שותים מחדש: 13 הברים הכי טובים שנפתחו במהלך שנת תשפ"ד

נוסחה פשוטה: יין = אהבה. מקווה Mikve Wine (צילום: אנטולי מיכאלו)
נוסחה פשוטה: יין = אהבה. מקווה Mikve Wine (צילום: אנטולי מיכאלו)

זאת הייתה השנה שבה הבנו בדיוק כמה אנחנו צריכים את הברים של תל אביב, כמקום מפגש קהילתי, כמקום להטביע בו את היגון, כמקום לברוח אליו. אה, כן, וגם כמקום ליינות מעולים, קוקטיילים אדירים ואוכל מצוין במחיר נגיש. בחרנו את מיטב הברים החדשים של תשפ"ד. בלעדיהם העיר הזאת היא כלום

4 באוקטובר 2024

השנה הזאת, על אף שהייתה זו שנת מלחמה (ועודנה לצערנו), הייתה גם שנה טובה לברים של תל אביב. בימים כתיקונם הם מסמלים את הנהנתנות והפאן שהפכו את תל אביב למה שהיא, אבל בשנה האחרונה הם היו בעיקר מקום אידאלי להטביע בו את היגון, להרגיש קצת קהילתיות, להפיג את הבדידות וגם לספק קצת – נו, איך קוראים למילה המאוסה הזו – אספקיזם. לא משנה אם זו כוס יין, פיינט בירה או קוקטייל מפונפן, השנה הזדקקנו להם במיוחד ושלל מקומות חדשים התנדבו להציע לנו בדיוק את זה. בחרנו את 13 הברים הכי טובים ומעניינים שנפתחו פה בתשפ"ד. לחיים.

>> טעם החיים: בחרנו את 12 המסעדות החדשות הכי טובות של תשפ"ד
>> טעמו המתוק של החטא: 10 המנות הלא כשרות הכי טובות בתל אביב

בר מימון

בר מימון נפתח בתחילת המלחמה ברחוב רמב"ם סמוך לשוק הכרמל, והעניק לנו אז וגם היום בדיוק מה שאנחנו צריכים: אלכוהול ואוכל טוב במחיר נוח ומאפשר, אווירה שמחה ואסקפיסטית במידה ופלוט פרמזן בלתי נשכח שאנחנו חולמים עליו בלילה. אגב, עוד מבית היוצר של בר מימון ובסמוך אליו, נפתח לוסי, בר קוקטיילים קטן ומהודק שמציע קוקטיליים נהדרים ואווירה מתוקה ורומנטית. בקיצור, אחלה בר מימון.
רמב"ם 5

איזה טאצ'. בר מימון (צילום: עינת דנינו)
איזה טאצ'. בר מימון (צילום: עינת דנינו)

ענן

זה בדיוק הבר שפלורנטין הייתה צריכה. פינת ישיבה חמודה, חצר מדהימה, בר מרכזי מעץ וקצב אחר, בר שהוא גם חנות תקליטים וגם חדר מוזיקה עם חלל האזנה, וכולו סובב סביב אהבה ענקית למוזיקה ולאנשים. לא האוכל (נשנושים משוק לוינסקי) ולא האלכוהול (בקבוקי בוטיק איכותיים) הם מה שנותן לו את האדג'. לכאן באים בשביל האווירה, המוזיקה והאנשים. כמו פעם.
רענן 36

מוכנים לצוף בשמיים? ענן (צילום: נועם רון)
מוכנים לצוף בשמיים? ענן (צילום: נועם רון)

h

הבר שנפתח בפאתי פארק המסילה, אתם יכולים לקרוא לו h' הוא בר יין אך ממש לא רק. הוא ממוקם בבניין לשימור שעל גביו תולים סדין לבן ומקרינים סרטים בשחור לבן או סרטים מצוירים, ממש כמו פעם וממש כמו באירופה. חוץ מזה מתארחים ב-h באופן שבועי דיג'ייאים לצד הופעות חיות, שפים מהעיר באים להתארח לערבי פופ אפ וקונספט ואף פעם לא משעמם שם. טוב שיש אותו על פארק המסילה, שלא ישאירו שם את כל המקומות של אייל שני לבד.
אילת 61

פינה יפה ושקטה עם בריזה. בר היין h (צילום: יעל שטוקמן)
פינה יפה ושקטה עם בריזה. בר היין h (צילום: יעל שטוקמן)

מקווה

מקווה הוא בר היין החדש של היינן המוערך אלעד שהם, מה שמבטיח לכם לייבלים ייחודים, נדירים ומעניינים – כאלה שלא פוגשים בכל מקום וששהם ישמח לספר לכם אודותיהם בהרחבה. הוא קורא למקום "חנות מוזגת", אבל העיצוב המרשים והאווירה האינטימית לגמרי הופכים אותו מבחינתנו לאחלה בר יין, מה שאומר שהוא אידאלי לדייטים רומנטיים. במיוחד אם אתם מבינים דבר או שניים בפירותי, מינרלי או עפיץ ותוכלו לעשות קצת שופוני על הפרטנר\ית.
מקווה ישראל 12

גם אנחנו מקווים. מקווה Mikve Wine. צילום: אנטולי מיכאלו
גם אנחנו מקווים. מקווה Mikve Wine. צילום: אנטולי מיכאלו

פנסיה

בר הפנסיה החדש בלבונטין שנפתח השנה אפשר לנו לבטא את המשפט הכיפי והחלומי: "יאללה, שנצא לפנסיה?" אז גם אם הפנסיה רחוקה וסמוטריץ' גם ככה עומד לגמור לנו עליה, בר הפנסיה החדש בלבונטין הוא מקום מתוק, שיש בו אווירה ביתית יחד עם טאץ' אירופאי ועיצוב מדויק, חשיבה על הפרטים הקטנים ותפריט אוכל ויין מהנה, לא יומרני מדי וערב לחיך. בפנסיה זה כל מה שצריך.
לבונטין 2

הכי מצחיק אם רק זקנים יבואו. פנסיה (צילום: גיא סחף)
הכי מצחיק אם רק זקנים יבואו. פנסיה (צילום: גיא סחף)

מוריס

מוריס מבית מסעדת הבסטה, שהתמקם ממש מולה, הוא קודם כל תשובה לאינפלציית ברי היין בעירנו. די, יש יותר מדי, ומוריס רוצה לשוב למקורות ולהזכיר לנו שבר הוא קודם כל מקום של אלכוהול ומפגש אנושי ורק אחרי זה של פלטת גבינות ובקבוק כתום אורגני. לכן לא תמצאו שם פלטת גבינות וגם לא יינות שמתנשאים עליכם, אבל בלי סוף אלכוהול אמיתי וקוקטיילים קלאסים דווקא כן. ובגלל שאנחנו בכל זאת בבסטה, יש גם מנות קטנות, יצירתיות ומעולות שלא עוברות את ה-50 ש"ח, ואחרי כמה ביקורים במוריס נבטיח לכם שמיכאל על הבר כבר ידע מה הקבוע שלכם.
השומר 5

הוא יודע מה אתם שותים. מוריס (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של "הבסטה", באדיבות אבירם כץ)
הוא יודע מה אתם שותים. מוריס (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של "הבסטה", באדיבות אבירם כץ)

2SR

דוד עתי הוא הגאון שהבין שמה שאנשים באמת רוצים כשהם שותים, זה לדחוף בצק. לכן לא עוד גבינות ונקניק, אלא כיסונים, ולא סתם כיסונים, אלא דאמפלינגס בעבודת יד במילויים יצירתיים שהוא הגה בעצמו. כמו למשל סלט פאפייה, או ירקות ושום וגם אחד במילוי חזיר כמיטב הקלאסיקה. עוד תמצאו שם דירטי ראמן שהוא ראמן עם בשר בקר ואטריות, וגם ארנ'ציני בנוסח קוריאני שאנחנו סקרנים לגביו. אה, וגם יין משובח, כמובן. אי אפשר בלי יין משובח.
רמב"ם 16

לשתות זה אנושי, לאכול דאמפלינגס זה אלוהי. 2SR (צילום: יעל שטוקמן)
לשתות זה אנושי, לאכול דאמפלינגס זה אלוהי. 2SR (צילום: יעל שטוקמן)

ג'ודי

ג'ודי היא הסנונית הראשונה של חיי הלילה בשדרות יהודית, שנדמה שבהחלט מבשרת על מגמה של מקומות בילוי בשכונה שמתחת לגשר. את המקום פתח קובי ארוסי, שלו רקורד מפואר ביינות ואירוח, מה שמתבטא היטב בתפריט היינות העשיר שמציע קרוב ל-80 לייבלים של יין ובתפריט האוכל המורכב ממנות נהדרות שמשתדכות היטב ליין. גם האווירה השכונתית נשמרת במקום, וכיף לשבת על השדרה השקטה, ללגום יין ולקוות לטוב.
שדרות יהודית 20

מקום קטן ומתוק לשכונה קטנה ומתוקה. ג'ודי (צילום: תמר דניאלי להב)
מקום קטן ומתוק לשכונה קטנה ומתוקה. ג'ודי (צילום: תמר דניאלי להב)

איטה

ברור לכולנו, אנחנו מקוות, שכאשר שף אוראל קמחי מכריז על בר יין מבית פופינה, זה לא יהיה מקום שגרתי שהוא עוד שכפול של קודמיו. ואכן, איטה מבית פופינה הוא בר יין משודרג פלוס פלוס, שמלבד תפריט יינות יצירתי ורחב מציע מנות חלומיות כמו ספריבס חזיר עסיסי, ספרינג רול מטוגנים ורעננים, פטריות מטוגנות בבלילת בירה ועוד ועוד. וכעת לסוד האמיתי: אפשר גם להזמין כאן מהתפריט של פופינה, אז בשבילנו כוס רוסאן, ספייריבס, ספרינג רול ובאן שרימפס והסתדרנו.
שבזי 62

לא סתם עוד בר יין. איטה (צילום: חיים יוסף)
לא סתם עוד בר יין. איטה (צילום: חיים יוסף)

ג'דה

ג'דה הוא בר תימני בכרם התימנים. מתבקש, נו. בג'דה תמצאו קוקטייל חוואייג' מנצח ושלל פחמימות תימניות אמיתיות שאין מנחם כמותן בעולם כולו. דוגמת לחוח עם גבינת בושה, כן כן בבקשה, לחוח נוטלה (כן, שלום לך), קובנה פודינג על משקל ברד פודינג שזה רעיון מופלא שאפילו הח'ותים לא חשבו עליו, ג'חנון ועוד שלל רב של בצקים ואלכוהול במחיר נוח. בימי שישי יש חאפלה שמחה במקום, והאמת, שביקור אחד בג'דה וכבר תרגישו יותר אופטימיים.
יום טוב 33

בכרם התנהג כתימני. ג'דה (צילום: נועה תירם)
בכרם התנהג כתימני. ג'דה (צילום: נועה תירם)

פטיט בר יין

אנחנו מתבכיינות כאן הרבה על שטפון ברי היין שמציף את תל אביב, אבל תכלס על מי אנחנו עובדות – לא יימאס לנו מברי יין לעולם. גם בזכות העובדה הפשוטה שלא יימאס לנו מיין לעולם – ובואו נודה בזה, גם לפלטת גבינות ונקניקים אף פעם לא באמת נסרב. ובכל זאת, כיף לראות שיש מי שממציאים את הגלגל מחדש, וגם כשפותחים בר יין עושים זאת עם ייחודיות מסוימת, וכאלה הם החבר'ה שעומדים מאחורי קפה פטיט, הלוא הם קבוצת אלכוהום והשפית לילך רווה יערי – מה שאומר יין מעולה ונשנושים ויאנטמיים דוגמת וונטון פרגית או טרטר שייטל עם קפיר ליים. אנחנו בפנים.
הרכבת 18

לא כזה פטיט בכלל. פטיט (צילום אנטולי מיכאלו)
לא כזה פטיט בכלל. פטיט (צילום אנטולי מיכאלו)

Wine Shop

לכאורה נראה כי מדובר בבר יין כהלכתו, מבית היוצר של מסעדת הבשרים טריגר שממוקמת ממולו. אלא שבר היין של קבוצת טריגר הוא לא סתם עוד בר יין, ונכון לשעה זו הוא אף בר היין היחיד בעיר שלו לייבל משלו ונכון לעכשיו מחזיק ארבעה בקבוקי יין שמיוצרים רק בעבורו. חוץ מזה יש שם לא פחות מ-300 (!) לייבלים שונים של יינות, כן כן, שכ-25 מהם תוכלו למצוא בלעדית רק שם. בקיצור, זה מה קוראים אותו בר יין אקסקלוסיבי, צ'ירס.
מונטיפיורי 24

היין מומלץ, הבשר הוא כבר חלום. וויין שופ (צילום: אלון ולנסי)
היין מומלץ, הבשר הוא כבר חלום. וויין שופ (צילום: אלון ולנסי)

פקק

פקק בשוק הפשפשים אולי לא המקום הכי טרנדי, קולי או עכשווי אבל בעידן יוקר המחייה הנוכחי יש בו דבר אחד שהופך אותו לאופנתי ורלוונטי יותר מכולם – הוא זוללללללללללל. 18 שקל לשליש בירה או לכוס יין. אין אותיות קטנות, רק הנגאובר. אה ויש בו גם אדממה, צ'יפס ושניצלונים, כי יש דברים שהם לנצח.
רבי יוחנן 3

המחיר הוא כל העניין. פקק. צילום: יעל שטוקמן
המחיר הוא כל העניין. פקק. צילום: יעל שטוקמן