טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

קפיטן

מטבח: יווני

03-5759579
צילום: נמרוד סונדרס
כתובת:
רמב''ם 3
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
11:00־2:00
כדאי לדעת:

טיים אאוט אומר

7.5
אוכל7שירות7אווירה8תמורה8

ביקורת: היינו חוזרים למסעדת קפיטן, אבל לא בגלל האוכל

האוכל בקפיטן לא תמיד יווני וגם לא תמיד טעים, אבל נופך נעים של מצב רוח טוב שורה על המקום
| מאת: דניאל שק

לכל אורך הארוחה בקפיטן – הטברנה היוונית החדשה של גיא ושמרית בר לב בשוק הכרמל – ריחפה בחלל דילמה פילוסופית: נניח שלא מתקיים המצב האופטימלי שהאוכל במסעדה יוונית יהיה גם יווני וגם טעים. מה עדיף? שיהיה יותר טעים ופחות יווני, או יותר יווני ופחות טעים? כלומר, האם הנאמנות למקור היא חזות הכל? האמת היא שכל הכיף בדילמות פילוסופיות הוא בכך שלא יימצא להן פתרון מוחלט, ואכן, גם במקרה שלנו הוא לא נמצא. ובכל זאת, בעזרתן של שתי שחקניות חיזוק מהשורה הראשונה – אחת יוונייה אסלית שמכינה מוסקה חבל על הזמן ואחת עיתונאית אוכל נחשבת ועתירת ניסיון – הגענו לפחות למסקנה חלקית: כשאתה פותח מסעדה שמתמחה במטבח אתני מובהק משום שאתה נורא אוהב אותו ומרגיש אליו קשר עמוק, זה בסדר גמור "לאזרח" חלק מהתבשילים ולהתאים אותם למציאות המקומית, הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינת החך המקומי.

אז ד', היוונייה שהבאנו מהבית, מוכנה לקבל את גרסתו של השף משה אלקיים לממרח סקורזליה עתיר שום שמבוסס אצלו על שקדים טחונים, אבל היא תתרגל עם המלצרית החביבה שוב ושוב עד שזו תלמד שהוגים את השם במלרע ולא במלעיל. וזה בסדר שאת האורגנו בסלט היווני (המשובח) מחליף זעתר, כי באמת הכי חשוב שהירקות יהיו טובים ושגבינת הפטה תהיה באיכות טובה, קרמית ובדרגות מליחות ויובש נכונות. וגם ממש בסדר שבין המזטים יש מסבחה, כי היא אמנם לא ביקרה ביוון אבל משתלבת היטב ברוח המגש מפואר של עשרה פתיחים שהזמנו. יש בהם מצטיינים (מחית פלפלים ופטה, טחינה סגולה מסלק, צזיקי וסקורזליה) ויש מצטיינים פחות (חצילים ופטה, סלט ירקות מדורה, סלק פרוס).

המסעדה קטנה ומעוצבת בחן רב באופן שלא מבטא רק את היווניות (בתכלת ולבן – מה חשבתם?), אלא גם משתלב באופן אורגני בסביבת השוק. מספרים שבימי שישי בצהריים הולכת פה חגיגה אמיתית עם מוזיקה ואלכוהול וקהל המסעדה שנמהל בקהל השוק. גם המוזיקה טובה, כך מאשרת ד' שמפזמת מדי פעם בהנאה נוסטלגית, אותנטית ולא סטריאוטיפית מדי.

את מבחן המוסקה הבלתי נמנע עבר הקפיטן בהצלחה מסויגת מעט. המוצר הסופי טעים ונעים לאכילה, לח ונימוח עם תפוחי אדמה ובשר וחצילים עשויים היטב, אבל לא נמצא הסבר למעין קראסט בטעם של פרמזן או לנוכחותו של אגמון רוטב עגבניות (טעים כשלעצמו) לצד נתח המוסקה. בתגובה לשאלתי הנהנה ד' בנימוס ואמרה "דווקא טעים", בהדגשה ניכרת של ה"דווקא". תגובה מובנת לנוכח העובדה שמוסקה, כמו קוסקוס או חמין, היא תבשיל שלכל אזור, לכל כפר, לכל משפחה ובעצם לכל אימא יש מתכון סודי ואולטימטיבי משלהם, ולכן אין סיבה לגזול ממוסקה קפיטן את חותם הלגיטימיות. לי אין אימא יוונייה ולי זה היה טעים.

דגים בכלל ודגים קטנים ומטוגנים בפרט הם עוד סממן מובהק של טברנה יוונית. בתחום הזה חווינו נפילה כואבת. לא עזרה הקרבה לשוק, לא עזרה רוח הים הסמוך, ולא עזרו צלילי הבוזוקי: הדגיגים, שהוצגו כברבוניות, סבלו מטעם לוואי עד כדי כך בלתי נעים שמ', מומחית האוכל האמיתית היחידה סביב השולחן, החשידה אותם בחוסר טריות מטריד. לצד ערמת הדגים הנדיבה שנותרה מיותמת הוגשו מטבל מעט חריף מבוסס יוגורט ומטבל חזרת שלא ממש שייך לכלום.

עלי הגפן אזלו, אז התפשרנו על בצלים ממולאים אורז ובשר. זו לא מנה בלתי נשכחת, אבל השילוב בין מתיקות הבצל, מליחות המלית וחמיצות מצע היוגורט מולידה צלחת בסך הכל נחמדה. בהמלצת השף חתמנו את הארוחה בסופלאקי פרגיות (סובלאקי! תיקנה ד' בנחישות) שמלבד תיבול והמלחת יתר עשה כבוד למנת הדגל היוונית הזו. הבשר עסיסי וטעים, עגבניות השרי שמושחלות בקצות השיפודים מתוקות ותפוחי אדמה מצופים בפפריקה וצלויים עד פריכות נאה מהווים תוספת מקורית ומאוד טעימה.

אם לחזור רגע לדילמה מהמבוא, האוכל בקפיטן לא תמיד יווני וגם לא תמיד טעים, אבל נופך נעים של מצב רוח טוב שורה שם וזה הרי העיקר, כי מה כבר רוצים מטברנה אם לא שתחזיר אותך הביתה עם חיוך?

חשבון

  • מבחר עשרה מזטים – 74 ש"ח
  • לחם – 7 ש"ח
  • סלט יווני – 39 ש"ח
  • מוסקה – 52 ש"ח
  • ממולאים – 44 ש"ח
  • מאפה תרד וגבינות – 47 ש"ח
  • ברבוניות– 64 ש"ח
  • סופלאקי פרגיות – 54 ש"ח
  • פעמיים שליש קרלסברג – 52 ש "ח
  • שתי כוסות ריוחה – 60 ש"ח
  • קמפרי טוניק – 48 ש"ח
  • מים מינרליים – 12 ש"ח

סך הכל – 553 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: c422d06bb