דרך כל בשר: 13 ההמבורגרים הכי טובים במשלוח בתל אביב
תל אביב היא אמנם עיר שבה אפשר לזרוק מכל נקודה אבן, וכנראה שתפגעו בהמבורגר מוצלח. אבל בשביל להיות המבורגר שמוצלח במשלוח, צריך להיות באמת מיוחד. ו-13 ההמבורגרים האלו שורדים את הנסיעה עם השליח מבלי לאבד טיפה מהקסם
אמריקה בורגרס
כשעוצמים את העיניים ומדמיינים דיינר רואים בדמיון מקום עמוס גרילים רוחשים, אורות ניאון ולקוחות מורעבים שיורדים על המבורגרים אימתניים. באמריקה בורגר החזון מתממש עד לדרגת ניחוח הבשר החרוך פלאס תוספות שתכף ניגע בהן. הבשר, שבו הכל מתחיל, עובר תחת ידיו המיומנות של תמיר לוי ממסעדת מו ומו ברחובות, שהוא אחד השותפים. הנתחים נטחנים גס מדי יום ועולים על הפלנצ'ה בארבע גרסאות: קלאסי, חריף, צ'יזבורגר והמבורגר אמריקה עם בצל מקורמל ובצל סגול כבוש. הקציצה עצמה בעובי בינוני ויש לה מרקם עסיסי וקפיצי, ניגוד כיפי ללחמנייה רכה ודי דקה שסופגת את המיצים. עד כאן הכול טוב ויפה, אבל מה שמייחד את המקום לעומת המבורגריות אחרות נעוץ דווקא בתוספות – למשל חמוצים מטוגנים שרק בשבילם שווה לסבול את הריח שנדבק לשיער.
להזמנה בוולט או בתןביס
בנץ בראדרס
בנץ היא המבורגריה שכונתית באווירה משפחתית מפלורנטין שכבר הספיקה להתרחב לסניף מצליח באזור הכי תחרותי של המבורגרים – אבן גבירול. אך ההמבורגר שלה רחוק מלהיות שגרתי ותמים והוא פשוט נהדר. ההמבורגר הקלאסי מורכב מקציצה מבשר מיושן שנצרבת כהלכתו בגריל, ונחה בין לחמניות רכות המשוחות היטב בריבת בצל, איולי ברביקיו, רוקט וחסה, בצל כבוש, עגבנייה טרייה ותוספת צ'דר שהשילוב הגבינתי שלה מתאזן עם מתיקות הריבה ומחמיא להמבורגר כולו.
להזמנה בוולט
גורמה 26
ההמבורגר בגורמה 26 לא חוסך מאיתנו באף אלמנט וטוב שכך. בתפריט למשל, המבורגר מבשר בקר עם בייקון קריספי וגבינת אמנטל, בשר בקר עם גבינת רקלט שווייצרי, בקר עם פירורי גבינה כחולה ונגיעות תפוח עץ מקורמל. היהלום שבכתר נקרא La Truffe ("כמהה") – המבורגר מבשר בקר, איולי כמהין, חזה אווז מעושן עם טעם חזק, טוויל גבינת פרמזן וגפרורי בטטה קריספי. אכלנו אותו בתאווה עד הביס האחרון ומיותר לציין שהיה קשה מאוד לתפקד אחר כך. הצ'יפס מגיע עם רוטב גבינה כחולה מושלם או איולי שום מושלם לא פחות, וגולת הכותרת היא ללא ספק לחמניית בריוש שעוטפת את הקציצה ומשדרגת את ההנאה גם בבית.
להזמנה מהאתר, בוולט או בתןביס
דה ליטל בורגר שופ (TLBS)
גם לאחר שהדוכן הקטן התרחב לשלושה סניפים, עדיין מגישים כאן בסך הכל ארבעה המבורגרים – אבל כל אחד אליפות. אם זו פעם ראשונה שלכם ותרו על ההמבורגר הקלאסי והצמחוני (אלא אם אין ברירה מבחינה מצפונית) ולכו על הבלומנת'ל – הומאז' ראוי לשף הסטון בלומנת'ל. מדובר בהמבורגר משפונדרה ותערובת נתחים שהשף און משען (אורבנו) שומר קרוב לחזה. הם מעובדים יחד לקציצה נוטפת סקס. טופינגז מקוריים ומעניינים מסוגם משווים ומעלים: אננס צלוי, ריבת צ'ילי מתוקה חריפה, בייקון טלה וגבינת בושה. נפטרנו, ביי.
להזמנה מהאתר או מוולט
דיקסי
זה נכון שדיקסי נודעים יותר בשל הכנפיים וההום פרייז, אבל הביפבורגר שלהם בכלל לא פראייר – 250 גרם (זוכרים שפעם המבורגרים היו גם גדולים?) בלי התחכמויות מיותרות, מבשר איכותי ועם טעם של פעם. הבשר העסיסי נוטף שומן שמלכלך בכתמים את הצלחת, קצוץ לחתיכות גסות בתערובת שמשאירה את הטעם של הבשר במרכז. אין תוספות מיותרות, שואו-אוף להטוטני או לחמניות עם כיפות. פה אוכלים כמו בדיינר אמריקאי קלאסי, והכל משדר גישה של ישר לעניין. אל תהיו ילדים, קחו את ההומפרייז כתוספת. וכן, זה מגיע פשוט מושלם במשלוח.
להזמנה מהאתר או מוולט
הדסון לילינבלום | חוק וצ'דר
בדיוק כמו במקדש הבשרים שברמת החייל, גם באחיו הקטן שבלילינבלום נותנים, כצפוי, כבוד לבשר. לכן ההמבורגר שמגישים כאן הוא על טוהרת הבשר הטרי, בקר ישראלי מפרות מבכירות. לחמנייה רכה ואוורירית במתיקות מופחתת, פיתוח של השף מתן אברהמס, עוטפת את אחד ההמבורגרים המשובחים ביותר של תל אביב: קציצה עבה, שחומה ועסיסית במשקל 200 גר' שמתובלת במלח ופלפל בלבד כדי ששום דבר לא יפריע חלילה לחומר הגלם העיקרי. חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל מוגשים בצד, ולשם מי שחייב את השחיתות שלו ברמה גבוהה – עם גאודה מהולנד, ביצת עין, בייקון וצ'דר מאנגליה. נכון שמה שתשלמו כאן יקנה לכם במקום אחר גם תוספות (לפעמים ברבים), אבל בשביל איכות צריך לשלם. ופה זה באמת משתלם, עם מה שהוא כנראה ההמבורגר הכי טוב במשלוח בכל תל אביב.
להזמנה בוולט
ויטרינה
התור הארוך שמשתרך תמיד מול הדלת של הוויטרינות באבן גבירול ולילינבלום אינו מרתיע את הממתינים, אבל האתגר האמיתי הוא לתפוס אותם זמינים למשלוח. כי בסוף זה שווה כדי לשים את היד על הגביע הקדוש – אחד מכמה סוגי המבורגרים מתוחכמים שמגישים כאן. קציצה צלויה בשלמות היא הבסיס, ועכשיו אפשר להתפנות לבחון את הקומבינציות. באפשרויות: צ'יז באטלר עם ריבת בצל, גאודה וגבינה כחולה, או ריפאבליק עם ריבת שזיפים, ברי ואגוזי לוז. לא זאת בלבד, גם הצ'יפס בוויטרינה משגע והפך לאייקון עירוני – חציו מתפוחי אדמה וחציו בטטה (50:50), עם גרידת לימון ופטרוזיליה.
להזמנה בוולט
לוקאל בורגר
לוקאל בורגר, שממוקמת באזור רווי ההמבורגריות שבין נחלת בנימין לאלנבי, הפכה ללהיט כמעט בן רגע בקרב אוכלוסיית חובבי ההמבורגרים בעיר. אלון פלד ואביב כהן מציעים שם סמאשבורגר בסגנון אמריקאי לפי הספר, וגם קריספי צ'יקן שזכה לתהילה עוד בימי הקורונה כשפלד הכין מנות מביתו. אבל באנו לדבר פה על המבורגרים, וזה מה שחשוב לנו כרגע: מדובר בקציצה דקיקה עם מלא קראסט שבו מצויים כל הטעמים, עם פרוסת צ'דר והתוספות הבסיסיות. באמת שלא צריך יותר.
67 ש"ח לארוחה שכוללת צ'יפס ושתייה, אחד העם 30
מיטבר
במיטבר עושים בדיוק מה שצריך לעשות – פשוט לא להפריע לבשר וגם לא לנו. מדובר ב-250 גר' של בשר אנטריקוט טרי טחון במקום, קצת מלח, קצת פלפל – וזהו, זוהי התורה כולה. שדכו לזה לחמנייה רכה ונהדרת שעוטפת את הקציצה ברוך בלי לגנוב לה את הפוקוס, פרוסת עגבנייה פריכה, שתי טבעות בצל לבן, צ'יפס מושלם בצד – והנה לכם הקלאסיקה במיטבה (והיא הייתה כזאת הרבה הרבה לפני שהמבורגר הפך למנה העירונית הרשמית שלנו).
מחיר 82 ש"ח עם תוספת, שדרות ח"ן 52, 03-6956-276
פאט קאו / ג'אנגו
המבורגר כמעט נטו: בלי עגבנייה, בצל וחסה, בלי טופינגז משוגעים ובלי רטבים מעוצבים. העיקרון פשוט: קציצה, איולי, לחמנייה וזהו. ואיפה החסה והעגבנייה? מי צריך את זה כשיש בשר כזה. ההמבורגר עצמו מורכב מגידול מקומי שהרכיב הקצב שגיא טריגר. מדובר בהמבורגר שמיטיב להיות ג'וסי ובשרי מאוד, כשאיכות הבשר ניכרת בכל ביס. הלחמנייה עוברת קליה קצרה בגריל ומקבלת טעם מעושן, ואיולי פיקנטי סוגר את הפינה. גבינת גאודה ושלום על ישראל.
49 ש"ח להמבורגר קלאסי, דיזנגוף 265
פוד טרמינל / ביג איב
ההמבורגר הזה היה אחת מהפתעות השנה שלנו, כנראה בגלל שאנחנו לא מצפים ממקום שמנסה להתמחות בארבעה סוגי מטבחים שונים לקלוע עם המבורגר כל כך מוצלח. אבל נראה שבביג איב – האפיק ההמבורגרי של פוד טרמינל – לא מוותרים על אף קציצה. זה אמנם המבורגר שמגיע ממפעל אוכל, אבל אחד ממפעלי האוכל המקצועיים שראינו, כך שיש לו תחושה של המבורגר בעבודת יד, וזה עוד מבלי לדבר על ההמבורגרים המיוחדים, שכוללים תוספות מותאמות אזור ומייצרים כריך עסיסי ומפוצץ טעם. מה גם שהוא נבנה מראש לתפקד כהמבורגר משלוחים מושלם, והוא מצליח לקלוע. נסו פעם אחת את הביג צרפת שלהם, עם פונדו גבינות ובצל מקורמל, ולא תאמינו שזה יצא ממקום שגם מכין אוכל אסייתי.
להזמנת משלוח באתר
פורט 19
פורט 19 הוא מוסד מבית היוצר של הקצבייה "סוד הבשר", ועל כן הבשר הוא טרי ואיכותי ביותר. קציצת ההמבורגר הקלאסית עשויה משילוב מנצח של נתח קצבים, שפונדרה ואנטריקוט, והיא נותרת עסיסית וג'וסית בהחלט כמו בימיו הראשונים של פורט 19, כשהיה סנסציה עירונית בתחום הבורגר. הבונוס האמיתי הוא שהתוספות מתחלפות ויש ספיישלים ייחודים ועונתיים שמתחלפים מדי חודש. החודש למשל, מדובר בהמבורגר מבשר קצבים קצוץ ומעושן עם רוטב בייגלה מומלח ומייפל – ליקקנו את האצבעות, ליטרלי . ומה יהיה בחודש הבא? יש רק דרך אחת לגלות ואנחנו מתכוונים לנקוט בה.
להזמנה באתר או בוולט
פריז טקסס
את ההמבוגרייה המוגזמת הזו סימנו עוד כשהיא שכנה במעמקי רמת גן, וגם כשפתחה סניף בגבעתיים – אבל בשנה האחרונה היא סוף סוף הצטרפה באופן רשמי למדינת תל אביב עם סניף נאה בראשית רחוב הרצל (וד"ש לדליסימו האהובה), וכך פריז טקסס סוף סוף זכאית להיכנס לרשימה שהיא ראויה לה. לפני שהגיעו העירה, הם שיכללו את רמת הפרעות עם אצבעות גבינה מטוגנות ופריכות, טופינגס ברמה גבוה וביס סופי שצריך אחריו לקבוע תור לקרדיולוג, אבל לפחות תמותו מאושרים. הסופר סמאש שלהם, עם הגבינה, אצבעות הגבינה, הבצל המקורמל והחגיגה הזו כולה היא אחד הסמאשים הטובים בישראל. הסמאש הרגיל שלהם עשוי להיות הסמאש הכי טעים שאכלתם, והוא עובר מדהים גם את הזמן עם השליח.
להזמנה מוולט