טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

הוטל דה ויל

מטבח: ביסטרו

כתובת:
דיזנגוף 230
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

ביקורת: הוטל דה ויל יצירתית ומפתיעה, אבל עדיין חורקת בקטנות

הוטל דה ויל החדשה של יוגב ירוס מבצעת היטב קלאסיקות צרפתיות, אבל עדיין קצת מזייפת - למשל בחיוב על הבגט ובהגזמה עם הסוכר
| מאת: דניאל שק

הוטל דה ויל – בית העירייה בצרפתית – הוא אמנם מושג גנרי כי יש כזה בכל עיר, אבל יותר מכל הוא מזוהה עם פריז. בגלל הבניין הניאו גותי היפהפה, בגלל תחנת המטרו השימושית או בגלל חנות הכלבו BHV. עכשיו יש גם לתל אביב הוטל דה ויל, רסטו בר שקם על חורבות קפה מיכל הוותיק. אבל כשאתה מרים את העיניים מהתפריט, במקום את הסיין אתה רואה את דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי והדבר היחיד שקשר בין שתי הערים באותו היום הוא שבשתיהן שררו 35 מעלות.

בניגוד למקומות מסוימים שמנסים באופן גמלוני להידמות למקום אחר, ההומאז' שעשו המעצבים של הוטל דה ויל לפריז חינני ואפילו עם חוש הומור. מהצלון האדום ועד לתפריט שכתוב בצרפתית ועברית ובגופן ביסטרואי טיפוסי – הכל חמוד, כולל כמה שגיאות כתיב והעובדה שכשנגמר אוצר המילים מצאו פתרונות באנגלית – angel hair, או אפילו בעברית – tosafot. רק עצה קטנה: אתם רוצים להיות פריז? אל תגבו 18 ש"ח על בגט, פשוט תניחו סלסלת לחם על השולחן, ככה בלי לשאול בכלל. שמחתי לעזור.

כמו במקומות אחרים שלא בדיוק יודעים אם הם בר או מסעדה, התפריט קומפקטי, אבל אלו אינם נשנושי ברים אלא אוכל של גדולים. יש בו כמה דברים שהיית מצפה מכל ביסטרו וגם כמה הפתעות מסקרנות – מה שמתאים ליוגב ירוס, השף שגויס לכאן ממל ומישל המצוינת. הפתעה כזו צדה את עינינו מיד: קרואסון שקדי עגל – חומר גלם מאתגר ביותר, מעדן שקל להפוך אותו לגוש צמיגי נוטף שומן. ירוס מכין נתחים מושלמים של שקדי העגל, מעט צרובים מבחוץ ונימוחים מבפנים, ובעיקר עשירים בטעם המיוחד שחובבי איברים פנימיים מתמסרים לו באהבה. כסביבת טעם נבחר איולי בניחוח לימונים כבושים וזה עובד מצוין. מה שכמעט מיותר הוא הקרואסון, שאחרי שנספג באיולי ושומן עגל ממילא לא יכול לשמר איזשהו מרקם או טעם משלו וכך נגזר עליו להסתפק בתפקיד של עטיפת בצק חסרת אישיות.

קרואסון שקדי עגל בהוטל דה ויל (צילום: בן יוסטר)

ביצוע נהדר למנה ידועה מצאנו בפאטה קרמי מכבדי עוף וברווז שמוגש בצלוחית כמו קרם ברולה וכמוהו גם זכה לשכבת סוכר מקורמל ממעל, מה שהוסיף לו מתיקות מתונה שמיטיבה עם כבדים. סלט עם גבינת עזים חמה הוא קלאסיקה של ביסטרו והטוויסט של ירוס הוא להראות גם לגבינה את נחת להבת הברנר וגם אותה להפוך ל"ברולה". בעוד הסלט עצמו, העשוי עלים ירוקים, היה מהטובים שטעמתי בעיר – עם ירק שנבחר בקפדנות וויניגרט טעים ומאוזן – הסיפור עם הגבינה לא צלח, בעיקר כי לא הייתה איכותית מספיק ונותרה תפלה ויבשושית. מנת "קוויאר לעניים", כלומר מעט ביצי דגים צבועות בשחור וביצי סלמון לצד קרם פרש ותפוצ'יפס ביתי, אינה ראויה למסעדה ברמה הזו.

הוטל דה ויל ׁ(צילום: אנטולי מיכאלו)

הוטל דה ויל ׁ(צילום: בן יוסטר)

ברווז הוא חומר גלם די נדיר בארץ ולכן כשכבר מוצאים אותו בתפריט של מסעדה, כמעט חובה להזמינו. כאן הוא מוגש באחת הדרכים הקלאסיות במטבח הצרפתי – ברוטב תפוזים. נתחיל בזה ששוק הברווז טובה מאוד, עסיסית ועשירה בטעמים העמוקים של בשר כהה. נמשיך ונאמר שסביבה יש ירקות באיכות נהדרת – פיסות שומר ונתחי חסה בייבי ג'ם שנצלו במשורה ושמרו על פריכות וטעם. נסיים ונאמר שהרוטב מבטא היטב את רוח המנה עם ארומה נוכחת של מיץ תפוזים וקליפתו. אלא מה? על הכל מעיבה נוכחות קיצונית ומעיקה של מתיקות שהופכת את הרוטב למעין ריבת תפוזים. ממש חבל וקל לתיקון. מגוון ירקות אל דנטה היו גם גולת הכותרת במנת חזה עוף צלוי, עדות למיומנות יוצאת דופן בטיפול בירקות. ולבסוף מנת הביסטרו האולטימטיבית – סטייק פריט. בהוטל דה ויל היא בדיוק מה שמצופה מהביסטרו השכונתי, כלומר היא אינה בלתי נשכחת אבל עשויה ללא דופי. הבשר באיכות טובה, הצלייה מדויקת, חמאת עשבי תיבול מוסיפה עסיס והצ'יפס מצוינים (רק המחיר כפול).

מוס שוקולד איכותי (אף הוא מתוק מדי) ומילפיי יצירתי חתמו ארוחה שניכר לכל אורכה שילוב בין אהבת המטבח הצרפתי הקלאסי, חוסר רתיעה מאתגרים ומיומנות של ממש במטבח. את הנוף למרבה הצער לא ניתן להחליף.

מה זה? יוגב ירוס מדלג מאיטליה לצרפת

שורה תחתונה: אוכל צרפתי קלאסי עם כמה טוויסטים יצירתיים של שף מצוין וגם כמה חריקות

החשבון:
סלט שברה 48
קרואסון שקדי עגל 68
פאטה ברולה 46
ביצי דגים 38
שוק ברווז קונפי 96
סטייק פריט 118
חזה עוף צלוי 78
מוס שוקול ד 38
מילפיי 42
פרייה גדול 24
4 כוסות קאפריס רוזה 136

סה"כ: 732 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601