איך אחת החומוסיות האהובות בעיר הפכה לבר החדש של דיזנגוף?

החומוסיייה האהובה מפלורנטין שלחה לפני פחות משנה זרועה לדיזנגוף, אבל להפתעה המשמחת הזו לא ציפינו - "גרגר הזהב" הופך בשעות החשיכה לבר-אוכל מצוין, עם קוקטיילים, מנות שף לנשנוש וכמובן, כל החומוס שתרצו לאכול לפני השינה הכי טובה שאי פעם לקחתם
בחודש מרץ האחרון דיווחנו לכם על פתיחתו של סניף שני לחומוס "גרגר הזהב" האהוב מלוינסקי אל מחוזות הסחילנד של דיזינגוף. עוד אז הבטיח לנו תום ויסמן הבעלים שמלבד החומוס המוכר והאהוב, יהיה במקום החדש גם חומוס בשר, פלאפל והפתעות נוספות. והנה, יש אנשים שמקיימים הבטחות, כי הנה הפתעות נוספות.
>> האמפליפייר של תל אביב: תתחילו הכי רוקנרול שלכם – ואז תגבירו
אז ההפתעה המשמחת היא שגרגר הזהב דיזי (ככה מכנים אותו החבר'ה) התחיל לפעול בשעות הערב במתכונת של בר. בירות, יין, קוקטיילים וגם מנות קטנות ומטריפות שתמצאו רק בערב. מאחורי הסניף הדיזנגופי של גרגר עומדים, חוץ ויסמן, גם עודד תמיר ונדב לודריקס מבר היין הוותיק "גאזטה" במרמורק. "זה בעיקר הגיע מהקהל והלקוחות שלנו ששאלו על שעות הערב", מספר לודריקס על הסיבה להפתעה. "הרגשנו שהם מחפשים עוד מקום לבלות בו בדיזינגוף, אבל שיהיה בוייב קצת אחר מהמקומות הדיזנגופיים הקלאסיים. יותר קז'ואלי".

למשימה המיוחדת הם גייסו את שף עומר יהל, שבנה תפריט של ביסים מגניבים, יצירתיים וקלילים בוייב ים תיכוני עם טוויסט שהולם לחומוסייה מתוחכמת, ומגיש מנות שהולכות מצוין לצד הדרינקים בתפריט שמתחלף באופן תדיר. בפנים תמצאו לחם עם חריפים (24 ש"ח) שאולי נשמע כמו כולם, אבל כאן בנוי על לחוח ופיתה מטוגנת, שזה פשוט טאצ' נפלא. גם שעועית ירוקה (34 ש"ח), כרוב צלוי בחמאה ודבש (36 ש"ח), סלט עשבים, פיסטוקים ורימונים (34 ש"ח) לביבות קישוא וכרישה (18 ש"ח) משלימים ביסים קלילים שמספקים חוויה שונה מאוד מאותו לופ של צלחת גבינות ונקניקים בברי היין.

בצד הבשרי של המנות, הגרגר מגיש מנת לחוח עם טלה בבישול ארוך ואיולי (48 ש"ח), ביס מטריף של קובנייה שייטל על פיתה קלויה (42 ש"ח), מינוט סטייק עם טחינה וצ'ימצ'ורי (52 ש"ח) וקבב עם משווישה וטחינה (46 ש"ח), כי בכל זאת – מדובר בחומוסייה. אמנם אחת המגניבות בעיר, אבל עדיין חומוסיה. ולכן גם אפשר פשוט לשבת על דרינק עם צ'יפס (18 ש"ח), פלאפל (16 ש"ח) או מלבי לקינוח, כמיטב המסורת. אה, כן – וכמובן שיגישו פה גם חומוס בשעות הערב, אם אתם רוצים שנת לילה חזקה כמו בונקר.

בגזרת האלכוהול תמצאו יינות שמתומחרים הוגן למדי, כמו למשל בן דוד מקומי מהגליל העליון אדום\לבן\רוזה (28 ש"ח לכוס, 104 ש"ח לבקבוק), פינו גריג'יו (28 ש"ח\104 ש"ח), רוזה פרימיטיבו (34 ש"ח\ 130 ש"ח), וגם הבירות במחירים נוחים עם ייצוג הולם לתוצרת המקומית בדמותן של בירה מלכה אדמונית או חיטה, 6 אחוז כפרה, הייזי שמייזי, "IPA וזה" או שקמה (28 ש"ח לפחית או לבקבוק), או סאן מיגל מהחבית ב-66\24\16 ש"ח. חוץ מהם, יש גם מיקסרים מהנים סטייל ערק לימונים/רימונים בתוצרת ביתית (38 ש"ח), סנגרייה אדימה וחמה (36 ש"ח), מרטיני אגסים (42 ש"ח) או קוסמופוליטן ליצ'י (42 ש"ח).

ומעבר לשוס שהוא בר-חומוסייה לשעות הלילה, יש עוד גרגר זהב אחרון על החומוס – במהלך השבועיים הקרובים, שהן שבועות הרצה, יוצעו 30 אחוז הנחה על התפריט כולו בכל הערב. לאחר מכן ישרוד האפי האוור בין השעות 18:30 ל-20:30 בימי השבוע, שיציע את אותם 30 אחוזים, מה שיאפשר באמת לפתוח שולחן כמו שחלמנו עליו – גם בערב.
דיזנגוף 93, שני עד חמישי בין 18:30-23:00