כל העיר ביצה עלומה: 10 הבראנצ'ים הטובים בתל אביב לעונת הסתיו

לפחות הוא נשאר. בראנץ' השיכורים בשישקו. צילום: אנטולי מיכאלו
לפחות הוא נשאר. בראנץ' השיכורים בשישקו. צילום: אנטולי מיכאלו

אפשר להרגיש כבר את העונה החמקמקה-אך-מושלמת באוויר, וכל מה שיש לנו חשק אליו זה להגיע לאיזה בראנץ' טוב ולאכול עד עילפון, אם אפשר. הדקדנטי, המושחת, השיכור ועוד 7 בראנצ'ים שהולכים להפוך את העונה הזו לטעימה הרבה יותר

12 בנובמבר 2024

אין באמת עונה לבראנצ', אבל אם תשאלו אותנו, לשבת בחוץ מול העננים המתאבים של הסתיו, להריח את החורף מפלרטט איתנו ולטרוף איזה ביצה עלומה הוא החלום התל אביבי הפשוט. ובימים כאלה אנחנו רוצים דברים פשוטים, גם אם הם עולים לנו לא מעט כסף לפעמים.

>> מאסטר קלאס שף: "ביג קיטשן" הוא אולם החלומות של אירועי הקולינריה

1. הדקדנטי | גילה וננסי

בשעות הבוקר עוטה הקלאב ההדוניסטי של אייל שני והפאג אווירה עניינית ונטולת הופעות דראג, אבל הסקס עדיין נוכח, אם לא בפועל לפחות בחשיבה. "סט של עונג בכפייה" חוסך התלבטויות עם סלסלת לחמים ומאפים נהדרת, מאזה ירקות מהעיר העתיקה, חמאה, ריבה וביצים אורגניות (125 ש"ח), וכך גם קלאב סנדוויצ'ים בלחם רך במילוי סלט טונה, סלט ביצים ורוסטביף (52-68 ש"ח). לחילופין אפשר להשקיע מחשבה ולהרכיב בראנץ' מקורי עם אויסטרים (30/35 ש"ח ליחידה), סלט קיסר, שהוא ברוסקטה ענקית עטופה בביצת עין בתוספת שאר הרכיבים (58 ש"ח), סטייק אנד אגז (93 ש"ח) וערימת שמאטע פנקייקס עם מסקרפונה מוקצפת ומייפל (58 ש"ח). וזה, גבירותיי, כבר עונג סתווי על מלא, שייקח אתכן ישר לשנ"צ.
לבונטין 8, שישי-שבת, 10:30-15:00

ועכשיו למשהו שונה לגמרי. "גילה וננסי" (צילום: שרון בן דוד)
ועכשיו למשהו שונה לגמרי. "גילה וננסי" (צילום: שרון בן דוד)

2. הפאן אסיאתי | באן מי נונג

המזללה הוויטנאמית האהובה לא מפסיקה להתחדש: לאחר מעבר למקום חדש, פרידה מהשפית לילך רווה ופתיחת בר יין צמוד, הושק ממש לאחרונה בראנץ' חדש, שמוביל השותף לשעבר שף גיא רובננקו. גם כאן הפורמט מודולרי, ואפשר בהחלט להסתפק בפתיחת שולחן – חמוצי פפאיה פיליפיניים שהעיפו לנו את הסכך, כיסני וונטון עדינים ועוד מנות קטנות עם שפיץ שהולכות מעולה עם קוקטייל לשבת בבוקר (36 ש"ח לאדם). אם הרעב עדיין מציק, אגף המנות החמות מחמם את הגוף ואת הלב, למשל בטן חזיר פריכה על וופל בצל ירוק עם ביצה חצי רכה (76 ש"ח), סלופי קרפאו חזירי (68 ש"ח) ומחבת טראנג – שחיתות קרניבורית שכוללת האם וייטנאמי, חזיר קצוץ, נקניקיית בקר תאילנדית שרובננקו מייצר בעצמו וביצת עין על טוסט (74 ש"ח). הביאו אתכם הילדים והכלבים ותנו להם להתרוצץ חופשי ברחבה שבחזית המסעדה, הדבר הכי קרוב לחיים שפויים שפגשנו בזמן האחרון.
הרכבת 18, שבת 12:00-15:00

סטייק אנד אגז הונג קונג סטייל. באן מי נונג (צילום שרון בן־דוד)
סטייק אנד אגז הונג קונג סטייל. באן מי נונג (צילום שרון בן־דוד)

3. השיכור | שישקו

בראנץ' השיכורים בשישקו הוא כבר שנים התרופה שלנו נגד דיכאון הסתיו. לאחר תקופה ארוכה ומעבר דירה הוא מושק מחדש עם מנות איקוניות ומנות חדשות שיצר שף דורון לוי: מגדל פנקייקים וקורנדביף, צלחת כבושים מהים, קלמרי על הפלאנצה וביצת עין וגם בורקס שקשוקה וקרואסון של לה מולאן עם בשר מפורק וביצה עלומה (45-95 ש"ח). מומלץ לחזק עם כבד קצוץ ומנות מהמטבח הבולגרי שמלווה את השישקו מאז הקמתו, לדפוק בלאדי מרי וליפול לשנ"צ של שיכורים, אלא מה.
הכובשים 48, שישי-שבת 12:00-16:00

שיכורים ונהנים. שישקו (צילום דנה גורנברג)
שיכורים ונהנים. שישקו (צילום דנה גורנברג)

4. המרהיב | נואמה

אנחנו עוד זוכרים לשף רוסלאן אוסוב את חסד נעורי הבראנץ' בשאראק ז"ל, והנה הוא חוזר עם בראנץ' במסעדה הנוכחית שלו, נואמה. הבראנץ' מתחיל באיקרה לבנה, ברזאולה סינטה ומנות פתיחה קטנות וממזריות שמעלות את מפלס התיאבון (18-47 ש"ח). מומלץ להיזהר שלא להיסתם כי אחר כך מתחיל מצעד של מנות בוהוריים מרהיבות: ברוסקטה בריוש מקושקשת עם בוטרגו והולנדז (78 ש"ח), אגז בנדיקט פלורנטין עם תרד וביצה עלומה (82 ש"ח), מולים מרינייר קלאסי (87 ש"ח) ובורקס סרטנים מיתולוגי עם ביצה עלומה וביסק סרטנים (82 ש"ח). עוד קצת אפור וגשם בחוץ והרי לכם בילוי סתווי מושלם לסופ"ש.
נחלת בנימין 59, שישי 12:00-16:00

בראנץ' בנואמה (צילום יח"צ)
בראנץ' בנואמה (צילום יח"צ)

5. יוקרתי ומעוטר | דיוויד קמפינסקי

כדי להספיק את עונג סופ"ש הזה תצטרכו להתעורר מוקדם יחסית, אך התוצאה יותר מאשר שווה את המאמץ, כי מלון דיוויד קמפינסקי תל אביב נכנס לרשימת 14 ארוחות הבוקר הטובות בעולם של מגזין Condé Nast Traveler. ומה יש בתפריט שמצדיק את הבחירה? כל מה שאפשר לרצות לפתוח איתו את היום כדי להרגיש כמו הקרדשיאנס: עמדת בליני וקוויאר עם וודקה בלוגה, מגוון נאה של סלטים וגבינות ממחלבות בוטיק, דגים כבושים ומעושנים, לחמים, עוגות ומאפים שנאפים מדי יום בקונדיטוריית המלון, עמדת פירות טריים ועמדת הכנת ביצים בהזמנה אישית, יינות מבעבעים, קוקטיילים לבוקר ואפילו עמדה ללא גלוטן. השירות מופתי והנוף לים פרייסלס, והמחיר בהתאם: 210 ש"ח.
הירקון 51, ראשון-שבת 07:00-10:30

כל מה שאפשר לחלום עליו בבוקר. דיוויד קמפינסקי (צילום שרון בן־דוד)
כל מה שאפשר לחלום עליו בבוקר. דיוויד קמפינסקי (צילום שרון בן־דוד)

6. הרושפלדי | BRIX

כשרושפלד מגיע לשחק במטבח – כדאי להגיע, למרות שאי אפשר לדעת מראש מה יתחשק לו לבשל. תנו לו להפתיע אתכם בתבשילים מהמטבח הצרפתי ולסומלייה לבחור עבורכם יין, ופשוט ליהנות מכל ביס ולגימה. תאמינו לנו, אין כרגע הרבה מקומות  בעיר שיותר שווה לבזבז בהם את מעט הכסף שנשאר.
כיכר גבעון 10, שישי מ-12:00

הוא חוזר (חלקית, ללא התחייבויות). רושפלד בבריקס (צילום חנן אליהו)
הוא חוזר (חלקית, ללא התחייבויות). רושפלד בבריקס (צילום חנן אליהו)

7. ההודי-צרפתי | בינדאז

הבראנץ' בבר האוכל ההודי־ישראלי מתכתב דווקא עם המטבח הצרפתי ועם ההשכלה הקולינרית הקלאסית של שף יבגני קובאל: טוסט אמנטל עם חזה אווז, דבש ותימין (56 ש"ח), בוקר ציידים עם ביצת עין, תפוחי אדמה, פטריות ואספרגוס בגריל פחמים (50 ש"ח) ועוד מנות שכיף להתחמם איתן, לשתות כוס יין או קוקטייל ולשמוח שמחר שבת.
זבולון 7, שישי 11:00-15:00

בנימה צרפתית. בינדאז (צילום יח"צ)
בנימה צרפתית. בינדאז (צילום יח"צ)

8. המושחת | יוליה בנמל

בסתיו הים יפה מתמיד ומדק העץ הרטוב בנמל עולה ניחוח מלוח. מול הנוף חסר התחרות הזה מגישים ביוליה בנמל בראנץ' ובו מנות מוגזמות שיפילו אתכם לשנ"ץ הלום פחמימות ומלא דברים טובים. לדוגמה: בריוש קלוי עם אבוקדו וביצי עין, מינוט סטייק אנד אגז  וקרואסון שרימפס וביצים עלומות בביסק סרטנים קטיפתי קלאסי, לוהט וקטיפתי. תפריט הקוקטיילים מפתיע לא פחות, עם דרינקים מתוחכמים מכהילים מתוצרת מזקקות ישראליות. יוליה שפריץ על בסיס ביטר מהמותג ודטה 52 וקוקטייל זעתר מיוליוס ביטרס, ג'ין לבנטין, סירופ זעתר ביתי וויסקי מעושן, מוכיחים שמישהו כאן השקיע בחשיבה ולא חסך באיכות.
יורדי הסירה 1 (נמל תל אביב, האנגר 2), שישי 12:30-15:00

הולך מצוין עם קוקטייל. יוליה בנמל (צילום מתוך האינסטגרם yulia_tlv)
הולך מצוין עם קוקטייל. יוליה בנמל (צילום מתוך האינסטגרם yulia_tlv)

9. מקומי־עונתי | הגפן

בראנץ' מקומי קז'ואלי שהולך טוב עם אלכוהול תמצאו בחצר היין המקומית החמודה בשוק הפשפשים. דלעת צלויה בוויניגרט אריסה וטחינה גולמית (48 ש"ח), פורל כבוש עם סלט תפוחי אדמה מדורה ושמנת חמוצה (67 ש"ח), כרוב צלוי עם קרם אגוזי לוז ורוטב תפוזים מצומצם (48 ש"ח) ועוד מנות עונתיות מחומרי גלם מקומיים משרטטים תמונה נאה וטעימה של הקולינריה הישראלית בואכה הסתיו.
נועם 3, שבת 12:00-16:00

ברוח העונה הקרירה. הגפן חצר יין מקומית (צילום יח"צ)
ברוח העונה הקרירה. הגפן חצר יין מקומית (צילום יח"צ)

10. הערבי־גלילי | ABCD

המטבח הערבי גלילי מקבל במה מכובדת בבראנץ' של מסעדת ABCD: פיתה סאג' וארבעה מזאטים לבחירה (58 ש"ח), סלטים עשירים ומנות עיקריות מחממות, למשל שישברק עם כיסני בשר מבושלים ביוגורט עזים, בהרט וסומאק (66 ש"ח), לחמא בעג'ון (58 ש"ח) ופטאייר בנדיט – בצק פריך במילוי עלי זעתר ובצל שנאפה על סאג' ומוגש עם ביצה רכה וקציפת יוגורט וסומאק (48 ש"ח). קוקטיילים שמתאימים לבוהוריים משלימים את החוויה, וכששותים מספיק דיזינגוף נראה קצת כמו בולוואר סן ז'רמן.
דיזינגוף 176, שישי – שבת 11:00-15:00

בראנץ' ערבי גלילי. ABCD (צילום עדי דר)
בראנץ' ערבי גלילי. ABCD (צילום עדי דר)