קופצים צפונה: פסטיבל דוקאביב חוזר לגליל אחרי שנה תחת אש
פסטיבל הדוקו המוערך חוזר לגליל בפעם ה-16 ויתארח במעלות תרשיחא (18.1-16.1) עם שלל הקרנות בכורה וטרום בכורה מסקרנות ובעיקר "מרחב של הפוגה והתכנסות קהילתית לחלוק חוויות, להתרגש ולשוב לשגרה מבורכת של תרבות ויצירה". שזה בדיוק מה שכולנו צריכים עכשיו (בונוס: שוק איכרים גלילי!)
איזה כיף לחזור לגליל. אחרי שנה פלוס שבה הדירו עצמם הישראלים מחבל הארץ הנהדר הזה תחת איום הרקטות של החיזבאללה, הגיעה הפסקת האש ובשבועות האחרונים אנחנו מתחילים לשוב אליו בהמונינו, לתור את נופיו, להתפנק בצימריו ולזלול את מאכליו. ולא רק אנחנו חוזרים: גם פסטיבל דוקאביב חוזר עם מהדורת דוקאביב גליל חדשה שתיערך בסופ"ש שמתחיל ב-16.1 ומסתיים ב-18.1, שזה ממש תיכף, כך שלפני שאתם ממשיכים לקרוא רוצו להזמין כרטיסים ואיזה חדר לישון בו.
>> סטודיו 54: השבוע חוגגים יום הולדת לענבל פרלמוטר ז"ל בתדר
>> במבט לאחור: 11 הסרטים הכי איכותיים שראינו ב-2024
פסטיבל דוקאביב גליל מעלות תרשיחא יתקיים זו השנה ה-16, כשהוא מכוון את עצמו לימים אלה של התאוששות והתחדשות, ומבטיח ש"הפסטיבל יהווה מרחב של הפוגה והתכנסות קהילתית ויחד נוכל כולנו לחלוק חוויות, להתרגש ולשוב לשגרה מבורכת של תרבות ויצירה", שזה בדיוק מה שהגליל צריך עכשיו. הפסטיבל יכלול השנה גם שוק איכרים שבו יציגו חקלאים ויצרנים מקומיים את מיטב התוצרת הגלילית (בשישי, 17.1), וסיור מאלף בתרשיחא עם הבוסתנים, הכנסיות, הסמטאות העתיקות והסיפורים הייחודיים שלה.
המהדורה ה-16 של דוקאביב גליל תציג בכורות של יוצרים מובילים מהארץ ומהעולם, לצד מיטב הקולנוע הדוקומנטרי של השנה האחרונה. כ-20 סרטים מהארץ ומהעולם יוקרנו במהלכו, ביניהם הקרנת טרום בכורה ישראלית לסרט "חיי מדף", מסע פילוסופי וקולינרי חובק עולם בעקבות הגבינה; הקרנת בכורה של "בית ספר לרפואה", סרטם של אודי קלינסקי ורויטל אורן המלווה את התהליך הנפשי העובר על סטודנט לרפואה בדרך להשגת התואר; "ימים טובים", סרטון של אלון גור אריה המביא את סיפורו של זאב רווח; "להציל את חיות הבית", טרום בכורה לסדרה התיעודית של ארז ברנהולץ על ביה"ח הווטרינרי בבית דגן; "עדה: אמי האדריכלית", סרטה של יעל מלמד על עדה כרמי-מלמד בת ה-87, מבכירות האדריכליות בישראל, ו"פרויד: האאוטסיידר" של יאיר קדר על חייו ויצירתו של זיגמונד פרויד.
לצד אלו יוקרנו מבחר מסרטים דוקאביב 2024, ביניהם זוכה פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, "האחו הקטן" של הבמאי אבנר פיינגלרנט, המספר את סיפורן של שלוש נשים החיות בחווה אחת, אותה ירשה האם מדודה, שהיה שר החוץ של היטלר; "אם העולם הזה הוא ים", הביוגרפיה המוזיקלית היפהפיה שביים ארי דוידוביץ' על נתן יונתן, "הרבי מקפוארה" הנפלא של ברק היימן על נער חרדי ביישן שהפך למאסטר עולמי בקפוארה; "המעורר" של רנן שור במסע מרתק בעקבות סבא שלו, וגם סרטים בינלאומיים אדירים כמו "אנסלם", סרטו הפיוטי המרהיב של וים ונדרס על האמן אנסלם קיפר; "ורמייר מקרוב" על ההכנות לתערוכה הגדולה ביותר אי פעם של הצייר ההולנדי ברייקסמוזיאום האמסטרדמי; ו"ג'ון גליאנו: נסיך הגאות והשפל", סרטו של זוכה האוסקר קווין מקדונלד על מעצב העל שהתרסק.
הפסטיבל ייפתח בהקרנת בכורה לסרטי "כנפיים של יוצרים מקומיים" המשתתפים בסדנת הקולנוע של המרכז לאומנויות ע"ש אפטר-ברר, בהנחיית ובליווי יעל קיפר ורונן זרצקי ופרויקט "במה פתוחה לאמנים מקומיים" – פיתוח וקידום יצירה מקומית מגוונת בתמיכת מפעל הפיס. "אנחנו גאים לקיים את פסטיבל דוקאביב גליל מעלות תרשיחא ה-16, במיוחד בתקופה מאתגרת זו", אמרה מנכ"לית הפסטיבל לימור רבינוביץ', "כוחו של הקולנוע הדוקומנטרי הוא ביכולתו לחבר בין אנשים, לספר סיפורים אנושיים ולייצר דיאלוג. בימים אלה של התחדשות, הפסטיבל מהווה הזדמנות חשובה למפגש קהילתי, להתרגשות משותפת וליצירת רגעים של תקווה דרך אמנות. כולנו תקווה שהשקט יהפוך לקבוע ושהלב ימצא את מקומו ואת זמנו להתאחות ולהשתקם".
>> פסטיבל דוקאביב גליל מעלות תרשיחא, 18.1-16.1, עוד פרטים והזמנת כרטיסים כאן