שף טו גו: ימה מביאה את הדגים של יובל בן נריה ללאנץ'

ימה, קצביית הדגים המעולה של שף יובל בן נריה, מתחילה להציע מנות מוכנות מרהיבות, רק לקחת ולאכול. בתפריט: צ'יראשי צבעוני ומרהיב, סשימי באיכות בלתי נתפסת, כריך דייגים עם הלחם של חגי ועוד. בן נריה: "מדובר במנות בדיוק כמו שהיינו מגישים במסעדות שלנו – רק בגרסה נגישה יותר". לקחנו
לפני כשנתיים פתח שף יובל בן נריה את ימה, קצביית דגים נהדרת ברביעיית פלורנטין, שם הוא מציע את מיטב הדגים הטריים שיש לארצנו להציע, מפולטים לקחת הביתה, או במארזי מנות שף שמורכבות מדגים, רטבים ותוספות שהרכיב בן נריה ואתם יכולים רק לקנות הביתה, להניח על צלחת ולהשוויץ שאתם הכנתם. והשבוע, תגידו מזל טוב, נולדה בקצביית הדגים פונקציה חדשה: ימה to go. המנות כבר ארוזות ומוכנות, טריות ומזמינות וכל שנדרשם מכם הפעם הוא: מזלג. תודה יובל, אנחנו ניקח את זה מכאן.
>> מגמה בעצירה: כמה מסעדות נסגרו בעיר מתחילת השנה?
>> מהאייטיז באהבה: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע

"מדובר במנות בדיוק כמו שהיינו מגישים במסעדות שלנו – רק בגרסה נגישה יותר", מספר בן נריה, "מי שרוצה משהו חם – יש גם כריך דייגים שמגיע בלחם של חגי, איתו אני עובד מהיום הראשון שלנו כאן, המאפיה המופלאה שלו נמצאת מעבר לכביש. השקענו בכל פרט: מקיצוב מהודק שמתאים לכל מנה, דרך אריזה מוקפדת, ועד לחומרי גלם משלימים ולמשקאות שמלווים את החוויה. השאיפה היא שכל מנה תעביר גם אווירה, כלומר ההקפדה היא גם על כל מה שמונח בפנים עד גרגרי המלח מלדון שארזנו בשקיות קטנות, וגם בחשיבה על שילוב הרטבים והמרקמים הנכונים". מסביר בן נריה ועושה לנו חשק מיידי לאיזה צ'יראשי.

ימה טו גו נולד מתוך צורך של הקהל, שרצה גם מנות מוכנות לאכילה שאינן מצריכות הרכבה (אנחנו לגמרי הקהל הזה), שהן מה שנקרא ready to eat, רק לקחת לדרך, לזלול ולשבוע. התפריט מציע מגוון מנות מתחלפות שכולן מבוססות על מיטב הדגה הטרייה: טרטר דגים הוקאידו סטייל מדג ים עם בצלי שאלוטס, ג'ינג'ר ורוטב סויה ומירין (69 ש״ח), סביצ׳ה לימה טוקיו מקוביות דג כבושות קלות בתחמיץ עם גזר לבן, פלפל שושקה, תירס גילי ובצל סגול ברוטב טייגר מילק פרואני (69 ש״ח), טטאקי בלו פין טונה עם אצות קומבו, פונזו ופנקו בוטנים פריך (89 ש״ח), סשימי ברוטב סויה לבנה וחמאה חומה עם גלייז של דאשי, סלסת צ׳ילי ומלפפון, שומשום סויה ושבבי אורז (69 ש״ח) ועוד מנות דגים נאים נאות בהחלט.

למנות הדג תוכלו להוסיף אורז לבן (14 ש״ח) או לחם עשבי תיבול מבית חגי והלחם (16 ש״ח) וגם סלט ירוקים (42 ש״ח) מה שמבטיח לכם כבר לאנץ' מכל אבות המזון. נכון, לא מדובר בוולט הכי זול שתוכלו למצוא, אבל כשזה מגיע מהמטבח של יובל בן נריה גם לא ציפיתם לזה, והתמורה טעימה, מזינה, טריה ואף בריאה. מנה מרהיבה במיוחד שיכולה לספק לאנץ' באפס מאמץ היא הצ'יראשי הצבעוני והמזמין, שמורכב לפי מיטב המסורת ממצע אורז לבן שעליו מונחים 120 גרם של דגים טריים מהים, עם אבוקדו, מלפפון ופרחים אכילים ברוטב סויה וואסבי (99 ש"ח) או כריך דייגים מפתה מלחמניית בריוש לבנה של חגי, עם קציצות דג טריות, מתובלות כהלכה וחמימות ותוספת של ירקות טריים (79 ש"ח). בהמשך יהיו ספיישלים נוספים מתחלפים. תארזו לנו הכל לקחת.
>> ימה, סלמה 40, 20:00-10:00 או בוולט