הוטל ססיל: אנשי קזינו סן רמו פותחים בר שונה בנוף הפלורנטינאי

מקום חדש נפתח בפלורנטין, והוא מבטיח להביא חוויית בר יותר בוגרת לשכונה, עם המון כבוד לעסקים השכנים. "מבחינתנו שאנשים יעברו כאן כל היום וישבו עם לפטופים, ובערב נעבור לדרינקים. הרעיון הוא שהמקום יהיה פעיל כל הזמן כמיני־מרכז חדש בפלורנטין"
בכל פעם אנחנו חושבים שזהו, פלורנטין מיצתה את עצמה ואין יותר מקום לתקוע בה אפילו קיסם. ובכל פעם מחדש, השכונה הוותיקה מפתיעה עם עוד מקום מחתרתי חמוד ומלא אווירה. "הוטל ססיל" נפתח בין המוסכים לנגריות בגבולה המערבי של השכונה – החלל פתוח מצדו האחד לרחוב אברבנאל הסואן, ומעברו השני לסמטאות בואכה המושבה האמריקאית, "אזורי אקלים" שונים שמעניקים למקום אופי אקלקטי נינוח.
>> ראמן להמונים: האם דין שושני פיצח את הקוד למסעדנות בעידן החדש?
"השם הוא מחווה להוטל ססיל בלוס אנג'לס, מלון אגדי שחווה עליות ומורדות לאורך השנים. קצת כמו פלורנטין, והיום נשארו ממנו בעיקר סיפורים", מסביר טל בן ברוך מבעלי קבוצת קזינו סן רמו, שזהו לה העסק השישי במספר. "חברים ממועדון אופנועי ההארלי 'סקיי ריידרס' סיפרו לנו על הנכס, וכשהגענו נפלה לנו הלסת. חששנו מהשכונה, אבל בשנים האחרונות גם פלורנטין עברה אבולוציה".

לעומת הברים האפלוליים שפלורנטין התברכה בהם, הוטל ססיל בהיר ומרווח. בר גדול ומאחוריו ספריית אלכוהול מהווה הצהרת כוונות, ופרחים ועציצים מוסיפים צבע וטבע ללוק התעשייתי-וינטג'י. הנראות מכוונת לקהל בוגר יותר, לא הטייפקאסט המקובל באזור זה של העיר. "לשמחתי הצלחנו להביא סטייל אחר בנראות ובהווייה, שונה מאוד מהברים הפלורנטינאים הוותיקים. מי שגר בפלורנטין כבר לא יכול להיכנס למקומות האלה. הם קצת קשוחים ובאים הרבה אנשים מבחוץ". אם כן, הוטל ססיל רך ומכיל יותר. בחלק מימי השבוע די. ג'יי מנגן מעמדה שמאחורי הבר מוזיקה גרובית וכיפית שאינה מחפשת לתת בראש, אלא לשמש רקע נעים לבילוי.

התפריט מקבץ בעמוד אחד מנות דגל אהובות ממסעדות הקבוצה ומנות חדשות. הוא נפתח במזאטים כמקובל – לחם, זיתים מתובלים וחריף, סקורדליה, איקרה וקרוביהם (8-26 ש"ח), וממשיך בצלחות בינוניות בסגנון ישראלי־מקומי־עכשווי, למשל סרדינים כבושים עם פלפל שיפקה ועגבניות מגוררות (42 ש"ח), שישברק שפונדרה ביוגורט חם ונענע (52 ש"ח), מוסקה ראגו עם חצילים ובשמל (68 ש"ח) וסופלאקי כרוב עם צזיקי, עגבניות ובצל (54 ש"ח). בהפי האואר (כל יום 18:00-20:00) תוכלו לבחור שני פריטים מהתפריט, ולשלם רק על אחד.

תפריט האלכוהול מציע מגוון נאה של יינות מבעבעים, לבנים, אדומים ורוזה מאיטליה, צרפת וספרד אך גם מסלובניה ויוון, מגמה מבורכת שמאפשרת לחתוך במחיר ולהרחיב את טעם הקהל ליין שאינו בהכרח מאירופה הקלאסית (מ-38 ש"ח לכוס/152 ש"ח לבקבוק). עמודת הקוקטיילים מערבבת בין דרינקים אופנתיים (הוגו, פלומה) לפרנץ' 75, בלאדי מרי, אספרסו מרטיני וקלאסיקות מעולם המיקסולוגיה. החללים הוורסטיליים מתאימים לאירועים עסקיים ופרטיים, והבעלים מתכננים להוסיף תוכן ואירועים שהקזינו קצת קטן עבורם, ובאופן כללי להפעיל את ססיל לאורך כל היום.

בעוד כחודש יושק בראנץ', אבל את הקפה והמאפה תצטרכו לרכוש במקום אחר מסיבות שהן נטו פירגון לעסקים בסביבה. "אנחנו לא רוצים להתחרות במקומות הגראב אנד גו בשכונה, ולכן נגיש מנות שמכוונות לישיבה במקום. מבחינתנו שאנשים יעברו כאן כל היום וישבו עם לפטופים, ובערב נעבור לדרינקים. הרעיון הוא שהמקום יהיה פעיל כל הזמן כמיני־מרכז חדש בפלורנטין. זאת קפיצה למים עם המון רומנטיקה בלב. בינתיים מקבלים אותנו בזרועות פתוחות ואנחנו מתרגשים מהתגובות", מסכם בן ברוך. הוא מודה שבזמן מלחמה אין היגיון כלכלי בפתיחת עסק חדש. חשש כבד, לעומת זאת, יש בשפע. "אבל אהבת העשייה מחזיקה אותנו בכל התקופה המזעזעת הזאת. אנחנו פועלים ממקום של יצירה ותעוזה, וחשיבה עסקית שמעודדת אותנו כל הזמן ליזום ולהתפתח".
אברבנאל 52, ראשון-שבת מ-18:00, להזמנות