מסעדת הונג קונג דים סאם האהובה נסגרת, ובעליה חוזרים להונג קונג
כאילו לא הרסו את רחוב בן יהודה מספיק, עכשיו גם המסעדה הסינית האהובה, שריד אחרון לקרב הדים סאם הגדול, נסגרת בקול ענות, ותל אביב מאבדת עוד מוסד אוכל פשוט ואותנטי. נתגעגע לרגעים בהם דפקנו עשרים כיסונים בלי לחשוב, אז מזל שיש עוד הזדמנות אחרונה לטעום
"גם כיסונים הם סוג של נחמה" הוא מסוג המשפטים שמפזזים לנו בראש באופן קבוע, ואחרי שמונה שנים (וחצי!) בהם הונג קונג דים סאם היו בשבילנו נחמה יתרה, בעלת המקום הודיעה כי היא צפויה לסגור באמצע חודש ספטמבר, ואז תסגור את הגולל על סיפור הדים סאם של בן יהודה, תעלה למטוס בחזרה להונג קונג ושלום על ישראל. כלומר, מלחמה על ישראל. ואפילו בלי דים סום שישאר לנו לנשנש. איזה באסה.
>>
הונג קונג דים סאם נפתחה ברחוב בן יהודה ב-2016 על ידי שף פום הו, ושותפו וילי טאנג. הו היה דאז השף של המסעדה הסינית פוראמה, וטאנג היה מנהל אותה המסעדה. השניים הסתכסכו עם מנהל פוראמה, והחליטו לצאת לדרך עצמאית – אבל בכל זאת נשארו שכנים, בן יהודה 7 איכלס את פוראמה, בעוד שהונג קונג דים סאם נפתחה בבן יהודה 9. וזה לא מפתיע שעם כיסונים כאלה, הם לא פחדו מתחרות. בסוף פוראמה סגרה את שעריה ב-2019 (על אף שהסניף באשקלון עוד חי וקיים), ובבן יהודה נותרה אימפריית כיסונים אחת ובלתי מעורערת.
הונג קונג דים סאם הפכה למוקד עלייה לרגל עבור פודיז ושוחרי כיסונים רבים, עם תפריט מגוון שהיה בו ייצוג כמעט לכל מחוז בסין: מקנטון דרך שנגחאי ועד צ'יו צ'או. בתפריט היו לא פחות מעשרה סוגי דים סאם (לצד מרקים, סלטים ושלל מנות קרות מסורתיות), שהיו למרכז התפריט והוגשו מטוגנים או מאודים מנייר אורז או בצק חיטה בטכניקה מסורתית. המילויים והרטבים היו גם הם לפי מיטב המסורת, והתוצאה היתה שמיימית, וזהה בכל אחת מעשרות הפעמים שאכלנו במקום. מלבד הכיסונים, שהיו טעימים ברמות שגרמו לנו לדחוף עשרה מהם מבלי משים (אח, פלטת דים סאם. אנחנו נתגעגע), גם חווית האכילה עצמה הייתה גם היא אותנטית – מעיין מזלזלת צ'יינה טאון לפי הספר, בה אי אפשר להזמין מקום מראש, ישנו שירות קפוץ וענייני, אור פלורסנט בוהק ומחירים סבירים לכל הדעות.
אבל אז הגיעה מגפת הקורונה, שלא היטיבה עם הונג קונג דים סאם, ומאז היא לא חזרה למתכונת ישיבה ופעלה אך ורק בטייקאווי. ווילי טאנג עזב את המסעדה בתחילת המגיפה, ולא מעט זמן לאחר מכן הלך לעולמו השף הו ממחלה אחרת. אשתו הבטיחה לו לפני מותו שתשמור על המסעדה ותמשיך להפעיל אותה, וכך גם קיימה, עד שהגיע גם הרגע שלה להיפרד. המלחמה, יחד עם הקושי למצוא די עובדים כדי להשאיר את המקום פתוח, לצד ההריסות והבנייה ברחוב בן יהודה היו אלה שהכריעו את הכף גם בעבורה.
גברת הו החליטה שהגיע הזמן לפרוש לגמלאות, ולעשות זאת בחיק משפחתה בהונג קונג. הגיוני ולגיטימי למדי, ואנחנו מאחלים לה כל טוב, אך אין ספק שממש נתגעגע. המסעדה פועלת כרגע כרגיל עד ה-14.9, אבל נאמר לנו שתחנוני הלקוחות המושבעים אולי יגרמו לה למשוך עד סוף ספטמבר. "אני בעיקר מאוד שמחה על זה שאני סוגרת בתנאים שלי, ושלא הגעתי לרגע האחרון שכבר אי אפשר וסגרתי מתוך אילוץ", נמסר לנו מטעמה של הגברת. "חשבתי על זה הרבה זמן ופעלנו ארבע שנים אחרי שהו הלך לעולמו, אבל עכשיו זה הזמן המתבקש גם בשבילי".
להזמנות ממסעדת הונג קונג דים סאם: 054-287-3464
איסוף מבן יהודה 9