תיראו מופתעים: על חורבות NG בנווה צדק קמה מסעדת יוקרה חדשה

יוקרה למי שיכול להרשות לעצמו. "דוט". צילום: אסף קרלה
יוקרה למי שיכול להרשות לעצמו. "דוט". צילום: אסף קרלה

עם ממוצע של 74 ש"ח למנה ראשונה בלבד, ברור שמסעדת "דוט" החדשה לא תהיה זולה, אבל לפחות יש שם אוכל של שף דותן שלום ("צ'אקרה" ו"מחניודה"), מחווה לפולנטה המיתולוגית ואווירה של חו"ל. היי, גם ארוחה יקרה במסעדה יוקרתית יכול להרגיש זול ליד כרטיס של אל על

10 בספטמבר 2024

אין כמו הבניינים הציורים והאסתטיים של שכונת נווה צדק. נכון, היא גם מגנט לזוגות שרוצים צילומי חתונה קלישאתיים, אבל הסמטאות שמזכירות עיר אירופאית עתיקה ושמורה הם סימן היכר תל אביבי מובהק. בדיוק על התמהיל הזה, בין הקיטש של נווה צדק לתל אביביות שסביבה, נבנתה מסעדת דוט החדשה. הנוף שמשתקף מהחלונות הגדולים מראה את הבניינים האלגנטיים כבעיר אירופאית, וההמולה מסביב מזכירה לנו שאנחנו ממש בתל אביב. מקום מקומי, מסעדת שף אינטימית, והחשבון הגבוה הבא שלכם.

>> לוסיה בשמיים: בית הקפה האהוב לא נעלם, רק השתכלל ל"קפה בלפור"

מסעדת דוט נפתחה בימים אלה להרצה בנווה צדק, על חורבותיה של "NG – מקום של בשר" שנסגרה בתחילת המלחמה. החזון אומר מסעדת שף אינטימית ורומנטית, בעלת קו בוגר, יוקרתית ואלגנטית. השף הוא דותן שלום, לשעבר "צ'אקרה" ו"מחניודה" הירושלמיות, ועם רקורד של כמה שנים כשף פרטי בארוחות עסקיות. ואיתו כבעלים נמצא המסעדן המנוסה ארז פורטל (TYO, סושיאל קלאב), שבחרו לפתוח מסעדת יקרה לכיס הישראלי באזור היוקרתי של נווה צדק, למרות שמה בין תל אביב 2024 לתיירים בכלל. שאלנו אותם אם הם לא חששו.

יש לה נקודה. "דוט". צילום: אסף קרלה
יש לה נקודה. "דוט". צילום: אסף קרלה

"החשש הוא בליט אין במסעדנות", מסביר פורטל. "אני כבר שנים בזה, ותמיד יש צל של חשש, אבל הרעיון הוא לא לתת לו לנהל אותך, אלא להיות מודע אליו ולהתנהל יחד איתו. בסופו של דבר גם עכשיו אנשים יוצאים לאכול ולבלות, ואנחנו אופטימיים. חייבים להיות". העיצוב האירופאי והחלל הנאה, לצד אווירת החו"ל של השכונה הסובבת, מספקים חוויה שאולי, אם תצמצמו את העיניים, תגרום לכם להרגיש כאילו אתם בחו"ל. היי, גם ארוחה יקרה במסעדה יוקרתית יכול להרגיש זול ליד כרטיס של אל על.

נוצץ כמו בחו"ל. "דוט". צילום: אסף קרלה
נוצץ כמו בחו"ל. "דוט". צילום: אסף קרלה

התפריט של דוט ניחן בקו קלאסי ולא מתחכם מדי, שמקפיד על טריות ואיכות חומרי הגלם. בזירת המנות הראשונות והבניים תמצאו – וזהירות, הנה מגיעים המחירים – סביצ'ה ספייסי דג לבן משתנה המוגש עם לחם קלוי ואיולי (92 ש"ח), סשימי טונה אדומה, קרם עגבניות כתומות, פלפל צ'ילי אדום וזעתר (88 ש"ח), קרפצ'יו פילה בקר, וינגרט בלסמי, קרם תפוזים, צנונית, שאלוט וצ'ילי (82 ש"ח), מנת פולנטה, מחווה למנה האייקונית של מחניודה בה עבד השף (72 ש"ח). יש גם שקדי עגל על קרם זוקיני, נענע ולימון (96 ש"ח), קבב לוקוס עגבניות מגי, כוסברה, בצל סגול, לבנה עזים (98 ₪), סיגר כבד אווז כבד עוף וטחינה (78 ש"ח).

השף השמח. "דוט". צילום: אסף קרלה
השף השמח. "דוט". צילום: אסף קרלה

למנה העיקרית תוכלו להתלבט בין ריזוטו זעתר ופרמז'ן (84 ש"ח), כיסוני ריקוטה גבינת עזים ופקוריניו בחמאת שמנת ולימון (94 ₪), אנטריקוט 500 גר' על העצם רוטב יין אדום (305 ש"ח) או פילה בר ים על פניני זוקיני ברוטב חמאת לימון ומרווה (168 ש"ח) הקינוחים מתחלפים במקום יום יום, ולא נכנסו עדיין לתפריט באופן קבוע אבל, אנחנו יכולים להבטיח שיהיה מתוק, ושזול לא יהיה לכם כאן. נווה צדק נשארת נווה צדק.
עין גנים 9, ימים א'-ש', 19:00-23:00