טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

התאילנדית בסמטת סיני

מטבח: אסיאתי

צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
הר סיני 1
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.5
אוכל7שירות7אווירה8תמורה8

ביקורת: האש עוד בוערת

חזרנו לתאילנדית בסמטת סיני ושמחנו לגלות שגם אחרי שנתיים וחצי אווירת הבילוי לא באה על חשבון האוכל. וכן, המנות עדיין חריפות אש
| מאת: דניאל שק

יש המון מסעדות שמתיימרות להגיש אוכל תאי. רובן מגישות בעצם מטבח מעורב עם סממנים אסייתיים, כזה שמסתפק בלתת בהם סימנים: מתוק (מאוד), חמוץ, חריף (קצת), והמתוחכמים מוסיפים קצת רוטב דגים. זה נוח לבריות, בעיקר המערביות, זה לא מצריך המון ידע ומתחת למתיקות אפשר גם להחביא חומרי גלם ירודים. להתמודד עם המטבח התאי האמיתי זו כבר משימה הרבה יותר מורכבת, שבנוסף לידע מעמיק, מציאת חומרי הגלם וניסיון, גם מצריכה מידה מסוימת של אומץ לב, כי זה לא מטבח מתחנף והוא לא מתאים לכל חך. יש שם כל מיני חומרים מוזרים, עשבים עם טעמים זרים וכן, הוא חריף מאוד, אפילו בגרסאות המתונות שלו.
מתי מעט מסעדות בתל אביב עושות את זה. התאילנדית בסמטת סיני נענית לאתגר, אף שמעצם בחירת המיקום שלה, באחת הפינות הכי קוליות של חיי הלילה של תל אביב, היא מכריזה על עצמה כמקום בילוי ולא רק כמסעדה, כולל אלכוהול, וייב, מוזיקה והמוני יפים ויפות שמסתובבים סביבה. ובכל זאת, זו מסעדה תאילנדית מהזן האותנטי, שגם שנתיים וחצי לאחר שנפתחה שווה ביקור.

הינגלאי בתאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

הינגלאי בתאילנדית בסמטת סיני. צילום: רן בירן

אם אתם לא מסוגלים לאכול חריף, אמנם תמצאו מה לאכול, אבל תחמיצו כמה מהמנות הכי טובות ותפספסו חלק מהחוויה. חברתי לשולחן הזילה דמעות וסבלה, אני הזלתי דמעות ונהניתי. למנה הראשונה שנחתה על השולחן, נאם טאק – פרוסות שייטל, מגוון בצלים, נענע, אורז קלוי, צ'ילי גרוס, רוטב דגים וליים – היה אפקט של ריכוך ארטילרי. כבר במנה המצוינת הזאת מגלים שהחריפות, כל כמה שהיא הולמת בך, לא משתקת את בלוטות הטעם ויש המון מרחב לטעמים האחרים. עובדה שלאחריה הגיעה מנה לא חריפה של דג בטמפורה, פומלה, קשיו, שרימפס יבש ועוד ואף שהדג היה יבש ומעט צמיגי, הוא היה מוקף בדברים טובים ויכולנו ליהנות ממגוון ניחוחות נעימים.
במקום סום טאם קלאסי העדפנו גרסה משודרגת עם שיפודי פרגית עסיסיים שטבלו במרינדה חמצמצה מבוססת סויה, שום וסרירצ'ה. גם הסלט עצמו היה בסדר, פריך ורענן, גם אם קצת מתוק מדי לטעמי.

התאילנדית בסמטת סיני. צילום: בעז לביא

התאילנדית בסמטת סיני. צילום: בעז לביא

כואב אבל עוד

חלל המסעדה מרווח מאוד וכולו פונה אל החוץ, אל הכיכר השוקקת המאכלסת גם את פורט סעיד, שישקו וסנטה קתרינה. צוות המלצרים גדול והתחלופה ליד השולחן תכופה. בשיחה המקדימה עם המלצרית המנומסת והידענית שלקחה מאתנו הזמנה התנהל דיון על מתי להגיש טום יאם גאי – מרק חמוץ חריף לשני סועדים. היא הזהירה שזו כנראה המנה הכי חריפה בתפריט ואני סירבתי להירתע. הצעתי שהמרק יוגש אחרון, כדי שלא יאפיל על השאר, אבל היא אמרה שזה נוגד את סדר הארוחה התאילנדית. נכנעתי, ובכל זאת, המרק התמהמה וגם זמן רב אחרי שהצלחות שלנו פונו הוא לא הגיע, עד שהמלצרית חזרה עם התנצלות ואמרה שרק עכשיו הבינה שהייתה תקלה ושאלה אם נרצה לבטל. לא רצינו והיה שווה לחכות. המרק עשיר, עם עוף ושלל עשבים, פטריות, גבעולים ושורשים וכיון שהוא מוגש בסיר מתכת עם חימום מתחתיו והוא מבעבע, הוא נראה כמו שיקוי של מכשפות. ואכן יש בו משהו מכשף וממכר, כך שלמרות החריפות שאין דרך אחרת לתאר אותה מלבד אש הגיהינום, אתה לוגם קצת, אוכל פטריה ופיסת עוף ונח וחוזר חלילה. מנה פשוט נהדרת.

בדרך אל המרק עוד אכלנו פאד צי יו, מנה לא ממש מעניינת של אטריות אורז, עוף, שיטאקה ורוטב צדפות וקאוסוי, קארי מאוד טעים מאזור צ'אנג מאי, עם הרבה כורכום, ג'ינגר, מחית צ'ילי, חלב קוקוס, עלי חרדל כבושים ואטריות ביצים שחלקן מבושלות וחלקן קריספיות. הקארי הזה היטיב להמחיש את יכולת המטבח של התאילנדית בסמטת סיני להשתמש בחריפות לא כמסך, אלא כרקע לרטבים מורכבים והרמוניים.

אפשר להתווכח אם ההכלאה בין מסעדה לבר עם רקע קולני של מייקל ג'קסון היא התפאורה האידיאלית לאוכל שמגיע לו שיהיה שחקן ראשי, אבל למה להתקטנן? בסוף זה מסתכם בבילוי של ערב מהנה.

נ.ב. לא דרשנו, לא התלוננו, אבל המרק נמחק מהחשבון. קלאסה.

מה זה: בנגקוק ותל אביב נפגשות בהר סיני

כוכבים: 4

שורה תחתונה: הרבה יותר מפאד תאי

חשבון בבקשה:

נאם טוק – 42 ₪

יאם פלא – 44 ₪

סום טאםאיסן–52 ₪

טום יאם עוף –ע.ח.ה.

קאוסוי– 54 ₪

פאד צי יו -56 ₪

אורז מאודה – 5 ₪

סטיקי רייס – 7 ₪

צלחת ירוקים – 7 ₪

מים מינרלים – 12 ₪

קולה זירו – 12 ₪

½ סינגה– 35 ₪

סה"כ – 326 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 1127911d3a532