שוק לוינסקי היה צריך מקום כזה מתוק ורומנטי. אז הנה, יש לו

ג'וש הוא בר-מסעדה שפתחו גיא פורטל, רומי שי ורומי ויקטוריה, שלושה בני עשרים ומשהו שעושים במקום הכל ("מקווים שבהמשך תהיה לנו הפריווילגיה להביא עובדים"). ומה זה הכל? בישול צרפתי עם טוויסט מרוקאי מהמטבח של סבתא, קוקטיילים מסירופים טבעיים שנרקחים במקום, והמון המון לב
גיא פורטל רק בן 25, אבל כבר הספיק בחיים לא מעט. הוא עבוד במסעדות של איל שני בארץ, למד בישול קלאסי בפריז, התמחות במסעדות מישלן באירופה, ובסוף הבין שיותר מהכל הוא מעוניין להתחבר לקלאסיקות ולשורשים. הקלאסיקות הן הבישול הצרפתי המסורתי עם החוקים הקפדניים, הטכניקות הספציפיות וחומרי הגלם, והשורשים הם משפחתו המרוקאית. כשהוא חזר לארץ מאירופה והחל בבישול ארוחות פרטיות, הוא הבין שרוב מה שהוא בוחר לבשל הם מנות צרפתיות קלאסיות עם טוויסט שמזכיר לו את המטבח של סבתא.
>> שוק חצות כזה עוד לא היה כאן: המשתה המטורף של פנטסטיק חוזר
>> שילה עוברת, ג'ורג וג'ון מתחדשת, עוד ראמן ועוד חדשות אוכל
כך, למשל, כשראה את הדמיון בין מנת דג שהכין על פי מתכון צרפתי עתיק יומין שנקראית דג פיפראדה ומבוססת על פלפלים ובין החריימה של סבתא. אותה מנת דג, שהיא הומאז׳ לשני המאכלים, נטעמה באחת הארוחות שערך על ידי אחד הסועדים והוא זה ששכנע אותו לפתוח מקום משלו. כך נולד הג'וש, בר-מסעדה מתוק ורומנטי בשוק לוינסקי, עם מפות לבנות, כלי כסף ואווירה לבבית.

אל פורטל הצטרפו רומי ורומי, רומי שי ורומי ויקטוריה. גם הן בתחילת שנות העשרים לחייהן, ויחד כל השלושה אמונים על הכל, החל מההקמה (ג'וש נפתח היכן שהיה בר הקוקטיילים המצוין ויויאן) דרך הזמנת חומרי הגלם והתקשורת עם הספקים וכלה בניקיון ושטיפת כלים. "אנחנו עוד צעירים ומלאי אנרגיה, רוצים להשקיע את כל כולנו בבנייה וההתבססות של המקום, ובהמשך מקווים שתהיה לנו את הפריווילגיה להביא עוד עובדים. כרגע זה אנחנו", מסביר פורטל. אז גיא כאמור במטבח, רומי ויקטוריה מנצחת על הקוקטיילים ורקחה עבורם סירופים טבעיים וריחניים, ורומי שי על האירוח, השירות, הקריאייטיב וכל השאר.

המאמץ המשותף וההשקעה בהחלט נוכחים ומורגשים בג'וש, וקל לחוש בכך שמדובר במקום עם הרבה לב. עוד לא דיברנו על התפריט? הנה: הוא יתחלף תדיר לפי היצע חומרי הגלם, אבל יציע בין היתר בריוש בשמל, פטריות וביצת עין (74 ש״ח), צלחת מטיאס, שמנת חמוצה, עירית, חמאה ובריוש (72 ש״ח), כרוב ניצנים בחמאה חומה ופקורינו (58 ש״ח), ברי חרוכה, ריבת מוסטרדה וחמאה (52 ש״ח), מרק אדום מהביל עם טוסט (62 ש״ח). אכן מדובר בקלאסיקות עם טוויסט מתבקש, וחומרי גלם מסקרנים ויצירתיים שלא היינו חושבים עליהם בהכרח. נגיד, כרוב ניצנים, זה לא מאיזה פרק בארתור?

ולקינוח: גנאש קרואסון. שזה אומר שהקרואסון מושרה בשמנת ומעליו גנאש שוקולד לבן עם פירורי לחם מחמצת, חמאה חומה ומלח אטלנטי, קינוח יצירתי שמדבר אלינו אהבה מתוקה (36 ש"ח) וברד פודינג עם תות, אוכמניות וקרמל מלוח (46 ש״ח). בגזרת האלכוהול: קוקטיילים שרומי רקחה בעצמה דוגמת "כלה לבנה" – קוקטייל שמבוסס על אספרסו מרטיני עם שמנת קפואה מוקצפת וסירופ וניל (48 ש״ח) וגם ארמונד אניס (54 ש״ח), ג׳ין בזיליקום (54 ש״ח) או ספייסי מרגריטה (56 ש״ח) ויינות מתחלפים. בתקופת ההרצה: האפי האוור 1+1 בין 18:00-20:00 על אסטריאה מהחבית. זהו, אין לכם תירוצים.
>> ג'וש, סמטת השוק 3, ב'-ה' 23:00-18:00. שישי: 16:00-12:00