טיים אאוט timeout

קאב קם

03-6889960
צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
לינקולן 11
תל אביב יפו
מפה
שעות פתיחה:
שני־שבת
18:00־1:00

כל האירועים בקאב קם

  • הכל
  • היום
  • מחר
  • בסופ"ש
  • בשבוע הקרוב
  • בחרו טווח זמנים
  • הכל
החל מיום:
עד יום:
חפש
סגור
לא נמצאו אירועים להצגה, אנא חפשו בטווח תאריכים אחר

ביקורת: קאב קם: חריף, צורח, מטלטל

על רקע עשרות מסעדות השעשועים בעיר - החתרנות של קב קאם, הבר החדש של בית תאילנדי, היא לאו דווקא באוכל, אלא במקצוענות 
| מאת: אלון הדר

בשנים האחרונות כמעט לא ישבתי בבית תאילנדי, אחת המסעדות הכי אהובות בעיר, בייחוד על שפים. משהו לא מזמין בחלל המסעדה שהתעקשה לשמור על חוסר סטייל. לעומת חוויית הבילוי, התפריט קפדני הרבה יותר. רובו מורכב ממנות אמצע הדרך גדולות ומשביעות, אבל בביצועים שבאמת לא ראו ממטר את המסעדות האסייתיות בעיר. בעלי קשרים למטבח או לבעל הבית יריב מלילי ידעו מתי להגיע ומה להזמין מחוץ לרשימה המוכרת, ואז זכו לפי העדויות לחוויות מסעירות. לא הייתי שותף לחגיגה, וטוב שכך. מסעדה נמדדת בתפריט הציבורי שלה.

בר האוכל החדש שפתח מלילי ברחוב לינקולן הוא הזדמנות להוציא את המנות הקטנות והפרטיות לנחלת הכלל. בלי מחויבות מגבילה לפליי ליסט אקונומי בנוסח עדות הפאד קפאו שצצות בכל מתחם תל אביבי. זו לא משאלת לב, אלא האני מאמין שחוזק בסיפורי אקסטרים שסימנו כי הוא רוצה ללכת הכי רחוק שאפשר: חריף, צורח, מטלטל.

קאב קם, האח הצעיר והבועט של בית תאילנדי. צילום: נמרוד סונדרס

קאב קם, האח הצעיר והבועט של בית תאילנדי. צילום: נמרוד סונדרס

ההתפעמות בכניסה מהמקום החדש והמעוצב, מפוצץ האופי, שבו האוריינטלי רק מהדהד ולא מוטח לך בפרצוף, רק חידדו את התחושה שהחוויה הפרטית שלי מבית תאילנדי לא נבעה מדווקאות. נהניתי כל כך להתיישב (ואפילו לא על הבר) והפכתי מאושר משני הקוקטיילים: מרגריטה מתובלת (כולל שפתיים משוכות במלח־צ׳ילי) וקפאו – וודקה, צ׳ילי ירוק ובזיליקום תאילנדי. הם היו ארומתיים, מאוזנים, מחוזקים באלכוהול איכותי (דון חוליו, קטל 1). רק התינוקות שצווחו מאחת הפינות נון סטופ עלו קצת על העצבים. בר או דיאדה?

מנת הפתיחה הכי טובה בעיר

התפריט אמנם ענקי, אבל חומרי הגלם לא מתפזרים – ברוסט חזיר, לברק, שרימפס ועוף. המון עוף. בגזרת הגינה אלו הפטריות, הפאפאיה והבוק צ׳וי. הקוקטיילים והוויב מסביב זעקו קראנצ׳י והוזמנו ביסים פריכים – לביבות כפתור לברק עם לטיפה של קארי אדום עדין ומעולה, כנפי עוף שהן בחזקת שוחד בחירות וכיסונים מטוגנים של שרימפס, עוף וחזיר (נטולי עשבי תיבול). אולי מנת הפתיחה החדשה הכי טובה בעיר. כן, גם טיגון עמוק אינו מובן מאליו. דווקא הסום טאם הקלאסי על בסיס סוכר, לימון ורוטב דגי אנשובי לא זעק פאפאייה. מוזר, שלוש גרסאות בתפריט, והמקורי מ"הבית" הפך מודל חיקוי לעשרות מסעדות בעיר, אבל הערב הוא קצת תעאבן.

על השרימפסים החלוטים אי אפשר היה להוציא את דיבת העייפות – קטנטנים אבל מתקתקים, חלוטים קלות ומלווים בנענע ושום. במקומות אחרים הייתי מנשק את המנה המינימליסטית, אבל כאן רציתי לקבל את המרכיב הנוסף, המתעתע, המבהיל, התוסס. כן, גם המסריח – שהחך המפונק שלי יובך. שבלוטות הטעם יסתבכו בתוך עצמן. שאכריז פה: דרוש פסק זמן.

אבל ספינת הטעמים לא טוטלה בים סוער, אלא זרמה לאטה בנחל. אותה תחושה ליוותה את פיסות הלברק המטוגנות, העטופות בעלי צ'אפלו (Chaphlu) שהוגשו בסירות של עלי חסה פריכה. מנגינה נעימה ומתקתקה, אבל מוכרת – ג׳ינג׳ר, למון גראס, בוטנים, שאלוט. איפה השטן הערב?

מלילי במיטבו

החלטתי לנער את השולחן. הקא מו, רגל החזיר בבישול ארוך, היא בדיוק מסוג המנות שאתה פוגש בתפריט ומתרגש עוד בטרם הגיעו לשולחן. כמה כאלו אתם מכירים? תשעה תבלינים הבטיח התפריט והאף כבר התרחב. הבשר בבישול ארוך, נחתך, אבל לא התפורר, וקיבל מכת חום נוספת שנתנה לו את הפריכות המתבקשת; והכל שחה ברוטב שמנוני מזמין. סטיקי רייס שהוגש על סטיק עץ ונחרך קלות על הגריל היה בחזקת החלה הסופגת. זה מלילי במיטבו – בוגר, מודע לכל מהלך, שום רסיס אינו ניסוי על חשבון הסועדים. שף נעדר מניפולציות. על רקע עשרות מסעדות השעשועים בעיר, החתרונות  היא לא באוכל, אלא במקצוענות.

רציתי עוד אש, שהעצבים במוח יותכו. מנת הברוסט חזיר על הווק (שלושה מתוך ארבעה פלפלים חריפים. בפועל הרגיש כמו פלפל וחצי) סיפקה את התאווה. הבזיל התאילנדי שאין עוד מלבדו נתן את טעם האניס המשכר הפרטי שלו, אבל מחוללי המהפכה היו חתיכות של שורש הקרצ׳אי (ג׳ינג׳ר נחות, או ג׳ינג׳ר בר), פיסות קטנות שהצליחו לרקוד טנגו – ולא רק לתבל – את הבשר הבומבסתי. זו גדולה של מרכיב, וכמה הייתי שמח לפגוש עוד בנדיטים כאלו. רעידת אדמה הורגשה ברחבי הארץ, אבל ההתפרצות הוולקנית תמתין להמשך.

שורה תחתונה: טעים טעים, אבל לא מפוצץ את המוח

חשבון בבקשה:

  • 3 קפאו 126 ש"ח
  • טום ים מרגריטה 52 ש"ח
  • שרימפס קריסטל 46 ש"ח
  • כיסים פריכים 52 ש"ח
  • מיאנג פלה לואי סואן 48 ש"ח
  • תבשיל רגל חזיר 68 ש"ח
  • חזיר וקרצ׳אי 68 ש"ח
  • סום טאם 38 ש"ח
  • סינגה חבית 28 ש"ח
  • סטיקי רייס 7 ש"ח
  • טראפל 18 ש"ח

 

סך הכל: 551 ש"ח

 

		  
now Silence is Golden SRV:SRV1 on: 1132b7ef270361ea