דווקא עכשיו: אבן גבירול מקבל את בית הקפה המהמם שמגיע לו

דייזי. צילום: שי נייבורג
דייזי. צילום: שי נייבורג

עם אווירת סבנטיז מרעננת לעין ופסקול נוסטלגי, "דייזי" קרויה על שם סבתה של אחת מבעלי קבוצת בוקה, וספוגה באנרגיה המשמחת שלה. אז מה אם מסביב יש עדיין קדיחות וטרטורים מעבודות הרק"ל. "צריך לסתום את האף לשנה-שנתיים, לשתוק ולתת לדברים להתפתח"

3 בספטמבר 2024

מזה תקופה ארוכה רחוב אבן גבירול סובל מחפירות הרכבת הקלה. ועדיין, למרות הבלגן, יש מי שמצליח לראות את הפוטנציאל הטמון בו ואפילו להשקיע בעסק חדש. בפינה הדרום מזרחית של הצטלבות אבן גבירול וארלוזורוב נפתח קפה דייזי מבית קבוצת בוקה. "אבן גבירול עתיד להיות אחד הצירים המרכזיים בעיר, צומת שמחבר בין קווי התחב"צ שמוקמים בעיר. בנוסף, בכל האזור מוקמים מגדלי ענק. צריך לסתום את האף לשנה-שנתיים, לשתוק ולתת לדברים להתפתח", צוחק עומר פעמוני אשל, מבעלי הקבוצה.

>> בחזרה לבית הספר: כריכים שיגרמו לכם לאכול כמו תלמידים מצטיינים

כמו שאר עסקי הקבוצה, גם שמו של בית הקפה החדש משויך להיסטוריה המשפחתית של הבעלים ונושא את שמה של דייזי, סבתה של אחת השותפות. סבתא דייזי עלתה לישראל מעיראק בשנות ה-50 והייתה ידועה ביכולתה לחבר בין אנשים דרך המטעמים שבישלה, ובהתאם, רוחה שורה על המקום כולו. "התאהבנו בכל מה שקשור בדייזי – בשם, בתמונות ובחיוך. צילום שלה תלוי על הקיר ובתפריט יש כמה מנות בהשפעת המטבח העיראקי, רק בלי לקחת את זה לקצוות".

בחזרה לסבנטיז. דייזי. צילום: שי נייבורג
בחזרה לסבנטיז. דייזי. צילום: שי נייבורג

עוד לפני שמגיעים לאוכל, דייזי נראית עוף מעט שונה בנוף. בעיצוב ובאווירה ממוקם בית הקפה החדש בסבנטיז, "העשור החשוב ביותר בהיסטוריה של האנושות במאה האחרונה מבחינה עיצובית, מוזיקלית וקולינרית", לדעת פעמוני אשל. המעצבת יערה אשבל, שעיצבה גם את קפה דו סוליי של הרשת, השתמשה לשם כך בחומרים ובצבעוניות מפעם – רצפת בטון וקירות עץ וצבעי ירוק, כתום, חום ובורדו. פס קול שברקע מדלג בין בין פאנק, צ'יל ומוזיקה ערבית ורוק משנות ה-60 וה-70, כפי שתוכלו להיווכח בעצמכם בספוטיפיי.

התפריט שבנה שף הקבוצה אסף שטרן מערבב נוסטלגיה בצורת מנות קלאסיות מהמטבח הישראלי-ים תיכוני, וטעמים מסורתיים מהמטבח העיראקי. תוכלו למצוא כאן קרואסון בורקס ממולא ביצה קשה, לאבנה ואריסה (38 ש"ח), מגש ערוק עם לביבות תפוחי אדמה, ביצה קשה, חצילים קלויים ולאפה (52 ש"ח), בול בריאות עם טופו מוקפץ, קינואה, כוסמת ואבוקדו (62 ש"ח), עיג'ה עם באגט, טחינה וסחוג (38 ש"ח) וכריכים שונים (28-42 ש"ח). מ-12:00 נכנס לתוקף תפריט צוהריים ובו פטאייר מטוגן במילוי מנגולד וגבינות (56 ש"ח), קבב דג ים עם ירקות שרופים, טחינה ופיתה עיראקית (88 ש"ח), מוסקה "לזניה" מראגו בקר, חצילים קלויים ובשמל (86 ש"ח), קריספי צ'יקן עם צ'יפס וטחינה (72 ש"ח) ועוד. אגף מנות הילדים מציע שניצלונים וצ'יפס, פסטה ברוטב עגבניות, ספגטי מיטבולז ושיפוד סלמון וצ'יפס לבעלי חך קטן ומתוחכם יותר (48-62 ש"ח).

דייזי. צילום: שי נייבורג
דייזי. צילום: שי נייבורג

רשימת המשקאות כוללת קפה לסוגיו, סמות'יז בכוס או קערה (32-47 ש"ח), וגם כאלו של הרשת כגון תה בלגאן של בוקה (17 ש"ח), קקאו שמימי (25 ש"ח) וצ'אי לאטה (24 ש"ח) ויינות מ-36 ש"ח לכוס. אם זיהיתם כאן היילייטס מבוקה, הרי שזה לא במקרה. "לקחנו את המגשים והעוגייה שהם סימן הכר של בוקה ואת המאצ'ה מהחמנייה, והוספנו עליהם מנות ברוח המקום", מסביר פעמוני אשל. "דייזי נשענת על כמעט כל דבר שעשינו עד היום ברמת הדי.אן.אי והגחמות העיצוביות והקולינריות שלנו. תמיד עסקנו בבני אדם – שכנים, קהילה וצוות – ועכשיו העיסוק רק מתהדק. אנחנו כל הזמן אוספים ומחברים ועכשיו נפעל גם בכיוון ההפוך – ניקח את התובנות מדייזי וניישם בשאר העסקים של הקבוצה. זה היופי שאפשר לשחק ביחסי הגומלין".

לשאלה שמתבקשת כעת יותר מתמיד, איך פותחים עסק בתקופת מלחמה ושפל כלכלי ומוראלי, יש לו תשובה מוכנה, פסקנית וחד משמעית. "אני לא מצליח לוותר על התקווה שדברים יסתדרו. עם האמונה הזאת אנחנו פותחים את דייזי וממשיכים לפתח את עצמנו כלפי פנים וכלפי חוץ. אנחנו באמת מאמינים שיהיה בסדר".
אבן גבירול 114, א'-ה' ושבת 7:00-23:00, שישי 7:00-16:00