טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

קיטשן מרקט

מטבח: מסעדת שף

צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
נמל תל אביב
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
שישי־שבת
12:00־23:30
ראשון־חמישי
12:00־23:30
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

ביקורת: בקיטשן מרקט מבינים בבשר ובדגים אבל ההגזמה מפילה אותה

| מאת: אלון הדר

קיטשן מרקט היא אי של יציבות בנמל תל אביב המתעתע. יש בה תנועה וגם לא מעט סועדים חוזרים. היא גם הייתה מסעדת הדגל הראשונה בתל אביב של אחד השפים הכי בולטים בארץ, יוסי שטרית, שפתח אותה לאחר שסגר את ויולט במושב אודים, מהמזהירות במסעדות שנפתחו בישראל. היום שטרית, כידוע, נוכח בעיקר במשייה הרומנטית.
האווירה הלא פורמלית של שוק הנמל, עם החלל המעט מוזר (שמזכיר יציע או עליית גג גדולה) של המסעדה הממוקמת בקומה השנייה של השוק מתאדה כשהמלצרים נכנסים לפעולה. שוק הכרמל זה לא אצלנו. המלצר הפורמלי הציג את עצמו, הבטיח שמעתה והלאה הוא ישרת אותנו לאורך הארוחה והתעקש בדייט הראשון לקבל את רשימת ההזמנות, כולל העיקריות. אז מי פה הנודניק? דבר ההגנה: יש מסעדות שדורשות גם את העיקריות בזמן הזמנת הראשונות כדי שהמטבח יתזמן את הארוחה. בעיני, זו ראייה טכנית לחלוטין שמפספסת את מהות האכילה. רוב הסועדים לא מכירים את כל המנות של המסעדה. קלילות, כבדות, עוצמתיות, מצומצמות (מרכיבים לא מעידים בהכרח על אופי המנה). בארוחת טעימות מצטיינת השף אמור לפתור לנו את המשוכה. בהזמנה על א־לה קרט אנחנו הופכים לדי. ג׳יי. מפגש של הגוף עם הראשונות ייתן כלים להמשך. כיוון המנות, כמות. אנחנו לא במטבח בורגני שכל סועד חייב להזמין גם ראשונה, גם עיקרית. אפילו את היין לא חווינו (טילאסיטיס גאיה מהאי סנטוריני ביוון: לבן. מינרלי, כמעט מריר, בעל קצוות חדים, עם ארומה של סלעי בזלת ולא חרסית), אז איך נדע מי ילווה אותו בשעתיים הקרובות?

קיטשן מרקט. צילום: בני גמזו

קיטשן מרקט. צילום: בני גמזו

טיפול נכון בחומרי הגלם, יותר מדי מכל השאר

פתחנו ברייאט טלה, קציפת תפוחי אדמה וצ׳יפס ראטה. הטיפול בבשר היה מעולה. רך, שומני במידה, מלא טעם. אספרגוס קצוץ בפנים העלה את הביס לשיא מורכב, פריך וירקרק. זה שטרית הזכור לטוב עם מנות הבשר הצרפתיות החדות בוויולט. אבל מה? טרנד ההקצפה לא פסח על המנה. הקרם לכשעצמו היה טעים, אבל לא נעים לאכילה בתערובת הזאת. קרם מוקצף צריך להיות מנומק, מינימליסטי ולא רק פתרון כשאין אחרים באופק. כדי לתת קרנץ' מתבקש למנה פוזרו עליה צ׳יפסים דקיקים של ראטה שלא הטיבו עמה. פערי הטקסטורות היו גדולים מדי ולא הפכו להשלמת ניגודים.
בסלט העלים שהוזמן לא הייתה בעיה של טקסטורות (מלבד קרם הריקוטה בתחתית), אבל הוא לא היה מאוזן בטעם. לכאורה, אלמנטים מפוארים – מתוק (מלון מיובש), מלוח־קרנצ'י (פיסטוק), מריר (פלחי הדרים) – אבל הסלט לא התפוצץ בפה; גן השבילים המתפצלים.
זה הזמן להעלות הילוך: קוקי סאן ז׳אק על קרם בטטה, ג׳ינג׳ר ותבשיל עדשים. בדרך כלל אני נמנע מהכפתורים הקפואים, אבל אלו של הקיטשן מרקט היו מאיכות טובה וטופלו היטב. את התוצאה מרגישים בפה: רכים, בלי טעמי לוואי וצלויים במידה, עם תבלינים פיקנטיים ועדינים עליהם. דווקא קרם הבטטה היה אגרסיבי מדי ושבר את מעטה המנות העגולות והבורגניות שליוו את הארוחה. הלוחות הטקטוניים הדקים של היוגורט המוצק היו פעלול מולקולרי נחמד, אבל לא הוסיפו אלמנט משמעותי למנה העמוסה.

קיטשן מרקט. צילום: ניר שריג

קיטשן מרקט. צילום: ניר שריג

גם הלברק נצלה היטב והיה עסיסי, אבל גם הוא נח על קציפת דגים (שהייתה בהירת טעם במובן החיובי), אבל הסיוע מסביב – תבשיל שעועית – ערער את המגש. אין כמו שילוב של שעועית לבנה אדמתית עם דג, אבל כדי להעשיר את המנה הוכנס עוד אלמנט שאיים לחרב אותה: שמן כמהין. אין מרכיב יותר אנטי טרוארי (סביבתי) משמן כמהין (להבדיל מהדבר האמיתי). זו ממש תמצית כימית משתלטת. אז נכון שבפיימונטה באיטליה הייתה השנה עונת ציד כמהין שחונה, התוצרת הייתה מכווצת והמחירים המריאו לשמיים – אפשר פשוט בלי תחליפים אופנתיים (בעשור הקודם), בטח ממטבח שרואה בשוק המקומי, הטרי ובחקלאי ישראל את עמוד השדרה שלו. קציפות, יותר מידי קוקי, שמני כמהין, טעמים עגולים מידי וניסיון לקלוע לכולם מרחיקים את האמירה המקורית שקישטן מרקט ניסתה לנסח לעצמה. גם כאן הבורגנות הבטוחה גובה מחיר.

קיטשן מרקט. צילום: דן פרץ

קיטשן מרקט. צילום: דן פרץ

 

מה זה: מסעדת שוק, הקומה השנייה

כוכבים: 3

שורה תחתונה: בורגנות קולינרית

חשבון בבקשה:

טילאסיטיס – 204 שקל.

רייט טלה – 54 שקל.

סלט עלים – 48 שקל.

לברק מרסיי – 146 שקל.

קוקי סאן ז׳אק – 64 שקל.

פרנצ׳יפן – 44 שקל.

סה"כ – 560 ש"ח.

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: b48a9fb05a37d