רק היום (ומחר): השווארמה של גרטי פוגשת את יובל בן נריה

המאסטר בפעולה. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)
המאסטר בפעולה. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)

פופ אפ היסטרי והיסטורי: סיח הדונר-שווארמה האימתני של זיו גרטי פוגש את המטבח של קפה טאיזו, וביחד הם מפיקים לכם היום ומחר (26.2-25.2) ארבע מנות שווארמה לפנתיאון, כולל מנת איסקנדר הודית ושווארמה קורמה פיסטוק. ספוט קבוע לא בתוכניות: "עצוב להגיד אבל לעסקים במדינה שלנו אין זכות קיום"

25 בפברואר 2025

אחרי כמה פעמים שבהן בישרנו על עוד פופ אפ של שווארמה גרטי שבסוף לא יצא לפועל, הפעם זה ממש קורה. ולא סתם, אלא בקפה טאיזו ובשת"פ הדוק עם שף יובל בן נריה, שמעניק לפרויקט תוקף, אמינות וסקס אפיל של חיבור בין אוכל רחוב משובח למטבח שף קז'ואלי.

>> שף טו גו: ימה מביאה את הדגים של יובל בן נריה ללאנץ'
>> מהאייטיז באהבה: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע

בואי לפה יפה שלנו. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)
בואי לפה יפה שלנו. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)

"גרטי לקוח שלנו ואורח של המסעדה, ובעבר ביקשנו ממנו סיוע בהרכבת הקוג'י בורגר וסיח הפרגיות בקפה טאיזו", מסביר בן נריה את החיבור הלא שגרתי. "כבר מזמן אמרנו שאנחנו רוצים לעשות משהו יחד, ואז נולד הרעיון לחבר בין המטבח ההודי למטבח הטורקי, שיש בהם הרבה מן המשותף בעגבניות, תבלינים ועוד. עשינו מוצר היברידי מעניין – מצד אחד קורמה פיסטוק הודי ומצד שני השווארמה של גרטי, סוג של איסקנדר לא לגמרי טורקי עם נוכחות תבלינים הודית".

וזה עוד לפני המפגש עם טאיזו. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)
וזה עוד לפני המפגש עם טאיזו. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)

בפופ אפ שיימשך יומיים (שלישי-רביעי) ישתלט גרטי על המטבח בקפה טאיזו, יעמיד סיח שוק כבש ויכין מנות שלוקחות את השווארמה המוכרת אל מחוזות אסיאתיים מופרעים וסקסיים: קורמה פיסטוק – שווארמה ברוטב על בסיס פיסטוק, קשיו, יוגורט בופאלו, גראם מאסלה וחמאה מזוקקת לצד אורז יסמין מאודה (88 ש"ח), איסקנדר הודי – שווארמה בנאן הודי עם קארי עגבניות, יוגורט בופאלו, חמאה מזוקקת וחילבה (78 ש"ח), סלט שווארמה לאסי עם עלי חרדל, מלפפון, צ׳ילי אדום, עשבי תיבול וחטיף הודי (76 ש"ח) ופיתה שווארמה עם ראייטה שמיר, צ׳אטני סחוג, חמוצים ובצל סגול (76 ש"ח). "יצרנו מפגש פסגה, תשלובת של השווארמה של גרטי והטוויסט של יובל", צוחק גרטי ומסביר שהשילוב עובד בגלל איכות הבשר. "השווארמה שלי נקייה ומקבלת כל תבלין ששמים עליה".

תשכחו ממקום קבוע. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)
תשכחו ממקום קבוע. שווארמה גרטי (צילום יועד שכטמן)

יש סיכוי שמתישהו תעבור מפופ אפים למקום קבוע?
"אני כל הזמן ממציא את עצמי מחדש, עושה פופ אפים וייעוצים בארץ ובחו"ל. אבל בכנות – כמו שזה נראה עכשיו, אין סיכוי שאפתח מקום משלי. אני יודע שבעלי עסקים בוכים כי העבודה לא מצדיקה את הרווח והרשויות לא מרפות. עצוב להגיד אבל לעסקים במדינה שלנו אין זכות קיום".
יובל בן נריה X גרטי דונר, כיכר גבעון 12, שלישי-רביעי (25-26.2) מ-15:00 ועד שנגמר