טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

התאילנדית בסמטת סיני

מטבח: אסיאתי

צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
הר סיני 1
תל אביב יפו
מפה


כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.5
אוכל7שירות7אווירה8תמורה8

ביקורת: "התאילנדית בסמטת סיני": קוקטיילים מצויינים ומנות לא מאוזנות

האוכל בתאילנדית בסמטת הר סיני חריף מאוד ולא ממש מאוזן, אבל אז הגיעה הנקניקייה והפכה את הארוחה על פיה
| מאת: גיל אקרמן

ואז הגיעה הנקניקייה.

בתפריט היה כתוב שהמקור שלה הוא ממחוז צ'אנג מאיושני; ביסים ממנה זרקו אותנו בדיוק לשם – כפר קטן השוכן בהרים של צפון תאילנד, שולחן עץ ישן, מרפסת המשקיפה ליער טרופי סמוך, באוויר תערובת ריחות של תבלינים יבשים. אחח תאילנד.

רק כשפתחנו את העיניים הבנו שאנחנו עדיין בתל אביב, במתחם בית הכנסת הגדול, מוקפים עשרות ניאו היפסטרים שצובאים על התאילנדית החדשה, מחכים שאחד השולחנות במסעדה יתפנה סוף סוף.

נקניקייה. זה מה שהקפיץ ברגע את התאילנדית ממתחם הר סיני מעוד מקום היפסטרי נחמד לליגה של הגדולים. הנקניקייה הייתה עשויה בשר בקר אוורירי מתובל בשום, עשב לימון, ג'ינג'ר ומחית שרימפס. לצדה הוגש נאם פריק נום – ממרח חציל מהטובים שאכלתי בחיי – ופרוסות של צ'ילי, כרוב, מלפפון ועשבים ארומטיים. כל כך הרבה טאץ' וידע היו בנקניקייה הזאת, שממקום שאולי הייתי חוזר אליו כדי לשתות דרינק, הפכה התאילנדית החדשה ברגע אחד למקום המסקרן ביותר במתחם הר סיני.

מתחם הר סיני (אזור הבילויים סביב בית הכנסת הגדול באלנבי, לאלו מכם שנחתו אתמול בתל אביב) הפך בתוך זמן קצר למתחם הקולינרי המעניין ביותר שקם בתל אביב בעשר השנים האחרונות – פורט סעיד, סנטה קתרינה, שישקו ועכשיו גם התאילנדית החדשה. בפעם הבאה שיש לכם תייר מחו"ל, קחו אותו לסיבוב בכל המקומות האלה וספרו לי איך היה.

התאילנדית מהר סיני היא מסעדה גדולה עם מחירים נוחים ועיצוב חצי מלוטש, חצי מלוכלך. הקהל הוא ערבוב של היפסטרים מעודכנים וקהל בוגר יותר, וכולם מתענגים על הקוקטיילים האקזוטיים שהמקום מציע. עד לאותה נקניקייה חשבנו שבעלי המקום בעיקר מכוונים לכך – אוכל סבבה, לא מלוטש, עם אווירה מגניבה וכמות כיסאות מספקת המאפשרת להרוויח קצת מהאוכל והרבה מהאלכוהול. אך כאמור, הנקניקייה טרפה את הקלפים.

המסעדה נפתחת כרגע רק החל מהשעה 19:30 (עד הפתיחה נאלצנו להמתין בסנטה הסמוכה, קולטים בזווית העין מבקר אוכל מגוף תקשורת אחר) ואין אפשרות להזמין מקום (אין טלפון, אפשר לבוא ולהזמין ליום אחר או להתפלל לשולחן פנוי).

חוץ מהנקניקייה, רוב המנות שטעמנו סבלו בעיקר מחוסר איזון בטעמים, ליתר דיוק – מטעם אחד בולט (שכידוע כלל לא נחשב טעם) – חריף (בפעם נראשונה אני נתקל במסעדה שבתפריט שלה יש מדרג חריף, שבאמת משקף את רמת החריפות של המנות). שלוש המנות הראשונות פשוט שרפו לנו את הפה, ואני מוכן לחתום על כך שיכולת החריף שלנו טובה בהרבה מזו של רוב לקוחות המסעדה. פשוט בערנו.

הארוחה החלה עם מרק טום יאם שהיו בו כמה בעיות: א. הוא היה חריף בצורה קיצונית עד שאין שום יכולת לחוש בטעם אחר. ב. היו בו איזונים הפוכים בין מרכיבים לא אכילים למרכיבים אכילים. אין שום סיבה להגיש לנו את שורש הגלנגל ואת מקלות הלמון גראס. זה ממש בסדר לסנן את הציר לפני שהוא יוצא. מנגד עוד קצת פטריות, קלמרי או משהו לעיס אחר – היו עושים אותנו ממש שמחים. מרק מפוספס.

סלט הפפאיה – אבן הבוחן של המטבח התאי בישראל – עבר בקושי. אמנם הירקות שבו היו טריים ופריכים מאוד וזה נפלא, אך גם הרוטב שלו היה בעיקר חריף עם מעט חמוץ. כל זכר למליחות רוטב הדגים ו/או למתיקות סוכר הדקלים לא נראה באופק.

את הלברק המטוגן (המנה האהובה עליי "בבית") חצי אהבנו – הדג טוגן בשלמותו והיה צריך אולי עוד כמה רגעים בשמן, מכיוון שבחוץ הוא היה פריך וטעים, אך הטיגון לא חדר כהלכה פנימה, כך שהבשר הקרוב יותר לאידרה נחווה יותר כקונפי דג מאשר מטוגן. גם סלט המנגו בוסר שתמך בו כבר מזמן לא היה בוסר. יותר בכיוון של עמבה.

רגע לפני אותו רגע קסם נקניקייתי, יצא לשולחן פאד קהפאו – בשר מוקפץ עם בזיל תאילנדי, שבעה ק"ג צ'ילי, אורז וביצת עין. אף שהמנה הייתה חריפה ברמה המצריכה התערבות של סופר טנקר, זו הייתה המנה הראשונה שטעמיה היו מאוזנים, הודות למתיקות נעימה שהתחבאה לה שם בין הלהבות. לאכול בהנאה, אבל עם דמעות בעיניים. ואז הגיעה הנקניקייה.

חשבון

Tai Ginי– 38 ש"ח
Red Dragonי– 42 ש"ח
מרק טום יאם – 54 ש"ח
סלט פפאיה – 29 ש"ח
סטיקי רייס – 7 ש"ח
לברק מטוגן – 94 ש"ח
פאדקאפאו – 49 ש"ח
נקניקיה – 45 ש"ח
אספרסו ארוך – 9 ש"ח
אספרסו כפול – 13 ש"ח
פנקוטה – 32 ש"ח

סך הכל – 412 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 494c505f471d2fb3fc