דלתות מסתובבות: אחרי שסגר את צ'נה, גיל דהאן הופך לשף של משייה

"כשיש איכות גבוהה של גלם אנושי במטבח וכימיה - אפשר לעשות הכול". שף גיל דהאן (צילום דן פרץ)
"כשיש איכות גבוהה של גלם אנושי במטבח וכימיה - אפשר לעשות הכול". שף גיל דהאן (צילום דן פרץ)

שבועיים אחרי שהשף גיא אריש הודיע על פרישתו מהמסעדה האהובה, קבוצת בארקה האוס מגייסת את השף הכי חם של הרגע כדי להחזיר עטרה ליושנה, החל מתחילת השנה האזרחית, ואם אתם רוצים להבין למה זה גם מרגש, רק צריך לקרוא את ארבעת המילים שהשף בחר להגיב איתן

19 בנובמבר 2024

הרעידות הסיסמיות בזירת המסעדנות ממשיכות להכות גלים בעיר, ולא מפסיקות להפתיע: לאחר שהשפים ממנסורה עברו לג'ורג' וג'ון אנו מתבשרים על סיבוב כיסאות מוזיקליים נוסף, עם מינויו של גיל דהאן לתפקיד שף מסעדת משייה, במקום גיא אריש הפורש, שעבר להתעסק יותר בסנטי. למי ששכח, כי קורה פה כל כך הרבה, נזכיר כי  עד לא מזמן היה דהאן שף מסעדת צ'נה המוערכת, שנסגרה בעקבות עזיבתו ועזיבת שותפתו למטבח, שף קונדיטורית מיכל גולדברגר.

>> שלושה ברים, שתי מסעדות ואחד אלוהינו: אסף גרניט פתח מלון בוטיק

משייה נפתחה במלון מנדליי בשנת 2015, וסומנה מיידית כאטרקציה. במקור היא הוקמה עבור השף רפי כהן כהקדמה למסעדת בשרים שהייתה אמורה להיפתח במלון, אך עקב עזיבתו של כהן וסגירת רפאל הפרויקט בוטל. למשך תקופה מסוימת פעלה המסעדה ללא שף עד לכניסתו של יוסי שטרית, שהטיס אותה לעולמות הפיין דיינינג בזכות שילוב של מטבח ביתי־גלילי ובישול עילי מודרני. בחודש אוקטובר 2019 הודיע שטרית על פרידה מקבוצת בארקה האוס, וכנגזרת, על עזיבת משייה וקיטשן מרקט. בסיבוב יפה של הגורל, לנעליו בקיטשן מרקט נכנס לא אחר מדהאן, שקודם מעמדת סו שף.

איך המקום ישתנה מכאן והלאה. משייה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם mashya_restaurant@)
איך המקום ישתנה מכאן והלאה. משייה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם mashya_restaurant@)

במקביל, למטבח של משייה נכנס גיא אריש, אז שף צעיר ולא מוכר שעשה סטאז' במוגריץ ונומה המהוללות. ספקנים הרימו גבה, אך ההימור שקבוצת הבעלים לקחה הוכיח את עצמו: תחת שרביטו של אריש עברה משייה מהפך, השתדרגה ("גם היום אחרי החילופים במטבח, משייה נמצאת בטופ של המסעדות בישראל", כתב המבקר שלנו לפני כשנתיים) ונכנסה למחוזות של התססות ואוממי. לפני כשבועיים, בתום קדנציה בת שלוש שנים, הודיע אריש כי הוא עוזב את משייה ובוחר להתמקד בסנטי, בר היין המוערך ברחוב גורדון. בבארקה האוס התלבטו בין מספר מועמדים, ולבסוף בחרו בדהאן המוכשר לא פחות, שייכנס לתפקידו בתחילת השנה האזרחית.

הכיסא המסתובב. משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
הכיסא המסתובב. משייה. צילום: אנטולי מיכאלו

עם פרסום הידיעה על מינויו לשף של משייה אמר דהאן "כמה טוב שבאתי הביתה", משפט קצר שמשקף סגירת מעגל מרגשת. אסף ליס, מבעלי המסעדה, מסר "משייה הייתה ועודנה חממה לשפים הטובים והיצירתיים ביותר בישראל. אני שמח ונרגש שגיל חוזר אלינו הביתה". כיצד ייכנס דהאן לנעליים הגדולות שאריש הותיר אחריו ואיזו השפעה תהיה לכך על אופי האוכל המוגש במסעדה, זו שאלה שנותרת כרגע פתוחה. המשימה קשה אבל אפשרית, ודהאן הוא האיש הנכון במקום הנכון.
משייה, מנדליי מוכר ספרים 5