הבלתי מתפשרים: ננה שרייר
ננה שרייר היא “משוררת מפיות” כהגדרתה ובעלת ננוצ’קה - מוסד תל אביבי ותיק שהביא לכאן את בשורת הקולינריה הגרוזינית-צוענית. אחרי שעשתה הפיכה במסעדה אל עבר הטבעונות, היא גאה לומר שאף שחשבו להספיד את ננוצ’קה, היא עדיין חיה וקיימת, בועטת וצוהלת

מה הופך את העבודה שלך ליוצאת דופן בתחומה?
אני תמיד מחוץ לזרם, נאמנה לעצמי, לא פוחדת להיות אותנטית ובכל פעם זה מוביל למשהו אחר ומיוחד. אני משתדלת לעבוד מהנשמה ומתייחסת למה שאני עושה כאל מיצג אמנותי ולא כאל מקור הכנסה.
איך הופכים יצירה מבנאלית למושלמת?
לא בטוחה שיש דברים מושלמים, אבל הדרך הנכונה היא להעז לעשות גם את מה שלא אמורים. אם כולם אומרים לך לא לעשות – את זה בדיוק תעשי. לפעמים מספיק לשנות את זווית הראייה, את כיוון הזרקור – וזה עובד.
על מה את לא מתפשרת ביצירה שלך?
אני אומרת שאם עושים משהו – צריך לעשות אותו עד הסוף ולא לעגל פינות. בסוף זה יותר קל להיות מחויבת כי אין לבטים וספקות.
כמו ננה, כך גם בקרלסברג לא מתפשרים על איכות.
120 שנה לאחר מותו של מייסד קרלסברג ג’יי סי ג’יקובסן, הקימה ב-2005 המבשלה את מבשלת הבוטיק ג’יקובסן, המנציחה מורשת של איכות ללא פשרות.
ננה שרייר מעבירה את סדנת אוכל לבנטיני ברביעי (9.3) בשעה 16:00 וכן את סדנת טבעונות ״זה בטבע שלנו״ בחמישי (10.3) 8:30.
ננוצ’קה, לילינבלום 30