ועד כוש: הודו משתלטת על נמל יפו. וזה הולך להיות כל כך טעים

הודו בנמל יפו (צילום מדרשת יפו)
הודו בנמל יפו (צילום מדרשת יפו)

פורים נופל השנה בדיוק על חג ההולי בהודו, זה שמשליכים בו אבקות צבעוניות, אז נמל יפו פוצח בשת"פ חגיגי עם שגרירות הודו, כולל מסיבת צבע הולי סטייל, קעקועי חינה, ריקודי מסורתיים, סדנאות ואולי הכי חשוב - המון אוכל הודי על כל גווניו, כולל דוכנים של מונאר, גורקה קיטשן, אינדירה ועוד

13 במרץ 2025

לבשו סארי, הדביקו שפם עבות וחפשו עץ להתחבא מאחוריו כי ההודים באים: לכבוד פורים נמל יפו לובש חג ומתחפש לתת היבשת הצבעונית והמרתקת שישראלים אוהבים לעבד את הפוסט-טראומה מהצבא בו. ביום ראשון (שושן פורים) יהפוך הנמל ליעד לחגיגה ססגונית ומרהיבה, המחברת בין הקסם הפשוט והישיר של הודו לבין היכולת שלנו לשמוח, המעורערת אחרי שנה וחמישה חודשים של התשה, כי לדמיין שאנחנו בארץ אחרת זו גם סוג של הדחקה.

>> אף מילה על רובושון: השף אביתר מלכה ומלון אלקונין חוזרים לחיים

יריד הודו בנמל יפו, שת"פ בין הנמל ושגרירות הודו בישראל, יציף את הרחבה שמול סירות הדייגים בפעילויות למבוגרים ולילדים: מסיבת צבע בסגנון בוליוודי בהשראת ההולי – חג הודי פרוע שבו החוגגים זורקים זה על זה אבקות צבע, מדידת סארי מסורתי, הופעות וסדנאות ריקוד הודי שיסחפו אתכם לקצב המזרח. קעקועי חינה בעיצובים מסורתיים, חוויה מוזיקלית עם אוזניות ופינות יצירה יוסיפו תוכן ועניין ויהפכו את הנמל לבועה צבעונית שמחה וצוהלת. כיף ונחמד, אבל אנחנו פה בכלל בשביל האוכל.

אוכל הודי בנמל יפו (צילום: מדרשת יפו)
אוכל הודי בנמל יפו (צילום: מדרשת יפו)

מכיוון שבלי משהו לסתום בו את החור בבטן אי אפשר, חלק נכבד בפסטיבל יוקדש למטבח ההודי על גווניו, טעמיו ומחוזותיו. בבית המכולות, שבנוי מ-89 מכולות שסיימו את תפקידן ומבוסס כולו על אנרגיה מתחדשת (כולל מערכת מצופים אקולוגית, שמחוברת למימי הנמל ומפיקה חשמל בעזרת כוח הגלים), תוכלו להיזכר במאכלים שמאפיינים את תת היבשת, באדיבות מסעדות הודיות שיעניקו כבוד לטעמים, לריחות ולמגוון המסורות של המטבח ההודי.

שם תוכלו להינות מהדאבה הוותיקה מונאר, שתציע תפריט טבעוני של דוסות, אידילי קארי וסמוסה צבעוניים מתובלים בסגנון דרום הודו; גורקה המצוינת מנווה שאנן תאכיל אתכם באוכל הודי־נפאלי אותנטי; מסעדת אינדירה תציע מנות עוף, בקר וגבינות ומנות מהטנדור בהשראת המטבח מצפון הודו; תבליני אילנה מאשדוד מביאים ליריד תבלינים, קמחים מיוחדים, עדשים ומוצרים מהמטבח ההודי שיעזרו לשחזר את הטעם בבית; ובדוכן של קימי תוכלו לזלול באן, גיוזה ומנות רחוב מהמטבח האסיאתי.

למה תמיד זו התמונה שמצלמים כדי לתאר את הודו? אוכל הודי בנמל יפו (צילום מדרשת יפו)
למה תמיד זו התמונה שמצלמים כדי לתאר את הודו? אוכל הודי בנמל יפו (צילום מדרשת יפו)

באופן טבעי, מקום של כבוד מקבלת באירוע השפית רינה פושקרנה, הבעלים המיתולוגית של מסעדת טנדורי ומי שהביאה את האוכל ההודי לישראל בשנות ה-80. בסדנה טעימות ייחודית היא תספר על אוכל הודי ותשתף מחוויותיה כשגרירת המטבח בארץ, וכמי שהאכילה בין היתר את המנצח זובין מהטה ואת זמר האופרה לוצ'יאנו פבארוטי, וגם את ביבי ושרה, אבל אל תשאלו עליהם שלא תתעצבנו. תוכלו לטעום בל פורי, סוגי צ'אטני שונים, צ'אי מסלה ומנות רחוב הודיות – סיומת ראויה לחגיגה הודית שתוכל לעזור לכם למצוא את עצמכם האמיתי. או לכל הפחות, לקבל פלאשבקים מאסיד. אל תפסלו, גם זה נחמד.
בית המכולות ומחסן 2, נמל יפו, ראשון (16.3) 11:00-15:00, פרטים באתר