קוקוריקו! 10 ארוחות בוקר ובראנצ'ים חדשים שאתם חייבים להכיר

צ'נה (צילום אסף קרלה)
צ'נה (צילום אסף קרלה)

זו לא רק הארוחה החשובה של היום, היא גם הארוחה הכי כיפית ואנחנו שמחים לעדכן אתכם לגבי כל מה שחדש בתחום. שפים מובילים, ארוחות במלונות בוטיק והמון המון ביצים

20 בינואר 2022

התנודות בענף המסעדות יוצרות מציאות קשוחה אך המסעדנים והשפים לא מוותרים. לאחר שתפריטי הערב התבססו חוזרים הבראנצ'ים וארוחות הבוקר, הראשונים שהוסרו מתכנית העבודה עם פרוץ הקורונה והאחרונים לחזור. לרשימת המקומות שמגישים את הארוחה החשובה בשבוע הצטרפו שחקנים חדשים וותיקים, לידיעתכם לקראת הסופ"ש הקרוב ובכלל.

1. דגים ופחמימות | שאראק

השפים מאור זגורי ורוסלאן אוסוב משיקים בראנץ' שמוכיח שההתלהבות מתפריט הערב בשאראק אינה מקרית (אם טרם טעמתם את הטורטליני חצילים יפה שעה אחת קודם). ארוחת הבוהוריים שהם מגישים היא כל מה שבראנץ' אמור להיות: מנות מוגזמות שתכליתן לשלוח אתכם לשנ"צ שבעים ומגרגרים.
מה אוכלים סלט עלים ואנדיב בוויניגרט הדרים, שקדים וגבינה כחולה (48 ש"ח) פריך וחורפי; קלמרי צרוב עם ביצה רכה וגרמולטה (64 ש"ח); בריוש דג קונפי עם שמנת, תרד, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (68 ש"ח), שילוב מושלם של דג ופחמימה; סיגר דג ים עם צזיקי ואריסה (68 ש"ח) ובורקס סרטנים כחולים עם ביסק סרטנים וביצה עלומה (74 ש"ח).
מתי שישי 11:00 – 16:00, שבת  12:00 – 16:00
שאראק

בורקס סרטנים וביצה עלומה. שאראק (צילום איתן וקסמן)
בורקס סרטנים וביצה עלומה. שאראק (צילום איתן וקסמן)

2. שיק בשוק לוינסקי | Society Cafe

אם טרם שמעתם על סוסייטי קפה אל תחושו לא מעודכנים. לא מדובר במקום חדש שנפתח אלא בליין בראנצ'ים בג'ונז, הבר האינטימי של שף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג (מלגו ומלבר). בשעות הבוקר של יום שישי הופך החלל האפלולי למעין ביסטרו עם תצוגת תכלית של מנות קטנות ואלגנטיות, המוגשות בכלי חרסינה נוסטלגיים על רקע מוזיקת ג'ז תואמת. מכיוון שהמקום קטנטן רשימת ההמתנה ארוכה אך החוויה מצדיקה את המאמץ.
מה אוכלים קפוצ'ינו תירס עם פרמזן וקרוטונים (36 ש"ח); טוסט שינקן, גבינות וצ'ילי (48 ש"ח), טוסטים פתוחים עם אבוקדו, קרם פרש סחוג וגרידת לימון/ריקוטה ביתית, תותים טריים ודבש/מוצרלה, אנשובי וריבת עגבניות ועוד (38-42 ש"ח); אספרגוס במעטפה, פירורי לחם ופרמז'ן (48 ש"ח); צלחת נקניקים (68 ש"ח) וקינוחים בטוב טעם כגון קרמו שוקולד וקצפת וטארט אגסים עם קרם שקדים והל (36 ש"ח).
מתי שישי 15:00-09:00
סוסייטי קפה בג'ונז, זבולון 13, תל אביב, להזמנות

https://www.instagram.com/p/CYhTL8JIfNh/

3. הבראנץ' של תומר אגאי | צ'נה

ממש השבוע פותח שף תומר אגאי את הדלתות של מסעדת צ'נה לראשונה לבראנץ' על קו ישראל־דרום אירופה. במחיר העיקרית תקבלו גם פתיחים וכוס שתיה ולכן הדיל משתלם במיוחד.
מה אוכלים סלט ביצים עם בצל מטוגן בשמנת, איולי מתוצרת בית ובצל ירוק; סלט תפוחי אדמה בזעפרן, חזרת, שעועית ירוקה ושמנת חמוצה; פלפל שושקה צלוי בטאבון בבלסמי, גבינת פנחס ואורגנו; כדורי לבנה בשמן זית וזעתר; צלחת ירקות וסלסלת לחמים לפתיחה. בעיקריות אפשר לבחור בין סלט קיסר עם סלמון צלוי בפחם (81 ש"ח); קלצונה תרד בלאדי ובולגרית פנחס עם שמנת חמוצה, ביצה רכה וקורנישונים (83 ש"ח); פסטה פוטנסקה ודג לבן (87 ש"ח); אגס פלורנטין – קרואסון חמאה, תרד, ביצה עלומה והולנדייז (82 ש"ח) ועוד.
מתי שישי (21.1) ואחר כך כל שישי ושבת 12:00-16:00
צ'נה

בראנץ' בצ'נה (צילום אסף קרלה)
בראנץ' בצ'נה (צילום אסף קרלה)

4. בוקר קיבוצי | אסיף

קפה אסיף בקומת הכניסה של המרכז הקולינרי אסיף הוא מקום נעים לפתוח בו את היום. בחלל מרווח שחלקו מעדניה וחלקו מוזיאון קטן מוגש כעת תפריט בוקר חדש שיצר שף ארז פנחס, שהחל את דרכו המקצועית במסעדת קרן המיתולוגית וחזר לישראל אחרי שהות ארוכה בארה"ב. ארוחת הבוקר, כמו כל מה שמוגש במקום, מבוססת תוצרת המקומית ארטיזנלית בחומרי הגלם ובאלכוהול.
מה אוכלים בוקר קיבוץ –  ביצים, סלט ירקות, ריבה, חמאה, גבינה לבנה שמנה, צפתית, זיתים ולחם המוגשים על מגש של חדר אוכל (54 ש"ח), סביח מפורק (54 ש"ח), קובנה בחמאת סמנה מעושנת עם דבש, ביצה חומה, סחוג ועגבנייה מגורדת (52 ש"ח) ועוד.
מתי ראשון-שישי 12:00-09:00
קפה אסיף

ארוחת בוקר קיבוצית. קפה אסיף (צילום יהונתן בן חיים)
ארוחת בוקר קיבוצית. קפה אסיף (צילום יהונתן בן חיים)

5. בוקר עם מנה שטרום | מלון Jaffa

שף מנה שטרום, שמזוהה יותר מכל עם המטבח האיטלקי, נבחר לטפל בקולינריה במלון Jaffa, ומתחיל בשדרוג ארוחת הבוקר הפתוחה לאורחים מבחוץ ומוגשת במסעדת גולדה, בחלל עם היסטוריה ואופי. בהמשך ישתדרג הפורמט לבראנץ' עם מנות עיקריות מבשר ודגים.
מה אוכלים מזנון עשיר הכולל סלטים, גבינות, דגים כבושים ומעושנים, נקניקים ובשרים, מנת ביצים עיקרית לבחירה (שקשוקה, שקשוקה מרגז, ביצה עלומה, אומלט) וכן שתיה חמה וקלה. 145 ש"ח.
מתי שישי ושבת 07:00-14:00
פסטר 2, יפו, להזמנות

6. בראונץ' 1 | בראון ביץ' האוס

השעטה קדימה ברשת מלונות בראון בכל הנוגע לקולינריה (כל המידע כאן, והמסעדה של אייל שני תיפתח בחודש הבא) מגיעה גם לארוחות הבוקר. במרפסת של מלון בראון ביץ' האוס מוגשת מעתה ארוחת בוקר עשירה במיוחד שנמשכת עד הצהריים וכוללת מנות פתיחה, לחמים, מנה עיקרית אישית וקינוח וכן שתיה חמה וקרה.
מה אוכלים טבעות גבינת עזים בציפוי פיצוחים קלויים, לבנה מתוצרת בית עם סלט לימונים ספרדי, פוקאצ'ה ומטבלים ועוד לפתיחה, ולעיקריות בנדיקט סגול – לחם סלק קלוי, סלמון מעושן, תרד חלוט ורוטב הולנדייז, מוגש עם סלט ירוק בצד; כנאפה מלוח; קרוק מאדאם ועוד (115 ש"ח ליחיד/215 ש"ח לזוג).
מתי ראשון-שישי 07:00-15:00 בהזמנה מראש בלבד
בראון ביץ' האוס

בראונץ' (צילום שחף סגל)
בראונץ' (צילום שחף סגל)

7. בראונץ' 2 | לייטהאוס

ארוחת הבוקר והבראנצ'ים בשישי של מלון לייטהאוס מרשת מלונות בראון חוזרים בגדול. לפורמט המזנון העשיר מהגלגול הראשון מצטרף כעת און משען (מונדו 2000, TLBS), שף ואמן שיצר מנות חמות חדשות בסגנונו המיוחד, המחבר בישול עילי ואמנות. אנו צופים כי ברגע שהחדשות יתפשטו הביקוש יעלה ולכן כדאי להזדרז ולהזמין מקום.
מה אוכלים מזנון דגים כבושים ומעושנים, גבינות, ירקות, מאפים וקינוחים עם שתיה קרה וחמה חופשית וכוס קאווה או קוקטייל הבית. במנות החמות תמצאו למשל פולוק סביצ'ה – מוסר ים טרי כבוש עם שמן זעתר, גבינת לבנה וסלסת בצל; צֶפֶּלִין – ענן תפוחי אדמה ובצל עם רוטב red eye של פורצ'יני ופטריות יער, שמנת חמוצה, ביצה עלומה ובצל פריך; ותירס משוגע – בריוש תירס וחמאה חומה בציפוי רעפי בננה, זיגוג בירה מאלט מצומצם, קרמל מלוח וקציפת תירס פריך מטוגן.
110 ש"ח לארוחת בוקר/140 ש"ח לבראנץ'.
מתי ארוחת בוקר ראשון-שישי 7:00-11:00; בראנץ' שישי 13:00-16:00
לייטהאוס, בן יהודה 1, תל אביב, הזמנות מראש באתר 

מבשל ומצלם. בראנץ' בלייטהאוס (צילום און משען)
מבשל ומצלם. בראנץ' בלייטהאוס (צילום און משען)

8. בוקר 5 כוכבים | קפה 99, מלון דן תל אביב

אווירת חו"ל, שמי זוכר איך היא מרגישה, נמצאת בשפע בקפה 99, המסעדה החדשה במלון דן תל אביב (שתיפתח בהמשך גם לארוחות צוהריים וערב). רוב האורחים דוברי עברית אך אם מתעלמים מכך ומתרכזים בעיצוב ובים שמשתקף מבעד לחלון, אפשר לטעות ולחשוב שהגעתם לריזורט בתאילנד. הארוחה נחלקת לשניים: מזנון מצומצם ובו גבינות ממחלבות בוטיק, מאפים מתוצרת בית, ממרחים וריבות; מנות ראשונות וסלטים למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה.
מה אוכלים חציל על האש בטחינה הר ברכה וסחוג מתוצרת בית, סלט קיסר, סלמון בכבישה מקומית ורוטב רמולד, סלט שוק, ערוק – לביבות ירק וצזיקי, אגז בנדיקט עם סלמון והולנדייז, ארטישוק ירושלמי עם ביצה עלומה וגבינת ברי ורוטב הולנדייז, קרוק גרוייר עם ביצה עלומה ובשמל פטריות (120 ש"ח לאדם).
מתי ראשון-חמישי 08:00-11:00
קפה 99, הירקון 99, תל אביב, הזמנות בטלפון 03-5202492 ובאתר

ארוחת בוקר בקפה 99, מלון דן תל אביב (צילום גלי איתן)
ארוחת בוקר בקפה 99, מלון דן תל אביב (צילום גלי איתן)

9. תמונות יפואיות | סטאי תל אביב

גם כאן אין תיירים ואנחנו מרוויחים: ג'איה, מסעדת השף במלון היוקרה סטאי תל אביב, פותחת את שעריה לארוחות בוקר  לאורחים מבחוץ. בחלל מתקופת האימפריה העותמ'אנית ערוך מזנון ישראלי עם מנות מחווה לטורקיה ומנות ביצים בהגשה אישית.
מה אוכלים ירקות וסלטים טריים, גבינות בוטיק, דגים מעושנים, פירות טריים, עמדה אוריינטלית, אוכל חם ומאפים, עמדת לחמים ולחמי מחמצת, מיצים טבעיים, עמדת בריסטה עם קפה משובח, ביצים לבחירה בהגשה לשולחן, עוגות גבינה, כנאפה וקינוחים. המחיר 159 ש"ח לאדם, הגבוה ביותר שנתקלנו בו בעיר עד כה, אך בשביל מותג יוקרתי צריך לשלם.
מתי ראשון-חמישי 7:00-10:30
דוד רזיאל 22 (כיכר השעון), יפו, להזמנות 03-6016022

מזנון בוקר בסטאי תל אביב (צילום סינדי לוי)
מזנון בוקר בסטאי תל אביב (צילום סינדי לוי)

10. סבאח אל חיר | מרקט האוס

מלון מרקט האוס מרשת מלונות אטלס פותח את ארוחת הבוקר לקהל ומציע את כל טוב יפו האקלקטית במזנון אחד: מאכלים שמקורם בתרבויות השונות המייצגות את העיר, ובראשן הבלקנית והערבית.
מה אוכלים לחמים ומאפי בוקר, גבינות, ירקות טריים וסלטים, סביח אל חיר – מגש סביח עם חצילים מטוגנים, טחינה וביצה חומה, קינוחים ופינת בריאות ובה אגוזים, צימוקים, פירות יבשים ועוד. לאחר מכן בוחרים מנה אישית, למשל שקשוקה ירוקה על בסיס תרד ומנגולד או חומוס הבית, המוגש עם פיתה טרייה וחמוצים (105 ש"ח כולל שתייה חמה ומיצים סחוטים טריים במילוי חוזר ללא הגבלה).
מתי ראשון-שישי 07:30-11:30
בית אשל 5, יפו,
03-7974000

בוקר במרקט האוס (צילום מאיר כהן)
בוקר במרקט האוס (צילום מאיר כהן)