בי האפי: 26 השעות הכי שמחות במסעדות של תל אביב

תקראו לזה האפי האוור, תקראו לזה אפרטיבו, תקראו לזה הנחות סוף יום או מבצעי סוף עונה - לא משנה, העיקר שתקראו לנו, כי זה תירוץ מעולה לשתות ולאכול במחירים שפויים יותר. מרבית הדילים בשעות השמחות מציעים הנחה משמעותית של 15 עד 30 אחוז על התפריט ועל הדרינקים. שתהיה לכם לפחות שעה שמחה אחת ביום // רשימה מתעדכנת
באנגלית קוראים לזה האפי האוור, בספרד זה בכלל אפרטיבו, אבל אנחנו קוראים לזה תירוץ מעולה לשתות ולאכול במחירים שפויים יותר. מסעדות רבות בתל אביב מחפשות דרכים להביא קהל, ובהתאם הקהל מחפש איך להינות מיציאה לאכול מבלי להישאר חייבים לביטוח לאומי. מוקדש לתשומת ליבו של השר סמוטריץ', כי יש מי שדווקא כן דואג לטפל ביוקר המחיה. כלכלת השם? אנחנו מעדיפים 30% אחוז על התפריט.
>> ראמן מאניה: כך הפך המרק היפני לטרנד תל אביבי (שוב)
>> קזו'אל סקסי: 29 מסעדות הקז'ואל הטובות ביותר בתל אביב
ביינה
במסעדה שבהובלת נרקיס אלפי יש אווירה פריזאית במידה, מעיין שילוב בין רוח נונשלנטית ואוכל מצוין, אך לא מתאמץ. בימי השבוע תמצאו שם דווקא מסורת איטלקית בדמות אפרטיבו לא מחייב. כלומר, מנות קטנות וקלילות לצד משקאות במחירים מוזלים ונוחים. בתפריט האפרטיפו תמצאו, למשל, ברוסקטה ברזאולה, חמאה וחרדל (26 ש״ח), ברוסקטה נהדרת של טרטר בקר עם איולי פקורינו (36 ש״ח), וגם ציזיקי, חריפים, חצילים בטחינה ועוד מנות קטנות לנשנושים. וגם, מן הסתם, קוקטיילים קלילים מבוססי ורמוט שעומדים על 38-42 ש"ח. שתיים כאלו ואתם באמת בשעה שמחה
מתי: ב'-ה' בין 18:00-19:30
טשרניחובסקי 4 03-729-3333

הרצל 16
מפה לשם המוסד של רותי ברודו נוכח בחיינו כבר שבע שנים, אז כנראה שהזמן עובר מהר כשנהנים. ואיכשהו, למרות הכל ואף על פי כן, הרצל 16 מיטיב לשמור על הקוליות שלו כחלק מהדנ״א התל אביבי, ובשלב הזה כבר קשה לדמיין את העיר בלעדיו. השילוב המעולה של ניחוח אסייתי, דרינקים צוננים וסטייל מנצח בכל פעם, ועם האפי האוור שווה במיוחד בכלל קשה להתווכח. 30% הנחה על התפריט בימי א'-ד', לצד כוסות יין מיקבים מקומיים ב-35 ש״ח לכוס, וקוקטיילים עד 38 ש"ח. אם תשתכרו מספיק מוקדם עוד תספיקו למאסטר שף.
מתי: א׳-ד׳ בין 17:00-19:00
הרצל 16

שאפה
אין שוק הפשפשים בלי שאפה ואין שאפה בלי שוק הפשפשים. שני המקומות שלובים זה בזה, וההשפעה הצבעונית של השוק בהחלט ניכרת על השאפה, שבמהלך חמש עשרה השנה שפתוח כבר בהחלט הפך למוסד. זה נכון, הוא בדיוק עומד בפני סכנת סגירה, אבל אנחנו אופטמיים כי בכל זאת – יש שם אוכל עונתי מצוין ממיטב חומרי הגלם, אלכוהול כיפי באחלה מחירים, הופעות חיות, די-ג׳יי שבאים להתארח ועוד ערבי תרבות מושקעים. ולכל זה נוסף האפי אוור נדיב במיוחד – 30% הנחה על כל התפריט, שזה האוכל והאלכוהול, ובכל ימי השבוע. תתפסו הופעה טובה, תוסיפו נקניקיות ופירה במיוחד לעונה, וכמובן פיינט בירה צוננת. אנחנו רוצים את שאפה בשוק.
מתי: א'-ה' בין 17:00-20:00
נחמן 2. 050-2141-1444

תריסר
המסעדה של שף ענר בן רפאל פורמן כבר זכתה לשבחים אודות הבישול הנהדר והחכם שלו, שמיטיב לשלב את הצומח והתוצרת המקומית עם טכניקות ייחודיות. החל משבוע הבא החליטו לנצל בתריסר את הלוקיישן המנצח מול הגלים, ולעשות אפרטיבו שקיעה, איזה יופי. בתכנית – 20 אחוז הנחה על הקוקטיילים, לצד תפריט מדויק של ארבע מנות שכל אחת מהן מתומחרת ב-58 ש"ח. למשל, פניני בורגול עם תרד וגבינת לשם מקומית, פטה רותחת מצופה בגרעיני חמנייה בציר אבטיח עם סלט קליפות אבטיח, אספרגוס בגבינה מעושנת ועוד.
מתי: ב'-ה' בין 18:00-19:00
האנגר 12 נמל תל אביב, 074-7585-353

קפה אירופה
במרפסת הכי יפה של תל אביב יש האפי אוור שווה במיוחד. מקום שכיף לאכול, לשתות ולהיראות בו – מה שבעידן האינסטגרם של ימינו, לא פחות חשוב. זאת ועוד, אם תרצו להיראות בימי השבוע, ועוד בשעות אור יום, תקבלו 30 אחוז הנחה על התפריט. ככה פשוט, ככה טעים. יש את קרודו הדגים המפורסם בעיר, וגם שווארמה ספריבס, רביולו ארטישוק ירושלמי, מעורב דגים, שרימפס וקלמארי בהדרים ועוד ועוד. פששש, אירופה.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
רוטשילד 9, 03-525-9987

Lp
אין מה לעשות, כתל אביבים אנחנו מאוד אוהבים את הקוקטיילים המשובחים מבית היוצר של האימפריאל, ואוהבים לא פחות את האוכל המושחת והמעולה של שף עינב אזאגורי. איפה הם נפגשים, אתם שואלים? ב-LP שנתפתחה אי שם בקיץ, בה תוכלו למצוא קוקטיילים ב-35 ש״ח במהלך ההאפי האוור. תגידו מה שתגידו על יוקר המחייה (ותגידו את זה גם לסמוטריץ׳ באותה הזדמנות), אבל לקבל קוקטייל שעשוי במלאכת מחשבת במחיר כזה בהחלט שווה את המחיר. תוסיפו שניים שלושה שיפודים מצוינים מהמטבח – אל תשכחו לקנח עם המרשמלו – ואתם מסודרים.
מתי: א'-ה' בין 18:00-20:00
הירקון 66. 073-26-49464

צ'יקטי
אפרטיבו בצ'יקטי זה כבר מוסד, ויש אנשים שזה הפך לבילוי הקבוע שלהם (היי, אפשר להצטרף אליכם?). המסעדה של אבי קאשי, ובניצוחו של שף מיכאל גרטופסקי, מציעה בימי השבוע 30 אחוז הנחה על כלללל התפריט, בלי אותיות קטנות. התפריט כולל ארנצ'יני מנצח, לינגוויני סיציליאני לחלום עליו בלילה, ניוקי ורדה עם אספרגוס ופסטו וביתי, לב ארטישוק כמו ברומא, ועוד שלל קלסיקות מהמטבח האיטלקי האהוב עלינו, עם טוויסט מקומי מדויק. צ'או בלה, אנחנו ממש בדרך.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
יהודה הלוי 59, 03-6853-499

לונל
לונל הוא המקום הכי שמח ברביעיית פלורנטין (לא שזה ממש קשה, אבל זה כבר לסיפור אחר). את התפריט בנה השף יינון אלעל, שמציע חיבור מסקרן ועמוס טעמים וניחוחות בין המטבח הצרפתי, לזה המקומי עם ניחוח תימני של בית אמו. למשל, טארטלט של טרטר דג עם יוגורט סחוג, או תמנון צלוי עם חמאת שאטה ועגבניות שרי, וגם ניוקי עננים מבצק רבוך שמרגש אותנו. וכל זאת, ב-30 אחוז הנחה בימי השבוע לשעה אחת, אז כדאי שתצאו מהעבודה מוקדם מתוקים. גם הקוקטיילים ב-30%, אז אל תבנו על להשלים עבודה אחר כך.
מתי: א'-ה' בין 18:00-19:00
אברבנאל 72, 077-9800339

ליבר
בבר הכיפי שבפאתי שוק הכרמל יש אווירה שכונתית ומהוגנת בעת ובעונה אחת – מקום אידאלי לדייט ראשון, שני או מיליון, אבל גם לנשנוש אגבי בשעות הדמדומים. תמצאו שם אוכל טעים, פיצות נהדרות, יינות מעולים, קוקטיילים יצירתיים, ובעיקר – האפי אוור שווה במיוחד, שמתקיים לא רק בימי השבוע, אלא גם במוצ"ש עד שעת חצות. בכל זאת, צריך משהו שיקל את שביזות יום א'. חשבנו שזה יעבור אחרי הצבא. 30 אחוז הנחה על כל התפריט, כולל האלכוהול, יעלימו כל בלוז.
מתי: א'-ה' בין 18:00-19:30. ש' בין 19:00-00:00
מהוליבר 43, 0548-884875

85/15
85/15 הוא גסטרו בר כהלכתו, עם אוכל מצוין וייחודי שלא פוגשים בכל מקום. המסעדה מתאפיינת באווירה נעימה ופמליארית במידה, ובעיקר בתחושה שאפשר לשבת שם עם מי שתרצו – משפחה, דייט רומנטי או נשנוש קטן עם קולגה שיש ביניכם קצת מתח מיני לא מדובר, ואף אחד לא רוצה להסתכן בלעשות מוב. את הרגשות האלו הכי טוב להדחיק בין 17:00-19:00 בימי השבוע, אז הכל יעלה לכם 20% פחות, חוץ מלסכן את מקום העבודה. לא לפספס את הפירוגי ולדבר עם משאבי אנוש.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00.
פרישמן 85/ מלכי ישראל 15. 03-748-4455

רומנו
רומנו הפכה בשבועות האחרונים לבראסרי-ביסטרו עם נגיעה בריטית קלאסית, מה שאומר שעדיין תרגישו שם אייל שני, אבל הווליום הונמך קלות. כעת הש שמנצח על הכל הוא פאשה צ'קין, ובתפריט יופיעו קצת פחות שחלות של עגבנייה, וקצת יותר צלחות יהיו על השולחן במקום נייר. אל תדאגוף האוכל עדיין נמס אל תוך עצמו ומבוסס על מיטב חומרי הגלם, וגם ההאפי האוור המפתה מאוד עדיין חי ובועט עם 20% הנחה על כל התפריט.
מתי: א'-ה' בין 17:30-19:30
דרך יפו 9, 077-275-9605

ורמוטריה
גם בורמוטריה, כמו באחותה הגדולה והאיטלקית צ'יקטי, יש שעות שמחות במיוחד, שמכונות בשפת המקום ורמוטריבו. שם קליט, זה בטח יתפוס. התפריט שמציע דרינקים מופלאים מבוססי ורמוט ומנות טאפאס מדליקות, צבעוניות וערבות לחיך- עושה לכם הנחה בימי השבוע של 30 אחוז. היופי שהמנות במקום, קטנות כיאה לטאפאס, על כן אם תשכילו לצאת מוקדם מהבית, לפתוח שולחן, לטעום מנות רבות ומגוונות ולא לצאת בקנס. קיצר, אם לא התחלתם לגלגל על הלשון ורמוטריבו, עדיין, זה הזמן להתחיל.
מתי: ראשון-חמישי 17:00-19:00
נחלת בנימין 25, 03-615-2232

הכוסית
ורמוטריה מקומית עם אוכל מצוין ומבחר אינסופי של ורמוטים ושאר משכרים שאנחנו אוהבים, שנפתחה על אדמתו של בר הכוסית המיתולוגי, ולכן נקראה על שמו. תמצאו שם מנות טאפאס קטנות ומזמינות, שיפודים ופינצ׳וס לפי מיטב המסורת הספרדית, וגם מנות בגודל בינוני שנעשו ביד מיומנת וביצירתיות. מקום שכיף לבוא אליו בסוף יום, במיוחד בשעות השמחות שמציעות 20% הנחה על כל התפריט – כן, גם מה שאכיל וגם מה ששותים – החל מ-17:00. בשעון החורף זה כבר ערב, אז אל תצקצקו שמוקדם מדי.
מתי: ימים א'-ה' בין 17:00-19:00
כיכר מלכי ישראל 5

קאב קם
תמיד נעים וטעים בקאב קם, אבל מה נגיד לכם, 20% הנחה על כל התפריט מצליח לעשות את האוכל אפילו טעים יותר. ובמילים אחרות, השלוחה הצעירה והשובבה של בית תאילנדי, שכולה על טהרת המטבח התאילנדי המסורתי והנפלא, מפרגנת לנו בהאפי אוור שווה של 20% הנחה על כל האוכל וגם על כל המשקאות במשך שעתיים שלמות. זה הזמן לנשנש מנות פיקנטיות , נעימות וטעימות שכמעט בלתי אפשרי להגות, אבל אלוהיי – כמה שקל לאכול. ולשתות גם.
מתי: ראשון-חמישי 17:00-19:00
לינקולן 11, 0737-576-830

סנטי
מסעדת סנטי של גיא אריש היא מסעדה שמבקשת לא ליפול להגדרות. היא לא בר יין, אבל גם לא ממש מסעדה. יש בה נגיעות יפניות לצד מקומיות, ובעיקר אוכל יצירתי ומקורי שניכר כי יד מיומנת עומדת מאחוריו. אם אתם ממש זקוקים להגדרות, אז איזאקייה מערבית תתאים אולי, מקום אינטימי בו שותים ואוכלים נפלא. למשך שעה בימי השבוע יש 15% הנחה על תפריט אוכל מצומצם, על קוקטיילים, בירה ומגוון יינות מהתפריט. הזדמנות מצוינת למי שסקרן לנסות את האוכל המצוין של אריש.
מתי: ב'-ה' בין 17:00-18:00
גורדון 17, 073-386-1622

אואזיס
מסעדת אואזיס של רימה אוליברה היא מסעדה אחרת ושונה בנוף, בה השפית מיטיבה להביא ביטוי של מטבחים רבים בעולם. התפריט מתחלף כל העת ויביא לכם נגיעה כמעט מכל מטבח בעולם. יש איטליה, מקסיקו, יפן, סין, צרפת, ארצות הברית ועוד ועוד. למשל לובסטר צ'אוון מושי, שהיא מנה יפנית מסורתית, ברנארד – מנה שאופיינת לנורמנדי עם גרטן תפוחי אדמה ודג קוד, סקלאופ נוסח סן פרנסיסקו עם אפונת שלג ונוספים. ועוד לא סיפרנו לכם שיש 15% על כל התפריט בין 19:00 ל-20:00. וגם 250 לייבלים שונים של יין.
מתי: ג'-ו' בין 19:00-20:00.
מונטיפיורי 17, 03-620-6022

מנזר
ההאפי אוור במנזר הוא מהמשתלמים בעיר, וגם מתקיים במשך ארבע שעות ,שזה שיא שלעצמו. במהלך הארבע שעות הללו אתם מוזמנים ליהנות מ-1+1 על האלכוהול, שזה אומר במילים אחרות – להשתכר. ואם אתם גם רעבים, כי בכל זאת עם האלכוהול באחד פלוס אחד בא התאבון, יש בין 20-30% על תפריט האוכל. אנחנו כבר יודעים מה בא לנו – נקניקייה עם כרוב כבוש. או אולי סלט קיסר עם אנשובי. או אולי גם וגם, כי יוצא די זול אחרי הכל. לא יודעים, השתכרנו. תביאו אוכל.
מתי: א'-ה' בין 12:00-16:00
אלנבי 60, 03-517-3015

גליאנו
גליאנו, שנפתחה בפלורנטין בתחילת המלחמה, הבטיחה לנו נחמה מיידית בדמות פחמימה טובה מאיטליה. על כן יש פסטות טריות ונהדרות שמוכנות במקום עם רטבים משתנים ומיוחדים, פיצות פריכות וחלומיות, טירמיסו כמובן וגם מגוון מוצרי מדף ומעדנייה מיובאים מאיטליה שאפשר לקנות הביתה כדי שתהפכו לשפים שנועדתם להיות. חוץ מזה, יש מגוון בקבוקי יינות במחירים נוחים על אמת (בין 79-100 ש"ח לבקבוק). בימי השבוע, מציעים בגליאנו 10% הנחה על כל התפריט. פסטה, יין, טירמיסו, חכו לנו.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
אברנבאל 17, 054-470-4555

וינונה פוראבר
וינונה פוראבר מציעים אפרטיבו לוהט הכולל 20% הנחה על תפריט האוכל. על התפריט מנצח שף אביתר מלכה, שמבשל אוכל נפלא המשלב טכניקות בישול מסורתיות לצד שימוש בחומרי גלם עכשוויים ומקומיים. למשל, ניוקי אלה רומנה עם תרד שחור, אנילוטי שורש סלרי בחמאת מרווה, פריטו מיסטו שרימפס, מליטו וקלמרי עם איולי לימוני ועוד ועוד. אגב, האפרטיבו כולל גם 20% על היינות שאצר איש היין אלעד שהם, ומציע תפריט יינות ייחודי ומסקרן של יינות (בדגש של יינות טבעיים) מהארץ ומהעולם.
מתי: ב'-ה' בין 17:30-19:00
שלמה המלך 2, 03-6777-211

מרלוזה
חמארת הדגים שינתה לאחרונה מיקום משוק הכרמל ללוקיישן רחב ידיים בלילינבלום, וגם הוסיפה אפרטיבו על הדרך. זו כבר התפתחות שאהבנו, כי הטעמים הנעימים והאווירה השמחה נשמרו גם בחלל החדש. נזכיר כי המסעדה, בניצוחו של שף דור אבן, מתמקדת בדגים טריים מתוצרת הדגה הימית של ארצנו, לצד סלטים במנות קלילות וערבות לחיך. לא פחות חשוב לציין שמרלוזה מציעה בימי השבוע 20 אחוז על כל החשבון, כולל היין והקוקטיילים.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
לילינבלום 24, 077-230-2430

Chez vivie
הבראסרי שה ויוי של גיא גמזו מציע מנות קלאסיות, טעימות ונעימות מהמטבח הצרפתי, לצד קלאסיות אירופאיות נוספות. אויסטרים במחיר נמוך (4 ש"ח ליחידה! וזה אפילו לפני ההאפי אוור), ברוסקטות עם טרטר בקר או דגים נאים, ניוקי קרם ארטישוק ירושלמי ועוד דברים מסקרנים שמתחלפים כל העת. בשעה ה-apero, כמו שקוראים לזה בצרפתית, יש 50 אחוז הנחה על האלכוהול, ו-20% הנחה על התפריט.
מתי: ב'-ה' בין 17:00-19:00
דיזינגוף 166, 053-540-09272

פימפנלה
פיפמנלה היא מסעדה כיפית על טהרת האוזו, האניס, הדגים ופירות הים שנמצאת בשוק לוינסקי. מדובר מעין חמארה יוונית שמחה, עם שירות נעים ופמיליארי ואוכל נהדר ומשמח. מה שעוד נחמד בה, זה ששמח גם לא בשעות שמחות, שכן המחירים די נוחים באופן כללי. על כן תארו לעצמכם מה זה כשיש 30 אחוז על כל התפריט. מה שנקרא, יאסו ברמות, וערימת דגי רשת מטוגנים עם איולי – גם ברמות.
מתי: א'-ד' בין 17:30-19:30
נחלת בנימין 115. 054-709-4407

סושי אוקינאווה
האמת היא שכיף לאכול סושי, אבל כולנו יכולים להסכים שזה לא הכי משביע, ותמיד אנחנו רוצים לאכול ממנו עוד ועוד. אז מזל שבאוקינוואה שבגן החשמל יש בימי השבוע 20% על כל התפריט (שזה גם נודלס, מרקים וסלטים – ממש לא רק סושי). להשלמת המלאכה ופתיחת השולחן האידאלית, ההנחה חלה גם על הטיפה המרה, וכוללת גם 20% על האלכוהול – בירות, קוקטיילים ובקבוקי יין. נראה לנו שמצאנו לכם אחלה בילוי לשבוע הקרוב.
מתי: א'-ה' בין 17:00-19:00
לבונטין 11. 03-510-1099

בושוויק
בבושוויק יש שעות שמחות של הישמור, וגם אוכל של אמאל'ה, שמבשל השף עינב אזגורי. פולד ביף בריסקט בבישול ארוך עגבניות, סיידר, פפריקה מעושנת וקייג'ן בלחמניה צלויה וקולסלאו פיקנטי, למשל, או קריספי טופו בציפוי טמפורה שיפונד כרוב, "סאטא" בוטנים ורוטב תמרהינדי חמצמץ, וגם איך אפשר בלי – דג מטוגן בציפוי פריך ברוטב לימון, שמן צ'ילי ועלי תבלין. היופי כאן הוא שמדובר בשעה השמחה היחידה שגם מוצעת בסופ"ש, ומציעה 20% על תפריט האוכל למשך שעה, בכל יום.
מתי: א'-ש' בין 18:00-19:00
נחלת בנימין 28, 02-567-8006

רומיה
רומיה בשוק הכרמל הולמת בדיוק את סביבתה, כמקום שמיטיב לשלב בין ניחוחות, תבלינים, טעמים ומטבחים שונים. היא מתחילה ביוון (עם סקורדליה שומר), ממשיכה בתימן (עם לחוח וטרטר דג ים עם עגבניות מרוסקות), ובדרך אוספת עוד משם ומשם, ומגישה מגוון מנות מסקרנות כגון פסטה קישואים, שווארמה יובה ואחרות. בימי השבוע מציעים ברומיה 25% הנחה על האוכל והיין, ולא נשקר אם נגיד שזה אשכרה משמח אותנו.
מתי: א'-ה' בין 18:00-19:30
הכרמל 15, 054-392-9299

בורגר מרלן
בעבר ההאפי האוור הזה היה אחד מהמוכרים בעיר, עם תור שמתארך בכל יום ראשון. אבל נראה שלא מספיק מכם שמעו שמבצע הבורגר 1+1 של מרלן התרחב לימים א'-ד'. כן כן, אם תרצו אין זו אגדה. כשתגיעו לבורגר הרמת גני שהתבסס במרכז תל אביב במהלך הימים האלו תשלמו על המבורגר אחד, ותקבלו שניים. אין אותיות קטנות, אין דאווינים ואין התחכמויות. רק צרבת מתבקשת וכיף גדול.
מתי: כל יום א', החל מהשעה 19:00
שדרות בן ציון 2, 051-500-8717
