קובי בוריקה פותח בר קוקטיילים בשוק הכרמל. כן, מה ששמעתם

יש לכם זמן לדרינק? בקשיש. צילום: יעקב בלומנטל
יש לכם זמן לדרינק? בקשיש. צילום: יעקב בלומנטל

צמד שותפים מפתיע עומד מאחורי בקשיש, בר קוקטיילים חדש על רחוב יום טוב: איש הקוקטיילים גילי "לוגאן" מזרחי והבוריקייר (החלטנו שזו מילה ועכשיו זו מילה) האיקוני של שוק הכרמל קובי בוריקה. האידיאולוגיה: קוקטיילים במחיר אחיד של 42 ש"ח ונדיבים באלכוהול

22 במרץ 2023

אם תשאלו את גילי "לוגאן" מזרחי ואת שותפו החדש – קובי בוריקה, בעל דוכן הבוריק האיקוני בשוק הכרמל – הם יספרו לכם שפשוט נמאס להם מכמה שהכל כאן כל כך יקר. זה, בין היתר, מה שהוביל אותם בין היתר לפתוח את בר הקוקטיילים החדש והצבעוני בשוק הכרמל, מקום שכבר מוכר לקובי בוריקה וחדש לגילי.  המיאוס מהמחירים, הוליד גם את השם של המקום החדש – בקשיש, שזה, למי שבמקרה לא יודע, "שוחד" בערבי, ודי לחכימא.

אנחנו רוצים להיות האנשים שעוברים פה, לוקחים קוקטייל וממשיכים את היום. בקשיש (צילום: יעקב בלומנטל)
אנחנו רוצים להיות האנשים שעוברים פה, לוקחים קוקטייל וממשיכים את היום. בקשיש (צילום: יעקב בלומנטל)

אני פוגשת את גילי מזרחי בעודו משקשק, מערבב וחותך פירות טריים על גבי דוכן צבעוני ברחוב יום טוב של שוק הכרמל. מזרחי נראה מחויך ונמרץ, ומספר לי שבקוקטיילים הצוננים שזה עתה משקשק "יש מלא אלכוהול". הוא ממשיך ומפרט שהיות ונמאס לשלם 50-60 ש"ח לפחות על קוקטייל חלש וכמעט נטול אלכוהול, ומסביר כי המטרה בבקשיש היא לשתות כמה שיותר קוקטיילים, להוציא כמה שפחות כסף, להנות בלי לקרוע את הכיס ולדאוג רק להאנגאובר של מחר. על כן הקוקטיילים פה כולם מותמחרים במחיר אחיד – 42 ש"ח. למי שלא הרפתקן ורוצה להישאר בבירה, מוסיף גילי ואומר כי הם "מגישים את הבירה מהחבית הזולה ביותר בתל אביב – 20 ש"ח לחצי ליטר, 25 ש"ח ל-650 מ"ל". לא עשינו סקר מדוקדק בכל הברים בעיר, אבל כבר מכתיבת שורות אלו התבשמנו קלות.

אייקון עירוני. דוכן הבוריקה בשוק הכרמל (צילום: אלעד ברמי)
אייקון עירוני. דוכן הבוריקה בשוק הכרמל (צילום: אלעד ברמי)

ומה תשתו ב-42 ש"ח, כי בכל זאת הקוקטיילים הם גולת הכותרת של המקום? תפריט הקוקטיילים מורכב בעיקר מקלאסיקות טריות וצוננות: ג'סמין אייקוני, בזיל סמאש רענן, ג'ין אנד טוניק שושנים ריחני, אפרול שפריץ לפי הספר וגם מרגריטה אננס או מרגריטה סילאן תאנים. הסירופים מיוצרים בעבודת יד ולא חוטאים במתיקות יתרה או בטעם סינתטי, לא עלינו. יש גם יין אדום פרימיטיבו או פינו גריג'יו לבן ב-45 ש"ח לכוס. בקיצור, אם זהו בקשיש, אז אנחנו מוכנים לשלם. ומשום שכל דרינק צריך נשנוש, התפקד על הזירה הזו קובי בוריקה. בוריקה, נכון לעכשיו, לא מוגשת פה – אבל הוא יגיש לכם קרפצ'יו בקר טרי על לחוח. לא יודעים מה איתכם, אנחנו רק שומעים לחוח ואנחנו מתרגשים. יהיו גם פרוסות ברוסקטה עם מטבלים משתנים וטריים. ומה עם הבוריקה? מי יודע, אולי בהמשך, אולי תלוי כמה פעמים נשאל אותו.

בשעות היום המקום מתפקד כדוכן בו אפשר לבוא ולקחת קוקטייל צונן איתכם לדרך וממש בא לנו להיות האנשים שעושים את זה. בשעות הערב, כשחושך יורד על השוק, מתווספים לרחבה שולחנות וכיסאות, מוזיקה טובה – והרי לפניכם דייט מושלם בלי לריב (בפאסיב אגרסיב, כמובן) לגבי מי משלם על מי, כי גם ככה לא יצא כזה יקר.

בקשיש, יום טוב 15, שלישי-חמישי 12:00-24:00, שישי 11:00 עד כניסת שבת, מוצ"ש החל מצאת שבת ולתוך הלילה