השחקנית אסי לוי פותחת חומוסייה ליום אחד בשוק לוינסקי

אסי לוי מתגלה כאשת אשכולות - השחקנית המוערכת מוציאה את האהבה לחומוס מהמטבח הביתי ותגיש את הגרסה שלה למנה, ליום אחד בלבד, בשוק לוינסקי

אסי לוי בסרט "הנשף" (צילום: גיורא ביח)
אסי לוי בסרט "הנשף" (צילום: גיורא ביח)
22 באוקטובר 2018

לא כל יום יוצא לכם לנגב חומוס מעשה ידיה של זוכת שני פרסי אופיר, פרס התיאטרון הישראלי ופרס האקדמיה הישראלית לטלוויזיה. מסתבר שבזמנה הפנוי נוהגת השחקנית אסי לוי לבשל, והיא פיתחה אובססיה מיוחדת לחומוס. או בלשונה "במסגרת מסעותיי בחיפוש אחר
החומוס האולטימטיבי החלטתי לנסות ולהכין לבד, אוקיי?". לוי טוענת שהחלה לבשל בעקבות העבודה על הסרט אביבה אהובתי: "קיבלתי משמי (זרחין. ש.כ) שיעורים. בתור אחת שתמיד אהבה לבלות בשווקים התחלתי להעז לבשל כל מיני קדירות, סלטים, דגים ובהמשך גם חומוס. כל החיים אני תרה אחרי החומוס המושלם, לא הייתה המלצה על חומוסייה שלא לקחתי ברצינות ובדקתי בעצמי, ואז החלטתי לעשות חומוס מיוחד שהוא שלי. נכון שקיימות דרכים שונות להכין חומוס טעים, וחומוס של יפו שונה מהחומוס של לוינסקי, אבל החלטתי להכין את הצלחת המושלמת מבחינתי, זאת שלא דומה לשום דבר אחר, כמו שנכנסתי לתפקיד".

המארחים, לוינסקי 50. צילום: אשר חביבי
המארחים, לוינסקי 50. צילום: אשר חביבי

 

החברות של לוי, אורית רביבו (לשעבר הבעלים של ג'וז ולוז) ולילך אברני (מפיקת אירועים)
טעמו והחליטו שמדובר בחומוס הכי טוב בעולם. גיחה אל הבר לוינסקי 50 של השף אשר חביבי המיודד איתן גרמה לשלוש לקחת את המפתחות מחביבי ולהכריז על פופ אפ חומוס בשבת הקרובה. הקונספט מגובש במיוחד: חומוס, חומוס ורק חומוס. חומוס עם פיתות, חמוצים וחריף יעלה 29 ש"ח למנה, ויש גם המון ערק, אוזו ומוסיקה. האם לוי לא חוששת
מהביקורת על החומוס שלה? "אני לא מונעת ממה יגידו, כי אז לא הייתי עושה כלום. נכון
שעד היום פונקתי על ידי הביקורת, אבל ביקורת רעה לא מפחידה אותי".

חומוסאסי, לוינסקי 50 תל אביב, שבת (27.10.18), 10:00-16:00