"בא לי יפו קולינרי": אירועי האוכל שיראו לכם את הצד הטעים של יפו

כמה פעמים בחיים יש לכם הזדמנות להציץ אל מאחורי הקלעים של המטבחים שעושים את יפו למרכז הקולינרי שהיא? "בא לי יפו קולינרי" של עיריית ת"א-יפו יאפשר לכם להכין מזאטים יווניים בקלמטה, ללמוד התססות בדלי אלהמברה, או סדנת קוקטיילים או טעימות יין או עוד סדנאות ומפגשי אוכל מיוחדים שם מעבר למקף
לאחר תרדמת חורף ותקופה לא קלה, יפו מתעוררת: בחודש יוני מקדישה עיריית תל אביב־יפו תשומת הלב לאזור שאחרי המקף, עם מבול אירועים שיגרום לכם לצאת מהבית אל מזג האוויר הנעים (עדיין), לכיכרות ולסמטאות. יוגה בשקיעה בכיכר קדומים, המטריקס על מסך ענק תחת כיפת השמיים, קונצרט על הדק בנמל יפו וסיורי אמנות בעיר העתיקה הם רק חלק קטן מלו"ז פעילויות עמוס ב"בא לי יפו" – שבועיים של אירועי תרבות שיחשפו בפניכם את הקסם היפואי, אם טרם נשביתם בו. לפודיז שבינינו, שעדיין מתאוששים מפסטיבל תל אביב Eat בפארק צ'רלס קלור, מחכה הזדמנות להציץ אל מאחורי הקלעים של המטבחים שעושים את יפו למה שהיא.
>> מסע בין כוכבים: העסק המשפחתי "טאבי'ס" מכוון את ההמבורגר לחלל
אירועי "בא לי יפו קולינרי" נפרשים על פני שלושה ימים (5-3.6) ונחלקים על פי תחומי עניין – כי ביפו יש הכול מהכול. אם אפייה היא הקיק שלכם, שימו עין על סיור בטחנת הקמח ההיסטורית בר רב, שהמשכו במפגש הכנת לחם במאפיית לחם אביגיל השכונתית, או באפיית לחם יפואי במסעדת קסיס הוותיקה. קרניבורים יימצאו עניין ובשר באטליז זלמן המיתולוגי, ומידע איך להפיק את המקסימום מהנתחים השונים. במסעדת קלמטה בכיכר קדומים, מול נוף שאין שני לו, תלמדו להכין מזאטים יווניים, ובגואטה הטריפוליטאית תכירו מקרוב את סודות המפרום והצ'רשי.
לחובבי מתוקים, יפו הקולינרית מזמנת מפגש היכרות עם ההיסטוריה של המלבי במלביה וצלילה לתולדות יאפא כנאפה, אחד מעסקי האוכל המצליחים בסביבה. הצצה לנבכי קאק מסרי וקאק עם שעעאן – עוגיות מסורתיות שנאפות רק פעמיים בשנה, תקבלו ב-Queen Caffe, בתוספת הסבר ומתכון להכנה בבית. להתאמת קפה ומאפה, בקפליקס ישקו אתכם בקפה ספיישלטי פלאס הסברים והיכרות עם התחום, ואפילו יש אליפות שש-בש במלבייה.
אנשי אלכוהול ימצאו את מבוקשם בהתאם לסוג הדרינק המועדף: טעימות והסברים על עולם היין בבית איש הענבים והגפן – חצר יין מקומי, סדנת קוקטיילים מולקולרית באלכימאי, הכנת ליקרים ביתיים מפירות בהרשל'ה, טעימת בירות קראפט בשניט וטעימות וויסקי ותזקיקים במילק אנד האני, מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל. כדאי לשים לב לאירוע בעדנה, שמתחיל בשיחה עם איש האוכל והאדמה הדיי עפאים, נמשך בטעימה מהיינות שלו ומסתיים בחפלה יוונית עם מוזיקה חיה; ולסדנת התססות בדלי אלהמברה, אוצר של אוצרות מקומית.
מילק בייקרי, מטבח מרפא, מלון מרקט האוס ועוד ועוד – בסך הכול 25 עסקים מקומיים יזמנו לכם חוויה מיוחדת ויפואית על מלא, שמשקפת עולם שלם של טעמים וניחוחות. ומה הבעיה היחידה בכל היופי הזה? מספר מקומות מוגבל, שמצריך לפתוח את האפליקציה בהקדם ולהירשם. חלק מהאירועים בתשלום עם הטבה למחזיקי ומחזיקות דיגיתל, וזו עוד סיבה שטוב להיות תל אביבי ויפואי.
>> בא לי יפו קולינרי, שלישי-חמישי (3-5.6), פרטים והרשמה באתר