האק עם טחינה וחריף: הפלאפל של "זגורי אימפריה" הופך למציאות

לקראת העונה השלישית של "זגורי אימפריה", מקימים היוצר מאור זגורי והיזם נדב שלום את "האק", פלאפליה בדרום תל אביב שלוקחת את ה"לאפל" מהדרמה המצליחה והופכת אותו לממשות בפיתה, וגם הסניפים בפריפריה כבר בדרך. אבל בסדרה היו מתפוצצים על מחיר כזה
על פי מיטב מסורת הסימביוזה בין הטלוויזיה לחיים עצמם, זו הייתה רק שאלה של זמן עד שה"לאפל" מ"זגורי אימפריה" יקרה במציאות. לקראת עליית העונה השלישית של הסאגה על המשפחה המטורללת, שתשוב למסך עם אותו קאסט (מינוס ראש המשפחה אותו גילם השחקן משה איבגי), נפתח בדרום העיר סניף ראשון של "האק" – רשת חדשה שעל פי המידע לתקשורת "מבטיחה להביא את טעם הפלאפל המיתולוגי העובר מדור לדור למגוון רחב של קהלים".
>> "יין זו שירה נוזלית": אייל שני פותח בר יין. הלוקיישן: וואו
>> משולש הכסף: 5 אוזני ההמן הכי טובות בתל אביב ועוד כמה שאהבנו
איך מעבירים טעם של פלאפל מתסריט טלוויזיוני שמתרחש בבאר שבע למציאות בתל אביב? התשובה נמצאת בידי מאור זגורי, יוצר הסדרה ושותף בעסק החדש (יחד עם היזם נדב שלום). "על אף שמעולם לא עסקתי במסעדנות, כאשר נולד שיתוף הפעולה עם נדב, מסעדן ואיש עסקים מצליח, גילינו שאנחנו חולקים חלומות דומים. יחד החלטנו ליצור את רשת 'האק' שתביא את הטעמים מהבית – טעמים של אהבה, חום ומשפחה – היישר אל הרחוב הישראלי", הוא מסביר.

"מהטלוויזיה אל המציאות – תמיד הייתי יוצר", הוא אומר. "עוד מילדותי בערה בי האש של היצירה. מאז שאני זוכר את עצמי חלמתי לספר סיפורים, ובאמצעותם לרגש אנשים. כשבאה לעולם הסדרה שלי 'זגורי אימפריה', זו לא הייתה רק דרמה משפחתית עוצמתית, אלא גם סגירת מעגל עם המסורת שהועברה אלי מדור לדור – אל הטלוויזיה הישראלית וכעת אל המציאות".
ומדיבורים למעשים, כלומר לכדורי הפלאפל השמנמנים ומה שסביבם. בהודעה לתקשורת נמסר כי "התפריט מתוכנן להישאר מצומצם ומדויק, תחת התפיסה של מינימום מנות במקסימום טעם. בין הרטבים המוגשים ניתן למצוא את הבסיסיים ביותר, ללא תוספות מיותרות". בפועל, על רקע לוגו בדמות הסבתא מהסדרה תוכלו לקבל לאפל (25 ש"ח למנה, 20 ש"ח לחצי מנה – באיזה עולם מחיר כזה לפלאפל?), סביח אורגינל (30/25 ש"ח), שניצל מאמו (40 ש"ח) והאק קובה (30 ש"ח) – כולם בפיתה. העדפה ללאפה או באגט מקפיצה את הסכום הלא זול מלכתחילה ב-7 ש"ח נוספים.
אגף הסלטים מתרגם את ארבע מנות הבסיס לסלט: סלט זגורי, סלט לאפל, סלט סביח וסלט שניצל מאמו (48/55 ש"ח). בגזרת החומוס מככבות מנות סביח, גרגרים וחומוס לאפל (35/40 ש"ח כולל שתי פיתות וביצה). כדור לאפל נוסף יעלה 2 ש"ח וסיגר של ויוי 3 ש"ח. קובה בודד מתומחר ב-15 ש"ח, מנת צ'יפס עולה 18 ש"ח, ועבור פיתה מחיטה מלאה תיפרדו מעוד 3 ש"ח.

הסניף הראשון בתל אביב הוא יריית הפתיחה לקראת רשת ארצית, וזגורי ושלום כבר עמלים על הקמת סניפים נוספים במודיעין, קרית אונו ואור יהודה. "זוהי רק ההתחלה", הם מדגישים. "אנחנו מתכננים להגיע גם לאזורי הפריפריה, משם באנו ולשם אנחנו רוצים לחזור. זה חלום ילדות שהפך למציאות". ועם כל הכבוד ללאפל ולסדרה הענקית, לנו לא נותר אלא לתהות אם בבאר שבע תמחור כזה היה עובר בשקט. יש מצב שלאביה היה מתנפח וריד בצוואר ואביר כבר היה הופך על מישהו שולחן.
קיבוץ גלויות 32, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי מ-10:00 עד שעתיים לפני כניסת שבת, שבת סגור