טעמנו קרואסון בצק עוגיות. החיים כבר לא נראים לנו אותו הדבר

למה לא לחבר שני דברים כל כך יפים? קרואסון בצק עוגיות בגבי'ז גודס. צילום: יעל שטוקמן
למה לא לחבר שני דברים כל כך יפים? קרואסון בצק עוגיות בגבי'ז גודס. צילום: יעל שטוקמן

משהו מתוק מאוד הגיע לשוק הכרמל, וזה הזמן להתחיל לעמוד בתור: "גבי גודיז", הלא היא הקונדיטורית גבריאל קופלר-בן זקן, דור שלישי למשפחת שטראוס, ממשיכה את המסורת המתוקה עם קונדיטוריה אמריקאית יפהפה, שמשלבת גם מאפים צרפתיים ויותר סוכר משתוכלו לדמיין

22 באוקטובר 2024

אוקי אוקי – טעמנו קרואסון בצק עוגיות. ולא, החיים כבר לא נראים לנו אותו הדבר. כן, ככה פשוט, וללא הגזמות. מה היה כל כך טוב בזה אתם שואלים? ראשית, הקרואסון עצמו היה מדופדף לשלמות, נאפה במקום ונותר חמים ונעים. שנית, מבפנים הסתתר לו מילוי בצק עוגיות רך, בתוספת נגיעת מלח נחוצה לאיזון המתיקות, ובמרקם מדויק של חצי אפוי. וסתם ככה לסיום, מלמעלה נחה לה עוגייה קטנה ונהדרת. רוצים גם? כן, גם אנחנו, שוב. 

>> הקציצה של הקצב האהוב עלינו מגיעה לרחוב ההמבורגרים של ת"א

מיטיבי לכת בוודאי זוכרים את המאפייה האמריקאית הנהדרת של גבריאל קופלר-בן זקן, הלוא היא "גבי גודיז". כן כן, הבת של עירית שטראוס ונצר למשפחה המתוקה בישראל, אבל גבי היא גם קונדיטורית מוכשרת ומיומנת שלגמרי עומדת בזכות עצמה. לטובת מי שלא טעם בזמן אמת, נזכיר כי גבי גודיז נפתחה לפני שנתיים וחצי ברחוב אלנבי, והציעה מתוך חלון קטן עוגיות שמנמנות ומאפים בנוסח אמריקאי מושחת ומפתה. אלא שהלוקיישן באלנבי סבל מהבנייה של הרכבת, ומכל השיפוצים באיזור, וגבי הבינה שהקהל צריך את המתוק שלו באיזור מתוק יותר.

דור שלישי לשוקולדים. גבי'ז גודיז. צילום: יעל שטוקמן
דור שלישי לשוקולדים. גבי'ז גודיז. צילום: יעל שטוקמן

״הבנייה גמרה על העסקים באלנבי, ולא הייתה תנועה טבעית של אנשים ברחוב״, מספרת הקונדיטורית. לכן בימים אלה היא פתחה מחדש בשוק הכרמל, בחלל יפה ומשופץ להפליא בו גם נמצאת הקונדיטוריה – מה שמאפשרת תוצרת טרייה במיוחד. "פתחנו ביום שישי האחרון, וכבר אין מה להשוות את האווירה התוססת והשמחה בשוק לעומת מה שהיה באלנבי, שהכל היה צפוף ומאובק. אנשים עוברים, מתעניינים ובאים לטעום, וגם שאר העסקים מסביב מפרגנים״ היא מספרת. לכבוד הפתיחה המחודשת גבי צירפה לחגיגה את אחותה, הקונדיטורית רומי מישורי, וביחד הן משיקות את הגודיז האמריקאיים לצד שילובי פטיסרי צרפתיים. ומכאן נובע הקרואסון קוקי-דו, שאנחנו עדיין חושבים עליו, כנראה לעד (18 ש״ח). 

אז לצד העוגיות המופלאות שבשמן התפרסמה גבי – עוגיית שוקולד צ׳יפס קלאסית, עוגיית ספרינקלס ושוקולד לבן, עוגיית פיסטוק ושוקולד לבן, עוגיית טריפל שוקולד ועוגיית סניקרדודל קינמון (18 ש״ח ליחידה, 6 ב-90 ש"ח) – במשכן החדש והמשופץ לעילא שברחוב השומר תמצאו גם ויטרינה מפוארת שבה יחכו לכם טאקו של פאי לימון עם מרנג שרוף (32 ש״ח), טירמיסו קלאסי (32 ש״ח), טירמיסו לימון (35 ש״ח) וטירמיסו פיסטוק (35 ש״ח). חוץ מזה לצד הקפה יש מאפין תות וקראמבל, מאפין שוקולד צ׳יפס, מאפין שוקולד נוטלה ומאפין קינמון טריים וחמימים בטווח מחירים שבין 14-16 ש״ח, שלגמרי יסגור לכם את הפינה ליד הקפה. 

כמה מתוק. קרואסון בצק עוגיות. צילום: יעל שטוקמן
כמה מתוק. קרואסון בצק עוגיות. צילום: יעל שטוקמן

למי שחפץ לקחת הביתה- יש עוגות שמרים במגוון מילויים כגון שוקולד השחר (כן בבקשה), במילוי נוטלה עם קינדר, וגם אחת עם שוקולד לבן ולוטוס (50 ש״ח ליחידה). עוד תוכלו לקחת הביתה עוגיות לימון עם זיגוג סוכר בנוסח אמריקאי, לפי מתכון הסבתא של השתיים. בקיצור, משהו מתוק מאוד הגיע לשוק הכרמל, וזה הזמן להתחיל לעמוד בתור.
השומר 2, ימי פעילות בזמן ההרצה: ימים שני-חמישי בין 11:00-17:00, ימי שישי 10:00-15:00.