האפי ויודע: 28 השעות השמחות הכי משתלמות במסעדות בתל אביב

עונת השיפודים בשיאה. LP (צילום חיים יוסף)
עונת השיפודים בשיאה. LP (צילום חיים יוסף)

באנגלית קוראים לזה האפי האוור, בספרד זה בכלל אפרטיבו, אבל אנחנו קוראים לזה תירוץ מעולה לשתות ולאכול במחירים שפויים שוב. אם הימים כל כך לא שמחים, אז שלפחות יהיו כמה שעות שמחות ביום // רשימה מתעדכנת

4 בדצמבר 2024

תקראו לזה האפי האוור (או בגרסה המעוברתת, שעה שמחה), תקראו לזה אפרטיבו, תקראו לזה הנחות סוף יום או מבצעי סוף עונה. לא אכפת לנו – העיקר שנשלם פחות. מסעדות רבות בתל אביב מחפשות דרכים להביא קהל, ובהתאם הקהל מחפש איך להינות מיציאה לאכול מבלי להישאר חייבים לביטוח לאומי. מוקדש לתשומת ליבו של השר סמוטריץ', כי יש מי שדווקא כן דואג לטפל ביוקר המחיה. כלכלת השם? אנחנו מעדיפים 30% אחוז על התפריט.

>> הגשם יכול לבוא: זופה ושישקו מתחברים לפופ אפ חורפי ומחמם

ביינה

במסעדה שבהובלת נרקיס אלפי יש אווירה פריזאית במידה, מעיין שילוב בין רוח נונשלנטית ואוכל מצוין, אך לא מתאמץ. בימי השבוע תמצאו שם דווקא מסורת איטלקית בדמות אפרטיבו לא מחייב. כלומר, מנות קטנות וקלילות לצד משקאות במחירים מוזלים ונוחים. בתפריט האפרטיפו תמצאו, למשל, ברוסקטה ברזאולה, חמאה וחרדל (26 ש״ח), ברוסקטה נהדרת של טרטר בקר עם איולי פקורינו (36 ש״ח), וגם ציזיקי, חריפים, חצילים בטחינה ועוד מנות קטנות לנשנושים. וגם, מן הסתם, קוקטיילים קלילים מבוססי ורמוט שעומדים על 38-42 ש"ח. שתיים כאלו ואתם באמת בשעה שמחה
מתי: ב'-ה' בין 18:00-19:30
טשרניחובסקי 4 03-729-3333

דולצ'ה ויטה. ביינה (צילום: מיטל חדד)
דולצ'ה ויטה. ביינה (צילום: מיטל חדד)

הרצל 16

מפה לשם המוסד של רותי ברודו נוכח בחיינו כבר שבע שנים, אז כנראה שהזמן עובר מהר כשנהנים. ואיכשהו, למרות הכל ואף על פי כן, הרצל 16 מיטיב לשמור על הקוליות שלו כחלק מהדנ״א התל אביבי, ובשלב הזה כבר קשה לדמיין את העיר בלעדיו. השילוב המעולה של ניחוח אסייתי, דרינקים צוננים וסטייל מנצח בכל פעם, ועם האפי האוור שווה במיוחד בכלל קשה להתווכח. 30% הנחה על התפריט בימי א'-ד', לצד כוסות יין מיקבים מקומיים ב-35 ש״ח לכוס, וקוקטיילים עד 38 ש"ח. אם תשתכרו מספיק מוקדם עוד תספיקו למאסטר שף.
מתי: א׳-ד׳ בין 17:00-19:00
הרצל 16

30 אחוז הנחה ותודה לרותי. הרצל 16 (צילום אלון ולנסי)
30 אחוז הנחה ותודה לרותי. הרצל 16 (צילום אלון ולנסי)

שאפה

אין שוק הפשפשים בלי שאפה ואין שאפה בלי שוק הפשפשים. שני המקומות שלובים זה בזה, וההשפעה הצבעונית של השוק בהחלט ניכרת על השאפה, שבמהלך חמש עשרה השנה שפתוח כבר בהחלט הפך למוסד. זה נכון, הוא בדיוק עומד בפני סכנת סגירה, אבל אנחנו אופטמיים כי בכל זאת – יש שם אוכל עונתי מצוין ממיטב חומרי הגלם,  אלכוהול כיפי באחלה מחירים, הופעות חיות, די-ג׳יי שבאים להתארח ועוד ערבי תרבות מושקעים. ולכל זה נוסף האפי אוור נדיב במיוחד – 30% הנחה על כל התפריט, שזה האוכל והאלכוהול, ובכל ימי השבוע. תתפסו הופעה טובה, תוסיפו נקניקיות ופירה במיוחד לעונה, וכמובן פיינט בירה צוננת. אנחנו רוצים את שאפה בשוק.
מתי: א'-ה' בין 17:00-20:00
נחמן 2. 050-2141-1444

השאפה בימים תקינים וטובים. צילום: שירה פטל
השאפה בימים תקינים וטובים. צילום: שירה פטל

תריסר

המסעדה של שף ענר בן רפאל פורמן כבר זכתה לשבחים אודות הבישול הנהדר והחכם שלו, שמיטיב לשלב את הצומח והתוצרת המקומית עם טכניקות ייחודיות. החל משבוע הבא החליטו לנצל בתריסר את הלוקיישן המנצח מול הגלים, ולעשות אפרטיבו שקיעה, איזה יופי. בתכנית – 20 אחוז הנחה על הקוקטיילים, לצד תפריט מדויק של ארבע מנות שכל אחת מהן מתומחרת ב-58 ש"ח. למשל, פניני בורגול עם תרד וגבינת לשם מקומית, פטה רותחת מצופה בגרעיני חמנייה בציר אבטיח עם סלט קליפות אבטיח, אספרגוס בגבינה מעושנת ועוד.
מתי: ב'-ה' בין 18:00-19:00
האנגר 12 נמל תל אביב, 074-7585-353 

בונג'ורנו פרינצ'יפסה. תריסר (צילום חיים יוסף)
בונג'ורנו פרינצ'יפסה. תריסר (צילום חיים יוסף)

קפה אירופה

במרפסת הכי יפה של תל אביב יש האפי אוור שווה במיוחד. המסעדה, בהובלתה של השפית המוכשרת ירדן שי, היא מקום שכיף לאכול, לשתות ולהיראות בו – מה שבעידן האינסטגרם של ימינו, לא פחות חשוב. זאת ועוד, אם תרצו להיראות בימי השבוע, ועוד בשעות אור יום, תקבלו 30 אחוז הנחה על התפריט. ככה פשוט, ככה טעים. יש את קרודו הדגים המפורסם בעיר, וגם שווארמה ספריבס, רביולו ארטישוק ירושלמי, מעורב דגים, שרימפס וקלמארי בהדרים ועוד ועוד. פששש, אירופה.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
רוטשילד 9, 03-525-9987

קפה אירופה (צילום: אור איתמר גינזבורג)
קפה אירופה (צילום: אור איתמר גינזבורג)

Lp

אין מה לעשות, כתל אביבים אנחנו מאוד אוהבים את הקוקטיילים המשובחים מבית היוצר של האימפריאל, ואוהבים לא פחות את האוכל המושחת והמעולה של שף עינב אזאגורי. איפה הם נפגשים, אתם שואלים? ב-LP שנתפתחה אי שם בקיץ, בה תוכלו למצוא קוקטיילים ב-35 ש״ח במהלך ההאפי האוור. תגידו מה שתגידו על יוקר המחייה (ותגידו את זה גם לסמוטריץ׳ באותה הזדמנות), אבל לקבל קוקטייל שעשוי במלאכת מחשבת במחיר כזה בהחלט שווה את המחיר. תוסיפו שניים שלושה שיפודים מצוינים מהמטבח – אל תשכחו לקנח עם המרשמלו – ואתם מסודרים.
מתי: א'-ה' בין 18:00-20:00
הירקון 66. 073-26-49464

ושהטורקים יקנאו. שיפוד דונר, LP (צילום איתמר גינזבורג)
ושהטורקים יקנאו. שיפוד דונר, LP (צילום איתמר גינזבורג)

צ'יקטי

אפרטיבו בצ'יקטי זה כבר מוסד, ויש אנשים שזה הפך לבילוי הקבוע שלהם (היי, אפשר להצטרף אליכם?). המסעדה של אבי קאשי, ובניצוחו של שף מיכאל גרטופסקי, מציעה בימי השבוע 30 אחוז הנחה על כלללל התפריט, בלי אותיות קטנות. התפריט כולל ארנצ'יני מנצח, לינגוויני סיציליאני לחלום עליו בלילה, ניוקי ורדה עם אספרגוס ופסטו וביתי, לב ארטישוק כמו ברומא, ועוד שלל קלסיקות מהמטבח האיטלקי האהוב עלינו, עם טוויסט מקומי מדויק. צ'או בלה, אנחנו ממש בדרך.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
יהודה הלוי 59, 03-6853-499

צ'יקטי. צילום: איליה מלניקוב
צ'יקטי. צילום: איליה מלניקוב

בינדאז

בינדאז מגישים אוכל מקומי בניחוח הודי במקום שנפתחה רק לפני מספר חודשים בשוק לוינסקי, על חורבות הדלידה. "קוליו ושחרור" הוא התרגום למילה בינדאז, ואין ספק שמדובר במקום שבהחלט מביא את זה – אווירה נינוחה וקלילה, מנות שאנחנו לא רגילים לפגוש כל יום, ושימוש שימוש בחומרי גלם מפתיעים ומסקרנים. פורי קציפת מנגו, למשל – מנה מופלאה שנשמח לאכול כל ערב. בבינדאז גם מציעים אחלה ערב של שיכרון חושים עם הזדמנות פז בשעות השמחות להנות מ=1+1 גם על כוסות היין, וגם על הקוקטיילים, אמרנו קולי ומשוחרר לא?
מתי: א'-ה' בין 18:00-20:00
זבולון 7.
6989826 03

משוחרר מכבלי המסורת. בינדאז (צילום אנטולי מיכאלו)
משוחרר מכבלי המסורת. בינדאז (צילום אנטולי מיכאלו)

לונל

לונל הוא המקום הכי שמח ברביעיית פלורנטין (לא שזה ממש קשה, אבל זה כבר לסיפור אחר). את התפריט בנה השף יינון אלעל, שמציע חיבור מסקרן ועמוס טעמים וניחוחות בין המטבח הצרפתי, לזה המקומי עם ניחוח תימני של בית אמו. למשל, טארטלט של טרטר דג עם יוגורט סחוג, או תמנון צלוי עם חמאת שאטה ועגבניות שרי, וגם ניוקי עננים מבצק רבוך שמרגש אותנו. וכל זאת, ב-30 אחוז הנחה בימי השבוע לשעה אחת, אז כדאי שתצאו מהעבודה מוקדם מתוקים. גם הקוקטיילים ב-30%, אז אל תבנו על להשלים עבודה אחר כך.
מתי: א'-ה' בין 18:00-19:00
אברבנאל 72, 077-9800339

שולחן של אושר. לונל (צילום איתמר גינזבורג)
שולחן של אושר. לונל (צילום איתמר גינזבורג)

ליבר

בבר הכיפי שבפאתי שוק הכרמל יש אווירה שכונתית ומהוגנת בעת ובעונה אחת – מקום אידאלי לדייט ראשון, שני או מיליון, אבל גם לנשנוש אגבי בשעות הדמדומים. תמצאו שם אוכל טעים, פיצות נהדרות, יינות מעולים, קוקטיילים יצירתיים, ובעיקר – האפי אוור שווה במיוחד, שמתקיים לא רק בימי השבוע, אלא גם במוצ"ש עד שעת חצות. בכל זאת, צריך משהו שיקל את שביזות יום א'. חשבנו שזה יעבור אחרי הצבא. 30 אחוז הנחה על כל התפריט, כולל האלכוהול, יעלימו כל בלוז.
מתי: א'-ה' בין 18:00-19:30. ש' בין 19:00-00:00
מהוליבר 43, 0548-884875

משהו חדש בשכונה. ליבר בר. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם livere_tlv
משהו חדש בשכונה. ליבר בר. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם livere_tlv

85/15

85/15 הוא גסטרו בר כהלכתו, עם אוכל מצוין וייחודי שלא פוגשים בכל מקום. המסעדה מתאפיינת באווירה נעימה ופמליארית במידה, ובעיקר בתחושה שאפשר לשבת שם עם מי שתרצו – משפחה, דייט רומנטי או נשנוש קטן עם קולגה שיש ביניכם קצת מתח מיני לא מדובר, ואף אחד לא רוצה להסתכן בלעשות מוב. את הרגשות האלו הכי טוב להדחיק בין 17:00-19:00 בימי השבוע, אז הכל יעלה לכם 20% פחות, חוץ מלסכן את מקום העבודה. לא לפספס את הפירוגי ולדבר עם משאבי אנוש.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00.
פרישמן 85/ מלכי ישראל 15. 03-748-4455

אני קצת חצוי בנוגע אלינו. 85/15 (צילום: יח"צ)
אני קצת חצוי בנוגע אלינו. 85/15 (צילום: יח"צ)

רומנו

האם ידעתם שברומנו של אייל שני יש 20% על התפריט בכל ימי השבוע? אם זה איכשהו חמק מעינכם, אנחנו כאן ואנחנו שמחים להזכיר. אתם בטח כבר מכירים את הרומנו היטב, אז לא נחפור שוב על זה שאין על הרומנו. להביט מלמעלה על התור הארוך מדי לפיצה, להתחכך בבאי התדר (אבל רק לרגע), ליהנות מהמוזיקה המתנגנת ובעיקר לאכול אוכל ישראלי אמיתי. אוכל כזה שעשוי עם חומרי גלם משובחים וטריים במיוחד, ואולי בתפריט הוא כבר פוייט למוות, אבל בבטן שלנו אין מדויק ממנו.
מתי: א'-ה' בין 18:00-20:00
דרך יפו 9, 077-275-9605

העמדה האהובה על הדי.ג'ייאים בעיר. רומנו (צילום: אריאל עפרון)
העמדה האהובה על הדי.ג'ייאים בעיר. רומנו (צילום: אריאל עפרון)

ורמוטריה

גם בורמוטריה, כמו באחותה הגדולה והאיטלקית צ'יקטי, יש שעות שמחות במיוחד, שמכונות בשפת המקום ורמוטריבו. שם קליט, זה בטח יתפוס. התפריט שמציע דרינקים מופלאים מבוססי ורמוט ומנות טאפאס מדליקות, צבעוניות וערבות לחיך- עושה לכם הנחה בימי השבוע של 30 אחוז. היופי שהמנות במקום, קטנות כיאה לטאפאס, על כן אם תשכילו לצאת מוקדם מהבית, לפתוח שולחן, לטעום מנות רבות ומגוונות ולא לצאת בקנס. קיצר, אם לא התחלתם לגלגל על הלשון ורמוטריבו, עדיין, זה הזמן להתחיל.
מתי: ראשון-חמישי 17:00-19:00
נחלת בנימין 25, 03-615-2232

אנחנו עוד נחזור. גם לשירותים. ורמוטריה (צילום: פייסבוק/@vermuteria.tlv)
אנחנו עוד נחזור. גם לשירותים. ורמוטריה (צילום: פייסבוק/@vermuteria.tlv)

הכוסית

ורמוטריה מקומית עם אוכל מצוין ומבחר אינסופי של ורמוטים ושאר משכרים שאנחנו אוהבים, שנפתחה על אדמתו של בר הכוסית המיתולוגי, ולכן נקראה על שמו. תמצאו שם מנות טאפאס קטנות ומזמינות, שיפודים ופינצ׳וס לפי מיטב המסורת הספרדית, וגם מנות בגודל בינוני שנעשו ביד מיומנת וביצירתיות. מקום שכיף לבוא אליו בסוף יום, במיוחד בשעות השמחות שמציעות 20% הנחה על כל התפריט – כן, גם מה שאכיל וגם מה ששותים – החל מ-17:00. בשעון החורף זה כבר ערב, אז אל תצקצקו שמוקדם מדי.
מתי: ימים א'-ה' בין 17:00-19:00
כיכר מלכי ישראל 5

קח שיפוד ותהיה לי חמוד. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג
קח שיפוד ותהיה לי חמוד. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג

קאב קם

תמיד נעים וטעים בקאב קם, אבל מה נגיד לכם, 20% הנחה על כל התפריט מצליח לעשות את האוכל אפילו טעים יותר. ובמילים אחרות, השלוחה הצעירה והשובבה של בית תאילנדי, שכולה על טהרת המטבח התאילנדי המסורתי והנפלא, מפרגנת לנו בהאפי אוור שווה של 20% הנחה על כל האוכל וגם על כל המשקאות במשך שעתיים שלמות. זה הזמן לנשנש מנות פיקנטיות , נעימות וטעימות שכמעט בלתי אפשרי להגות, אבל אלוהיי – כמה שקל לאכול. ולשתות גם.
מתי: ראשון-חמישי 17:00-19:00
לינקולן 11, 0737-576-830

קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)

סנטי

מסעדת סנטי של גיא אריש היא מסעדה שמבקשת לא ליפול להגדרות. היא לא בר יין, אבל גם לא ממש מסעדה. יש בה נגיעות יפניות לצד מקומיות, ובעיקר אוכל יצירתי ומקורי שניכר כי יד מיומנת עומדת מאחוריו. אם אתם ממש זקוקים להגדרות, אז איזאקייה מערבית תתאים אולי, מקום אינטימי בו שותים ואוכלים נפלא. למשך שעה בימי השבוע יש 15% הנחה על תפריט אוכל מצומצם, על קוקטיילים, בירה ומגוון יינות מהתפריט. הזדמנות מצוינת למי שסקרן לנסות את האוכל המצוין של אריש.
מתי: ב'-ה' בין 17:00-18:00
גורדון 17, 073-386-1622

שייטל של סנטי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם santi_gordon.17
שייטל של סנטי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם santi_gordon.17

אואזיס

מסעדת אואזיס של רימה אוליברה היא מסעדה אחרת ושונה בנוף, בה השפית מיטיבה להביא ביטוי של מטבחים רבים בעולם. התפריט מתחלף כל העת ויביא לכם נגיעה כמעט מכל מטבח בעולם. יש איטליה, מקסיקו, יפן, סין, צרפת, ארצות הברית ועוד ועוד. למשל לובסטר צ'אוון מושי, שהיא מנה יפנית מסורתית, ברנארד – מנה שאופיינת לנורמנדי עם גרטן תפוחי אדמה ודג קוד, סקלאופ נוסח סן פרנסיסקו עם אפונת שלג ונוספים. ועוד לא סיפרנו לכם שיש 15% על כל התפריט בין 19:00 ל-20:00. וגם 250 לייבלים שונים של יין.
מתי: ג'-ו' בין 19:00-20:00.
מונטיפיורי 17, 03-620-6022

אואזיס של רומנטיקה במדבר של ימי חג. אואזיס (צילום: אנטולי מיכאלו)
אואזיס של רומנטיקה במדבר של ימי חג. אואזיס (צילום: אנטולי מיכאלו)

מנזר

ההאפי אוור במנזר הוא מהמשתלמים בעיר, וגם מתקיים במשך ארבע שעות ,שזה שיא שלעצמו. במהלך הארבע שעות הללו אתם מוזמנים ליהנות מ-1+1 על האלכוהול, שזה אומר במילים אחרות – להשתכר. ואם אתם גם רעבים, כי בכל זאת עם האלכוהול באחד פלוס אחד בא התאבון, יש בין 20-30% על תפריט האוכל. אנחנו כבר יודעים מה בא לנו – נקניקייה עם כרוב כבוש. או אולי סלט קיסר עם אנשובי. או אולי גם וגם, כי יוצא די זול אחרי הכל. לא יודעים, השתכרנו. תביאו אוכל.
מתי: א'-ה' בין 12:00-16:00
אלנבי 60, 03-517-3015

המנזר. צילום: עדי פועה וענבל קורמן
המנזר. צילום: עדי פועה וענבל קורמן

גליאנו

גליאנו, שנפתחה בפלורנטין בתחילת המלחמה, הבטיחה לנו נחמה מיידית בדמות פחמימה טובה מאיטליה. על כן יש פסטות טריות ונהדרות שמוכנות במקום עם רטבים משתנים ומיוחדים, פיצות פריכות וחלומיות, טירמיסו כמובן וגם מגוון מוצרי מדף ומעדנייה מיובאים מאיטליה שאפשר לקנות הביתה כדי שתהפכו לשפים שנועדתם להיות. חוץ מזה, יש מגוון בקבוקי יינות במחירים נוחים על אמת (בין 79-100 ש"ח לבקבוק). בימי השבוע, מציעים בגליאנו 10% הנחה על כל התפריט. פסטה, יין, טירמיסו, חכו לנו.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
אברנבאל 17, 054-470-4555

ברור שיש פיצה. גליאנו. צילום: אסף קרלה/וולט
ברור שיש פיצה. גליאנו. צילום: אסף קרלה/וולט

דיינר איטלו אמריקנו

דיינר איטלו אמריקנו מציע שלוש שעות של הנחה שמשמחות אותנו, ומרפדות לנו את הבטן היטב, בשילוב של מטבח איטלקי אמריקאי נוסח טוני סופרנו. מה רע. אז יש פרגית במחבת, צ'יקן פארם עם תועפות פרמזן, כריך פילדלפיה, סלט קיסר, פיש אנד צ'יפס ועוד וגם מבחר המבורגרים ופיצות הישר מהטאבון. לקינוח גלידות סאנדיי שרואים בסרטים של אמריקה. בקיצור, מומלץ מאוד למי שרוצה ארוחת ערב דשנה ומוקדמת, למה לא בעצם?
מתי: ב'-ה' בין 16:00-19:00
אבן גבירול 14, 03-691-1603

זה חתיכת כדורי בשר. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)
זה חתיכת כדורי בשר. דיינר איטלו אמריקנו (צלם אמיר מנחם)

וינונה פוראבר

וינונה פוראבר מציעים אפרטיבו לוהט הכולל 20% הנחה על תפריט האוכל. על התפריט מנצח שף אביתר מלכה, שמבשל אוכל נפלא המשלב טכניקות בישול מסורתיות לצד שימוש בחומרי גלם עכשוויים ומקומיים. למשל, ניוקי אלה רומנה עם תרד שחור, אנילוטי שורש סלרי בחמאת מרווה, פריטו מיסטו שרימפס, מליטו וקלמרי עם איולי לימוני ועוד ועוד. אגב, האפרטיבו כולל גם 20% על היינות שאצר איש היין אלעד שהם, ומציע תפריט יינות ייחודי ומסקרן של יינות (בדגש של יינות טבעיים) מהארץ ומהעולם.
מתי: ב'-ה' בין 17:30-19:00
שלמה המלך 2, 03-6777-211

וינונה פוראבר (צילום: ספיר קוסה)
וינונה פוראבר (צילום: ספיר קוסה)

מרלוזה

חמארת הדגים שינתה לאחרונה מיקום משוק הכרמל ללוקיישן רחב ידיים בלילינבלום, וגם הוסיפה אפרטיבו על הדרך. זו כבר התפתחות שאהבנו, כי הטעמים הנעימים והאווירה השמחה נשמרו גם בחלל החדש. נזכיר כי המסעדה, בניצוחו של שף דור אבן, מתמקדת בדגים טריים מתוצרת הדגה הימית של ארצנו, לצד סלטים  במנות קלילות וערבות לחיך. לא פחות חשוב לציין שמרלוזה מציעה בימי השבוע 20 אחוז על כל החשבון, כולל היין והקוקטיילים.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
לילינבלום 24, 077-230-2430

לא נגיד תודה, כי הדגים עוד פה. מרלוזה החדשה. צילום: Peoplephotography‏
לא נגיד תודה, כי הדגים עוד פה. מרלוזה החדשה. צילום: Peoplephotography‏

Chez vivie

הבראסרי שה ויוי של גיא גמזו מציע מנות קלאסיות, טעימות ונעימות מהמטבח הצרפתי, לצד קלאסיות אירופאיות נוספות. אויסטרים במחיר נמוך (4 ש"ח ליחידה! וזה אפילו לפני ההאפי אוור), ברוסקטות עם טרטר בקר או דגים נאים, ניוקי קרם ארטישוק ירושלמי ועוד דברים מסקרנים שמתחלפים כל העת. בשעה ה-apero, כמו שקוראים לזה בצרפתית, יש 50 אחוז הנחה על האלכוהול, ו-20% הנחה על התפריט.
מתי: ב'-ה' בין 17:00-19:00
דיזינגוף 166, 053-540-09272

ריב גוש פינת דיזינגוף. Chez Vivie (צילום אנטולי מיכאלו)
ריב גוש פינת דיזינגוף. Chez Vivie (צילום אנטולי מיכאלו)

פימפנלה

פיפמנלה היא מסעדה כיפית על טהרת האוזו, האניס, הדגים ופירות הים שנמצאת בשוק לוינסקי. מדובר מעין חמארה יוונית שמחה, עם שירות נעים ופמיליארי ואוכל נהדר ומשמח. מה שעוד נחמד בה, זה ששמח גם לא בשעות שמחות, שכן המחירים די נוחים באופן כללי. על כן תארו לעצמכם מה זה כשיש 30 אחוז על כל התפריט. מה שנקרא, יאסו ברמות, וערימת דגי רשת מטוגנים עם איולי – גם ברמות.
מתי: א'-ד' בין 17:30-19:30
נחלת בנימין 115. 054-709-4407

פימפנלה. צילום: מתוך אינסטגרם
פימפנלה. צילום: מתוך אינסטגרם

סושי אוקינאווה

האמת היא שכיף לאכול סושי, אבל כולנו יכולים להסכים שזה לא הכי משביע, ותמיד אנחנו רוצים לאכול ממנו עוד ועוד. אז מזל שבאוקינוואה שבגן החשמל יש בימי השבוע 20% על כל התפריט (שזה גם נודלס, מרקים וסלטים – ממש לא רק סושי). להשלמת המלאכה ופתיחת השולחן האידאלית, ההנחה חלה גם על הטיפה המרה, וכוללת גם 20% על האלכוהול – בירות, קוקטיילים ובקבוקי יין. נראה לנו שמצאנו לכם אחלה בילוי לשבוע הקרוב.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
לבונטין 11. 03-510-1099

בלי טריקים ובלי שטיקים, רק סושי והרבה. סושי באוקינאווה (צילום: אמיר מנחם)
בלי טריקים ובלי שטיקים, רק סושי והרבה. סושי באוקינאווה (צילום: אמיר מנחם)

בושוויק

בבושוויק יש שעות שמחות של הישמור, וגם אוכל של אמאל'ה, שמבשל השף עינב אזגורי. פולד ביף בריסקט בבישול ארוך עגבניות, סיידר, פפריקה מעושנת וקייג'ן בלחמניה צלויה וקולסלאו פיקנטי, למשל, או קריספי טופו בציפוי טמפורה שיפונד כרוב, "סאטא" בוטנים ורוטב תמרהינדי חמצמץ, וגם איך אפשר בלי – דג מטוגן בציפוי פריך ברוטב לימון, שמן צ'ילי ועלי תבלין. היופי כאן הוא שמדובר בשעה השמחה היחידה שגם מוצעת בסופ"ש, ומציעה 20% על תפריט האוכל למשך שעה, בכל יום.
מתי: א'-ש' בין 18:00-19:00
נחלת בנימין 28, 02-567-8006

בונא, אחרי הנחה זה ממש לא נורא. בושוויק (צילום: גלעד לבנת)
בונא, אחרי הנחה זה ממש לא נורא. בושוויק (צילום: גלעד לבנת)

רומיה

רומיה בשוק הכרמל הולמת בדיוק את סביבתה, כמקום שמיטיב לשלב בין ניחוחות, תבלינים, טעמים ומטבחים שונים. היא מתחילה ביוון (עם סקורדליה שומר), ממשיכה בתימן (עם לחוח וטרטר דג ים עם עגבניות מרוסקות), ובדרך אוספת עוד משם ומשם, ומגישה מגוון מנות מסקרנות כגון פסטה קישואים, שווארמה יובה ואחרות. בימי השבוע מציעים ברומיה 25% הנחה על האוכל והיין, ולא נשקר אם נגיד שזה אשכרה משמח אותנו.
מתי: א'-ה' בין 18:00-19:30
הכרמל 15, 054-392-9299 

רומיה (צילום עוז צחובוי)
רומיה (צילום עוז צחובוי)

בורגר מרלן

בעבר ההאפי האוור הזה היה אחד מהמוכרים בעיר, עם תור שמתארך בכל יום ראשון. אבל נראה שלא מספיק מכם שמעו שמבצע הבורגר 1+1 של מרלן התרחב לימים א'-ד'. כן כן, אם תרצו אין זו אגדה. כשתגיעו לבורגר הרמת גני שהתבסס במרכז תל אביב במהלך הימים האלו תשלמו על המבורגר אחד, ותקבלו שניים. אין אותיות קטנות, אין דאווינים ואין התחכמויות. רק צרבת מתבקשת וכיף גדול.
מתי: כל יום א', החל מהשעה 19:00
שדרות בן ציון 2, 051-500-8717

למה שלא תאכלו עוד אחד? מה אתם, בדיאטה? ההמבורגר של מרלן (צילום נועם פריסמן)
למה שלא תאכלו עוד אחד? מה אתם, בדיאטה? ההמבורגר של מרלן (צילום נועם פריסמן)