פסטיבל דוקאביב חוגג 20 שנה: הסרטים שאסור לפספס
פתיחה חגיגית עם דודו טסה והכוויתים, הקרנה בתדר (פלוס מסיבת קונספט) ומתחם דרייב אין: פסטיבל דוקאביב חוזר לתל אביב – אלו 12 הסרטים הכי מעניינים שיוקרנו בו
פסטיבל דוקאביב חוזר לתל אביב בפעם ה-20, ויחגוג את יום ההולדת המכובד במשך עשרה ימים (17-26.5). בפסטיבל הדוקומנטרי יוקרנו כ-120 סרטים חדשים מהארץ ומהעולם, והוא יתקיים בסינמטק תל אביב ובעשרה מקומות נוספים ברחבי תל אביב – בהם מתחם הדרייב אין של תל אביב, נמל תל אביב, גן הפסגה ביפו, כיכר התרבות, התדר, כיכר ביאליק, גינת הרציפים ועוד. השנה תתקיים גם תחרות סרטים דוקומנטריים קצרים, והסרט הזוכה יוכל להגיש את מועמדותו לאוסקר.
את הפסטיבל יפתח הסרט "דודו טסה והכוויתים: אל תהיה כל כך צנוע, אתה לא כזה גדול" של טל הייק, שמלווה את טסה ולהקתו בסיבוב ההופעות עם רדיוהד. חוץ מהדבר המשמח הזה תהיה גם הופעה של טסה אחרי ההקרנה, שתשודר לייב בעמוד הפייסבוק של דוקאביב.
עוד כתבות מעניינות:
דודו טסה הוציא אלבום עם מי שציל אותו ממחסום כתיבה
יא ווארדי, איזה חידון: 70 שאלות על קולנוע ישראלי
הסרטים הכי מדוברים שעולים בחודשים הקרובים
12 סרטים שאסור לפספס
RBG – רות ביידר גינסבורג
שופטת בית המשפט העליון של ארצות הברית – שאמורה לקבל את פרס בראשית למפעל חיים (ע"ע נטלי פורטמן) – הפכה בזקנתה לאייקון פמיניסטי ותרבותי. הקשישה זעירת הקומה ועתירת האנרגיה שאינה חוששת לחרוג מהשורה היא דמות חד פעמית, והסרט הזה, שמתאר גם את הזוגיות המופלאה שלה ושל בעלה, יגרום לכם להתאהב בה מעל הראש (סרט של yes דוקו).
סטודיו 54
מועדון הלילה בניו יורק שהיה לדימוי הכי איקוני של עידן הדיסקו חסר הדאגות זוכה לסרט תיעודי דפיניטיבי שמשחזר באופן עשיר וסוחף את עלייתו וקריסתו המהדהדת של המקום, אשר התהדר בכך שקיבל את כולם (חוץ מהמוני הדחויים שנותרו בחוץ). איאן שרייגר, אחד מצמד המייסדים, פותח לראשונה את פיו ומספר בכנות מה ואיך קרה, והכל מאויר בחומרים ארכיוניים נהדרים.
ההקרנה של "סטודיו 54" תתקיים בתדר בבית רומנו. אחרי זה תוכלו להישאר למסיבת דיסקו מגניבה עם הפלייליסטים המקוריים של המועדון.
עבדו הנאמן של קובריק
תת ז'אנר תיעודי מעניין שמתפתח בשנים האחרונות מוקדש לאנשים העלומים שתרמו תרומות חשובות ליצירות אמנות מהוללות. זה סיפורו המרתק והמתסכל של לאון ויטלי – שחקן צעיר שוויתר על קריירה מבטיחה כדי להפוך לשוליית הקוסם. ויטלי (שנראה היום כמו רוקר מזדקן) עשה הכל מכל וכל עבור אדונו כפוי הטובה, וסיפוריו ועדויות של אחרים עליו מאירים עוד כמה פינות במיתוס של קובריק.
כלבים נובחים רחוק
דרמה אינטימית המתבוננת באישה זקנה ועייפה ובשני נכדיה הקטנים המתגוררים בכפר באוקראינה, מרחק דקות אחדות ממלחמת האזרחים. הפיצוצים בעיר נשמעים היטב בכפר הכמעט נטוש (רק נשים וילדים נשארו שם) ומטילים לחץ כבד על שלוש הנפשות. זה סרט הומניסטי ומרגש מאוד – שנחווה כמו סרט עלילתי – על השחיקה של המלחמה ועל הצורך באהבה אל מול האימה.
רצח במנספילד
ברברה קופל (דוקומנטריסטית עם שני אוסקרים) בונה דרמה פסיכולוגית מותחת סביב סיפורו של ילד בן 12 שהעיד נגד אביו במשפט שבו הורשע ברצח אמו (העדות המצמררת צולמה ושודרה בטלוויזיה). 26 שנים לאחר מכן הוא חוזר לעיר הולדתו להתעמת בכלא עם אביו הפסיכופט, בתקווה שהלה יודה סוף סוף במעשה ואולי כדי לחדש את הקשר עם אחותו המאומצת.
חלקה 35
לשחקן הצרפתי אריק קראוואקה הייתה אחות שמתה לפני שנולד, אך כל זכר שלה נמחק על ידי הוריו שגם היום מספקים גרסאות שונות של חייה הקצרים. עכשיו, כשהוא אב בעצמו, הוא יוצא לקזבלנקה לחפש את קברה ולחקור מדוע הוריו משקרים לו. זה סרט קטן, יפה ונוגע ללב על ציפיות ואכזבות ועל הדחקה, ובאמצעו שיחת טלפון מרגשת להפליא.
ערפל ירוק
גאי מאדין והאחים ג'ונסון יצרו מעין רימייק של "ורטיגו" של היצ'קוק שהורכב כולו מקטעי סרטים מוכרים יותר ופחות שצולמו באזור סן פרנסיסקו. הרצף הנרטיבי והעריכה הקופצנית יוצרים תגובה שנונה ומבדרת על המקור – מתברר שיש המון סרטים שבהם אישה מתבוננת בציור גדול על הקיר. פרק מצחיק במיוחד מוקדש לצ'אק נוריס.
שולה המוקשים
הקולונל הכורדי פאח'יר ברווארי פירק במו ידיו אלפי מוקשים ומטעני נפץ שהושארו בעיראק על ידי דאע"ש. ניסיונות התנקשות לא האטו אותו, וגם כשאיבד את רגלו התעקש להמשיך. משום שדאג לתעד את עצמו, כל מה שנשאר לבמאים לעשות הוא לערוך את החומרים ולראיין את בני משפחתו. התוצאה מותחת ומלחיצה לא פחות מ"מטען הכאב".
הדברים מהצד האחר
זוכה הפרס הגדול בפסטיבל אידפא מציג את ההיסטוריה המודרנית האומללה של סרביה דרך עיני אמה של הבמאית – לוחמת חופש ללא חת שהנהיגה רבבות והיום מוגדרת על ידי מפלגת הימין הקיצוני כבוגדת. הסרט מצליח להיות גם דיוקן של יחסים בין אם ובת במרחב של הדירה המשפחתית, וגם קנבס אפי של הכוחות הגלובליים שדרסו את סרביה.
עד קצה היכולת
"פרה מטומטמת", "לכי תזדייני", "את הולכת למות, זונה". האמירות האלה מכוונות אל מרגריטה ממון הרוסייה, אלופת העולם בהתעמלות האמנותית, על ידי שתי המאמנות המכינות אותה לאולימפיאדת ריו. סרטה של מרטה פרוס, מתעמלת אמנותית בעברה, הוא בחינה אינטימית ומועכת לב של התעללות נפשית בלתי פוסקת שמונעת מאיתנו לחוש התעלות למול ההישגים הספורטיביים של גיבורתו (סרט של yes דוקו).
סאלריום
הנוף הפוסט אפוקליפטי של הבולענים סביב ים המלח מספק נקודת מוצא לקולאז' מפורר אך מצולם יפה, המשוטט בין תיעוד פשע אקולוגי לחיווי פוליטי לא מוגדר. הגיאולוג אלי רז מספק פרטים מרתקים (כמו הקשר ההיסטורי בין מלח למשכורת), ואליו מודבקות נקודות מבט נוספות, למשל זו של נביא חורבן המתגורר באוהל.
קראמב
דוקאביב חוגג 20, ומסגרת חדשה מציגה פנינים שהוצגו בשנותיו הראשונות. זו הזדמנות לצפות בסרטו העקמומי והבלתי נשכח של טרי צוויגוף מ־1994 על אמן הקומיקס המחתרתי רוברט קראמב ("פריץ החתול") – איש מוזר שכישרונו הגדול גאל אותו מחיי בדידות – וגם על בני משפחתו שהיו פחות בני מזל ממנו. סרט חובה.
את קטגוריית הסרטים הבינלאומיים שיוקרנו בפסטיבל ממלאים גם, בין היתר, "שירקרז" שזכה בפרס הבימוי בפסטיבל סאנדנס; "הנסיך והדיבוק", זוכה הפרס הדוקומנטרי בפסטיבל ונציה; "מקווין", על מעצב האופנה השערורייתי אלכסנדר מקווין; "אריק קלפטון: החיים ב-12 תיבות"; "ואלס לולדהיים", זוכה פרס הסרט הדוקומנטרי בפסטיבל ברלין; "המשוררת" של הבמאים אנדי וולף וסטפני ברוקהאוס; "פיית'פול" שביימה השחקנית סנדרין בונר; "אקס ליבריס – הספרייה הציבורית של ניו יורק", של הבמאי עטור הפרסים פרדריק וייזמן; ו"5 גברים וקארוואג'ו אחד", של הבמאית והסופרת סיאולו גו, שיוקרן בבכורה עולמית.
לתחרות הישראלית הוגשו השנה 78 סרטים שמהם נבחרו 15 סרטים חדשים של יוצרים מקומיים. בין הסרטים הישראלים המשתתפים: "אחיות" של דנאי אילון, אודות צעירה יהודייה מחיפה שיוצאת להתעמת עם אחותה שהפכה לנזירה; "המועמד" של טלי שמש ואסף סודרי שמלווה את משה כחלון מקמפיין הבחירות שלו ב-2015 ועד לכניסתו ללשכת שר האוצר; "במדבר" ו"שטח אש 918" של אבנר פיינגלרנט המתעדים באינטימיות רועי צאן יהודים וערבים החיים בשכנות ולעולם לא נפגשים; "דודו טסה והכוויתים"; ו"המחתרת היהודית" של שי גל אודות חקירת השב"כ שהובילה למעצר המחתרת היהודית, שחבריה תכננו לפוצץ את כיפת הסלע בהר הבית.
← פסטיבל דוקאביב, חמישי-שבת (17-26.5), סינמטק תל אביב ומקומות נוספים בעיר. לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים
רוצים להתעדכן ראשונים בכל מה שחם בתל אביב? הורידו את האפליקציה שלנו!
להורדה לאייפון | להורדה לאנדרואיד