ביכורי מכולות: אלון סופר זול

אלון סופר זול היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים מרינה מיכאלי מה גורם לה לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנה מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של אלון סופר זול: חצ'פורי גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של אלון סופר זול: חצ'פורי גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
23 במאי 2017

תוכן ממומן | גד

מרינה מיכאלי, 48, מתגוררת בתל אביב

מרינה מיכאלי. צילום: מכיאל נחמיאס
מרינה מיכאלי. צילום: מכיאל נחמיאס

"הגענו מחולון ובחנו כמה מקומות להקים בהם את המכולת, המבנה שבחרנו להקים בו את החנות ישן מאוד ועבר כמה גלגולים – היה פה בית דפוס, חנות למוצרי חשמל ואפילו מפעל לייצור קרח. כשהבן שלנו נולד, ב־1988, פתחנו את החנות וקראנו לה על שמו. מאז היא משמשת עבורנו בית. 29 שנים זה המון זמן, ילדים שבאו עם ההורים שלהם למכולת מגיעים אלינו לקנות טיטולים לילדים שלהם".

מה הדבר שאת הכי אוהבת בעבודה שלך?

"הלקוחות הקבועים והצוות שאיתו אנחנו עובדים. הסביבה בשכונת שפירא משתנה תמיד ותמיד יש אנשים חדשים ומעניינים. העובדים קבועים, הלקוחות מגיעים אלינו כבר המון שנים, יש אפילו אנשים שעוברים החוצה מהשכונה ועדיין באים לקנות אצלנו".

המתכון של אלון סופר זול: חצ'פורי גבינות

החומרים לכ־18 יחידות:

לבצק
1 ק"ג קמח שמרים
3 ביצים
3 שמנת
100 גרם חמאה

למלית:

500 גרם גבינה צפתית
500 גרם גבינה בולגרית מסורתית 16%
1 גבינת ריקוטה פרסקה
1 ביצה
מלח

לזיגוג:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

הבצק: לשים את כל חומרי הבצק כשמונה דקות. מכסים ומתפיחים כשעה במקום חמים להכפלת הנפח.

המלית: בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה והמלח. טועמים ואם חסר מלח – מוסיפים מעט.

מחממים תנור ל־190 מעלות.

החצ'פורי: מחלקים את הבצק ל־20 כדורים שווים.

מרדדים כל בצק לעיגול בקוטר 12 ס"מ, שמים כף מהמלית במרכז הבצק, עוטפים את הגבינה עם הבצק וסוגרים למעין כדור, שאותו משטחים כמו פיתה. מברישים את חלקו העליון של המאפה בביצה טרופה ואופים כ־12־15 דקות.

אלון סופר זול | דרך שלמה (סלמה) 139 | ימים א-ה- 8:00-21:00, שישי 8:00- 16:00