרעיון של גבינה מלוחה במרק יתפוס בעוד מסעדות (54 ש"ח).

דיזנגוף 265 תל אביב, 5168963־03

לאקסה / מינה טומיי
לפעמים המרדף אחרי הטרנד האחרון מעכב את כל מה שלא הכי לוהט, כך הנהירה אחרי המטבח התאי וההודי השאירה המון מטבחים ומנות נהדרות מחוץ לז'רגון התל אביבי. כזו היא הלאקסה, המרק הלאומי של מלזיה, שמוגש במינה טומיי כספיישל (מומלץ לוודא) עם חלב קוקוס, ציר סרטנים, קוביות דג, כרובית, אטריות ושורש כורכום (59 ש"ח).

הארבעה 17 תל אביב, 504506־700־1

וישיסואז עם קלמרי ומולים / פופינה
לכאורה מדובר במרק איכרים קלאסי: כרשה, תפוחי אדמה, שמנת אם אתם במצב רוח אירופי. בפועל אוראל קמחי לא ידוע כשף ששומר בכוח על מסורות קולינריות, וכך יצא שהמרק הכי "אדמתי" מקבל שדרוג עם מולים קונפי, קלמרי כבוש, פסטו פטרוזיליה, קרם פרש וצ'יפס כרישה (68 ש"ח).

אחד העם 3 תל אביב, 5757477־03

 

מרק לוקוס חריף עם שרימפס קריסטל וכרוב ממולא באורז / סנטה קתרינה (כולל מתכון!)
את המחויבות של תומר אגאי למטבח של אזור הבלקן אנחנו כבר מכירים, וזה מתבטא בצורה בולטת מאוד במרק הלוקוס והשרימפס שלו, שהשראתו מגיעה מאזור ניס שבדרום צרפת (ולכן תמצאו בו כמון ופרנו). אמרת בלקן – אמרת כרוב ממולא, אז גם פה יש כרוב ממולא, מה זה משנה אם זה ראשונה, עיקרית, מרק או קינוח. האמת – כרוב ששומר בתוכו אורז שנשפך למרק זה אדיר (92 ש"ח עם לוקוס, 108 ש"ח עם לוקוס ושרימפס; חמישי־שבת).

הר סיני 2 תל אביב, 058־7820292

מרק לוקוס חריף עם שרימפס קריסטל וכרוב ממולא. צילום: יולי גורודינסקי
מרק לוקוס חריף עם שרימפס קריסטל וכרוב ממולא. צילום: יולי גורודינסקי

 

מתכון למרק לוקוס ושרימפס של תומר אגאי,
החומרים ל־5 מנות:
לציר לוקוס: 2 ראשי לוקוס, 5 ליטר מים קרים מינרליים, 10 ס"מ כרשה וגזר חתוכים ל־4
המרק: 2 גבעולי סלרי ארוכים, 15 ס"מ כרשה, 1 שומר, 1 בצל, 1 גזר, 2 עגבניות קלופות (הבצל, הגזר והעגבניות חתוכים לחצי ואז לפרוסות); 5 חצאי שיני שום, 1 כף כמון, ½ כוס פרנו.
להגשה: 300 גר' בשר לוקוס חתוך לנתחים קטנים, 15 שרימפס (3 למנה), חופן עלי כוסברה, בצל ירוק ושמיר.

הציר: בסיר גדול שמים ראשי לוקוס ומים ומביאים לסף רתיחה (לא מרתיחים). מקפים ומוסיפים בצל, כרשה, גזר ושומר. מבשלים על סף רתיחה כשעה ומסננים.

המרק: בסיר עם מעט שמן זית מאדים את הסלרי, הכרשה, השומר, הגזר והבצל עד לריכוך קל. מוסיפים שום ומאדים 2 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן נמסות פנימה. מוסיפים כמון, מערבבים ומוסיפים פרנו. מוסיפים חצי מכמות ציר הלוקוס (כ־3 ליטרים) ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה, על סף רתיחה. מוסיפים מלח לפי הטעם.
ההגשה: כשהמרק חם זורקים פנימה את נתחי הלוקוס והשרימפס ומבשלים יחד עד שהשרימפס מחליפים צבע והדג מבושל. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בכוסברה, בצל ירוק ושמיר.

 

לרשימת המרקים הבשריים הכי טובים בתל אביב

לרשימת המרקים הצמחוניים הכי טובים בתל אביב