לא שאלנו, שי-לי שינדלר: לאן עוד הדוקו-טאלנט יכול לצלול?
הסרט התיעודי של שי-לי שינדלר על המחשבות לפתוח את הנישואים הוא רק עוד חלק בתופעה הכי מתישה בטלוויזיה הישראלית - דוקו טאלנט. קחו סלב ובקשו ממנו לחשוף למצלמה פרט צהוב מחייו האישיים, ואז תארזו את זה כ"סרט דוקומנטרי חשוב". ובכן, יש לנו כמה הצעות לעוד סרטים עצלניים שכאלה
שלשום (ב') שודר הסרט התיעודי "פותחים את זה", במסגתו שי-לי שינדלר הציגה, ואנחנו לא יכולים להשתמש ביותר מרכאות מזה, "סרט תיעודי" על מחשבותיה בנושא נישואים פתוחים. כן, לא שמישהו ביקש, אבל שוב אחד מהטאלנטים של זכיניות השידור דחף את חייו האישיים לפריימטיים – תרגיל קצת נכלולי שנועד לעמוד ברגולציות הרכות של הרשות השנייה על שילוב תוכן דוקומנטרי בלוח השידורים, תוך כדי התססת נושא שנוי במחלוקת, אבל לא יותר מדי כי בכל זאת, ערוצי מיינסטרים. כן בטח, הנה דוקו מעמיק שבמקרה עומד במרכזו שם שמביא צופים ולא דורש מאף אחד להתאמץ לחשוב על נושא מקורי.
כשהרגולציות לדוקומנטרי נקבעו, אני משוכנע שלא חשבו על שי לי שינדלר מתלבטת לפתוח את הנישואים, על הליך הפונדקאות של אסי עזר או על סרט "תעודה" סביב החתונה של אנה ארונוב. טוב נו, אם אתה לא יכול להילחם בהם, עדיף להצטרף אליהם – אספנו כמה רעיונות עבור רשת וקשת, צמד גופי השידור הגדולים בישראל, לעוד סרטים דוקומנטריים שמורכבים אך ורק מחיטוט עצמי של טלנטים מול המצלמות שהם כל כך אוהבים. כי אם יש משהו שחסר לנו ממנו, זה עוד אנשים בטלוויזיה שעסוקים בעצמם.
רותם סלע בסרטה: "החבר הגיי הכי טוב שלי"
על מה זה: התופעה הלא מדוברת של חברות בין סטרייטית לבן הקהילה הגאה סוף סוף יוצאת לאור – רותם סלע חוקרת במסע מרגש את החברות האמיצה בינה לבין הומו המחמד שלה. הסרט חושף את מערכת היחסים המורכבת, הצבעוני והצעקנים בטירוף (ולא מהצד שחשבתם) שלה עם חבר שלא נמשך אליה אפילו קצת (!!). לראשונה מול המצלמות, נזכה לראות את החיבור יוצא הדופן, וגם להכיר את אותו חבר חובב גברים, אסף עזר, ולהיחשף לסיפורו האישי. דוקומנטרי מרגש על חברות אמיצה כנגד כל הסיכויים.
ציטוט לפרומו: "כשהוא סיפר לי שהוא הומו בכיתי, כי לא תפסו את הצד הטוב שלי"
קורין גדעון בסרטה: "כף רגלי השמאלית"
על מה זה: התופעה התוססת של כפות רגליים סוף סוף זוכה למקום גם במיינסטרים הישראלי – קורין גדעון ביצירה מפוקסת במיוחד שחושפת, במבט אישי ואף פולשני, את כף רגלה השמאלית. הסרט יעקוב אחרי כל החלקים המסקרנים: הבוהן, העקב, העור הקצת מחוספס מלמטה וכמובן, הזרת. במהלך אמיץ במיוחד, גדעון תכניס את המצלמות לנעליה ותראה לראשונה על המסך את טיפולי הפדיקור, המסאז' היומי מאמא ותגלה את המכאובים של משבר הפלטפוס. דוקומנטרי חודרני כמו ציפורן, צפו לסרט המשך על רגל ימין.
ציטוט לפרומו: "האם אני באמת מכירה אותה כמו את כף ידי?".
גיא לרר בסרטו: "רוסים ברשת"
על מה זה: התופעה הויראלית של רוסים שהפכו לויראלים סוף סוף מגיעה גם לטלוויזיה – גיא לרר פותח את נימי נפשו למצלמות וחושף לראשונה בחייו איך, איפה ולמה הוא מוצא כל כך הרבה יוצאי ברית המועצות שהפכו לויראלים ברשת, והופך אותם לפסבדו-עיתונאים. באופן חסר מחסומים, לרר חושף איך הוא מוצא את אותם כוכבים עולים (עם הסמארטפון), את המחיר הגדול שגבתה ממנו העשייה (כואבת האצבע מלגלול) ולראשונה הקהל הרחב יזכה לחזות באותם כוכבי רשת עם מבטא ולרוב גם איזה אג'נדה פופוליסטית – סמיון "שבע שקל" גרופין, יבגני "ביבי הבא" זרובינסקי, דניס "מה מספר האשראי שלך" צ'רקוב והמציאה החדשה שלו – אנטלי "אני נציג תמיכה לרשת אינטרנט, במה אוכל לעזור?" מלניקוב. דוקומנטרי שמח-עצוב על מוביליות חברתית ומסחטת לייקים.
ציטוט לפרומו: "מה, אשכרה מסכימים לשדר את זה?!".
אופירה וברקו בסרטם: "לא, את!"
על מה זה: התופעה האודיו-ויזואלית של צעקות ונפנוף ידיים סוף סוף מקבלת את זמן המסך הראוי לה – אופירה אסייג ואייל ברקוביץ מציגים בפעם הראשונה את הרעש המיוחד שיוצא להם מהפה בכל פעם שהאור האדום נדלק במצלמה, וגם מגלים לראשונה את הסיבה שהזרועות שלהם כל הזמן נעות לכל כיוון אפשרי. בעזרת טכנולוגיה פורצת דרך, סדרה של מדענים תמדוד את רף הדציבלים המשותף של השניים ותנסה למצוא תרופה למה שלא תהיה הבעיה שלהם. דוקומנטרי מצחיק, מרגש ומחריש.
ציטוט לפרומו: "*צעקות*"
אסי עזר בסרטו: "הוא ביקש את זה"
על מה זה: ב-2010 צפיתם בסרט על יציאתו מהארון מול המשפחה ב-"אמא ואבא, יש לי משהו לספר לכם", ב-2016 ליוויתם אותו בהתלבטות על דת וזהות מינית ב-"הוא גם האלוהים שלי" ורק לאחרונה ראיתם אותו בהליך הפונדקאות ב-"אין עוד אהבה כזאת", אבל מעולם לא ראיתם את אסי עזר ככה. בסרט אישי עם חשיבות ציבורית אסי עזר סוף סוף מתייחס מול המצלמות להאשמות בהטרדה המינית. בסרט האמיץ עזר יחשוף את הקשיים הקרייריסטים שחווה בעקבות הפרשה (היום הנוראי ההוא בו הוא לא הופיע על המסך) ויסביר למה יהודה נהרי בעצם אשם בהטרדה שעבר ואיך נוכל לטפל באנשים שעברו האשמה בהטרדה מינית.
ציטוט לפרומו: "הרסתם את הרומנטיקה בפריים טיים"