טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

נאם

מטבח: תאילנדי

03-6708050
צילום: אורן זיו
כתובת:
דיזנגוף 275
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:30־17:00
18:00־24:00
כדאי לדעת:
- מחיר: בינוני

ביקורת: נאם בדיזנגוף - מתקתקה, עגולה ולא סוחפת

נאם, התאלינדית הפופולרית מצפון דיזנגוף מזכירה יותר מכל את ערוץ 2: מיינסטרימית, חנפנית וכאילו נושכת. חיפשנו אתגר קולינרי וחזרנו עם מנת יתר של סוכר
| מאת: אלון הדר

יש בעולם אנשים שמאמינים שכדור הארץ שטוח ולא עגול. כשמדברים על הקולינריה הישראלית הוויכוח הסתיים לפני שהתחיל. פה גוון אחד שולט וצועד ממטבח למטבח בצעדים של טרול: העיגול. כי אין כמו המסעדן הישראלי לייצר טעמים עגולים, מתקתקים, מתחנפים, שיוצרים ממנה למנה לכידות חמדמדה וסכרינית שאי אפשר להשתחרר ממנה גם לאחר גלונים של מים. אם היא מוגשת לראווה בכלים גדולים שמכילים מנות גדושות – בכלל סיבה למסיבה. ה־DNA העגלגל בא במיוחד במטבחי היבוא: את הסושי שלנו אנחנו מטגנים כשניצלונים או מגישים עם גבינת שמנת ומרקי הקארי יכולים להוות מנת קינוח עם זיקוקים.

דווקא לנוכח הבום הגדול של המסעדות האסייתיות בעיר, אפשר לצפות כי הגה הטעמים יופנה לאזור אחר וממוקד; גיאוגרפית או קולינרית. שיסחרר אותך בטעמים סותרים, שביחד יצרו מנה אחידה ומופלאה. נאם בצפון דיזנגוף היא אחת התאילנדיות הפופולריות בעיר; יש שנשבעים בשמה שהיא פופולרית אפילו יותר מהבית התאילנדי. ההצלחה גם הובילה לפתיחת סניף משלוחים/T.A בנמל תל אביב (וסניף נוסף בהתהוות במלך ג'ורג').

נאם, מזל טוב על הילד השלישי. צילום: מתן כץ

נאם, תאילנד בקצה דיזנגוף. צילום: מתן כץ

משהו במקום הקופצני והאופנתי הזה כיוון אותנו לקוקטיילים ולא לבירות. ספיישל היום על בסיס ג׳ין עם אננס ופלפל צ׳ילי אדום עקץ בדיוק בעוצמה הנכונה, מה שאי אפשר היה לומר על המרגריטה הקפואה שהמתיקה אותנו למוות. המטבח התאילנדי אוהב מנות של דגים עם עלים ארומטיים, ונאם שטה על הקיאק. רק שכאן הלאפ פלה המוגש על עלה חסה מורכב מדג פריך, ולא בבישול א־לה פיש סוס וליים שהיו מעלים למפלס מאתגר. נענע, כוסברה, בצל סגול ואורז קלוי השלימו את הצירוף, אבל עלה חסה רומית (ערבית) היה מחדד עוד יותר את המרקם הקראנצ'י המתנפץ בפה.

המלצרית שנשאלה לגבי השרימפס במנה הבאה אם הם טריים או קפואים לא גמגמה ולא רצה למטבח ונעלמה, וזה לא ברור מאליו בכלל. ״ברוב המנות פירות הים קפואים״, אמרה. הקפוא (בהנחה שהוא מאיכות מצוינת ומופשר נכון) עושה את העבודה בסלטים מתובלים מאוד, כך הרגשתי ביאם סום הו שהכיל מלבד שרימפס פומלה ואת כל החשודים המיידיים – נענע, כוסברה, למון גראס, צ׳ילי, בצל אדום ובצל מטוגן. טעים, עגול, אבל לא סוחף. היה חסר בו את המרכיב שהופך ״סלט״ למנה, משהו שיגרום לנו להתעלם מהטפרטורה שלה וממינוני העלים ותטלטל אותנו בטעמים; ואין כמו ויניגרטים אסייתיים לעשות זאת. הלאה. יש משהו בתבשילי הקארי כדי לבדוק לאן מסעדה תאילנדית מערבית מכוונת – עגול או חד? המנעד עצום – מחיות של שרימפס תוססים, מבחר של פלפלים חריפים ואינספור עשבים ארומטיים.

סום טאם במסעדת נאם. צילום: מתן כץ

סום טאם במסעדת נאם. צילום: מתן כץ

התפריט של נאם הזכיר לי את המסעדות הסיניות של שנות ה־80 – אמנם לא ענקי, אבל כמעט כל מנת קארי יכולה לבוא עם טופו/בקר/עוף/שרימפס, כאילו הגלם הוא נתח אקראי שמקבל באותה מידה את התבשיל מסביב. אבל בשביל זה יש פתרון: סוכר! דקלים, לבן, חום – האפקט אותו אפקט. קחו למשל את הקארי הירוק עם החצילים התאילנדיים וניצני הבמבו שוט. בישראל המנה פופולרית כמו חומוס; משהו בחלב הקוקוס מרכך את התבלינים הארומטיים וממתן את החריפות. הטופו דווקא היה טוב ולמי יש משהו בעולם נגד במבו? אבל הרוטב היה כה מתוק, כמעט ברמת שיתוק הטעם, שגם כפות גדושות של אורז לבן לא עזרו. דווקא הג׳נגל קארי (שהוזמן עם בקר) – שלכל אזור, כפר או משפחה יש מתכון משלהם למנה – היה מחושב הרבה יותר. הרוטב לא הציף את המנה, הוא היה מרוכז, חריף, ארומטי ובעיקר אדום. ייחודו בשילוב של מבחר צ׳ילי יבשים, שום, שאלוט, ג׳ינג׳ר, מחית שרימפס וסויה מותססת. מנת כניסה למטבח התאילנדי.

פלה פאד במסעדת נאם. צילום: מתן כץ

פלה פאד במסעדת נאם. צילום: מתן כץ

הג׳נגל המוצלח פתח את התיאבון להגביר הילוך למסאמאן קארי עם פירות ים (קלאמרי צמיגים ומרתיעים). הקארי שנקרא "קארי מוסלמי" מתאפיין בתבלינים כמו כוכב אניס, ציפורן, מוסקט, ציפורן ועלי דפנה ונפתח עם ממרח אדום וחלב קוקוס. בנאם נותר רק הדהוד אקזוטי למנה המקורית שטבע במתיקות אין קץ והזכיר, כרוב המנות בארוחה, את ערוץ 2 – מיינסטרמי, חנפן למשתמש, מכחכח בגרון בסבר פנים רציני, אבל לא מאתגר את השיח בשיט. יונית, בחזרה אליך.

2.5 כוכבים

מה זה? תאילנדית שעושה שרירים

שורה תחתונה? טעם של בננה לוטי

חשבון בבקשה:

  • 2 פרוזן מרגריטה 82 ש"ח
  • 4 ספייסי סאפאלוט 144 ש"ח
  • יאם סום הו 53 ש"ח
  • לאפ פלה 49 ש"ח
  • ג׳נגל קארי בקר 75 ש"ח
  • גנג קי וואן טופו 71 ש"ח
  • קארי מסאמאן 71 ש"ח
  • בננה לוטי 41 ש"ח

סה"כ: 586 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 168429